Evlenmem için erken mi sizce

Mesleğini eline al kendine güvenini kazan bak ne güzel öğretmen oluyosun böyle güzel bi meslek yapılmaz mı erken evlenmeyi sadece genç anne olmak için isterdim o da nasip tabi Allah ne zaman nasip ettiyse ozaman oluyo bence işini eline almadan bu işe kalkışma en erken 24 e kadar bekle

Bu tamamen sizin bileceginiz bir iş.
Bana gore ergenlikten suregelen iliskiler saglikli gelmiyor, cogunluda saglikli degil ama birileri "biz kundakta gorusmeye basladik cok mutluyuz" der, diyebilir.
Bana göre 18-24 bir erkek icin coook kucuk mesela ama illa birileri kalkip 20 yasinda esim cok olgundu diyebilir.
Ben 21 yasinda evlendim kimine göre erken bana gore degildi. Bu sizin yaşaminiza, beklentilerinize göre degisir.
Okulu evlenince bitirebilirsiniz ama karsinizdaki size destek olmayacaksa, evlendiginin 1. Yili cocuk sevdasina dusecekseniz o zaman zor.

Şimdiden çok iyi hatası olmadı deme bir insanı aynı eve geçmeden tanımazsın,çevremde de duyuyorum 10 yıllık yada 20 yıllık kocamı tanımamışım diye yeni yeni tanıyorum diyenler bile oluyor.
Aslinda o tanimama degil biliyomusun? Insanlar degisiyorda k yuzden cogu zmn

Önce okulu bitir biraz çalış. Onun işine güvenerek evlenilmez.
Sana karşı davranışlarının değişmesinden korkuyorsun ama sende iş hayatına girince değişeceksin önce kendi karakterin hayata bakışın bir otursun.

Okulunu bitirmedin sanırım..
yada ne yapıyorsun çalışıyor musun,okuyor musun?
Bence erken en ideal yaş 25 bana göre tabi.
Ama evlenilmeyecek bir yaş da değil arkadaşlarım var 22 yaşında evlenen gayet de mutlular. Bu tamamen senin neleri kaldırıp neleri kaldıramayacağın ile alakalı.
Yani hem ev hem iş aynı anda yürütebilirmisin,yada monotonluk olduğu zaman kaldırabilir misin :)
O yaş deli dolu yaştır çünkü kaldıramayabilisn evliliği.

Bunlar zaten evlenince olan hayallerimiz ama illa çalışmam mı gerekiyo ki

Evlenince yaptığınız her şey ortaktır asla ben şunu aldım yaptım diyemezsin şu dünyada harbiden şunu da ben aldım ben böyle yaptım diyeceğin bir şey yok mu ?
Ben mezun oldum iş buldum aklımda ilk fikir eve yeni bi salon takımı almak istedim evimde benim emeğimle bir şey olsun istedim bu bile mi yok ailen seni okutmak için onca masraf ederken onlarla yapacağın hayallerin demi yok ?

Alttan derslerim çok fazla okulum uzar evlendikten sonra bitirip meslek sahibi olmam 3 yılımı alır ama 10 11 yıl beklemek sorun olur mu ki
yaşın küçük.
önce okulunu bitir.
18 yaş öncesi ilişki sayılmaz.
ergenlik coşkusu o.
reşit olduktan sonraki zaman ve davranışlarınız önemli.

Senin yaşının küçüklüğüne veriyorum bu düşüncelerini pardon da paşa miymiş sevgilin yok dışarıdan yiyormuş bir düzeni yokmuş vs.cnm okulunu oku mesleğini eline al altın bilezik olsun kolunda kadın çalışınca evde düzen olmuyor muymuş çok saçma ben bebek doğunca istifa ettim çok geç geliyordum o yüzden ayrıldım isterim uzaktaydı çok yoksa yine ayrilmazdim şimdi iş arıyorum bulunca direk başlıcam çalışmaya çalışmak gibisi var mi ya uretiyorsun kazanıyorsun sen çalış paranı kazan zaten 25ine kadar bekle ne demek istediğimi anlarsin

Çalışıp çalışmamayı bilmem ama okulun bitmeden kesinlikle evlenme.. evlendikten sonra ders çalışmam çok zor.. bekarken sorumluluğun yokken alttan dersin kalmış.. bide evlilik sorumluluğu ile hiç çalışamazsın.. bide hamile kalsan eşin zaten çalışmıcaksın boşver okuma bile diyebilir.. okulunu bitir o da biraz para biriktirsin sonra evlenirsiniz..

