Evlenmek isteyen kişiye karşı tereddütlerim.

Adamın sosyal hayatı, giyimi kuşağı nasıl?

En son ne zaman sinema-tiyatro vb gitmiş?

En son ne zaman ailece veya arkadaşlarıyla yemeğe çıkmışlar?

Bir de neden bir erkek (sonuçta beden güçleri daha yüksek, kadınlar kadar çabuk çökmüyorlar) 50 yaşında emekli olur, var mı sebebi?

ben pek de sosyal birisi değilim. o da öyle. o sürekli evden işe - işten eve birisi. arada ailesini ziyaret ediyor. tatillerinde ise yurt içi- dışı gezmeyi seviyor.

erken emeklilik düşünmesi ile ilgili işinin çok yorucu yıpratıcı olduğunu söylüyor. emeklilik yaşına kadar bekleyemeyeceğini bildiriyor.

erken emeklilik düşünmesi ile ilgili işinin çok yorucu yıpratıcı olduğunu söylüyor. emeklilik yaşına kadar bekleyemeyeceğini bildiriyor.
Allah allah hem cimri hem bencil!
Kendi işi yıpratıcı emekliliği bekleyemiyor ama sizin sadece ek gelir getiren işi yapmak istemenize karşı çıkıyor. 41 yaşına kadar bu adamın cimri ve bencil hallerine katlanmak için mi beklediniz. Size değer verse bu yaşa kadar sende çalışmış yıpranmışsın dinlenmek hakkın der. Genelleme yapmamak lazım ama evlendikten sonra sizinde çocuk isteme ihtimaliniz yüksek. Hakkınızda zaten. İyi düşünün derim bu adam doğru kişi değil bence

belki 5 yıl sonra istifa edeceği de yalandır, sizin maaşınız 3000(ek işi bırakacağım diyorsunuz) onunki 6000, nedense kendisi yarısını kenara koyarım diyor.bu ne demek?ikinizin de eve getireceği maaş eşit olacak güya o emekli olana kadar.bu benim param senin paran tarrtışmasını o kadar yaşadım ki aynısı bana yapıldı.ortak hesap açtık, oraya benim koyduğumkadar para koyup geri kalanını kendi hesabında bırakmıştı, aman dikkat.
41 yaşına kadar huzurlu yaşamışsın, bence bu yaştan sonra da bu adamiçin huzurunu bozma, zatençocuk da istemiyor...neden evlenesin ki...

Son düzenleme:
Sizden içinde bulunduğum tereddütler hakkında destek ve yorum bekliyorum.

8 ay önce evlilik amaçlı görüşmeye başladığım erkek arkadaşımla ilgili karar veremediğim noktalar var. Siz olsanız nasıl karar verirdiniz.

1) Aylık geliri, 6000 TL, benimki ise aylık 3500 sabit + 1000 ila 1500 arası ek gelir. Erkek arkadaşım bana 8 ay içinde hiçbir paraya kıyıp da hediye almadı. Aldıkları 1 kutu leblebi, yarım kilo çikolata, 1 gül. Bir de eski eşine aldığı boşanınca onun kullanamadığı 1 kutu vitamin tablet. Yani inanılmaz cimri. Sanırsınız ki asgari ücretli birisi. Ki nice asgari ücret alsa da isevgilisine eli açık olan kişiler çoktur.

2) Emekliliğine 10 yıl var ancak en baştan beri 5 yıl sonra çalışmayı bırakacağını, şimdiden her ay bu nedenle maaşının yarısını bir kenara biriktirdiğini belirtiyor. Nasıl geçineceksin dediğimde de birikimini söylüyor. Yani bence bana da ima etmek istediği evlenince de öyle rahat harcama değil de eli sıkı bir yaşama hazır ol mesajı veriyor.
Ben de yıllardır kendi işim + 10 yıldır da ek işte çalışıyorum ve bayan olarak öyle yıprandım ki iş hayatımı uzatmadan bırakmak istiyorum. Belki sadece daha kısa süre zamanımı alan ek işe devam etmek düşüncesindeyim. Ve bunu kendisine söylediğimde bana ise gelirin çok azalır ve ek işin garantisi yok diyor.

Bunlar beni iki türlü kırıyor. Birisi benim maaşımda gözü var sanki. İkincisi erkek olara 5 yıl sonra o yan gelip yatacak bir bayan olarak ben işe gelip gidicem:KK43: Bunu hazmedemiyorum. Ama bunları ona belirtemiyorum.

