Evlenmek istedik, altın meraklısı çıktık :) (bu bir latifedir)

İstemiyorlar işte, siz istiyorsunuz diye bu kadar rahatlar. Altını iste, ne demek ya, sorsan soruştursan kendi kızlarına dünyaları istemişlerdir. İkiyüzlüler. Bayılıyorum bu kız evlendirirken 1000 yıllık gelenekleri hortlatıp oğlunu evermeye gelince modern oluveren ikiyüzlülere.

Peki sana bunlari sevgilin mi anlatti?

Babasina agzinin payini vermisse daha senin canini sıkmasina gerek var miydi? Konuyu orda kapatip neden önüne bakmiyor, bana kendisi de sana mesaj vermeye calismis gibi geldi.
Ailesinde de kendisinde de cok is yok.

Bu arada olur da evlenirsen kendi kizlarina ne istemislerse sen de onu iste. Bak sen acikgozlere...

Yani şöyle düşününce, babası size altın takmayacağım demiş ama sevgiliniz de ortaya çıkıp, ben yine sembolik birşeyler yaparım dememiş size, babasına ettiği laf '' Sen onu hiç tanımamışsın. ''. Lafa bak hizaya gel yani. Sevgilin de gereksiz buluyor böyle şeyleri, ama yarın anneciğine hizmet hürmet bekleyecek. Nohut oda bakla sofaya talim ettirir, ablasına varaklı koltuk alır bu süt kuzusu benden demesi.

Boyle bir aileye illa gitmek istiyorsaniz sade nikahla gidilmez. Dirsege kadar bilezik, ev vs. İsteyin. Bu tip durumlardan ne kadar nefret etsem de maalesef onlarin anladigi dil bu. Keske bastan altin istemiyor denmeseydi sizin icin.

Ama bence biraz dusunun. Sonucta damat da onlarin yetistirdigi.

Maşallah ne kadar şanslısın poponu kaşı. Evlendikten sonra olacakları evlenmeden önce yaşıyorsun. Sevgilin dünya iyisi de olsa bu iş olmaz sen değil başka bir kızla dahi olmaz. Kendin yazmışsın göbek bağı kopmamış bir erkekle şakın evlenme. O bağ bu saatten sonra kopmaz. Hatta evlendikten sonra bilinmez erkekler ailelerine pek bir düşüyor. Hiç dökün görünmeyenlere bile. Sen bence bu işi ertele hatta bir bahane bulup ayrıl. Üzülürsün ağlarsın alışırsın. Sonunda üzülüp ağlayacağına başında üzülüp ağla. Belli ki çok gençsin neler kimler çıkar karşına.

Uyanıklar

Erkek tarafı alacak ya hemen sıyrılmak için laflar başlamış

Kızlarına bir sürü altın aldırmıştır bunlar Allah damatlara sabır versin

Sen salla gitsin bana sevgilin mantıklı birisi seni de seviyor gibi altın işi beni de çok irite eder hic sevmem bir bayan olarak şu kadar bilezik falan istemek saçma sonuçta iki kişi evleniyor erkeğe de birşey alalim o zaman seviyorsanız takmayın ailesi alışırlar zamanla eşin sana sahip çıkacak birine benziyor

çok yakın bir arkadaşımın 3 görümcesi var. eşi en küçük çocuk. hem erkek hem de ailenin en küçüğü olduğu için beyefendi sanırsın paşa, aileden öyle bir muamele görmüş. çok şımartılmış. onlar da evlenirken aynen böyle tepkilerle karşılaştılar, hatta daha ağırlarıyla. ki arkadaşım da sevilmeyecek bir kız değil, bıcır bıcır, saygılı, tatlı bir kız ama büyük görümcesi daha ilk tanıştıkları gün sana hiç ısınamadım, hoş sana değil senin yerinde olan kimseye ısınamazdım, o bizim en kıymetlimiz vs diye saçmalamıştı. evlendiler, evliliklerinin her anında her şeylerine müdahale edildi. sürekli çocuğu kıza karşı doldurmaya başladılar. başkası anlatsa abartı var derdim ama düğünlerinde bile fısır fısır kardeşlerine kızla, kızın ailesiyle, davetlileriyle ilgili neler dediklerini bizzat duydum. bazıları böyle gelini sanki kendi kıymetli paşalarını kendilerinden koparacak bir yabancı gibi görüyorlar ne hikmetse ama bilmiyorlar ki yuvalarındaki huzuru bozarak en büyük kötülüğü asıl kendileri yapıyorlar biricik kardeşlerine. sonuç ne oldu dersen arkadaşım çok kez şiddetli kavgalar etti, boşanmaların eşiğinden döndü. her bir görümcesinden, kv den ayrı ayrı çekti ve çekmeyen devam ediyor. bence boşanmalı ama iki küçük çocuğu olduğu ve çalışmadığı için kendini çaresiz hissediyor. bu gibi durumlarda adamın tavrı, dengeyi sağlaması çok önemli ama gözüktüğü kadarıyla sevgilin bunu pek beceremeyecek zira ne diye anlatıyorsa sana şimdiden aile arasında dönen muhabbetleri....

ikinizde işsiz seniz ve hazır iş yoksa evlenmeye iyi cesaret etmişsiniz yüksek lisans yapıyorsunuz hani ailenizden de destek yoksa sonra zorlanmayın tabi siz bunları düşünmüşsünüzdür ama altın meselesini görünce kafam karıştı

Böyle arada laf taşıyarak önce müstakbel eşi ile ailesini birbirine düşürecek, sonra '' Amaaan kadın milleti işte. '' diye tertemiz çekiliverecek. Konfora bak.

Böyler insanlardan altin alip takmak yerine kendim alirim daha iyi olur. Bunlarla ömür boyu muhatap olmak var
Yooo asıl bunlardan isteyeceksin. En çok bunlardan isteyeceksin. Zaten her türlü kötüsün pissin. İste de kötü ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…