evlenmek istedim, tüm suçum buydu!!

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
merhaba kızlar. o kadar kararsız kaldım ki yazıp yazmamakta.. ama en sonunda fıkırlerınızı almak ıstedım.. benım son zamanlarda öyle içim acıyor ki.. üstelık bunu yapan, bızzat ailem..
benım bır yıllık bır ilişkim var, kendısı ankaralı bız tokatlıyız . evlenme teklıfı aldım gecen ay ve bunu ailemle paylastım, paylasmaz olaydım..
ben 6 yıldır evden ayrıyım once okul sonra calısma hayatı.. yanı toplamda 2 yıldır calısıyorum 24 yasındayım , kamuda memurum maaşımda ıyı, erkek arkadasımda aynı sekılde. ama annem bır turlu razı olmuyor, zaten hayatım boyunca hıc sevgısını sıcaklıgını hıssettırmedı bana. ne yapsam onume taş koydu.. engel oldu.. hata yaparsın, memleketlerınız ayrı, mutlu olamazsın, sen evı çekıp çevıremezsın, evlılıgı yurutemezsın, evlendıgın zaman kımseyle konusamazsın fln fln.... ya bısey de de destek olsa kafamı kesicem .. ev işi yapmayı pek beceremıyorum dıye bunu onume sürüp duruyor. öğrenırım dıyorum bu seferde evlılık zor en az 5 yıl daha bekle dıyor.. ınsan zaten cocuk ıcın evlenır dıyor.. ya ben hayatımın en guzel yıllarını sevdıgım adamla paylasmak ıstıyorum sadce. anne dedım, ev ısı bılmıyorum dıye hıc evlenemeyecekmıyım dedım, hayatı boyunca evlenemeyenlerın canı yokmu, sende evlenmeyıver dıyor.. ya kızlar vallahı daha onceden oyle cıddı gorustugum kımse de olmadı.. basımdan bısey de gecmedı.. anlamıyorum, tum arkadaslarım benımle mezun olanlar fln hep evlendı, nısanlandı. benım neyım eksık te, bu bana cok goruluyor??
ha bıde benden 3 yas kucuk erkek kardesıme gelınce ona kız bakılıyor.. annem onu kızlarla tanıstırıyor, evlılık maksatlı.. bu ayrımdan nefret edıyorum...... sevgılımse ben senı beklerım dıyor.. o boyle dedıkce ben daha cok uzuluyorum....

Son düzenleyen: Moderatör:

Canim çok üzüldüm okuyunca. Allah yardimcin olsun ins !
Bende Tokat'liyim... siz tokatta mi oturuyosunuz ? evlenince Ankara'da mi yasicaksiniz sevgilinle ?
Gerçekten annenin sana ve kardesine ayrim yapmasi hos degil.... seni anliyabiliyorum... ne desem bilmem ki...... peki baban nasil bakiyor bu duruma ? :44:

para para para!!
evde oturtup senin maddi durumundan biraz daha faydalanmak istiyor annen malesef...
acı ama gerçek değilse hangi anne evladının yuvasını kurmasını istemez...

canım turhalde oturuyoruz bız.. babam zaaten kapalı cevrede buyumus ataerkıl bı adam hanı nası desem
burada iş bıraz anneme düşüyor ama annemde babama tamamen olmasın dıye gaz verıyor..

dıger arkadasın sorusuna gelınce evet canım ayda kazandıgım paranın bın yüz lırasını eve gonderıyorum
anneme bunu da soyledım, sevgılımde evlensek dahı gonderırsın sorun degıl dedı.
ama annem ne olursa olsun evlenmemem taraftarı.
arkadaşlarıma bakıp iç geçiriyorum bende anca.
tamam dedım anne, en azından bır yuzuk takalım, bır yıl durayım . ona da olmaz dıyor, yuzuk takılacaksa ancak dugunden 2 ay once takılabılırmıs , oyle bır yıl aslaaa nısanlı durulmazmıs. zaten ben baska bır sehırde yasıyorum işimden dolayı, evde yalnız kalıyorum
hasta oluyorum kımsem yok. sadece eşim olsun ıstedım. ama annem cok görüyor bunu bana..

