• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için şafi mi olmak zorundayım??

yıl 2013, CERN'de Tanrı parçağı bulundu, uzayda yaşam için adımlar atılıyor, yapay organlar falan yapılıyor, hala konumuz şafi ile hanefi evlenebilir mi? ilginç yani..
Bilimsel gelişmeler var evet de konuyla ne alaka!!

Kiz bilmiyor; ögrenmek için konu açip soru da mi sormayacak?
Bu haklarina müdahale mi edeceksiniz :19:

Tanrı parçağı ne la ?:ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay bu ne ya?
Sizin sevginizin bir manası bile yok belli ki.
Sevsen şafi olursun nedir arkadaş? İlkokul çocuğu gibi söylemler.
Zaten evlenince kadın erkeğin dinine geçiyor diye biliyorum.
Ayrıca nasıl şafi olunuyor? Ben artık şafiyim demekle falan mı? Tövbee..
Zorla mezhep mi değiştirilirmiş ya hu. Çocuk olursa o da şafi olacak demiş bir de. Hani o benim oyuncağım, sen alamazsın gibisinden söylemler... Evlenmezse evlenmesin. Dünyada bir erkek o sanki. Şimdiden böyle direten evlenince nasıl olur Allah bilir..
Durduk yere sinirlendim iyi mi:27:

Son düzenleme:

Bilimsel gelişmeler var evet de konuyla ne alaka!!

Kiz bilmiyor; ögrenmek için konu açip soru da mi sormayacak?
Bu haklarina müdahale mi edeceksiniz :19:

bir önceki yazdığımda açıkladım demek istediğimi. benim gibi özgürlükçü birinin kimseye bişey için müdahale etmesi mümkün değil zaten. off yani ne kadar meraklı herkes tartışma ortamına. tekrar açıklayayım isterseniz:

derdim konu sahibinin erkek arkadaşının tavrı, tutumu, kafasını yorduğu şu konu, konunun sevgi aşk açısından önemsiz oluşu, 4 hak mezhepten bahsediyor olmamız, arada çok büyük farklılıklar olmaması, ülkemizin zaten şafi, hanefi ve alevilerden meydana geliyor olması vs vs...(süryani hristiyan vb. azınlıkları katmadığım için buradan da sorun çıkmasın)

ben aleviyim eşim de hanifi ,değişmedi mezhebim büyük laf etmeyeyim ama asla da mezhebimden vazgeçmem,ne bu yani sen öyle yetiştirilmişsin o da başka türlü takım bile değiştirmiyor insanlar inanç mı değişecekmiş.siz alın sevgilinizi iyi bir hocaya danışın ikinizde öğrenirsiniz gerçeği.illa aynı mezhep olması gerekiyorsa o hanifi olsun şafilerin kuralları biraz daha katı yanlış bilmiyorsam.

Delirmek üzereyim artık.Erkek arkadaşımla kaç gündür bunu tartışıyoruz.Kendisi şafi ben hanefi.Beni sinir ediyor sürekli.Şafi olman gerekiyor deyip duruyor.Bende değişmem diye diretiyorum.bu konuda bilgisi olan var mı??Ne yapmalıyım yardım edin :(

Ben hanefiyim erkek arkadaşım ise alevi yani daha çok ailesi alevi sonuçta ailen neyse sen de osundur maantığı ile sevgilimde alevi ama genel olarak hanefi kafasında yani düşünceleri bizim mezhebimize daha çok uyuyo . Bu farklılık kişiler birbirine müdahale etmediği sürece günah değil serbesttir . Ama bazı aileler vardır benim ailem gibi böyle sorun çıkartır ayrım yaparlar kendi gibi aynı mezhepten olsun isterler çocuklarının evlenecekleri insanlarda . Yani sen bence sevgilinle konuşmalısın illaha mezhep değiştirmek zorunda değilsin . Bu din değiştirmek değil ki yahu :1: mezhebini değiştiresin . Konuşmalısın bence değiştirmek zorunda değilim benim fikrim bu herkes karşısındakinin fikrine saygı duymalı eğer değiştirilmesi gerekiyor fikrine inanıyosan sen hanefi ol de . Ne kadardıdr çıkıyorsunuz ?
Bizim aramızda sevgilimle hiç böyle bi tartışma da olmadı zorlama da olmadı . Sonuçta Allah bir düşünceler bir inanışımız fazlasıyla var .
Ee namaz niyaz da yerinde ikimizde de şükür o yüzden sorun olmuyo .
Eğer uzun süreli bi ilişkin yoksa ve sevgilinle de hala anlaşamıyorsan ayrıl .

