Evlenmek istemek

Bana rahatlık filan batmıyor sizler bana şimdiden mutsuz bir evliliğim olacağını asiliyorsunuz, şimdiden buna alıştırmaya çalışıyorsunuz beni. 30 mesajdan toplasaniz 3 kişi hakkında hayırlısı olsun istediğin gibi biriyle evlenirsin inşallah yazmış. Neye doymak istediğiniz de önemli. Mesela paraya mi doymak istiyorum gezmeye mi içmeye yemeğe mi giyinmeye mi. Bunlara doyduktan ve artık hayatta bir amacim kalmadiktan sonra evlenmekte ki amacim ne olacak ?

Cevremde çok fazla erkek arkadaşım yok. Kız arkadaşım fazla.Turlara katılıyorum ama amacım koca bulmak değil :) kurslara da katılıyorum ama oradaki amacım da mesleki açıdan kendimi geliştirmek oluyor çoğu zaman. :) Benim gibi düşünen birisi yok mudur yani illa maasimi yemek isteyen bana kötü davranmak isteyen bir yaratık mı çıkacak karşıma :) sizlerin karşısına hep böyle insanlar mi çıktı

Bir miktar erken olabilir evlilik için, suan hayatınızda biri yok zaten, olunca da acele karar vermeyin, içinizin ısınmadığı insanlara da yol verin gitsin.

23 yaşında evlendim, arada çocuklar sebebiyle bekar arkadaşlarımın rahatlığına iç geçirsem de evlendiğim yaştan hiç pişman olmadım. Burada ki önemli faktör eşim tabi ve hemen çocuk sahibi olmamamız.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ya ne alakası varr... sosyal çevrem yok dedin, sosyal çevre böyle edinir diye yazdım. Koca ara diye yazmadım, ki çevrem yok, kimse ile tanışamıyorum diyen sizsiniz.

Niye herşeyin altında kötü niyet arıyorsun? Evet, bu devirde standart türk erkeği ne kadar genç o kadar iyi, maaşı da varsa tadından yenmez diye bakıyor olaya. Sende bu iki aranan özelliği de karşılıyorsun dedim. Bu demek değil ki sana kötü davranacak. Orasını sen tanıyarak çözeceksin.

Panikleyecek yardım isteyecek bir durum yok okeyliyorsun zaten her şeyi yazan birisiniz tepkim size değil uslubunuza

Bence 22 yaşındada evlenebilir bir insan. Ama bunun bazı kriterleri var bana göre. Simdi bizim toplumda kızlar uzun zaman ailenin ve çevrenin belirlediği çemberin içinde hareket eder. O çemberin içinden çıkmak hoş karşılanmaz. Kendini keşfetmek sadece bu çemberin içinde mümkün. Ve bundan şu sonuç çıkıyor: sen kendini yeterli kadar taniyormusun? Yeterli kadar kendini ve isteklerini, hayallerini keşfettin mi? Şu andaki hayatında mutlumusun? Çünkü hiçbir eşin sorumluluğu değildir eşini mutlu etmek. Eşler kendi hastalarında mutlu olmalı ki, hayatına giren eşin hayatına mutluluk katsın. Aynısı es içinde geçerli. Evlilik bir kaçış noktası, bir sığınacak liman olmadığı sürece ve gercekten açık bir zihin ve kalp ile kurulmuşsa gayet 22 yaşında da kurulabilir. Ama cevremizde 22 yaşındaki kızların daha pek bu konularda tecrübeleri olmadığını görüyoruz. Kendinizden eminseniz, hayatınızı ele almışsaniz şayet o zaman inşallah en yakın zamanında karşınıza hayırlı bir eş adayı çıkar

Her sene bizimle beraber düşüncelerimiz de büyüyor, çalışıyorsun ne hoş işte. Bu işler öyle sadece istemekle olmuyor ki. Her sene kıyafet seçerken bile tercihlerim değişiyor misal benim, acele etme evlenmenin yaşı da zamanı da olmaz birini seversin, daha çok seversin sayarsın ondan sonra istersin. Diğer türlüsü evlenmek için evlenmek olur sonunda sana yazık olur.

