evlenmek istedim, tüm suçum buydu!!

canım bir şey daha sorucam sen ailenin iyi kızı mı oldun hep?

çalışkan başarılı söz dinleyen kimseyi üzmeyen?

canım konu sahibine sormuşsun da çıktı sanırım. ama ben hep öyle oldum. anneme de derim yeri gelince ben ünide bar bar gezen her şeyi yapan biri olsaydım o zaman bi koca bulsun derdin die böyle değerimiz bilinmio be

canım bu yaştan sonra psikolojık olarak doğru olan senın kararlarını özerk bir biçimde kendin vermendir yani bi saatten sonra anne babanın fikrini alacaksın ama son kararı sen vereceksin yoksa gelişim krizlerini başarılı bir şekilde atlatamadığın için mutsuzluk umutsuzluk yaşarsın 65 yaşına gelip de depresyona girmiş bir biçimde ölmek istemezsin değil mi?

yani 25 30 yaşına gelip de ana baba sözünden çıkmamak marifet ya da iyi birşey değil -her ne kadar türk örf adetleri bireyi özerkleştirmek yerine bağımlı kılmayı marifet bilse de-tam aksıne psikolojide bu kendini gerçekleştiremeyen bağımlı birey olarak sorunlu tip olarak kabul ediliyor...

bılemıyorum ya
hep onlar için yaşadım 22 yaşında çalısmaya basladım, yaşıtlarım okuyorken
ben kısa yoldan meslek sahıbı olmayı seçtim
şimdi bakıyorum da annem benı yanlıstan korumaya calıstıgını soyluyor
eger bır evlılık yaparsam, bunun ancak 1 yıl sonra (yanı bır yıl daha para gonderdıkten sonra) ve de yuzde yuz kendı seçimim olduguna yemın edersem ancak olabılecegıını soyluyor
ve ayrılmamı ıstıyor. neden?
çocugun memleketı farklı ve aılesı bıraz muhafazakar dıye.
sevgılımın benım uzerımde herhalgı bır baskısı yok. ama kabul edemıyor bunu. senı de kapatır dıyor. ben devlet memuruyum kapanamam ki.
yanı yasak. ancak ıstıfa edersem . buna da benım hıc nıyetım yok.
off anne ya. keske benı bırazcık anlasaydın da şuralarda boyle uzmeseydın.....

bence Türkiyenin hepsi o dediğin tipten tatlım zira hepimiz kadın olarak yani ya anneye babaya ya da eşin sözüne bağlanmaya mecburmuşuz gibi öğretiliyor. hatta denir baba evindeyken şimdi böyle bu konu benim evimdesin evlenince de kocan düşünsün... ee yani biz düşünemiyoz zaten a... satim... walla bu konuda cidden sinirliyim yani kusura bakmayın....

benim durumumla benziyor. benim ailem de acele etme ne talipler çıkar bekle dediler ama hemen arkasından da kendin bilirsin dediler sorumluluk almak istemediler. benimkiler biraz da öğretmen olsun istemişti tatilleriniz uyar diye ama nasip işte.
ve evlendik. ama şimdi çok şükür mutluyuz, ailem onu çok sever eşim de onları.,

tokatlıyım dediniz ya mezhep farkı filan mı var belki anneniz ondan istemiyordur.

haklısın canım ama o zamanda bızı sil dıyor
ayrılırsan yanında olmayız dıyor, benı bununla tehdıt edıyor
psikolojım bozuldu valla kafayı yicem ya. ben onların ıstediği bır kalıpta bırıyle olmak zorundamıyım
ZORUNDAMIYIM

kızlar sizin durumunuza ahlak kuramında iyi çocuk olma durumu deniliyor yanı başkalarının iyiliği ve çıkarlarını koruyan başkaları için kendinden vazgeçen...

bu iyi birşey değiil artık kendi yetişkinliğinizi kanıtlamanız ve hayatınızla ilgili kararları alırken başkalarından çok kendinizi önemsemeniz ve bunu da aile bireylerine kabul ettirmeniz gerekiyor

bunu yaparkende annelerinizin duygu sömürülerine savaş açmanız ve buna prim vermemenız gerkiyor

aslına bakarsanız bu sizin gelişiminiz için bir fırsat bence iyi tarafından bakın :)

rehber öğretmen misiniz ya da kpss çalışıyorsunuz

canm bende senle aynı durumdaym ailem izin vermior evlnmeme uzak die. yalnız benm annem her daim bana destek olan doğruyu yanlşı göstern biridir. senn annenin sozleri pek doğru gozukmuor nedemek evlenmeyiver. çocugun bir hatasınımı gördü ondansa tamam hak veiririm annene. bizimklerde istemior ama nedenleri var şukadr bekle falan demezler. doğru insanla evlen derler. ailenin bir bildiği vardır diorum fakat herseyi bütün açıklığıyla anlatıormusun buraya çnlku aileler kızlarının kötülüğünü isteyecek bişey yapmazlar. sen acaba gözün kör old. içinmi annenş sucluorsun yanlış anlama yardımcı olmaya calıorum bende aynı durumdaym çnku

erkeğin ailesi cidden önemli canım. ama şöyle bi durum var ki herşey o insanda bitiyor. bak burda ne kadar konu okuduysam kayınvalidesinde çekiyor ama eşi yanında olsa zaten çekmicek yani..... ailesi açık olup evinde oturcaksın senin işin çocuk bakmak evi temizlemek kadın çalışmaz zihniyetli erkekler de var neden bunu hesaba katmazlar anlamam...

ya canım silebiliyorsa silsin 2 ay küser 1 yıl küser sonra mecbur barışacak...

korkmayın evlat silmek kolay mı ?

silemezler

sizi korkutup el altında tutmak amaç...

artık ailenize para göndermeyeceğinizi 5 yıl sonrada olsa evlilik için birikim yapacağınızı söyleyin.belki de evlenmeyeceksin, derse de geleceğimi garantiye almış olurum,de.sen para verdikçe annen seni altın yumurtlayan tavuk olarak görüyor bence.hadi ihtiyaçları olur,sağlık sorunu olur para gönderirsin.ama sende kendince birikim yapabilirsin artık

töbe yarabbim ya. böyle annelerle napcaz biz ya ne demek sil. biz onları atabiliyo muyuz onlar da bizi atamazlar demek ki bi kere bu kabul etsinler artık... hiç annelerin hataları olmamış mı şimdiye kadar hep doğru şeyleri yapmışlar sanki bizi de bi hatada silmekle tehdit ediyorlar.

walla bunu bu şekilde söylememiştim kendime anlıyodum da böyle dile getirmemiştim. ama sevindim ki doğru şeyi anlayıp doğru bişiler yapmaya çalışıyomuşum.

sadece ailen paranı yemek istiorsa bu hata.bizimkler benm param peşimde değiller sürekli kavga ediruz die ayrılmamı istediler birazda haklılar

silerim diyen anneye tamam sil deseniz adım gibi eminim geri adım atarlar yavrum diyerek...

küsende küser ama si le mez..

bence egem hanımın dediği gibi annene parayı kes kendin için biriktir bakalım ne yapacak?

anneniz hakikaten ilginçmiş...sizden küçük erkek kardeşinize evlenmek amaçlı kız bakıyor ama size evliliği beceremezsin diyor...babanla konuşabiliyorsan onunla konuş ikna etmeye çalış..
(annenin olmadığı bir ortamda)...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…