- Konu Sahibi kapitoneli
-
İstemiyorlar işte, siz istiyorsunuz diye bu kadar rahatlar. Altını iste, ne demek ya, sorsan soruştursan kendi kızlarına dünyaları istemişlerdir. İkiyüzlüler. Bayılıyorum bu kız evlendirirken 1000 yıllık gelenekleri hortlatıp oğlunu evermeye gelince modern oluveren ikiyüzlülere.Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.
Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.
Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.
Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.
Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
UyanıklarErkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde söz nişan + sade nikah şeklinde düşündük, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borçlanmadan ve her anlamda mübalağadan uzak kalmak istiyoruz. Düşüncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında böyle bin tane konu açılmıştır forumda, göbek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen düğününe gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yüksek lisans sürecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kötüye gider vs diye fakat yüksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.
Ben sadece ilk defa fikrimizi söylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hiç karışmadım kötü olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu düğününe gelmem kadar çirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahçup oldum.
Az çok nasıl biri olduğumu düğünümün nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mütevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tüm bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım çünkü fol yok yumurta yok daha bismillah.
Erkek arkadaşımın babası “ben öyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden çıkarıyorsunuz siz bunları, altının a’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.
Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana çok garip geldi. Üç kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hiçbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın içinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hiçbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.
Altın istemesin diye anlatıyor.Tüm bunları sevgilin sana neden anlatıyor ? Kendi ailesinde her konuşulanı getirir mi
Böyle
İşteAltın istemesin diye anlatıyor.
Herşey altın için.Bu aile ile kendi ailemi asla muhatap etmezdim. Yok seni kiskaniriz, hazir degiliz ailenin hastalikli oldugunu gösterir. Evlenince iyice delirtirler
Herşey altın için.
Böyle arada laf taşıyarak önce müstakbel eşi ile ailesini birbirine düşürecek, sonra '' Amaaan kadın milleti işte. '' diye tertemiz çekiliverecek. Konfora bak.çok yakın bir arkadaşımın 3 görümcesi var. eşi en küçük çocuk. hem erkek hem de ailenin en küçüğü olduğu için beyefendi sanırsın paşa, aileden öyle bir muamele görmüş. çok şımartılmış. onlar da evlenirken aynen böyle tepkilerle karşılaştılar, hatta daha ağırlarıyla. ki arkadaşım da sevilmeyecek bir kız değil, bıcır bıcır, saygılı, tatlı bir kız ama büyük görümcesi daha ilk tanıştıkları gün sana hiç ısınamadım, hoş sana değil senin yerinde olan kimseye ısınamazdım, o bizim en kıymetlimiz vs diye saçmalamıştı. evlendiler, evliliklerinin her anında her şeylerine müdahale edildi. sürekli çocuğu kıza karşı doldurmaya başladılar. başkası anlatsa abartı var derdim ama düğünlerinde bile fısır fısır kardeşlerine kızla, kızın ailesiyle, davetlileriyle ilgili neler dediklerini bizzat duydum. bazıları böyle gelini sanki kendi kıymetli paşalarını kendilerinden koparacak bir yabancı gibi görüyorlar ne hikmetse ama bilmiyorlar ki yuvalarındaki huzuru bozarak en büyük kötülüğü asıl kendileri yapıyorlar biricik kardeşlerine. sonuç ne oldu dersen arkadaşım çok kez şiddetli kavgalar etti, boşanmaların eşiğinden döndü. her bir görümcesinden, kv den ayrı ayrı çekti ve çekmeyen devam ediyor. bence boşanmalı ama iki küçük çocuğu olduğu ve çalışmadığı için kendini çaresiz hissediyor. bu gibi durumlarda adamın tavrı, dengeyi sağlaması çok önemli ama gözüktüğü kadarıyla sevgilin bunu pek beceremeyecek zira ne diye anlatıyorsa sana şimdiden aile arasında dönen muhabbetleri....
Yooo asıl bunlardan isteyeceksin. En çok bunlardan isteyeceksin. Zaten her türlü kötüsün pissin. İste de kötü ol.Böyler insanlardan altin alip takmak yerine kendim alirim daha iyi olur. Bunlarla ömür boyu muhatap olmak var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?