Evlenmek istemek

Sen şimdi akıl verenlerin çoğu evlenmişler rahatlar diye düşünüyorsundur. Ama aslında evli oldukları için tecrübelerini paylaşıyorlar. Bu yaşta özgürlüğün tadını çıkarmak lazım. Gez gezebildiğin kadar. Kendini geliştir. Elinden kayıp giden bir zaman var unutma.

Çok cok önce olunca cocuk istismari olmuyormu? Şimdi güya 38 yaşlarindalarmiş. Hiii mutlu, çaresiz demiyorda.

koca
Çocuk
Ev sorumluluğu
Geçim sıkıntısı
Türkiye survivoru olmuş oluyor...
Bunlar evli kadınların yaşadığı şeyler yaşın çok küçükkkkk

Gezme
Yurtdışı
Sadece kendine sorumluluk
Özgürlük
Bunlarda genç kızların avantajı

Tabıkı evlilik guzeldır ama bu yaşta değil hayattan bu yaşta farklı beklentiler olur bence...

Ben okulı bitirince bile evlenmeyi düşünmüyorum..
Kendi param bagımsızlıgım kendi hayatım hayallerim her seyın tadını çıkarmak istiyorum

Bir 5 6 sene daha bekle fikirlerin daha çok olgunlaşsın

Yazılanlar hoşuna gitmiyorsa hemen tepkili cevaplar veriyorsun. Konuna yazanların çoğu zamanında 22 yaşında olmuş ve o zamanlar nasıl düşündüklerini, hissettiklerini biliyorlar. Yıllar geçtikçe, yaşanılan tecrübelerle insanların isteklerinin, kısmen karakterinin, beklentilerinin değiştiğini tecrübe etmişler. Bu yüzden seni uyarmaya çalışıyorlar, duymak istediklerini söylemedikleri için terslenmen bile aslında henüz ne kadar toy olduğunun, ufak eleştirilerde bile sinirlenebileceğinin bir göstergesi.

Mesela şimdi evlendin diyelim, eşin, ailesi, arkadaşları vs. bunlar da zaman zaman duymak istemeyeceğim şeyler söyleyecek. 22 yaşındaki sen muhtemelen bu tarz tepkiler vereceksin ve işler sarpa saracak, kavgalar huzursuzluklar... burada bol bol okuduğumuz konular işte. Ama belki 5-6 sene sonraki, daha fazla yaşanmışlığı olan sen sana verilen tepkilere bambaşka bakacaksın. Daha olgun yaklaşacaksın, hatta bugün düşündüğün ideal eş profili bile 5 sene içinde büyük değişiklik gösterecek. O zaman keşke biraz daha bekleseydim diyeceksin belki.

Bunlar hayatını derinden etkileyebilecek “keşkeler” olacağından insanlar sana temkinli olanı söylüyor.

Kendimden örnek vereyim. 22 yaşındayken tercih edeceğim erkek tipi ve karakteri ile 27 yaşında tanıştığım ve işte bu dediğim eşimin tipi ve karakteri o kadar farklı ki. Ha bu adamla bile evlilik kararı alabilecek duruma gelmem 3 sene sürdü. Hatta daha basit bir örnek vereyim 22 yaşında bir kedi sahiplendim. 10 senedir benimle, ama 10 sene önce onunla ilgili hatalı seçimler yaptığımı çok sonra farkettim. Şimdi olsa daha farklı besler, farklı veterinerde kısırlaştırmasını yaptırırdım. Biraz beklemek, tecrübe edinmek, özellikle hayati kararlar vermeden önce düşünmek ilerleyen yaşlarda çok daha az “keşke” demeni sağlayacaktır.

Ama son karar tabii ki senin, karşına çıkan ilk uygun adayla birkaç ay içinde nikah masasına oturup evliliğinin ilk senesi dolmadan kucağına bebeğini de alabilirsin. Bu sorumlulukları alabilirim diyorsan ileride oluşabilecek “keşkeler” ile de başa çıkmak için bir planın vardır diye umuyorum.

Tamam evlenmek isteyebilirsin ama gorucu filan 22 yasinda gerek var mi? Nebileyim genceciksin evliligi, kriterleri dusunmeden siril siklam asik olmayi filan tattin mi hiç mesela?

22 yasinda evlilige erken diyemem ama hicbiseyi tatmadiysan, bu yaşta karsina gorucuyle cikacak ve uygun oldugunu dusundugun ilk kisiyle evlilik icin cok erken.

Çünkü çok gençsin
22 yaşındasın daha kişiliğinin oturması, ruhsal gelişimin devam ediyor. Mesela 26 27 olduğunda değişmiş olacak bir çok fikrin ve o zaman seçtiğin eş belkide kötü görünecek sana, kavak yelleri yaşları bunlar istediğin kadar olgun büyümüş ol

evlenip evlenmeyecegini sen bilirsin yasin kucuk deme geregi duymuyorum sana ama
yerinde olsam yer icer gezer soyle bi hayatimi yasarim ufaktan
isin var gucun var daha bu yaşta elin adaminin kirli donlarini yikama meraki ne yahu
isten geleceksin ev temizlik yemek cocuk kaynana kayinbaba gorumce bunlar icin daha cok gencsin
ye ic gez keyfine bak hayatini kendi ellerinle daha bu yasta hic bitmeyen sorumluluklara mahkum etme

