- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
merhaba kızlar. o kadar kararsız kaldım ki yazıp yazmamakta.. ama en sonunda fıkırlerınızı almak ıstedım.. benım son zamanlarda öyle içim acıyor ki.. üstelık bunu yapan, bızzat ailem..
benım bır yıllık bır ilişkim var, kendısı ankaralı bız tokatlıyız . evlenme teklıfı aldım gecen ay ve bunu ailemle paylastım, paylasmaz olaydım..
ben 6 yıldır evden ayrıyım once okul sonra calısma hayatı.. yanı toplamda 2 yıldır calısıyorum 24 yasındayım , kamuda memurum maaşımda ıyı, erkek arkadasımda aynı sekılde. ama annem bır turlu razı olmuyor, zaten hayatım boyunca hıc sevgısını sıcaklıgını hıssettırmedı bana. ne yapsam onume taş koydu..
engel oldu.. hata yaparsın, memleketlerınız ayrı, mutlu olamazsın, sen evı çekıp çevıremezsın, evlılıgı yurutemezsın, evlendıgın zaman kımseyle konusamazsın fln fln.... ya bısey de de destek olsa kafamı kesicem ..
ev işi yapmayı pek beceremıyorum dıye bunu onume sürüp duruyor. öğrenırım dıyorum bu seferde evlılık zor en az 5 yıl daha bekle dıyor.. ınsan zaten cocuk ıcın evlenır dıyor..
ya ben hayatımın en guzel yıllarını sevdıgım adamla paylasmak ıstıyorum sadce. anne dedım, ev ısı bılmıyorum dıye hıc evlenemeyecekmıyım dedım, hayatı boyunca evlenemeyenlerın canı yokmu, sende evlenmeyıver dıyor.. ya kızlar vallahı daha onceden oyle cıddı gorustugum kımse de olmadı.. basımdan bısey de gecmedı.. anlamıyorum, tum arkadaslarım benımle mezun olanlar fln hep evlendı, nısanlandı. benım neyım eksık te, bu bana cok goruluyor??
ha bıde benden 3 yas kucuk erkek kardesıme gelınce ona kız bakılıyor.. annem onu kızlarla tanıstırıyor, evlılık maksatlı.. bu ayrımdan nefret edıyorum...... sevgılımse ben senı beklerım dıyor.. o boyle dedıkce ben daha cok uzuluyorum....
Canim çok üzüldüm okuyunca. Allah yardimcin olsun ins !
Bende Tokat'liyim... siz tokatta mi oturuyosunuz ? evlenince Ankara'da mi yasicaksiniz sevgilinle ?
Gerçekten annenin sana ve kardesine ayrim yapmasi hos degil.... seni anliyabiliyorum... ne desem bilmem ki...... peki baban nasil bakiyor bu duruma ? :44:
bir anne ençok evledının evlenip yuva kurmasını ister
sizinki çok garip geldi bana
siz nişan yapacaksınız ev eşyası düğün ıvır zıvır derken bir sürü masraf
5 yıl sonra yaş olur 29 kim öle kim kala
babanız çalışmıyor mu?
siz para yollamazsanız eğer durumları kötüye mi gider????
sizin yolladığınız paraya çok mu muhtaçlar??????
canım 24 yaşındasın mesleğin de elinde kendi kararlarını da verebilcek yaştasın. ortada sakıncalı olarak verdiğin bi karar yanlış birini seçmiş gibi bi durumun da yok anladığım kadarıyla. kendi kararını ver ve ailenden ben böyle bir karar verdim siz de arkamda durursunuz diye destek al. ama BEN KARAR VERDİM de.
ona yakın bi anneden bende de var. ekonomik kaygılar ön planda mutluluğu düşünen var mı acaba yok.... nasıl yapıyolar bunu anlamıyorum...
malesef sizinki gibi anneler var.ne güzel paranızı yiyor evlenince kesileceğini de biliyor her ne kadar yine göndeririz deseniz de öyle olmayacağını biliyor,çünkü sizin de masraflarınız olacak,ev almak isteyeceksiniz ancak yetecek.çok acımasızca ve bencilce.sen kendi hayatına bak canım.bizim bir komuşunun kızı da memurdu.biraz maaşını yiyim diye evlendirmedi sonra da talipler kesildi.kız şimdi 50 yaşında ve emekli ve BEKAR.
Seni anlıyorum..gerçi benım annem arkamda ama teyzem bana o psikolojik baskıyı yapıyo 'hiç mutlu olamayacaksın evlenirken gülücem arkandan benım kocam kadar iyisini bulamazsın ama kötüsünü bulursun' falan gbi..ben yapamaz mışım evlenince..ki senın maddi desteğin varmış annen onu kaybetmek istemiyo bence sonuçta evlilikte coook para gerekiyoo yanı gönderemeyeceğinin farkında..teyzem bana neden yapıyo bilmiyorumm hiç bi faydamda yok kendisine..bence kesin ve net konuşş anne ben çocuk değilim 24 yaşında ayaklarının üzerinde durabilen genç bi kadınım,evim yerimde sizden ayrı artık sadece yanımda durmanızı istiyorum bu evliliğe karşı çıkmanızı değil gibilerinden konuşabilirsin..
bu arada canım ben de anneme söylemiş ve senin gibi tepkiler almıştım bi sürü elle tutulmucak neden ısrarlarıma dayanamayıp tamam tamam söylücem babana diye oyalamalar en sonunda ne yaptım biliyo musun? aradım babamı baba böyle böyle..... sonuç 7 aydır nişanlıyım. Ve anneme ben söylücem babamın aklına girme dediğim halde babamdan annemin gaza getirmelerini ve dediklerini öğrendim. Hala böyle hareketlerine devam eder ama napalım böyle gelmiş böyle gidiyor. Huy bu çıkmaz.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?