evlenmek istedim, tüm suçum buydu!!

ne guzel ıste kıymetını bıl annenın sana her daım destek oluyormus canım
benımkıde sagolsun bana her daim köstek olur
vallahi daha önceden oyle cıddı bır ilişkim olmadı, basımdan bısey gecmedı
ama annem dıyor kı ılk tanıdıgın ınsanla evlenme, bundan bı ayrıl, bı kaç kişiyle daha görüş bakalım
aradıgım ınsanı bulduysam, neden başkasıyla görüşeyim
yıne konustuk boşanırsan kapıma gelme dedı bende dedım kı
sende babamdan boşanırsan bigün , benım kapıma gelme

o ihtimaller dahilinde değil işte ona göre ah canım ya bence hiç tartışmaya girme ki ikiniz de üzülmeyin hatalı da olsa boşver sen istediklerini yapmak için babanla görüş mutlaka çözüm bu yani bence....

Babamın kuzeni olan bayan ızı okulu bitirince sevdiğine vermedi. Açık açık dedi ki "ben kızıma masraf yaptım parasını ellere yedirmem". Sonra ne mi oldu? Kız kaçtı haliyle... Şimdi çok mutlular, annesi de şimdi bayılıyor damadına, anlata anlata bitiremiyor ama bazı şeyler usulünce olmadı tabii kız zamanında çok üzüldü. İnşallah iş oraya gelmeden halledersiniz.

Şu an için onay vermiyorsa bırak vermesin.zaten yaşın çok geç değil.6 ay 1 sene sonra belki değişir fikri.sen ilişkini yürütmeye devam et.
belki ısrarcı olduğunu görünce de fikrinden vazgeçer.
bu arada o kadar parayı annene biriktirsin diye mi veriyorsun? yoksa annene harçlık mı?
eğer birikim amaçlı ise bunu kendin de yapabilirsin.

canım borçları var onu kapatıyoruz kredı borcları on bın kadar ve sanırım ben kapatacagım
bende askıya aldım zaten bır yıl kadar. güzellıkle olsun hersey
ne onlar kırılsın ne de ben.
Allah tan sevgılım anlayıslı

Son düzenleme:
canım eğer doğru kişi olduğuna inanıyorsan kesinlikle geri adım atma ve anneni ikna et,çünkü belirli bir yaştan sonra evlilik kararı vermek çok daha zorlaşıyor bir bakmışsın ki 30 yaşını geçmişsin,konuyu büyüklerine aç onlar araya girsin olur bu iş,öpüyorum seni üzülme herşey güzel olacak.

ailen borçluysa niye 21 yaşındakini evlendirme çabasındalar,bir söz bile yapsalar bir sürü para gidiyor

bir evlat olarak ailene yardım etmen çok güzel.her kişi yapmaz bunu.
az çok maaşını tahmin edebiliyorum hani gerçekten destek amaçlı bir miktar gönderilebilir ama sen baya gönderiyorsun.
burdan anladığım annen borcu senin kapatmanı düşünüyor dediğin gibi.
yani söz,nişan,düğün bu borçlara girmek istemiyor.
ama senden küçük erkek kardeşine kız bakması da düşündürücü.

canım maaşım 2500 lira işte 1100 aıleme cık gerısı bana ancak yetıyor sonucta yalnız yaşıyorum ev kıra fln hersey bende
bıde hanı genc kızım ıhtıyaclarım oluyor halıyle yınede cok şükür halime
kardeşim söz konusu olunca akan sular duruyor
ılerde de boyle yaparlar dıye korkuyorum ya
ayırırlar benım esıme de farklı davranırlar dıye
yoksa onun mutlulugunu en cok ben ısterım ama ıste ayrım yaptıkları zaman . benden once ne sözü ne nısanı olsun ıstemıyorum ıste!

Son düzenleme:
canım benim
kendini yeni bi borca sokma biraz bekle derim
maddi açıdan imkanı olsa hiçbi aile çocuğuna bel bağlamaz
bide nişan masrafı düğün masrafı
sana kalır işin içinden çıkamazsın
bide sana tavsiye
kredi felan çekmeni isterlerse sakın ha çekme
evlendikten sonra
ödeyemezsen başına kakılır eşin nereye kadar öder orasıda var
neler okuyoruz
herşey gönlünce olsun

canım ben 7 sene çıktım 7 seneden sonra hala tavrı aynıydı yani olmayınca olmuyo değişmiyo be...

Canim annen daha ayrintili dusunuyordur.ev isini igrenirsin o bahane.asil dusuncesi bence sana kiyamiyor biraz kendi parani e gez toz.hayatini yasa gul eglen.sonra dogru kaari ver ..yine birlikteyseniz evelnirisniz kacmiyor ya evlilik.daha iki yildir calisiyormusun..bekle benceee annen en iysini dusunuyordur emin ollll...ben evlenmek icin calisirken 4yil bekledim hic de pisman deilim daha cok bekleseydim diorum.yine benim sevdigim adam bekledi uzaktik 18 saat..ama biz yasatabildik uzaktada olsa herseyi..sende yaparsin beklersen daha tatli kiymetli olur herseyy..abla nasihati

allah yardimcin olsun cnm

evin tek kizi isen annen böyle diyordur seni paylasmak düsüncesi zor geliyor su an ona.
sen yinede annenle konus zaten 6 yildir ayri yasiyormussun evin neyini gecindiremiceksin ki?

ayrica bi makarna pisiremiyen kizlar evelniyor sen mi evlenemiceksin?

Yazdıklarını okuyuncu ahanda benim annem dedim :)) ben iki yıllık mezunum. Ondan sonra hep çalıştım. Aldıgım parayıda kuruşu kuruşuna anneme verdim. Eşimle evlenmeye karar verdik anneme bahsettim aman Allahım kıyametler koptu. Başım bacadanmı çıkmış acelem neymiş. milletin kızları 30 una geliyormuş daha evdeymiş daha neler neler. ( ben 23 yaşında evlendim bu arada erkende değildi yani) ne kadar üzüldüm ne kadar yıprandım anlatamam. Ne çeyiz ne bişey hiç bişey yapmadı bana. Evlendiğim aya kadar da aldıgım parayı aldı elimden. Beni hep altın yumurtlayan tavuk olarak gördü. Şuan çocuguma bakıyor saolsun ve parayla
bakıcı ne kadar alıyorsa oda o kadar para alıyor benden ve bir o kadar kaprislerini sıkıntısını çekiyorum bizimkide şans cnm napcan.
Bu arada 5 sene oldu evleneli çocugum var ve annem hala erken evlendin diye söylenir. Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.

aman yarabbi ya Allah sana sabır versin canım. kayınvaliden nerde aranız nasıl onunla? annem de seninki gibi.nişanlıyım bi gün konuşurken onla laf geldi ben kayınvalidemlere yakın oturayım çoluk çocuk falan olursa..... diye muhabbet açıldı. normalde kafası ağrıyan çocuk sevmeyen ve bunun için de bakcağı aklımın ucundan geçmeyen annem kayınvalide lafını duyunca aaaa ben bakarım dedi aklında olsun aran iyiyse yani...:) tabiki bakmak zorunda değil bakarsa Allah razı olsun deriz ama anne bu ya bakıcıyla aynı para da nedir...

çok üzüldüm.......
anne, torununa bakmak ıcın nasıl para alır ya.....

Kayınvalidem uzakta cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…