• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek şart mı bu hayatta?

ema1 kusura bakmayin da dedikleriniz son derece anlasilmaz, tutarsiz, ipe sapa gelmez seyler. ne demek evlenmeyen erkek gay!

Altına imzamı atıyorum bu iki yorumun... Rabbim dengini nasip etsin inş herkese....​

Insan kafa yapisi ayni olan bir insanla mutlu olabilir sadece.
Insan ayni görüs acisiyla hayata bakmasiyla hayatin tadini cikarabilir ancak.
Ne beni cok seven, ne benim cok sevdigim önemli degil, ayni beyinler ancak huzuru yakalayabilir.
Yani uzun lafin kisasi ayni pencereden bakiyorsa insan hayata, güzelligide, mutluluguda, huzuruda orda bulur.
Benim nacizane görüsüm böyle....:69:
Bunu bulmayana kadarda evlenmeyin derim. Güzellik, para, söhret degil konu...daha derinlerde aslinda: ayni yere bakmak, ayni dili konusmak, birbirini anlamak...
Cok asik oldugun bir erkege, nefretde duyabilirsin cünkü, ayni degilse dilin.
Cok zengin biriyle evlenince, hayatin en fakir aciz döneminide yasayabilirsin.
Cok sevildigini hissetiginle bile, büyük yanlizliklar yasayabilirsin...ama uyum varsa br yerde iste o zaman evlenilir.

çok haklısınız. dinimizde de bu vardır mesela peygamberimizin bu konuda hadisi de vardır:

''Zürriyetiniz için iyisini seçin! Küfüv (denk) olanlarla evlenin ve evlâdınızı küfüv olanlarla evlendirin!''

denklik gerçekten çok önemli

ema1 kusura bakmayin da dedikleriniz son derece anlasilmaz, tutarsiz, ipe sapa gelmez seyler. ne demek evlenmeyen erkek gay!

o arkadaş bir kere de ''üvey oğlumdan dayak yedim'' diyen bir üyeye ''bir şey olmaz ergenlikte normaldir benim eşim de o yaşlarda yengesini dövmüş'' tarzı bir yorum yapmıştı.
beni ikinci kez şok etti şimdi :53:

Evde kalmış kız manifestosu-Elif Şafak
1) Yalnızlık Allah'a mahsustur diyerek her insanı evliliğe mecbur bırakmak, insanoğlunun geliştirdiği en büyük aldatmacalardan biridir. nuh'un gemisi'ne çiftler halinde bindik diye, tüm yolculuğu çiftler halinde yapmak zorunda değiliz.

2) nasıl oluyor da tüm geleneksel toplumlar da evlenmeyip de kendini ibadete ya da meslegine adayan insanlar herkesten saygı gördüğü halde, günümüz toplumunda "evde kalmak" acınası bir durum sayılmakta?

3) ve nasıl oluyor da evlilik bir kadın ile bir erkek gerektirdiği halde, "evde kalmak" tabiri sadece kadınlar için kullanılıyor?

4) bir kadın hiç evlenmemişse ve sürekli iş/aşk/şehir değiştirmişse, bir yerde sabit kalmamışsa onun için de "evde kalmış" mı denilmeli? yoksa "otelde kalmış", "seyahatte kalmış", "gurbette kalmış" gibi yeni tanımlamalara ihtiyaç mı var?

5)"evde/otelde/seyahatte/gurbette kalan" kadınlara itibarları iade edilmeli. onlar, tıpkı promodern zamanın münzevileri gibi pirupak sayılmalı, saygı görmeli.

6) "yuvayı dişi kuş kurar" lafı yanılsamadır. çünkü her dişi kuş her mevsim yeni bir yuva yapa yapa yaşayıp gider. kurduğu her yuvayı terk etmesini de bilerek. ömür boyu aynı yuvada kalan kuş yoktur.