Bu arada merak ettim evlilik teklifi falan var mı yoksa tamamen varsayımdan mı bahsediyoruz..

İlk önce okulunu bitir sonra bir işe girip kendi paranı kazan ayni şekilde sevgilinde bir süre maaşını kazanıp yemenin keyfini çıkarsın. Erkekler genelde erken yaşta evlendiğinde daha çok pişman oluyorlar. Birde kazandığı parayı istedikleri gibi harcamayınca bunu her fırsatta dile getiriyorlar. Biraz bekarlığın keyfini çıkarın.

Arkadaşlar ben 21 yaşındayım okulum bitecek ve nişanlımda 22 yaşında nişanlımpolis geçim konusunda sorun olmaz 7 yıldır konuşuyoruz onu çok seviyorum ama evlenmek için erken mi bana karşı olan davranışları değişir diye korkuyorum:dua:
İkinizde çok gençsiniz, mantıklı düşünecek olursak onun da sizin de biraz daha olgunlaşması, sizin okulunuzu bitirip mesleğinizi elinize almanız, bu arada onun biraz maddi birikim yapması iyi olur.
Birbirinizi çok sevseniz ve uzun soluklu bir ilişkiniz olsa da evlenirken yapılan masraflar, evliliğe sarkan eşya vb borçları derken borç ödeme, geçinememe sorunları yüzünden birbirinizi yıpratırsınız.
Üstelik hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz, evlenirseniz alttaki dersleri vermek için vakit bile bulamayabilirsiniz, diplomanızı alamazsanız mesleğiniz olmaz, o arada hamile kalabilirsiniz ve tüm planlarınız tepetaklak olabilir.

Evlilik flört dönemi gibi değildir, işin içine maddi sorumluluklar girince yıllardır tanıdığınızı sandığınız erkeği aslında hiç tanımadığınızı bile fark edebilirsiniz, bu sebeple size büyük tavsiyesi ne yapıp edin önce diplomanızı elinize alın, sonra işe girip çalışın ve ondan sonra evlenin.

Okulun bitsin üzerinden 1 yıl geçsin. Sen de o arada mesleğini eline al. Maddi anlamda rahat etmek tek polis maaşıyla olmaz. Düğün masrafları oluyor daha. Onu öderken ki zaten evlenince de her.şey değişiyor. Kim ne derse desin evlilik ile sevgili olma arasında dağlar kadar fark var. Evleneli 3 ay olmuş biri olarak söylüyorum.

Senin yaşının küçüklüğüne veriyorum bu düşüncelerini pardon da paşa miymiş sevgilin yok dışarıdan yiyormuş bir düzeni yokmuş vs.cnm okulunu oku mesleğini eline al altın bilezik olsun kolunda kadın çalışınca evde düzen olmuyor muymuş çok saçma ben bebek doğunca istifa ettim çok geç geliyordum o yüzden ayrıldım isterim uzaktaydı çok yoksa yine ayrilmazdim şimdi iş arıyorum bulunca direk başlıcam çalışmaya çalışmak gibisi var mi ya uretiyorsun kazanıyorsun sen çalış paranı kazan zaten 25ine kadar bekle ne demek istediğimi anlarsin
O bana çalışma diye bi dayatma yapmıyo sadece ben istemem ama sen bilirsin dedi evin düzeni yemek konusu benim düşüncem çok iyi birisi o yüzden her şeyini tam yapmak isterim ondan yazdım yoksa o bana hergün dışardan yiyorum felan demiyor ben biliyorum her gün anlatıyo o çıkarımda bulundum

Okulun bitsin üzerinden 1 yıl geçsin. Sen de o arada mesleğini eline al. Maddi anlamda rahat etmek tek polis maaşıyla olmaz. Düğün masrafları oluyor daha. Onu öderken ki zaten evlenince de her.şey değişiyor. Kim ne derse desin evlilik ile sevgili olma arasında dağlar kadar fark var. Evleneli 3 ay olmuş biri olarak söylüyorum.
Neler değişti peki

Back
X