Ben de aynı mantiktayim ama bir fikrim yok çözemiyorum :)İyide neden birlikte ya :) sen senin annenle hasret gider bende benim annemle :)
Öyle bir tip evet. Ben kendime zor yetiyorum gerçekten evliliğe zor alışıyorum zaten..Ya daha yeni evlisin, illa kavgalar biseyler oluyordur. Insallah olmuyordur ama.. Evin hep derli toplu olmayabilir. Insan kendine zor yetiyor bazen. Bir de boyle herseye karışan bir tipse çekilmez yaa.
Söyledim haftaici gidebilecegimizi. Evlerimiz çok yakın değil bunu kabul etmedi. İşten yorgun geldiğini söylüyor.
Sizinki tek seferlik. Bunu surekli tekrarlandigini düşünün..Yaklaşık aynı duygulara sahibiz.
Bu sene kpss hazırlanıyorum ve çok sıkı olmasada prgoramım var. Yakında ailesi yaşadığımız yere ziyarete gelecekmiş. Yaşadığımız yerde onlardan 1200 km uzakta . Geldiler mi ne kadar kalacaklar bilmiyorum.
Benim durumumun farkı suan için bir kere gelecek olmaları. Diğer bir farkı eşime gelmesinler demedim.
Her ne kadar zor bir durum olduğunu bilsemde içimden ailesidir elbette gelecek deyip eşimi üzmemek adına sustum
Zaten siz doğru olanın farkındasınız bence eşinizi üzmeyin.
Gelmez insallah. Sen yok cekmeye devam etÖyle bir tip evet. Ben kendime zor yetiyorum gerçekten evliliğe zor alışıyorum zaten..
Kv yaşlı mı aynı şehirde mi yaşıyosunuz ? Aynı şehirde bi haftalık kalışlar fazla gibi 3-4 gün ara ara neyse. Bende olsam kafadan hayır derdim evde rahatlığa alışıyo insan ama mecbursa illa gelmesi gerekiyosa gönülsüz tamam derdim.Hayırlı güzel geceler diliyorum hepinize kk :)
Bir yıla yakın bir zaman önce, kişilik olarak çok beğendiğim biriyle evlendim. O kadar ki ona olan saygım ve sevgimde en ufak olumsuz değişme olmadı. Çünkü beni hiçbir konuda hayal kırıklığına uğratmadı. Tam olarak evlilik için yaratılmış bir adam gibi. Sorumluluk sahibi, fedakar, dürüst, sevgi dolu, saygılı..
Sorun benim...
Evet sorun benim çünkü evliliğe hazır olmadığımı evlendikten sonra anladım. Eşimi her ne kadar sevsem dahi ailesini sevemedim mesela. Ve bu ne kadar büyük bir sorun tahmin edebilirsiniz. Ben rahatlığı seviyormuşum... Ne kaynana kasintiligini, ne büyük büyük sorumluluklari, ne evdeki binbir türlü işi...
Ben aşk insanıymisim. Evet aşık oldum. Bunu dibine kadar yaşamalıymisim. Gezmeli tozmali ama anasının her türlü saçmalığına katlanmak zorunda kalmamaliymisim.
Belki de boş bir insanmışım ben..
Eşimin babası İsviçreye gidiyor bir ay sonra iş için yaklaşık 2-3 yıl. Annesi haliyle yalnız kalicak. Ve eşim ara ara annesini bize getireceğini söyledi yatılı olarak bir haftalik sürelerle mesela. Ağzımdan ilk çıkan şey, yaaa hayır. Açıklayamadim bile. Sadece hazır değilim böyle bir şeye diyebildim. Şu an kpss çalışıyorum, evdeyim. Ama ciddi bir programım var. Gerek uyku düzenim, gerek çalışma sürem vs. Her şey mahvolacak. Ona hizmet mi edeceğim ders mi çalışacağım..
Çok büyük tartıştık. Bana dediği şey, inşallah bu durumu hayatında asla yaşamazsın. Dilim tutuldu ama yine de lafımdan dönmedim, içimden de gelmedi. Ben hiç hazır değilmişim kızlar... Bana akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum.
Çok yaşlı değil aynı şehirdeyiz ama bir saat kadar mesafe var. Gonulsuzum ama tamam diyerek nereye kadar ne yapabilirim acaba muallak.Kv yaşlı mı aynı şehirde mi yaşıyosunuz ? Aynı şehirde bi haftalık kalışlar fazla gibi 3-4 gün ara ara neyse. Bende olsam kafadan hayır derdim evde rahatlığa alışıyo insan ama mecbursa illa gelmesi gerekiyosa gönülsüz tamam derdim.