Diğer hususlarda çok beğendiğim birisi. Diğer her açıdan tam aradığım gibi birisi...Fikirlerini, mantığını ,ailesini çok beğeniyorum.Sizce ben abartıyor muyum bu detayları? Onu kırmadan nasıl isteklerimi belirteceğimi bilemiyorum.

Bu ara yüzünü görmek istemiyorum, görüşmeyi düşünmediğimi söyledim, benden vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Acaba param için mi? Bunları ondan nasıl öğreneceğim bilemiyorum..

Valla böyle olunca hiç evlenesim gelmiyor erkeklerle filan. Otur hayatını yaşa diyorum kendi kendime. Çünkü ayrıca çocuk yapmak da istemiyor.

Yorum ve desteklerinizi bekliyorum.
Kafanızdaki bütün soruları ona sorun şartlarınızı baştan koyun eğer kabul etmezse yolu gösterin gitsin bu şekilde evliliğin yürümez gibi geldi bana cimri adam çokkk zordur benden söylemesi

belki 5 yıl sonra istifa edeceği de yalandır, sizin maaşınız 3000(ek işi bırakacağım diyorsunuz) onunki 6000, nedense kendisi yarısını kenara koyarım diyor.bu ne demek?ikinizin de eve getireceği maaş eşit olacak güya o emekli olana kadar.bu benim param senin paran tarrtışmasını o kadar yaşadım ki aynısı bana yapıldı.ortak hesap açtık, oraya benim koyduğumkadar para koyup geri kalanını kendi hesabında bırakmıştı, aman dikkat.
41 yaşına kadar huzurlu yaşamışsın, bence bu yaştan sonra da bu adamiçin huzurunu bozma, zatençocuk da istemiyor...neden evlenesin ki...

Anlayamadığım, bir insan yüksek maaş alır, çocuk istemez, sevdiğine harcamaz, peki bu paralar birike birike nereye kime kalacak . sadece tek bir mirascısı var o da kız kardeşinin henüz küçücük bir kız çocuğu... e onun da geleceğini. kendi annesi ve babası düşünüyordur değil mi? dayı bunu dert etmez herhalde ki onların da dert edilmeyecek derecede maddi durumları yerinde zaten... lüks şekilde yaşıyorlar..

ayrıca hep para konuşuluyor, aşk varmı?sanki yok gibi

bu konular o kadar yüzeysel birer cümle ile farklı zamanlarda bana söylendi ki, tam tersi paradan hiç bahsetmiyoruz normalde. en başta belirttiğim gibi bunlar benim ona belirtemediğim içimde sorun olarak büyüttüğüm kafamı gelecekte yorabilecek konular.... onun hiçbirşeyden haberi yok..
sorunum bir çuval inciri berbat etmeden, para meraklısı olmamama rağmen beni inciten bu konuları açtığımda" paragöz " yaftası yememem...

Genel yapı itibariyle o kadar çekingen birisiyim ki. Sadece bir davranış, özellik hoşuma gitmediğinde o kişiden uzaklaşmak yapabildiğim en fazla şey: tavşan dağa küsmüş ama dağın haberi olmamış...

aslında ben bu konuyu da sizlerden fikir almak amacıyla farklı bir konu açarak sormak istiyorum. Yani bir şeyden memnun değilse bir insan, o kısımı dile getirince beni kötü kalpli düşünecekler düşüncesinden sıyrılıp, net net, pat pat memnun olmadığım durumları söyleyince hala sevilebileceğim düşüncesinden pek kurtulamıyorum.
ikili ilişkilerde kendi lehime oldukça başarısızım sanırım.[/QUOTE]

8 ay önce evlilik amaçlı görüşmeye başladığım erkek arkadaşımla ilgili karar veremediğim noktalar var. Siz olsanız nasıl karar verirdiniz.

1) Aylık geliri, 6000 TL, benimki ise aylık 3500 sabit + 1000 ila 1500 arası ek gelir. Erkek arkadaşım bana 8 ay içinde hiçbir paraya kıyıp da hediye almadı. Aldıkları 1 kutu leblebi, yarım kilo çikolata, 1 gül. Bir de eski eşine aldığı boşanınca onun kullanamadığı 1 kutu vitamin tablet. Yani inanılmaz cimri. Sanırsınız ki asgari ücretli birisi. Ki nice asgari ücret alsa da isevgilisine eli açık olan kişiler çoktur.

