evlenmek istedim, tüm suçum buydu!!

annelerımız bıze bunu neden yapıyoırlar merve?
hangı anne evladının mutlulugunu ıstemez dıyorlar ama
bızımkıler neden ıstemıyor

annelik doğuştan gelmiyo canım ben bunu düşünüyorum kendi annem için.
annem kendi için yaşayan bi kadın benim. tabiki başıma bişi gelse koşar gelir ilk önce o o kadar insafsız olmamak gerek ama böyle konularda ilk önce kendi gelir.
bi konu açmıştım annem benim düğünde takılan paraları bile alma isteği vardı sen düşün yani.

şimdiye kadar hiç arkadaş gibi konuşmadık hiç derdimi anlatmadım ki dinlemek için de bişi yapmadı. ben çok üzüldüğüm bişiye ağlarken bile oturur bana bakardı....babam bi kere suratımın asık olduğunu görmüş sor bakalım kıza bi derdi mi var demiş o gün bana sana her istediğini alıyoruz bu suratın ne diye hesap sormuştu düşün yani....

walla ben bi anlam bulamıyorum açıkçası öyle bi kadın diyorum. değiştirmek için de uğraştım yeri geldi konuştum yeri geldi kavga ettim ama olmadı huy yani o gün anlasa öbür gün aynıdır. böyle kabullenip kimseyi de çok kırmadan yoluna bakmak en doğrusu bu diye görüyorum...

canım yaaa konunu okurken zxannettim ki işssiz güçsüz biriyle görüşüyorum yazacaksın ama devlet memurusunuz işiniz var ikinizinde bence annenin aklında başka biri olabilir akraba falan seni dışarı vermek istemiyordur. düşün trafında sana uygun biri var mı o yüzden olabilir veya üzülerek söylüyorum para içindir.. allah yardımcın olsun zor bir durum..

aklında bırı yok canım
, aslında bı ara kuzenıme düşünmüşler benı ama öğrenınce kıyametı koparttım.
annem o konuda sadece daha zengın daha mevkiisi olan ıyısını beklıyor

söylediği şey cok yanlış kimse boşanmak için evlenmez ama bazı durumlarda boşanmalar olabilir tabikii onuda kimse önceden anlayamaz.mesela yapamazlar dediğimiz insanlar gayet mutlu evliliklerini sürdürebilirler veya bunlar ayrılamazlar dediklerimizde aniden ayrılma kararı alabilirler.bu senın başına gelecek diye bi kaide yok inşllah olmaz ama olursa bile ayaklarının üzerinde duran bi bayansın ailene muhtaç olmazsın kiii ..

yıne ıyı senın baban anlayışlıymıs
ben babama desem , sen kendın görüşüp anlaşmışsın zaten bana dıyecek bırsey bırakmamışsın kı der

kendın hallet o zaman der

anneme kalsa benım evlenmeden once mumkunse bır mutfak robotu halıne gelmem gerekıyor!

aynen canım ya . benımkıde aynı. anne neden senınle arkadas gıbı olamıyoruz dedım
yok bırgun degıstyse ertesı gun gene aynı.
yoruldum ya artık

Anlattıklarınızdan erkek arkadaşınızla ilgili olumsuz hiç bir durum olmadığı hissine kapıldım.Anneniz acısından yine de iyi niyetli düşünmek istiyorum,acaba size söylemediği başka çekinceleri olabilir mi?Anneler hiçkimseyi kızlarına layık görmezler,belki böyle bir durum sözkonusudur.

Umarım siz de sadece yalnızlıktan kurtulmak için evlenmeyi düşünmüyorsunuzdur :) Evlilik zor bir karar,ama ben bu insanla ömür boyu yapabilirim diyorsanız da çok beklemenin anlamı yok.24 yasımı düşünüyorum,küçük bir yaş olarak görünüyor gözüme :) 2-3 yıl sonrası belki daha da kendinizi bulacağınız yaşlar olacak ama 30'u da geçmemek lazım.Sonrası armudun sapı üzümün çöpü devresi oluyor çünkü,karar vermek gittikçe zorlaştığı gibi yalnızlığın rahatlığına da alışabiliyorsunuz.

Keşke bir söze falan razı olabilse anneniz,çünkü arada söz,nişan olması daha iyi tanımanızı sağlar karşınızdakini ve ailesini.Sevgililikte bu çok mümkün olamıyor.Para kazanmama rağmen ve bu yıla kadar zamanın büyük kısmını annemden ayrı geçirmeme rağmen ,hala ev için bir şey aldığımda,''Sen henüz bu evden çıkmadın'' deyip parasını bir şekilde veren bir annem olduğu için bir annenin kızını maddi yardımı yüzünden evlendirmek istememesini hatta '' hiç evlenmeyenler var '' demesini hiç anlayamıyorum.Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Bir de şunu eklemek isterim; ailenin karşı çıkması bu gibi durumlarda karşımızdaki insanın eksiklerine gözümüzü kapamamıza neden olabilir,yasaklar çekicidir ya :) Dilerim ailenizin karşı çıkması erkek arkadaşınızın eğer varsa olumsuzluklarını gözardı etmenize neden olmaz.Sevgiler.