Ben hanefiyim erkek arkadaşım ise alevi yani daha çok ailesi alevi sonuçta ailen neyse sen de osundur maantığı ile sevgilimde alevi ama genel olarak hanefi kafasında yani düşünceleri bizim mezhebimize daha çok uyuyo . Bu farklılık kişiler birbirine müdahale etmediği sürece günah değil serbesttir . Ama bazı aileler vardır benim ailem gibi böyle sorun çıkartır ayrım yaparlar kendi gibi aynı mezhepten olsun isterler çocuklarının evlenecekleri insanlarda . Yani sen bence sevgilinle konuşmalısın illaha mezhep değiştirmek zorunda değilsin . Bu din değiştirmek değil ki yahu :1: mezhebini değiştiresin . Konuşmalısın bence değiştirmek zorunda değilim benim fikrim bu herkes karşısındakinin fikrine saygı duymalı eğer değiştirilmesi gerekiyor fikrine inanıyosan sen hanefi ol de . Ne kadardıdr çıkıyorsunuz ?
Bizim aramızda sevgilimle hiç böyle bi tartışma da olmadı zorlama da olmadı . Sonuçta Allah bir düşünceler bir inanışımız fazlasıyla var .
Ee namaz niyaz da yerinde ikimizde de şükür o yüzden sorun olmuyo .
Eğer uzun süreli bi ilişkin yoksa ve sevgilinle de hala anlaşamıyorsan ayrıl .

4 senedir çıkıyoruz.

Arkadaşlar ben bir konu açtım üzerinden çok tartışan oldu,lütfen rica ediyorum birbirinizi kıracak açıklamalarda bulunmayın.Herkesin kendine göre doğruları yanlışları vardır.

Umarım anlaşırım.Benim korkum şimdi anlaşıp ilerde yan çizmesi cnm.Olmaz inşallah.Ona göre iyi bir karar vermem gerek.

4 senedir tanıyorsasn ileride eyan çizip çizmeyeceğinide düşünerek anlayabilrsn bence . İnşallah çizmez .

Ben Hanefi sevgilimse alevi simdi evlenince ben alevi mi olcakmisim hic haberim yoktu. Kadinsan dini inancini bile sana sormuyorlar demek ki.dertlendim birden....kadin olmak ne kadar degersiz su hayatta.

aynen ben bile böle düsünüorum bi erkegin kemiğinden yapılmısız ve erkekler olmus hep kadınlaı ezip kulanan onca kadın bi adama koca die bilio vsvs.. gercekten erkek omak hep iyimiş allahın zoruna gıtmesin isyanda degil ama

aynen ben bile böle düsünüorum bi erkegin kemiğinden yapılmısız ve erkekler olmus hep kadınlaı ezip kulanan onca kadın bi adama koca die bilio vsvs.. gercekten erkek omak hep iyimiş allahın zoruna gıtmesin isyanda degil ama

kızlar böyle düşünmeyin yani bende böyle düşünüyodum yakın zamana kadar ama araştırdım islami açıdan bakarsak tamam biz kocalarımız her dediğini yapmak zorundayız ama kadınlar erkeklere Allahın emaneti, bize yaptıkları küçücük bi zulümün hesabı sorulcak ahirette. ve bizi herşeyden herkesden korumak zorundalar maddi ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundalar.. yani Allah korkusu varsa bi adamda ve bu konuları biliyosa daha farklı olur aslında böyle insanlarla karşılaştırsın Allah..

Yorumları okumadım ama bence konu mezhep fln değil. Pardonda sevgilin şimdiden diretiyor senin istemediğin bi konuda. Çok bencilce; din çok hassas bi konu. Nolucak mezhep değiştiğinde?
Basit bir kıyaslama; benim sevgilim gs taraftarı ben fb. Bazen şakasına diyor seni gs li yapalım diye. Olur diyorum ama şakasına çünkü benim gönlüm küçüklüğümden beri fb de. Üstelik fanatik fln değilim. Yani demek istediğim sen tamam olur desen bile eminim tam değişmezsin ki.

mezhepler sonradan ortaya çıkan durumlar sonuçta yorum farkları. ve mezhepler arasında çok büyük farklar yokki yaşanan koşullara göre değişiyor. mesela bir şafi bazı zamanlar hanefi gibi yaşaybiliyor sık sık abdest tazelememk için. Temele bakmak gerekiyor bu durumu şimdiden sıkıntı yapıyorsa seni tamamen kendine benzetmek istiyordur

:1: beni güldürdün, Allah da seni güldürsün

ahahaha bir deli kuyuya taş attı herkes çıkarmaya çalışıyo gibi oldu. örnekledim arkadaşım ya :) iki sayfa önce falan da söyledim neyi anlatmak istediğimi.

not: buradaki deli ben oluyorum

ahahaha bir deli kuyuya taş attı herkes çıkarmaya çalışıyo gibi oldu. örnekledim arkadaşım ya :) iki sayfa önce falan da söyledim neyi anlatmak istediğimi.

not: buradaki deli ben oluyorum

estağfurullah :ssz:

erkek arkadaşın bildiğin saçmalamış.. bi kere nasıl mezhep değiştirilir ben anlamadım, anca şafi gibi davranan hanefi olabilirsin bence:)
benim eşim şafi, ben hanefiyim, kimse benden böyle bir talepte bulunmadı, hiç de mezhep değiştirildiğini duymadım yani..

Back
X