2) Emekliliğine 10 yıl var ancak en baştan beri 5 yıl sonra çalışmayı bırakacağını, şimdiden her ay bu nedenle maaşının yarısını bir kenara biriktirdiğini belirtiyor. Nasıl geçineceksin dediğimde de birikimini söylüyor. Yani bence bana da ima etmek istediği evlenince de öyle rahat harcama değil de eli sıkı bir yaşama hazır ol mesajı veriyor.
Ben de yıllardır kendi işim + 10 yıldır da ek işte çalışıyorum ve bayan olarak öyle yıprandım ki iş hayatımı uzatmadan bırakmak istiyorum. Belki sadece daha kısa süre zamanımı alan ek işe devam etmek düşüncesindeyim. Ve bunu kendisine söylediğimde bana ise gelirin çok azalır ve ek işin garantisi yok diyor.

Bunlar beni iki türlü kırıyor. Birisi benim maaşımda gözü var sanki. İkincisi erkek olara 5 yıl sonra o yan gelip yatacak bir bayan olarak ben işe gelip gidicem:KK43: Bunu hazmedemiyorum. Ama bunları ona belirtemiyorum.

Diğer hususlarda çok beğendiğim birisi. Diğer her açıdan tam aradığım gibi birisi...Fikirlerini, mantığını ,ailesini çok beğeniyorum.Sizce ben abartıyor muyum bu detayları? Onu kırmadan nasıl isteklerimi belirteceğimi bilemiyorum.

Bu ara yüzünü görmek istemiyorum, görüşmeyi düşünmediğimi söyledim, benden vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Acaba param için mi? Bunları ondan nasıl öğreneceğim bilemiyorum..

Valla böyle olunca hiç evlenesim gelmiyor erkeklerle filan. Otur hayatını yaşa diyorum kendi kendime. Çünkü ayrıca çocuk yapmak da istemiyor.

Durum vahim bnce

Cocuk istememe sebebi nedir eger ozel olmazsa? Tibbi sebeplerle mi yani geliri filan yeterli siz de calisacaksiniz. Sizin için parasindan feragat edemiyor mu yoksa o tür ince dusunceleri mi yok? Ikisi aynı degil kimisi akil edemez yapi meselesi

8 aydır birliktesiniz ve bu adam bir gül mu aldı sadece.unv. öğrencisi kardeşim bile harçlıklarını biriktirip kız arkadaşına bir takı almıştı. Yani her şey maddiyat değil tabiki ama 8 ay uzun bir süre.tek bir hediye yok.ayrica maaşını paranın iyi hesaplamış.bisey diyemem ayrılın diye ama iyi düşünün arkadaşım.

Tamam herşeyi çok iyi de.yarin oburgun dışarda yemek isteseniz söylenir gelmez, gezecek olsanız benzin parası otel parası der. Ben hiç cekemezdim şahsen

bu konudaki uzerinde tartisilacak ilk konu cocuk. keza maddi kisimlarin telafisi var ancak cocuk istemeyen ve bunu bilerek evlendiginizde baska bir donus soz konusu degil bosanmak disinda.

cocuk istemediginiz konusunda siz de kani misiniz?

diger taraftan:

1. hediye almamasi ile maasindan birikim yapmasi tamamen farkli konular. pek ala para harcamadan da suprizler yapabilir, el emegi hediyeler uretebilir; degil mi?
  2. kendi paranizi kazandiginiz takdirde eli siki bir hayata tamah etmeyeceksiniz, bu bambaska bir evlilikte de gecerli olacaktir. keza calismadiginiz takdirde esinizin uygun gorecegi harclik ne ise - kendisinin geliri ne olursa olsun - bu meblagaya itibar etmek zorunlulugundasiniz.
butun bu bilgiler dahilinde karar verin yarinlara. ama asla da umutsuz olmayin :)

Adam cimri! Geri kalan iyi ozelliklerinin hicbir onemi yok.
Sizinde aylik 5 bine yakin kazanciniz olmasa bu adam sizinle evlenmek istemezdi.
Uzak durun.

Karısından kalan vitamin mi yuuhh diyorm

Onu da belki getirmeye kıyamazdı da, iki kişi tüketecekler diye birkaç yıllık stoklamış. Tek kişiye düşünce kutular eline kalakalmış olmalı. zaten son kullanım tarihine bitiremeyecekti, çöpe gideceğine bana verdi muhtemelen:)o_O

Back
X