7) göç ve göçebelik, değişim ve değişkenlik bu hayatın elifbasıdır. öyleyse biz kadınlar ne bir yastıkta kocamak zorundayız ne gökten düşen elmaları beklemek.

8) illa da evlilik metaforuyla konuşmak gerekiyorsa, diyebilirim ki "edebiyat benim kocam, kitaplarım da çocuklarım" bu durumda evlenip çocuk yapmaya kalkmam ancak edebiyatı boşayarak ya da onun üstüne kuma getirererek olur.

9)edebiyatı boşamak söz konusu olamayacagına ve hiç bir koca adayı bir başkasının üstüne "kuma" gelmeyi kabullenmeyeceğine göre demek ki ebediyyen evde kalmış bir kızım.

10) işbu kağıt parçası da benim manifestom.

Ya çok hoşuma gitti . Elif Şafak'ı bi kez daha kutluyorum. Duygulara tercüman olmuş:)))))

hayatınızı yaşayın, ne kadar geç evlenseniz o kadar iyi. koca da dert, çocuk da dert. hazır olmak lazım.

kısmetiniz gelir bulur sizi zaten evlenirken mantıklı düşünün, aşk bitiyor çünkü.

büyük konuşmayın sakın, başınıza gelir. köye gelin gitmem diyen köylüyle, fakirle evlenmem diyen fakirle evleniyor.

Bazı kadınlar vardır.

Baktığınızda kaşından gözünden başka şeyler görürsünüz yüzünde. Cinselliklerini çekmişlerdir gözlerine kalem diye. Başkadır bakışları. Hatta tüm halleri.Dişilik değildir, daha başka bir haldir sanki. Buram buram cinsellik kokarlar. Kıyafet değil cinselliklerini giymiş sanırsınız üstlerine. Açık veya kapalı giyinmekle ilgisi yoktur bunun. Dokunamasanız bile bakışlarınız ulaşır bedenlerine. Gezinir rahatlıkla kuytu köşelerinde. Bazı kadınlar salt cinselliklerini verir size.

Bazı kadınlar vardır.

Yoldan geçerken takılır gözleriniz. Dizine yatıp ruhunuzu ellerine bırakasınız gelir. Teninin sıcaklığında erir gidersiniz. Dingindirler, savaşmazlar dünya ile.Gözlerinin içinde bir kadının binbir halini görürsünüz. Erkek olmanın binbir halini de size yaşatırlar. Sıcaktır, şefkatlidir, bağışlayıcıdır, dişidir. Ne giyerlerse giysinler cinsellikleri değildir üzerlerindeki. Kadın olarak vardırlar, cinsellikleri sadece erkeklerine özeldir, size kapalıdır, göremezsiniz. Plajda bikinili bile olsalar ”kapalı” kadınlardır onlar. Siz ulaşamazsınız kendileri gelmedikçe.Bazı kadınlar ”kadın”dır.

Bazı kadınlar vardır.

Hoyrattır.Acıtır.Mahveder dokunduğu yeri.Erkeğinin sahip olduklarına önem verir sadece.Ondan aldıklarına bakar, erkeğin kendisi hiç önemli değildir.Bir şey veremeyecek duruma geldiğinde ona sırtını dönmesi kolay olur bu nedenle.Hayatı paylaşmasını bilmez bazı kadınlar.Mal paylaşımını hayatı paylaşmak sanırlar çünkü.

Bazı kadınlar vardır yine.

Hayatın yükünü taşır.Yüzündeki her çizgi ayrı bir hüznü anlatır.Bilmez başka türlüsünü.Eştir, anadır, kadındır birileri için.Kendisi için kocaman bir ‘’sıfır” olduğunu dert sahibi olunca görür o kadınlar.

Bazı kadınlar vardır.

