Evlenmek istiyorum ama bana destek olan kimse yok:(

cnm oncelikle merhaba aynı durumu ben yasadm smdı 2 yıllk evlıyım bnmde babannem den laf dnlenr ve karsı çıkmştı ama ben aradm babannemı once onun rızasnı aldım ve onu bi anlamda kandrdım:) oda ailemı tabı kesnlkle babannenı ıle konş hersey onlarda btyor kaçma sakın zaten oyle bı nytn yok ama yaslılar çabuk kandrablyosun benm de babannm çok sinirlidir

sephora85 çok haklısınız
bu gibi yaşlarda aileyi dinlemek çok önemli onların dediklerine kulak asmayıp bizi anlamadıklarını düşünüyoruz ama öyle bir haklı çıkıyorlar ki... bize yanlış görünmese de onlar mutlaka biliyorlar... 20 yaş zaten erken bence ailenize kulak verin bekleyin canım ne olacak hem sevgiliniz 26 siz 20 yaş farkı önemli değil ama sizin yaşınız daha küçük mesela siz 26 o 32 yaşında olsaydı olurdu... bu dönemlerin tadını çıkarın ben geçen yıl evlendim eşimle tanışıp 1.5 yıl sonra evlendik şimdi düşünüyorum da keşke biraz daha flört dönemi geçirseydik diyorum hatta eşim de hak veriyor ha mutsuz muyuz asla ama o dönem tek derdiniz acaba bu akşam çıkarken ne giysem oluyor şimdi faturalar taksitler kira:s
kısacası acele etmeyin erkek tarafı hep ister evlensinler ne olacak diye tabi gencecik kızı alacaklar kaçırırlar mı gaza gelmeyin ailenizin sözünü dinleyin...

burada sana hiç kimse ''kaç falan'' demez....Aileni ikna etmeden adım atma derler...

canım belki sen "bir söz yapmaktan ne çıkar" diye düşünüyorsun, ama büyüklerin "sözün arkasından geciktirmeden nişan gerekir, uzun süre de nişanlı kalınmaz" diye düşünüyor olabilirler.
Söz nişan olunca, araya aileler girince geri dönmek zor oluyor.
Onlar da haklılar, bu yaşta evlilik hazırlığı ve stresi, kayınvalide görümce derdi çekmeni istemiyorlardır.
Bir de işin maddi yönü var. Belki ailenin nişana yetecek gücü yoktur bu aralar?
Okuyorum demişsin, erkek arkadaşın da okuyormuş. Bence nişan için okulların bitmesini bekleyin. Ailenizin de içi rahat olur, hem de evlilik için birikim yaparsınız.
Bu arada da erkek arkadaşını annenle, babaanneyle tanıştırıp fikirlerini alırsın.
Erkek arkadaşın zaten ciddi düşünüyorsa, er geç bu evlilik olur. O da kimseye "bu kızla gezdi tozdu" dedirttirmemiş olur.

evet babannem de aynı.. dün erkek arkadaşımla uzun uzun konuşup en azından okulların bitmesi yönünde bi karar aldık.. oda fikirlerime saygı duydu.. oyüzden sorun kalmadı.. belki de herşeyi zamana bırakırsak yolunda gidecek.. bu karar da burdaki herkesin çok etkisi oldu.. anladım ki kadın gücü hiç birşeyin önünde duramıyor :) herkeze çok teşekkür ederim.. destekleriniz için :)

Rica ederiz, mantıklı bir karar almana yardımcı olabildiysek ne ala
Tüm arkadaşlarım mantıklı cevaplar verdiler zaten, onları da tebrik ediyorum. Sizi seviyorum kızlar. Oyy ne oluyor bana coştum ayol. Her neyse mutluyum ondan galiba.

sana burda kaç dicek bir kişi bulamazsın canım,her yorum yazan sana bir şekilde yardımcı olmaya çalışır kötülüğünü istemez herneyse ailenin sözünü dinle derim canım,ilerde kendim ettim kendim buldum dersin demişsin ama hayat hiçte o kadar kolay değil,işini gücünü eline al ilk önce,kendi ayaklarının üstünde durucak konuma gel..3 sene uzun bir zaman ailene durumu anlat ciddiyete binmesi belki daha iyi olabilir bilmiyorum eğer erkek arkadaşında sana uygunsa veya ailen uygun bulursa...ama aileni dinle hiç bir anne baba evladının kötülüğünü istemez,sana burda yazanların oğu yaşamış görmüş ablalarının tavsiyeleri,dikkate al derim bu durumu fazla dert etme hayatta ne zorluklar var,hakkında hayırlısı olsun canım...

işleri yoluna koymuşsunuz kaçırmışım burayı sevindim senin adına..

