Evlenmek istemiyorum..

Kimse yanlış anlamasın benimde bu şekilde düşünen arkadaşlarım çok,ne bileyim hergün yemek mi yapılır?başkasının bulaşıklarımı yıkanır,?çocuk mu bakılır bu gibi düşünceler evlendiğiniz insanı severseniz insanın aklına bile gelmiyor.Hem neden zor gelsinki insanın sevdiğine yemek yapması çok güzel bişey bence şahsen ben seve seve yapıyorum.ikincisi çocuk bakmak evet zor ama düşünsenize o sizin ve sevdiğinizin bir parçası insan her fedakarlığı yapar onun için.ınsanın kendine ait bir evi olması apayrı bir konu zaten.Ben şimdi böyle düşünüyorum evliliği açıkçası.

ınsan yaşayacaklarını önceden belirleyemez,
belirleyemediği şeyler için de,tedbir alamaz,
evliliği kumara benzetiyorum ben,
ya kazanırsın ya da kaybedersin,şans yani,
evlilikte hergün laylaylom geçmiyor,tabiki sorunlar olacak,
önemli olan o sorunlar karı-kocanın birlikte çözmesidir...
dolayısıyla böyle düşünerek sadece evlilikten soğursunuz,
hakkımda hayırlısı olsun...deyin ve zamana bırakın,
olacak olan oluyor nasılsa...
sevgiler...

Eşimin halası vardı hiç evlenmemiş,

Kardeşlerinin ailesinin derdinden zamansız öldü kıyamam,

Keşke evlenseydi de bir tek kocasının kahrını çekseydi.

Evlilik doğru kişiyi bulduğunda çoook güzel,

Doğru kişiyi buldun diyede sana gümüş tepsi içinde hazır bir hayat sunulmuyor,

Mutluluğu birazda sen alıyorsun hem yüreğinle, hem beyninle ve hemde tırnaklarınla,

Hayatta güzel olan ne varsa hepsinin bir bedeli var, zorun kendisi güzel..

Hayattan neden korkuyorsun ki?

Hayatı kenardan seyredeceğine dimdik karşısında dur.

Mutlu bir ailede yetişmeyen bir insan evlilikten korkar sanır ki onun evlililiği de annesiyle babasınınkine benzeyecek ,üstüne çevremizdeki depresif evlililik örnekleri var ve onun üzerine de erkeklerin evlilik bağı içerisinde bile sorumluluktan kaçmaları ..

Eğer tüm bunları birleştirirsek evet evlilik bir kabus ama şunu da unutmamak lazım milyonlarca kişi sayısal loto oynar 1 milyon kişi sayısal loto oynamışsa sadece 100 kişi kazanır diğerleri kaybeder hayat bir kumar sadece zamanını bekle sakın evlenmek için evlenme...

elbette evlenmek demek büyük sorumluluk demek ama önemli olan evlenceğin yaşta olman yani doğru ve mantıklı karar verecek yaşt aolman evlilik hayatı omuzlamak demek ama sevgi varsa bu yükler azdaha hafifler anlaşmak sevgi fedakarlık dürüstlük çok öenmli şeyler kafa yapının anlaşması aileler bunlar her evlilikde olan şeyler dediğim gibi mantıkla hareket etmek çok öenmli ben 17 yaşında evlendim şuan 8 senelik evliyim 13 yaşındayım6 yaşında oğlum var daha çocuklumu yaşayamadan bir çocuğum oldu beni çocuğum büyüttü doğru karar ver er yada geç evlilik olur ama doğru zamanda doğru insanla sadece yüreğinin sesini dinleme derim canım hayırlısı ne ise o olsun senin :hulya:

eger cok sevmeyi asık olmayı bekliorsan zaten evlenme canım benim kendini buna önce hazır hissetmen lazım tereddütlerle yapıcan evlilik zaten olmaz yürütemessin evde kalma olayınada takılma eskidendi o muhabbetler kimse evde kalmazz herkesin nasibi var su dunyada

evlenmek zorunda değilsin ama böyle aşık olupta evlenenlerde çok toz pembe takılıyorlar

ve boşanma onlarda daha hızlı gerçekleşiyor, evliliği
ne sanıyorlarsa bence gerçekçi olmakta fayda var türk erkeğin yapısı aşağı yukarı belli

aman ben diyorum ki eğer siz çok titiz değilsiniz ama evleneceğin adam titiz o vakit sorunlar çıkıyor evlenecek kişi kendini çok iyi tanıması gerek

ben evlendiğimde eşime sordum ilaki erkek çocuk istermisin diye eğer evet deseydi

o vakit yüzüğü suratına atacaktım hayır demesi beni rahatlattı

ve evlendim beklentilerin ne onun ki nasıl bunlar çok önemli sorular

yani uyuşma yönünde aşk herşey değil çok şey sadece

evlilik çok ilginç bir kurum gerçekten...
işler yolundaysa tadına doyum olmaz, aşk, mutluluk, güven, dostluk, herşey var onda...
ama eğer yolunda gitmiyorsa tam bir kabus...
yaşamadan bilemezsin canım, bence çok düşünerek kendini iyice soğutma...
bu dünyada gerçekten iyi erkeklerde var...

bir gün bi bakarsın çok aşık olmuşsun herşey mükemmel o an anlamazsın bile nasıl evlendiğini. bencede kendini şartlandırma. bana sorarsan evlilik nasıl diye sor sor çekinme :):) valla süper. ama burcudemirin dediği gibi eğer herşey yolundaysa. yolunda olmayan birinede yol vericen başka yapıcak bişey yok. hayat devam ediyor yani.

