kızlar bu konuyu açmak istedim çünkü burada da benzer şeyleri yaşayan birçok arkadaşım olduğundan eminim.
evlenmek bana zor geliyor,yani bir sorumluluk altına girmek,yada o evliliği yürütememek,yada zamanla üzüleceğim şeyler yaşamak,pişman olmak,ailesiyle sorunlar yaşamak,yada işte evliliğin getireceği zorluklar.bir de geçen zamanı olması gerektiği gibi yaşayamamaktan kaynaklanan birşeyler de var.yani ailem oldukça muhafazakardı,şunu yapma,buraya gitme,onunla görüşme,erkek arkadaş takıntısı,aynaın karşısında geçirdiğim zamanı bile yanlış yorumlarlardı,onların suyuna gittim,iyi bir evlat oldummu bilmiyorum ,ama çocukluktan sonraki yıllarımı heba ettiğim bir gerçek.şimdi bu yaşanmamışlıkların üzerine evlenip çoluk çocuğa karışıp bu yaşayamadıklarımın özlemiyle iç geçirmekten de korkuyorum açıkçası..
bir de daha önceki ilişkim,yanlış bi seçimdi ve ben 1buçuk 2 yıl gibi bir dönemde neredeyse psikolojim bozuldu,bitmesi de sorunlu oldu tamamen attım kafamdan,belki bu yüzden kırılmaktan korktuğum için ilişkilere çok sıcak bakamıyorum,kaçıyorum bir ilişki yaşamak istemiyorum..
işte o veya bu nedenlerden evlilikten,ilişkilerden kaçıyorum,kimseyle akraba olmak istemiyorum,yaşım da geldi,bana kalsa belki hiççç evlilik yapmam çok sevebileceğim istediğim gibi biri karşıma çıkana kadar.ama sanki belli bir yaşa gelince herkes evlenmek zorunda,yoksa evde kaldın gibi bir düşünce var hala..bunu da kaldıramam ne yapacağımı bilmiyorum neden böyle oldu,
eğer hayatıma yanlış bir kişi daha girerse artık bunun geri dönüşü hiç olmaz,işte bu da korkutuyo beni.evlilik sürecinde alışıyomu insan,ne bileyim öyle zor geliyo ki bana.
ne dersiniz kızlar,biraz konuşalım istedim açtım bu başlığı belki biraz karşık oldu ama malum bu evlilik konusu bi çoğumuzun ortak derdi ertelemek mi en doğrusu
evet aslında düşünüldüğünde evlenmek gerçekten zor bir şey. ne kadar süre bir insanı tanımaya çalışsan da aynı çatı altına girildiğinde her şeyin değiştiğini söyler annem. bir anda farklı insanlar olup çıkıverirsiniz der.
bundan önceki ilişkin de pek sevgi ve saygı çerçevesinde geçmediyse evliliğe sıcak bakmıyor olman da yadırganamaz. ben de bazı bazı benzer yönleri olan şeyler geçirmiş olsam da başımdan, bende daha farklı nüksediyor ama bu.
ne bileyim bazen sadece çocuk özlemiyle evlenme isteği doğuyor içimde ama sonra düşünüp tartıyorum. bunun oluş yolu da çok önemli geliyor.
ne bileyim çevremde ben hep tanıştırılarak evlenen insanları görüyorum yani flört aşamasını pek yaşamadan direkt evleniyorlar. bu aşama gerekli mi değil mi tartışılır fakat ben bu şekilde olmasını istemiyorum.
sonra benim de sonum onlar gibi olacak diye evlenmekten soğuyorum. ben hiç sevmediğim biri ile evlendiğimi hele de tanımadığım bi insanla evlenebileceğimi hayal etmedim ve düşündükçe de ağlayasım geliyor. sonra bişeyler oluyor ve evliliğe özlem duyuyorum resmen, harika bir şey gibi geliyor gözüme.
bende bir dengesizlik hali mevcut kısacası. bilmiyorum belki de bu kadar hedefsizken bir yol bulamıyorumdur da kendime bu dalgalanmaları yaşıyorumdur , ilerde son bulacaktır. ama merak ettiğim bir şey var; sen belli bir zaman döneminden beri sürekli mi bu şekilde hissediyorsun? ne bileyim hiç gel gitlerin olmuyor mu? bir ben mi böyle karar veremiyorum evlilik iyi bir şey mi kötü mü diye?
Seni o kadar iyi anlıyorumki yaşadıklarının aynılarını yaşadım.Başımdan talihsiz bir ilişkide geçti.Erkeklerden nefret eder duruma gelmiştim.Kendime her zaman evlilik hayatım bekarlık hayatımdan daha kötü olacaksa hiç evlenmem daha iyi derdim.Sonra bir gün karşıma eşim çıktı ve benim bu düşüncelerimden dolayı benden çekmediği kalmadı.Ama o hep bana göreceksin bekarlığında yapmak isteyipte yapamadığın biçok şeyi büyük bir özgürlükle yapacaksın derdi ama ona inanan kim.Velhasıl dediğide oldu şimdi 2,5 yıllık evliyiz ve ben o kadar huzurlu ve rahatımki dilediğim herşeyi özgürce yapabiliyorum.Bana karşı baskıcı olan ailemin durumuda o kadar değişti ki bizden çıktın artık eşin var senin sorumlulukların ona diyorlar.
Evlilik işi nasip işidir sen bol bol dua et inan rabbim gönlüne göre birini verecektir sana çünkü o seni senden daha iyi tanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?