Aynen öyle. İki gün sonra benden hizmet bekleyecek. Halbuki ben geleceğim için önemli bir sınavın esigindeykenBence hayir demeye devam et.
Neticede sana sormadilar isviçre karari verilirken. Oğlu çok üzülüyorsa, arada hafta sonu annesine gidebilir.
Kadin açta değil açikta degil. Arada beraber günübirlik gezersiniz yada bir aksam yemeği beraber yersiniz. Yani yanlizliğini gidermek için yatili kalmasina gerek yok.
Ve kimse erkek ve kadin annelerini kiyaslamasin. Kadinin annesi iyi kötü evde yardimci oluyor. Damattan birşey beklemiyor
Erkek annesi hizmet ister. Gelini yargilar.
Sizinki tek seferlik. Bunu surekli tekrarlandigini düşünün..
O işler öyle olmuyor maalesef. Geliniyle oğlu kötü olsun, gelin sürünsün, oğlu dayaktan gebertsin diye bekleyen dolu sözde anne var. Benim babaannem kendi kızının kocasına bir şey ayarladı aldatsın diye. Kurduğu tuzağı anlatsam şaşarsınız. Bu kadın gelinine ne düşman siz düşünün.Kayınvalideler neden bu kadar sevilmiyor bilmiyorum sırf eşimi dünyaya getirdiği annesi olduğu için bile çok seviyorum ben bazı şeyleri hoş görmek gerekiyor hayat hep tek düze yada bizim istediğimiz biçimde dönmüyor sizin yerinizde olsam eşimden özür diler annesini seve seve kabul ederdim..
Eşime bunu söylesem bunun esktra bir durum olduğunu söyler, şartlar der vs vs.. Ama ben henüz kendi dışımda başka bir insanla yaşamaya bile yeni yenu adapte oluyorum. Kayinvalide durumunu hayal edemiyorum.Daha 1 yıllık bile evli degilsiniz, henüz yeni evlisiniz.
Böyle birşeyi teklif bile etmemeliydi bence kayınvalideniz. İlk 1 yıl insan daha evliliğine bile alışamıyor sizde de olduğu gibi.
Ben de kayinvalidemle aram iyi olduğu halde hoşnut olmazdım bu durumdan sanirim.
Ayy Allah beterinden saklasın bu konuda haklısınız çok çok kötü insanlar varO işler öyle olmuyor maalesef. Geliniyle oğlu kötü olsun, gelin sürünsün, oğlu dayaktan gebertsin diye bekleyen dolu sözde anne var. Benim babaannem kendi kızının kocasına bir şey ayarladı aldatsın diye. Kurduğu tuzağı anlatsam şaşarsınız. Bu kadın gelinine ne düşman siz düşünün.
Bence doğru olan yine de yeni evli bir çiftin evinde günlerce kalmak olamaz gibi düşünüyorum. Gerekirse her gün gitsin ilgilensin gerekirse kendi kalsın ama hiçbir sorunu olmayan bir kadını buraya getirmek ve eşiyle yaşamaya zorlamak doğru gelmiyorO kadar iyi anlıyorum kii..
Diyorum ya bir sefer olmasına rağmen gözümde büyüyor, 2-3 yıl olsa içime dert olurdu.
Ne istediğimizi bırakırsak doğru olan tabii arada gelmesi kalması olmalı.
İlerde neler yaşayacağımızı bilemeyiz. Aynı konunun benzerini siz yaşasanız ve eşiniz istemese ne kadar üzülürsünüz değil mi? Hatta biz aileme değer vermiyor diye daha üst bir tepki sergileriz. O yüzden iyi düşünün derim..
Eşime bunu söylesem bunun esktra bir durum olduğunu söyler, şartlar der vs vs.. Ama ben henüz kendi dışımda başka bir insanla yaşamaya bile yeni yenu adapte oluyorum. Kayinvalide durumunu hayal edemiyorum.
Ayy Allah beterinden saklasın bu konuda haklısınız çok çok kötü insanlar varkonu sahibinin kayınvalidesi de öyleyse kesinlikle konuşmasın tabiki
Teşekkür ediyorum, umarım.. :)sizin de ekstra bir durumunuz var ama, sınavınız var. işte erkekler bizim gibi düşünemiyor malesef. ne desem bilemedim, umarım hasarsız atlatırsınız bu süreci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?