yıne ıyı senın baban anlayışlıymıs
ben babama desem , sen kendın görüşüp anlaşmışsın zaten bana dıyecek bırsey bırakmamışsın kı der

kendın hallet o zaman der

duygusal gir olaya babalar dayanamaz canım:) benim için bi tanesin babacım senin desteğinle geldim bu günlere bu en önemli kararımda yanımda olmucak mısın falan de:)

babam öğrenmişti benim ben söylemeden 3 4 sene önce bu ilişkiyi sonra kapanmıştı konu tabi annemin arayı bulmaması yüzünden neler yaşadım o zmanlar ama kapanmıştı sonra. bana dediği şey söylediğimde bugüne kadar bi tane insan gelip kızını şöyle şu halde gördüm demedi bi kere olsun beni ezicek bişi yapmadın gurur duyuyorum senle demişti...hala gözlerim dolar aklıma geldikçe babalarla kızlar arasında illa ki duygusal bi bağ oluyor.

erkek arkadaşımla aramda hıcbır sorun yok. bana olan sevgısınden emınım. baktı zaten, annem boyle yapıyor o da ıster ıstemez kırıldı farkettım. neden dıye sordugumda '' ıstenmemek, kotu bısey uzuldum ama senın payın yok tabı , sen uzulme , onemlı olan sensın'' dedı.

bende anneme en azından bı yüzük takalım, bız 1 yıl gerekırse 2 yıl da beklerız dedım.ancak, hayır cevabını aldım.

ayrıca daha 24 yaşında nişanlanmak ıstemem , tam ''kezban''lık bır durummuş.

gecen bır hafta boyunca hasta yattım, su verenim yoktu. artık ben kendıme acımaya basladım .

ama annem acımıyor. ''yemegını ye, ayagını uzat , oh, daha ne ıstersın Allah tan dıyor''

ben kesınlıkle yalnızlıktan kurtulmak ıcın değil, onunla daha mutlu olacagıma ınandıgım ıcın bunu ıstıyorum.

dese ki tamam yuzuk takalım ama 2 sene evlenmeyın, yıne kabul.
ben sadece ona daha sıkı bağlanmak ıstıyorum. onu sevıyorum.........

annen erken yaşta evlenip koca elinden çekip istekleri hep içinde kalmış bir kadın mı canım?

ewt canım 23 yasında evlenmiş

babamın baskılarını görmüş. evliliği kavga gürültü olarak degerlendırıyor

nerden bıldın ?

çünkü bu kadar karşı çıkmasının mantıklı sebebi en fazla bu olabilir eğer para değilse
ben çektim kızım çekmesin mantığıyla davranıyor olabilir gibi geldi bana

ya da belki konduramıyor olabılırsın ama senı kıskanıyor da olabılır bu da bır ıhtımal...

kendisinin içinde kalmış bır takım şeyler ama sen ona kıyasla paran var işin var kendıne ait evın var bu bakımdan düşünürsen seni çekemiyorda olabılır ama tabı bu düşük bir ihtimal

senın mutsuz olmandan korkuyor olabılır yanı

canım kuşlar yavrularını yuvadan atıyolar biliyo musun uçmaları için yere düşebilme ihtimalini bildiği halde belki de kendinin zamanında düştüğünü bildiği halde...

mutsuz olmamızdan korktuğu için mutsuz etmek ve bu hiç mantıklı gelmiyor bana.

annenin 24 yaşındaki kızının evlenmesini istemeyip 21 yaşındaki oğlunu evlendirme çabası çok garip:26:24 yaşında sen evlenince sıkıntı çekeceksinde,21 yaşındaki oğlan evlenip sıkıntı çekmeyecekmiymiş
bana kalırsa annen senin paranla oğlunu evlendirme derdinde

benim durumum gbi aynı,benım annemde bnm evlenmeme ilk duydugunda razı gelmedi tabi sonradan sesını çıkarmadı ve şimdi eşimi benden daha çok tutuyor :) ayrıca annen senın mtsuz olmaman için bunu yapıyorsa bile allah korusun ilerde mutsuz olursan zaten kendı ayakların üzerinde duruyorsun kendı paranı kazanıyorsun o yüzden senin için bu kötü olmaz annein evine sizi dinlemedim gbi bi durumla geri gtmiceksin sonuçta

canım bir şey daha sorucam sen ailenin iyi kızı mı oldun hep?

çalışkan başarılı söz dinleyen kimseyi üzmeyen?

ben bişiyi merak ediyorum şu dinleme olayı konusunda. ya onları dinlediğimiz için bi gün çok mutsuz olursak. bunun vicdanını kim çekicek peki????

bi yakınım bir nişan atma olayı yaşadıktan sonra annelerinin baskısı yüzünden onların istediği biriyle evlendi doğru dürüst tanımadığı ve 6 ay sonra boşandı. genç yaşta dul kalmayı ve bunun açısını çekmeyi tahmin ediyosunuzdur heralde. kızın altına bez bağladıklarını biliyorum psikolojisini düşünün.... peki ne oldu şimdi ?? sözünü dinledi ama....

beni dinledin kötü bişi olsa yanındayız dinlemedin kötü bişi olsa hadi bak başının çaresine...bu olmamalı bence anne baba olmak.bıraksınlar biraz kendi yanlışlarımız olsun olcaksa da. yol göstersinler ama bıraksınlar yolumuzu biz çizelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…