Yüzüne bakınca gördüğünüz sadece falanca şirkettir.Okumuş, eğitimli, kariyer sahibi ama erkeksiz kadınlardır.Bakışlarında görürsünüz bir erkeğe teslim olmayacaklarını.Hayatlarında bir çocuğun kahkahası olmayacaktır hiçbir zaman.İçlerindeki kadının ümitsiz isyanını da görürsünüz o bakışlarda.

Evlilik hem çok güzel hem çok zor...
Her şeyin dört dörtlük olmadığını ve olamayacağını artık herkes biliyor :34:
Deli divane olsan bile mutlaka sana uymayan bir özelliği çıkacaktır ama seviyorsan buna katlanmak daha kolay.
9 aylık evliyim yeniyim aslında ama şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki aşık olmasam, sevmesem çekemezdim ben bu evliliği.
Çekemezdim deyince yanlış anlaşılmasın. Çok mutluyum Allah'ıma çok şükür. Çalışan biri olarak yeri geliyor yorgun olduğum halde yemek hazırlamak zorunda kalıyorum. O yorgunlukta bile sevdiğim insana yemek hazırlamak koymuyor ama sevmediğim biri olsa hadi be sen kalk ta bana hazırla derdim :1: ya da her akşam çoraplarından birini ters çıkartmayı başaran eşimin çoraplarını suratımda sırıtma ile düzüne çevirmezdim. Yüzüne atar şunları adam gibi çıkarmayı öğren derdim :1:
Aslında olay şöyle arkadaşın bile olsa neden senin yanında: sen sevdiğin için, yanında olmasını istediğin için. Ki eş en önemlisi yeri gelecek gözlerini kapatıp sırtını ona yaslayacaksın bence sevgi olmadan çok zor. Tabi herkesin kendi düşüncesi. :16:

çok dğoru yazmışsınn sevdiğin için yapıyorsan yü,ksünmessin bu hep böyledirr..

Bazı kadınlar vardır.

Yüzüne bakınca gördüğünüz sadece falanca şirkettir.Okumuş, eğitimli, kariyer sahibi ama erkeksiz kadınlardır.Bakışlarında görürsünüz bir erkeğe teslim olmayacaklarını.Hayatlarında bir çocuğun kahkahası olmayacaktır hiçbir zaman.İçlerindeki kadının ümitsiz isyanını da görürsünüz o bakışlarda.[/QUOTE]

Evlenmeyince neden yalnız kalınıyor ya da çocuk sahibi olunamıyor anlayamadım? Artık tek başına evlat edinmek yasal, ayrıca maddi durumu iyi olanlar için sperm donasyonu seçeneği de var (illa ben doğurmalıyım diyenler için). Tek başına nasıl çocuk yetiştirilir diyen olursa da hiç boşanmış anne yok mu derim ya da yurtlarda sürüneceğine tek ebeveynle yetişmek daha iyi değil mi?

kızlar ben ve iş yerinden arkadaşım 30-33 yaşlarındayız.evlenmedik.evlenemedik..aradık gönlümzüce bulamadık..gönlümüz yanımıza yakışşın,iş güc sahibi oldun,sadık olsun,bize ve ailemize değer versin dedik..

Olmuyo hepsi bir arada olmuyor..şu anda va isteyenler amma aşk yok..hele ben aşka aşık bir kızım.arkadaşım daha mantıklı bize değer versin yeter diyor.kolumuza yakışmayanı alabiliz..

Ben diyorum;seveyim.gözlerine bakmaktan sıkılmıyım.buluşurken heycanlanayım..kısaca aşk evliliği yapayım.

Arkadaşım diyoki;yaş artık gidiyor,çocuk yaşımız geçiyor..kim beni daha çok seviyorsa ona gideyim diyor.

Ve biz şu anda tartışıyorz.doğru olan nedir?beklemek mi..yoksa zamanı yememek mi?

Off nedir bu evlilik meselesi?
Canım evlenmemiş olmakla çok bir şey kaybetmezsin emin ol zaten bu evlilik denen şey insanın doğasına aykırı yahu

Back
X