Sana gore degil tabi ki
Sen kendini cok olgun , cok akli basinda , herseyi yasamis bir insan olarak goruyorsun cunku hepimiz 20 li yaslarda kendimizi oyle goruyoruz , o yuzden kendine bakis acin cok normal
Ama evlilik icin erken bir yas bence bu konu insanina gore degisen bir mevzu da degil
22 yasindaki bir insanin hayatinda bambaska amaclari olmali , hayatinda sevdigi ve sevildigi bir iliski de olmali ama amaci evlilik olmamali
Su anda benim oldugum noktadan gercekten kundakta bebek gibisiniz , hayat bu kadar basit degil , evlilik de hic basit bir mevzu degil
Baskalarinin hayatlarina bakarak da aldanmayin , kapali kapilar ardinda erken evlenen arkadaslarinizin yasadiklarini bilemezsiniz
Evlenmek icin olgunluk gerekiyor , o da 25 yasindan once olmuyor ( siz ne kadar kendinizi olgun gorurseniz gorun bunun bilimsel aciklamasi bilr mevcut)
Anneniz olabilecek yasta bir kadin olarak soyluyorum bunu , cok gencsiniz , hayatin tadini cikarin , evlilik fikrini bir sure rafa kaldirin

Hayatın gerçek yüzünü gördüm görmeye de devam edeceğim sanırım.. ponçik bir evlilik beklemiyorum bu yaşıma kadar da ponçik yaşamadım zaten. Hayırlısıyla evlenmek istiyorum o kadar.

Hiçkimse hayatin gerçek yüzünü 22 yaşinda görmez. Daha kendini tanimiyorsun o yaşta, karşindakini nasil taniyacaksin? Tecrübe 0. Bir erkek ile doğru düzgün el tutuşmuşlugun yok ve hemen 100 level atlayip evlenmek istiyorsun.

Evlilik öyle romantik birşey değildir. Çok emek ister, biraz o emeği biraktiğin an, büyük olumsuzluklar başlar. Don yikamaktir, ev temizlemektir. Aksam 6-7'de eve gelince yine yemek derdi, hele cocuk olunca neye koşturacağina iyicene şaşiriyorsun. Yorgunluktan acaba seksmi, yoksa uyusakmi diye ikilemde kalmak,..

Tüm bunlari taşimak ancak doğru kişi ile olur. Ve o doğru kişiyi ancak uzun yillar flört ettikten sonra, yaşin daha olgun olduktan sonra anlarsin.

Şimdilik evlilik yerine, kendine bir hobby bul. Sana iyi gelir.

Evet çünkü ne annelik ne evlilik pembik şeyler. Mutlu bir evliliğim olmasına ve geç evlenmeme rağmen daha da geç evlenebilirmişim.

Yorum için teşekkürler kısmet ve nasip diyeyim öyleyse. Her şeyin hayirlisi olsun

Şikayet ettim. Cocuk istismarin reklamini yapiyorsun. Ayrica tüm mesajlarinda erkek olduğun gayet belli.

Kimsenin öyle çok mutlu göründüğüne de aldanma. Benim de öyle arkadaşlarım vardı. Birçoğu boşandı. Mutlu olanlar da vardır illa ki ama kimse mutsuzluğunu yansıtmaz.

Şikayet ettim. Cocuk istismarin reklamini yapiyorsun. Ayrica tüm mesajlarinda erkek olduğun gayet belli.

15yasinda evlendiler diye bahsettiği kişilerin şimdi değil de çok çok önceden olduğunu düşünüyorum
Diyeceğim tek şey Her nasip vaktine esirdir canım

Haklısınız zamanı gelince olur öyleyse. Nasip bakalım Allah herkesin hakkında hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…