Son düzenleme:
canım evlensek bıle ıkımızde devlet memuruyuz, aılelerımızden farklı şehırlerde yaşayacagız
ama annem bunu anlamıyor senı alıp goturecek dıyor

Bana da biraz maddi korkusu varmış gibi geldi, çünkü hiç evlenme bile diyebiliyor sana.
Yerinde olsam çok fazla da sabır gösteremezdim heralde.
İkna çabalarını ve kararlılığını göster bence.

bir anne ençok evledının evlenip yuva kurmasını ister
sizinki çok garip geldi bana
siz nişan yapacaksınız ev eşyası düğün ıvır zıvır derken bir sürü masraf
5 yıl sonra yaş olur 29 kim öle kim kala
babanız çalışmıyor mu?
siz para yollamazsanız eğer durumları kötüye mi gider????
sizin yolladığınız paraya çok mu muhtaçlar??????

canım 24 yaşındasın mesleğin de elinde kendi kararlarını da verebilcek yaştasın. ortada sakıncalı olarak verdiğin bi karar yanlış birini seçmiş gibi bi durumun da yok anladığım kadarıyla. kendi kararını ver ve ailenden ben böyle bir karar verdim siz de arkamda durursunuz diye destek al. ama BEN KARAR VERDİM de.

ona yakın bi anneden bende de var. ekonomik kaygılar ön planda mutluluğu düşünen var mı acaba yok.... nasıl yapıyolar bunu anlamıyorum...

babam calısıyor canım evlerı var ıkı tane hatta.

ama annem neden bana boyle yapıyor anlamıyorum
yasın kucuk dıyor, tamam evlenmeyeyım en azından bı tanısın, dıyorum yok
kız evı oyle atlamazmıs

Çok üzüldüm ben de senin adına. Annenin bu davranışını anlayamadım ama zaman zaman bu tür olaylara maruz kalınabiliyor. Bu durumda yapman gereken cesaretli olman ve direncini elden bırakmaman. Anneni karşına alıp neden böyle davrandığını sor, neden daha damat adayını tanımadan bu şekilde davrandığını sor. Cevap almak kolay olmasa da tekrar tekrar sor.
24 yaş bence çok uygun bir yaş evlilik için ki ben de seninle aynı yaştayım ve yeni evliyim.

Peki annen 3 yıl sonra evleneceğiz desen kabul edecek mi? Yani zamanla olan bu münasebetini anlayamadım. Senin unutmanı mı sağlayacak aklınca acaba bilemedim.

yaşın çokta küçük değil
anneni bir süre daha ikna etmeye çalışacaksın
akrabalarınızda sözü dinlenir bir büyüğnüz varsa konuyu onada açın derim

ben de 3 yıldır yalnızım işimden dolayı. yalnızlık çok zor. hasta olsam, ölüp kalsam kimsenin haberi olmayacak. nişanlınla bir yıldır tanışıyormuşsun. ben olsam bir yıldır tanıdığım biriyle evlilik kararı almam ama şu da var dediğin gibi nişanlanırsın en az bir sene de nişanlı kalırsınız 2, 2 buçuk yıl olur birini tanıyabilmek için evlenme kararı alabilmek için makul bir süre. tabii bazı eşler 5 yıllık sevgililikten sonra evlenip anlaşamıyorlar ama istisnai durumlar nihayetinde.

bence bunu babanla konuş. okulunu bitirmişsin, işe başlamışsın önünde hiç bir engelin kalmamış. sana evlenme demeye kimsenin hakkı yok annen bile olsa. hayır haklı sebepleri olsa anlarım da tamamen bencillik annenin yaptığı. babanla konuş, istemeye geleceklerini söyle. eğer ondan da destek alamazsan naparsın bilmiyorum artık allah yardımcın olsun :/

ben olsa öyle bir durumda bir yıl daha bekleyip (sevgilimi iyice tanımak ve aileme kabul etmeleri için süre vermek adına) hala değişen bi şey olmazsa gider kendi kendime evlenirdim. seni sömürmek için mi doğurmuşlar? sen de herkes gibi kendi hayatını kurup yaşayacaksın. para göndermeyi de bir kez daha düşün bence tüm bu olanlardan sonra.

