- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
var bızde bır şanssızlık...
mılletın annesı onun yerıne düşünüyor,
bende hep kendımı kendım dusunmek zorunda kalıyorum............
canım bir şey daha sorucam sen ailenin iyi kızı mı oldun hep?
çalışkan başarılı söz dinleyen kimseyi üzmeyen?
canım bir şey daha sorucam sen ailenin iyi kızı mı oldun hep?
çalışkan başarılı söz dinleyen kimseyi üzmeyen?
ben bişiyi merak ediyorum şu dinleme olayı konusunda. ya onları dinlediğimiz için bi gün çok mutsuz olursak. bunun vicdanını kim çekicek peki????
bi yakınım bir nişan atma olayı yaşadıktan sonra annelerinin baskısı yüzünden onların istediği biriyle evlendi doğru dürüst tanımadığı ve 6 ay sonra boşandı. genç yaşta dul kalmayı ve bunun açısını çekmeyi tahmin ediyosunuzdur heralde. kızın altına bez bağladıklarını biliyorum psikolojisini düşünün.... peki ne oldu şimdi ?? sözünü dinledi ama....
beni dinledin kötü bişi olsa yanındayız dinlemedin kötü bişi olsa hadi bak başının çaresine...bu olmamalı bence anne baba olmak.bıraksınlar biraz kendi yanlışlarımız olsun olcaksa da. yol göstersinler ama bıraksınlar yolumuzu biz çizelim.
canım bu yaştan sonra psikolojık olarak doğru olan senın kararlarını özerk bir biçimde kendin vermendir yani bi saatten sonra anne babanın fikrini alacaksın ama son kararı sen vereceksin yoksa gelişim krizlerini başarılı bir şekilde atlatamadığın için mutsuzluk umutsuzluk yaşarsın 65 yaşına gelip de depresyona girmiş bir biçimde ölmek istemezsin değil mi?
yani 25 30 yaşına gelip de ana baba sözünden çıkmamak marifet ya da iyi birşey değil -her ne kadar türk örf adetleri bireyi özerkleştirmek yerine bağımlı kılmayı marifet bilse de-tam aksıne psikolojide bu kendini gerçekleştiremeyen bağımlı birey olarak sorunlu tip olarak kabul ediliyor...
canım bu yaştan sonra psikolojık olarak doğru olan senın kararlarını özerk bir biçimde kendin vermendir yani bi saatten sonra anne babanın fikrini alacaksın ama son kararı sen vereceksin yoksa gelişim krizlerini başarılı bir şekilde atlatamadığın için mutsuzluk umutsuzluk yaşarsın 65 yaşına gelip de depresyona girmiş bir biçimde ölmek istemezsin değil mi?
yani 25 30 yaşına gelip de ana baba sözünden çıkmamak marifet ya da iyi birşey değil -her ne kadar türk örf adetleri bireyi özerkleştirmek yerine bağımlı kılmayı marifet bilse de-tam aksıne psikolojide bu kendini gerçekleştiremeyen bağımlı birey olarak sorunlu tip olarak kabul ediliyor...
kızlar sizin durumunuza ahlak kuramında iyi çocuk olma durumu deniliyor yanı başkalarının iyiliği ve çıkarlarını koruyan başkaları için kendinden vazgeçen...
bu iyi birşey değiil artık kendi yetişkinliğinizi kanıtlamanız ve hayatınızla ilgili kararları alırken başkalarından çok kendinizi önemsemeniz ve bunu da aile bireylerine kabul ettirmeniz gerekiyor
bunu yaparkende annelerinizin duygu sömürülerine savaş açmanız ve buna prim vermemenız gerkiyor
aslına bakarsanız bu sizin gelişiminiz için bir fırsat bence iyi tarafından bakın :)
bılemıyorum ya
hep onlar için yaşadım 22 yaşında çalısmaya basladım, yaşıtlarım okuyorken
ben kısa yoldan meslek sahıbı olmayı seçtim
şimdi bakıyorum da annem benı yanlıstan korumaya calıstıgını soyluyor
eger bır evlılık yaparsam, bunun ancak 1 yıl sonra (yanı bır yıl daha para gonderdıkten sonra) ve de yuzde yuz kendı seçimim olduguna yemın edersem ancak olabılecegıını soyluyor
ve ayrılmamı ıstıyor. neden?
çocugun memleketı farklı ve aılesı bıraz muhafazakar dıye.
sevgılımın benım uzerımde herhalgı bır baskısı yok. ama kabul edemıyor bunu. senı de kapatır dıyor. ben devlet memuruyum kapanamam ki.
yanı yasak. ancak ıstıfa edersem . buna da benım hıc nıyetım yok.
off anne ya. keske benı bırazcık anlasaydın da şuralarda boyle uzmeseydın.....
haklısın canım ama o zamanda bızı sil dıyor
ayrılırsan yanında olmayız dıyor, benı bununla tehdıt edıyor
psikolojım bozuldu valla kafayı yicem ya. ben onların ıstediği bır kalıpta bırıyle olmak zorundamıyım
ZORUNDAMIYIM
kızlar sizin durumunuza ahlak kuramında iyi çocuk olma durumu deniliyor yanı başkalarının iyiliği ve çıkarlarını koruyan başkaları için kendinden vazgeçen...
bu iyi birşey değiil artık kendi yetişkinliğinizi kanıtlamanız ve hayatınızla ilgili kararları alırken başkalarından çok kendinizi önemsemeniz ve bunu da aile bireylerine kabul ettirmeniz gerekiyor
bunu yaparkende annelerinizin duygu sömürülerine savaş açmanız ve buna prim vermemenız gerkiyor
aslına bakarsanız bu sizin gelişiminiz için bir fırsat bence iyi tarafından bakın :)
rehber öğretmen misiniz ya da kpss çalışıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?