- 10 Ağustos 2016
- 1.072
- 374
- 123
- Konu Sahibi Pulmicort_Combivent
-
Bana rahatlık filan batmıyor sizler bana şimdiden mutsuz bir evliliğim olacağını asiliyorsunuz, şimdiden buna alıştırmaya çalışıyorsunuz beni. 30 mesajdan toplasaniz 3 kişi hakkında hayırlısı olsun istediğin gibi biriyle evlenirsin inşallah yazmış. Neye doymak istediğiniz de önemli. Mesela paraya mi doymak istiyorum gezmeye mi içmeye yemeğe mi giyinmeye mi. Bunlara doyduktan ve artık hayatta bir amacim kalmadiktan sonra evlenmekte ki amacim ne olacak ?Evlenince çok ama çok mutlu olunuyor di mi? Hep bulutlar üzerinde insan. Hayallerinizi yıkmak istemem ama bayanlar için evlilikten sonra tek artan şey sorumluluklar, iş güç. Ne çok anlayışlı bir eş nede mutluluktan ucmalar. Belki evlendikten sonra harcadığın paranın hesabını soran kocalar kendiniz kazandığınız halde. Butün bunlar için acele etmeye gerek yok. İnsan neden evleniyor yaşadığı rutindenden rahatsız oluyor yani rahatlık batıyor belli süre sonra. İşte artık herşeye doydugunuzda, biktiginizda evlenin. Hicbirsey keşke dememek için. .
Cevremde çok fazla erkek arkadaşım yok. Kız arkadaşım fazla.Turlara katılıyorum ama amacım koca bulmak değil :) kurslara da katılıyorum ama oradaki amacım da mesleki açıdan kendimi geliştirmek oluyor çoğu zaman. :) Benim gibi düşünen birisi yok mudur yani illa maasimi yemek isteyen bana kötü davranmak isteyen bir yaratık mı çıkacak karşıma :) sizlerin karşısına hep böyle insanlar mi çıktıİyi de zaten bir sürü talibin varmış. Görücü üsulüne de kapalı değilsin. Karşına çıkanları eleyip, bu olur dediğinle evleneceksin zaten.
Bulmuşlar 22 sinde evliliğe okey diyecek, hem de maaşlı bir kız, korkmaa daha çok talib çıkar sana. Panikleyecek, yardım isteyecek bir durum yok şu aşamada.
Sosyal çevrem yok diyorsan, ee paran var. Turlara katıl, kursalara yazıl, olsun sana çevre işte.
Yazdıklarım hakkinda düşünceleriniz neler ?bu geç evlenme modası son yıllarda çıktı zaten...bizlerin zamanında ortalama 20 yaş civarıydı...çoğu genç ekonomik
zorluklardan evlenemiyor...
Ya ne alakası varr... sosyal çevrem yok dedin, sosyal çevre böyle edinir diye yazdım. Koca ara diye yazmadım, ki çevrem yok, kimse ile tanışamıyorum diyen sizsiniz.Cevremde çok fazla erkek arkadaşım yok. Kız arkadaşım fazla.Turlara katılıyorum ama amacım koca bulmak değil :) kurslara da katılıyorum ama oradaki amacım da mesleki açıdan kendimi geliştirmek oluyor çoğu zaman. :) Benim gibi düşünen birisi yok mudur yani illa maasimi yemek isteyen bana kötü davranmak isteyen bir yaratık mı çıkacak karşıma :) sizlerin karşısına hep böyle insanlar mi çıktı
Panikleyecek yardım isteyecek bir durum yok okeyliyorsun zaten her şeyi yazan birisiniz tepkim size değil uslubunuzaYa ne alakası varr... sosyal çevrem yok dedin, sosyal çevre böyle edinir diye yazdım. Koca ara diye yazmadım, ki çevrem yok, kimse ile tanışamıyorum diyen sizsiniz.
Niye herşeyin altında kötü niyet arıyorsun? Evet, bu devirde standart türk erkeği ne kadar genç o kadar iyi, maaşı da varsa tadından yenmez diye bakıyor olaya. Sende bu iki aranan özelliği de karşılıyorsun dedim. Bu demek değil ki sana kötü davranacak. Orasını sen tanıyarak çözeceksin.