Evlenmek istemiyrosanız evlenmeyin....Dogru zaman Dogru İnsan ve Sevgi karşınıza ya çıkar ya çıkmaz hayırlısı olsun....Yok yere dert etmeyin herşey nasip kısmet şanş işte.......

ya sakın kafanı takma herşey aşık olmaktan geliyo bak ben çok erken evlendim aşıktık birbirimize herkez dedi bana daha yaşın kaç şimdiden ezer seni bu yaşta evlenilirmihayatını yaşa dediler ailemde çok rahattı açıkcası hiiç beni sıkmadılar ve inan çokta güzel bi evliliğim var bekarken ne yapıyosam şimdide aynısını yapıyorum geziyoeum tozuyorum hatta daha çok şey yapıyorum eşimle her ay bi yere gidiyoruz bi şehire kafamıza göre herşey çok güzel yan aşık olacağın birine evlen ve eşininde tabi seni anlaması lazım herşey gönlünce olsun

millet evlenemıyorum dıye dert yanar bızımkı evlenmek ıstemıyo. nasıpse hiç ummadığın anda gelir bulur senı hop bı bakmışsın nıkah masasındasın.ben evlımıyım değilim nerden bılıyorum herkes bana aynısını söyluyo

güzelim gez toz eğlen ama evlen yinede baba evinde ne kadar kalınır ayrı eve çıksan da olmaz nereye kadar :1no2:

Son düzenleme:
doğru insanı aşkı bulduktan sonra siz zaten evlenmeyi tercih edeceksiniz
ne kadar zor olsa da ben evlilikten yanayım iyiki evlenmişim :lepi: :asigim:

cnm hayatina dogru insan girince o kadar da fazla tedirgin olmazsin gibime geliyor..Yoksa kafa karisiskligi yasamak cok dogal bence..Evlililgin getirdigi sorumluluklar beni de urkutuyor aslinda ama hayati PAYLAŞACAK birini bulursan gercek anlamda evlilik guzel sey bence..

Canım oluşuyor aynı tereddütler zaman zaman, ama bence evleneceğimiz kişi bu tereddütleri gideren kişi olacak zaten....

vallaha sana bir şey diyim mı; bu tarz baskı kuranları asla ciddiye alma!
hayat senin hayatın,nasıl istersen öyle yasarsın..öyle şekil verirsin..bu kimseyi ilgilendirmez..
evlilik değil ama calışma hayatıyla ilgili aynı mücadeleyi verdim,veriyorum bende..okudum,mezun oldum ve çalısmayı denedim;sevmedim,mutlu olmadım..ve çalısmama gibi bir seçeneğim daha olduğu için çalışmamayı sectim..ama hala,yakın çevremden ve ailemden laf ısıtıyorum..sanki okul bittikten sonra herkes çalışmak zorundaymis gibi!
aynı sekilde sende,belli bir yastan sonra herkes evlenmek zorundaymis gibi!
ben artık kimseyi umursamiyorum,bu benim hayatım diyorum size ne diyorum!çalışıp mutsuz olmaktansa evde oturup mutlu olmak benim tercihim!
böyle bir zorunluluk ya da kural yok!
sen de o yüzden duyma,görme,konuşma..3 maymun hesabı :) en güzeli..bu benim hayatım de geç..
evlenip mutsuz olursan,o mutsuzluğu sen yasiycaksin sana evlen diyenler değil!onların umurlarında bile olmayacak sen mutlumusun mutsuzmusun..
o yüzden bosveeeeeer hiç takma kafana..

e pekı ya daha guzel seyler yasarsan , boyle bır ıhtımal de var degılmı belkıde hıc yasamadgın seylerı yasayacksın , daha mutlu olacaksın karsına duzgun dogru oldugunu dusundugun bırı cıkarsa bır denemelısın bence,,, ama tabı evlenmek ıstemıyorsan da evlenmezsın .. baslıga bakınca senı zorla evlendırecekler sanmıstım ama oyle bır durumda yokmus o halde kendı tercıhındır sen nasıl mutlu olacaksan oyle ve hersey gonlunce olsun canımmmm...

offf aynı işte benn ve ben yanı sıra insanlardan bir anda inanılmaz soğurum. bütün bunlar beni hiç evlenmeme isteğine götürüyor ama etraf ve annem şimdiden başımın etini yemeye başladı daha 26 yaşındayken bu kadar üstüme geliyorlarsa 30 lu yaşlarda nolcak halim diye üzülüyorum hem de çok (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…