acımasızca gelebilir belki okuyanlara ama bizi karşılıksız sevmesi gereken tek insanlar anne ve babalarımızken tam tersi kullanmaya çalışıyorlarsa yaşanacakları da kabul etmeleri gerekir. annen iyi niyetli olsa senin mutluluğun için çaba gösterse sen zaten seve isteye para gönderirsin onlara ama bu mecburiyet ve kötü niyet bir anneye hiç yakışmamış doğrusu

Son düzenleme:
Seni anlıyorum..gerçi benım annem arkamda ama teyzem bana o psikolojik baskıyı yapıyo 'hiç mutlu olamayacaksın evlenirken gülücem arkandan benım kocam kadar iyisini bulamazsın ama kötüsünü bulursun' falan gbi..ben yapamaz mışım evlenince..ki senın maddi desteğin varmış annen onu kaybetmek istemiyo bence sonuçta evlilikte coook para gerekiyoo yanı gönderemeyeceğinin farkında..teyzem bana neden yapıyo bilmiyorumm hiç bi faydamda yok kendisine..bence kesin ve net konuşş anne ben çocuk değilim 24 yaşında ayaklarının üzerinde durabilen genç bi kadınım,evim yerimde sizden ayrı artık sadece yanımda durmanızı istiyorum bu evliliğe karşı çıkmanızı değil gibilerinden konuşabilirsin..

malesef sizinki gibi anneler var.ne güzel paranızı yiyor evlenince kesileceğini de biliyor her ne kadar yine göndeririz deseniz de öyle olmayacağını biliyor,çünkü sizin de masraflarınız olacak,ev almak isteyeceksiniz ancak yetecek.çok acımasızca ve bencilce.sen kendi hayatına bak canım.bizim bir komuşunun kızı da memurdu.biraz maaşını yiyim diye evlendirmedi annesi sonra da talipler kesildi.kız şimdi 50 yaşında ve emekli ve BEKAR.

Son düzenleme:

canım benım yaa. gercekten cok zor. onları kırmak ıstemıyorum aslında

ama ne olurdu kı benım yanımda olsaydı..

derdi paraysa ben ölene kadar yollarım yeterkı artık yalnız kalmayayım..

ayy bı an çok korktum
bızdede var 40 yasında bekar ablalar
herhalde zannedıyorkı sonsuza kadar talıbım olacak

tatlım benımmm demedım mı dedim, cevap aynen şu :
''yarın ıkı gun sonra kapıyı çarpıp ta boşanacam dediğinde görürüm ben senı ''
ya wallahı onceden bısey olsa tamam dıyecem ama yok, yok , yok.. annemın derdı ben değilim ki.....
sen benım mutlulugumu ıstemıyomusun dıyorum
- daha hayatında ılk kez cıddı bırıyle gorustun, dur bakalım bekle bıraz dıyor
anlamadım kı, evlenmem ıcın kac kısıyle daha görüşmem gerekıyor?????

bu arada canım ben de anneme söylemiş ve senin gibi tepkiler almıştım bi sürü elle tutulmucak neden ısrarlarıma dayanamayıp tamam tamam söylücem babana diye oyalamalar en sonunda ne yaptım biliyo musun? aradım babamı baba böyle böyle..... sonuç 7 aydır nişanlıyım. Ve anneme ben söylücem babamın aklına girme dediğim halde babamdan annemin gaza getirmelerini ve dediklerini öğrendim. Hala böyle hareketlerine devam eder ama napalım böyle gelmiş böyle gidiyor. Huy bu çıkmaz.....

annelerımız bıze bunu neden yapıyoırlar merve?
hangı anne evladının mutlulugunu ıstemez dıyorlar ama
bızımkıler neden ıstemıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…