Evlenmek istemek

Yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz. Ben hemen evleneyim istemiyorum öyle isteseydim zaten taliplerimden biriyle evlenirdim ama içim ısınmıyor. Bende kısmet deyip bekleyecegim ama tavsiye istiyorum bu bekleme sırasında ne tavsiye edersiniz etrafımda böyle birileri yok kendiniz neler yaşadınız hiç kimse mi evlenmeyi istemedi kismetini beklemedi bu tepki neden anlamadım.

evlilik ağır bir sorumluluk özellikle bayanlar için, evlendiğinde bugünleri ararsın ama yazdıklarından zaten belli kafana koymuşun sen, aslında tavsiye de istemiyorsun, ne diyelim rast gele o zaman
Okuduğunuzu anlarsınız inşallah birgün

tamam evlen o zaman

Güzel kardeşim sakın evlenme sakın! yazan olmadı sana burada.. Yaşın itibariyle erken olduğunu söyledik.

Çünkü henüz sen bile daha kişiliğini oturtmadın, isteklerin, beğenilerin değişecek, fikirlerin değişecek.. Ama şimdilik fikrin sabit gördüğüm kadarıyla. Hakkında hayırlısı olsun..

tamam evlen o zaman
İnşallah nasip olursa. Ama sizler neler yaşadınız bu süreçlerde evlenmek istediğinizde karşınızdaki kişiyle nasıl tanıştınız nasıl tanıdınız bu tavsiyeleri istiyorum ben. İçim ısınmadı dediğim kişi okumuş hakkında iyi şeyler duyduğum görüştüğümde de memnun kaldığım birisiydi. Ancak işimi birakmami istedi. Elbette işimi birakmayacagim bu kutsal mesleği yapmayı Allah bana nasip etmiş ne diye bırakayım dedim ve böyle bir talebi olan bir insana icimin isinmayacagini düşündüm bir de çok rahat bir insandı sanırım bana göre bir şeyler anlattigimda beni pek takmıyordu kafasına o şekilde

Okuduğunuzu anlarsınız inşallah birgün
okuduğumda anladığımda bir sıkıntı yok benim ama senin idrak yollarında ciddi sıkıntı var, güdümlü füze gibi hedefe kitlenmişin, senden yaşça büyük bu kadar insan yanılıyor olamaz değil mi? neyse daha yazacak değilim, Allah gönlüne göre versin...

Evlenince çok ama çok mutlu olunuyor di mi? Hep bulutlar üzerinde insan. Hayallerinizi yıkmak istemem ama bayanlar için evlilikten sonra tek artan şey sorumluluklar, iş güç. Ne çok anlayışlı bir eş nede mutluluktan ucmalar. Belki evlendikten sonra harcadığın paranın hesabını soran kocalar kendiniz kazandığınız halde. Butün bunlar için acele etmeye gerek yok. İnsan neden evleniyor yaşadığı rutindenden rahatsız oluyor yani rahatlık batıyor belli süre sonra. İşte artık herşeye doydugunuzda, biktiginizda evlenin. Hicbirsey keşke dememek için. .

Komşular aracılığı ile talipler oluyor onlarla da ya benden küçükler ya bana uygun değiller
ben buraya şok... Nasıl bi çevrede yaşıyorsunuz ya siz zaten 22 siniz evlenmek için tutuşmuşsunuz da sizden de küçük erkekleri evlendirmeye çalışan nasıl bi ekip var etrafinizda çocuk damat resmen.. Hayır bi de zır cahil diyeceğim o da değil saglikciyim demez mi

kendin
evlilik kendini hazır hissetmekle alakalı bir durumdur ve bunun yaşı yoktur...sorumluluk sevmeyen biriyseniz 50 yaşına da gelseniz, evlilik yürütemessiniz...çevremizde 15 yaşında evlenip, çok mutlu evlilik yapan kişiler oldu...38 yaşındalar torunları var...gayet te mutlular...önemli olan doğru kişiyle karşılaşmak....

Zaten sorun bu. Siz sizi çok seven biri istediğinizi yazmamışsınız. Öylesine herhangi biri de olur, evlenin yeter. O yüzden çok araştırmanıza da gerek yok bence. Görücü usulu iyi kötü birini bulun, evlenirsiniz. Nasıl olsa mutlu da edermişsiniz

Mesela 21 yaşında oluyor veya ay olarak küçük oluyor. Küçük erkekleri mi. Sizleri anneleriniz 25inize kadar emzirdi sanirim

Bu kadar tepki alıyorum çok şaşırıyorum birçok şey yasamama rağmen ben mutlu olmaya çalışıyorum da bunca insan evlendikleri insana veya evliliğe düşman gözüyle bakiyorlar. İlginç.

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Çok haklısınız insanlar kendi yaşadıklarını başkalarına kılıf olarak giydirmeye ve herkesi kendileri görmeye çalışıyorlar. 25 yaşına gelmiş insanlar tek başlarına bir gün geçirecek olsalar aç kalırlar bu nedenle evliliğe de öcü gözüyle bakıyorlar ya da 28e kadar tavsiye etmiyorlar. Ben evlenmek istiyorum yazdığım an bana git görücü usulü bul madem çok istiyorsun hadi git evlen filan yazmışlar. Ben sizler gibi düşünen insanlardan tavsiye istedim çevremde böyle birilerinin olmadigini karşıma çıkarsa nasıl bir sürecin beni beklediğini evliliği nasıl zorlaştirmayip kolaylaştiracagimi bilmek istedim. İnsanlar okuduklarını anlamadıkları gibi herkesi kendi zihniyetinde sanıyorlar

Canım anne baba evi rahatlığının tadını çıkar. O kadar kişi acelen ne diyorsa vardır bir bildiği di mi? Evlilik ne kadar güzelse bi onun 3-5 katı zor. Keşke bi 20 yıl daha annemin babamın evinde yaşasaydım da öyle evlenseydimaynı eşimle. Tabi aynı eşimin ailesi aynı olmasaydı

İyi de zaten bir sürü talibin varmış. Görücü üsulüne de kapalı değilsin. Karşına çıkanları eleyip, bu olur dediğinle evleneceksin zaten.
Bulmuşlar 22 sinde evliliğe okey diyecek, hem de maaşlı bir kız, korkmaa daha çok talib çıkar sana. Panikleyecek, yardım isteyecek bir durum yok şu aşamada.

Sosyal çevrem yok diyorsan, ee paran var. Turlara katıl, kursalara yazıl, olsun sana çevre işte.

bu geç evlenme modası son yıllarda çıktı zaten...bizlerin zamanında ortalama 20 yaş civarıydı...çoğu genç ekonomik
zorluklardan evlenemiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…