Sana gore degil tabi kiNeden erken. Yani bu yaşlarda evlenen arkadaşlarım var maşallah huzurlu yuvaları var sevdikleri eşleri var. Ben de bu yaşlarımda böyle bir insan karşıma çıkarsa evlenmek istiyorum bu kadar. Hem bu yaş olayı herkesin kişisel görüşüne göre erken veya geçtir bana göre 22 yaşta kundakta bebek degilki yani
Hayatın gerçek yüzünü gördüm görmeye de devam edeceğim sanırım.. ponçik bir evlilik beklemiyorum bu yaşıma kadar da ponçik yaşamadım zaten. Hayırlısıyla evlenmek istiyorum o kadar.
Evet çünkü ne annelik ne evlilik pembik şeyler. Mutlu bir evliliğim olmasına ve geç evlenmeme rağmen daha da geç evlenebilirmişim.Acele değil aslında evlilik yaşı düşüncesi kişiden kişiye değişir nedense çevrem 28ime kadar beklemem gerektiğini veya evlenip ne yapacağımı daha kimseyle gorusmememe rağmen çok mutsuz olacağımı filan söylüyorlar. Bana göre çok geciktirmek doğru değil annelik acisindan da böyle düşünüyorum. Mutsuz olacağım konusundada bunu Allah'tan başka kimse bilemezki insanlar evliliği bana asla tavsiye etmiyorlar bu kadar vahim bir hâl mi aldı bu durum ?
Sana gore degil tabi ki
Sen kendini cok olgun , cok akli basinda , herseyi yasamis bir insan olarak goruyorsun cunku hepimiz 20 li yaslarda kendimizi oyle goruyoruz , o yuzden kendine bakis acin cok normal
Ama evlilik icin erken bir yas bence bu konu insanina gore degisen bir mevzu da degil
22 yasindaki bir insanin hayatinda bambaska amaclari olmali , hayatinda sevdigi ve sevildigi bir iliski de olmali ama amaci evlilik olmamali
Su anda benim oldugum noktadan gercekten kundakta bebek gibisiniz , hayat bu kadar basit degil , evlilik de hic basit bir mevzu degil
Baskalarinin hayatlarina bakarak da aldanmayin , kapali kapilar ardinda erken evlenen arkadaslarinizin yasadiklarini bilemezsiniz
Evlenmek icin olgunluk gerekiyor , o da 25 yasindan once olmuyor ( siz ne kadar kendinizi olgun gorurseniz gorun bunun bilimsel aciklamasi bilr mevcut)
Anneniz olabilecek yasta bir kadin olarak soyluyorum bunu , cok gencsiniz , hayatin tadini cikarin , evlilik fikrini bir sure rafa kaldirin
kendin
evlilik kendini hazır hissetmekle alakalı bir durumdur ve bunun yaşı yoktur...sorumluluk sevmeyen biriyseniz 50 yaşına da gelseniz, evlilik yürütemessiniz...çevremizde 15 yaşında evlenip, çok mutlu evlilik yapan kişiler oldu...38 yaşındalar torunları var...gayet te mutlular...önemli olan doğru kişiyle karşılaşmak....
Haklısınız hayirlisi olsun inşallahEvlenmek isteneni anlıyorum ama senin için hayırlı olsaydı gorustuklerinden birisi içine sinerdi.
Zamana bırak.
Neden erken. Yani bu yaşlarda evlenen arkadaşlarım var maşallah huzurlu yuvaları var sevdikleri eşleri var. Ben de bu yaşlarımda böyle bir insan karşıma çıkarsa evlenmek istiyorum bu kadar. Hem bu yaş olayı herkesin kişisel görüşüne göre erken veya geçtir bana göre 22 yaşta kundakta bebek degilki yani
Şikayet ettim. Cocuk istismarin reklamini yapiyorsun. Ayrica tüm mesajlarinda erkek olduğun gayet belli.
Diyeceğim tek şey Her nasip vaktine esirdir canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?