Kimse sana evlenme dememiş,erken demiş sadece ki gerçekten erken.
Çünkü evlendikten sonra hiç bir sey eskisi gibi olmuyor,istediğin zaman kapiyi vurup çikamiyorsun,istediğin zaman istedigin yere gidemiyorsun,hayatinla ilgili bir karar vereceğin zaman hep birilerine bagimlisin.O birilerinin de her zaman sevgi dolu,anlayişli,saygi duyan,mantikli kişiler olmayacağini bil.
Eşinle birlikte sülalesi de giriyor hayatina,hiç beklemediğin durumlarla karşilaşabiliyorsun...
Ancak olgunluk ve tecrübe ile böyle durumlara göğüs gerilebilir,doğru adimlar atilip doğru tepkiler verilebilir.

Sonuç olarak istiyorsan zaten bir gün evlenirsin,ama bir daha hiç bir zaman bekar olamayacaksin.Boşansan bile bekar sayilmayacaksin...Bu anin çikarabildiğin kadar tadini çikar.

İlk olarak yaşın daha genç. Hayatında ne kadar erkek tanıyabilirsen o kadar doğru karar verirsin evlilik için. Ayrıca benden sana tavsiye. Önce hayatına bir insan alıp evliliğe karar vermeniz lazım. Önce evliliğe karar verip sonra insan aramak sağlıklı değil. Hayatında kimse olmadan evlilik kararı veremezsin. Çok dövünürsün naptım ben diye.

sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyormu? ben 25 yıl evvel evlenen arkadaşlarımdan bahsettim, şu an torun sahibi olan..lütfen konuları saptırmayalım, bana erkeksin diye iftira atmayın lütfen...

Mune gerçeği ortaya çıkartır...
Siz de kendinizi aklarsınız konu biter
Bana bu konuda iftira atılsa öyle yaparım

Çok cok önce olunca cocuk istismari olmuyormu? Şimdi güya 38 yaşlarindalarmiş. Hiii mutlu, çaresiz demiyorda.

Benim bir halam daha 14/15 yaşlarında evlenmiş/evlendirilmis. Hic mutlu olduğuna şahit olmadım. Hep bir dert hep bir can sıkıntısı. Hep başkaları kıskanma. Kalp hastası şimdi. Bence hayatda bütün imkanları bilen ve önüne engel koyulmayan hiçbir kız çocuğu o yaşlarda evlenmez.

Evlilik kötü olduğu için ufaksın bekle demiyorlar. Senin yaşın şimdi en deli en güzel yaşların. Gezip tozman, eğlenmen için güzel yaşlar.
Ben senin yaşındayken sevgililerimle sinemaya gider tiyatroya gider canlı müziğe gider kuytuda öpüşür heyecanlanırdım Çünkü o yaşta bu heyecanları yaşamak güzel.
27imde eşimle tanıştık, gezdik tozduk eğlendik, kaçamaklar yaptık. 30da evlendik.
Evet evlilik güzel. Ama sorumluluğu da çok. Aşkı heyecanı da biraz törpülüyor.
Bir kere ana baba sülale giriyor araya. Sevgiliyke sokakta başı boş gezmek varken evine gelen kaynanana kahve yapmak kek yapmak için biraz ufaksın.
Önce bir hayatını yaşa. Kazandığını kız arkadaşınla sevgilinle ye sonra kafalarınız uyarsa evlenirsiniz.
İnan bana evlilik senin yaşın için çok yük.
Hele çocuk. Ben 32de anne oldum hayatım uzun bir süre çok zor geçecek. Sorumluluğu, yükleri, maddi manevi zorlukları çok. Ufacık yaşta sırtlanmaya gerek yok.

Ben kendi adıma evlenecek birini falan aramıyordum. Bir arkadaş ortamında tanıştık. Buluşmalar bir süre sonra başbaşa olmaya başladı. Baktık beraber çol eğleniyoruz sevgili olduk. Daha doğrusu bir gece elimi tuttu bir daha da bırakmadı.
Yani belli bir yaştan sonra çevrende bekar sayısıs azalır görücü usulü evlenmek istersin, haber gönderirsin ama 22 yaşında değil.
Senin yaşın gszip tozarken biriyle tanışıp aşık olma yaşı. Aklında evlilik olur mu düşüncesi değil de aşk olmalı bana göre.
Biraz kendini rahat bırakıp evlenme fikrini askıya almalısın. Çevrendeki erkekler de 23-26 yaş aralığındaysa mesela evlenme derdinde olmaz ki. Yani zaten senin yaş grubundaki erkeklerin çoğu evlilik düşünmez şu an. Sen de biraz kendini rahat bırak ve gençliğini yaşa. Bu yaşlar ger gelmeyecek ve senin yanına kar sadece hatıraların kalacak

Son düzenleme:
biz 22 yaşında bir kızdan bahsediyoruz...yasalarımız ne diyorsa, bizim için o geçerlidir....

Bir arkadaşım var. 33 yaşında evlendi ama o yaşa kadar ilişkisi de oldu, yurtdışına da çıktı...şimdi ise kv ile uğraşıyor ama yaşının ve tecrübenin olgunluğu ile birlikte başa çıkıyor. Yaşı küçük evlenmiş olsa bu kadar iyi idare edemezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…