Bazı insan aşkı 20sinde bulur bazısı daha geç.
Hani sevgilin 26 yaşındaymış, işi gücü yerinde mi? Ev çekip çevirecek özellikte mi?
Bunlar çok önemli.
Eğer şartlar uygunsa neden olmasın?
Bana göre 20 yaş çok küçük evlenmek için ama sen istiyorsun, izin vermeseler kötü şeyler yapsan yaşasan daha mı iyi?
Anne ve babanı karşına alıp konuşmanda fayda var.
Bekleyerek olmaz...
Not:Kendi söküğünü dikemeyen KK üyesi.

canım tabiki sevdiğinle evlen ama bence acele etme yaşa hayatını şuanki yaşında insan hayata daha farklı bakıyor toz pembe gbi oluyor ben 18 yaşında evlenmiştim senin yaşındaykende anne olmuştum ama sonra büyük bir pişmanlık insanın yaşı geçtikçe herşey daha da yerine oturuyor doğru kararlar verebiliyor ama pişman olmak konusunda yanılıyosun dışarıdan göründüğü gibi olmuyor yaşamadan bilinmez birde çocuğunla pişmanlık yaşarsan o daha da acı akıl vermek gibi olmasın bu benim fikrim insan bir kere sevmez daha ondan ayrılırsın başkasını seversin bir bakmışsın başkası insanlar 50 yaşındayken bile birini sevebiliyorlar hayırlısı olsun hayırsızsa olmasın

canım tabiki sevdiğinle evlen ama bence acele etme yaşa hayatını şuanki yaşında insan hayata daha farklı bakıyor toz pembe gbi oluyor ben 18 yaşında evlenmiştim senin yaşındaykende anne olmuştum ama sonra büyük bir pişmanlık insanın yaşı geçtikçe herşey daha da yerine oturuyor doğru kararlar verebiliyor ama pişman olmak konusunda yanılıyosun dışarıdan göründüğü gibi olmuyor yaşamadan bilinmez birde çocuğunla pişmanlık yaşarsan o daha da acı akıl vermek gibi olmasın bu benim fikrim insan bir kere sevmez daha ondan ayrılırsın başkasını seversin bir bakmışsın başkası insanlar 50 yaşındayken bile birini sevebiliyorlar hayırlısı olsun hayırsızsa olmasın

yahu yangından mal mı kacııyorsunuz 20 yas dedıgın nedır ya daha cok kucuksun evlılık ıcın aileni dinle bence sonradan pişman olma

canım eger aılen kucuksun karsına daha nıcelerı cıkar erken daha dıyorsa emın ol bır bıdıklerı vardır .
sende evlenıp evi çekip çevirecek potansıyelı goremiyorlardır .yanlıs anlama hakaret ettıgımı fılan dusunme .
hanı 25 yasın da olursan ,yasa bakarsın olgundur ama ,hal ve harekelterıne bakarsın 18 yasın da dersın yaa
o mısal tatlım .ve sen de daha 20 yasındasın .hercaılıklerın delılıklerın oldugu bır yastasın .
evlılık sadece ıkı ınsanın bırbırıne korkutuk asık olmasıyla olmaz .
suan da belkı korkutuk asık olabılırsın .dısarıdan sana davulun sesı hos gelır belkı ama ,
bır de ıcıne gırdın mı .... kısacası tatlım aılen evlılık sorumlulugunu alacagına ınanmıuordur .
o yuzden aılenı dınle evlenme .bekle bıraz daha buyu bakalım ,hayatın da neler degısecek
kararların degısecek mı yoksa degısmeyecek mı bıraz daha bekle yasa ve gor derım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…