Evlenmeye Hazır Değilmişim Meğer

Bakın gerçekten haklısınız. Ama bu konuda benim eşimle yeni evli olduğumuz gerçeği bence önemli bir detay. Ben yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum mesela. Ben bu kadına üç öğün hizmet edemem. Ayrıca kpss hazırlanıyorum gerçekten zorlu bir maraton. Eşime bile bazen tahammülüm olmuyor işlerini kendin hallet diyebiliyorum bu kadını ne yapacağım? Ayrı bir odaya geçmek ve ben çalışacağım sen takıl demek de ne bileyim bu da doğru gelmiyor. Affınıza sığınıyorum ama o kadın varken sevisemem bile. Yeni evli bir insan için büyük bir imtihan diye düşünüyorum. Babasının iş olayınin cefasını ben çekmek istemiyorum

Direk istemediğimi belirttim, şu saatten sonra yanlış anladın beni diyemem sanırım. Orta bir yolu yok canım yani her türlü o kadın gelecek biliyorum. İstemediğim gerçeği eşim açısından şu an öfkeyle karşılansa da kayinvalidem istemediğimi bilmiyor netivede

Evet bence de. Eşim bunu görevim sanıyor. O bana tavır koydu valla şu an konuşmuyoruz. Pek de adım atmayı düşünmüyorum.

Ben sizde bir sorun göremedim. 40 yıllık evli kadinlar bile istemiyor KVyi evinde.
Evliliğe alışmakla ne alakasi var?
Ayrıca KV neden mecbur sizinle kalıyor? Karanlıktan korkmuyordur sonucda...
Eşimin sülalesinde müthiş bir olay var. Kv kp in evinde gelinin ve oğlunun kalması, veya gelinin evinde kalmaları ataerkil damarlarını mutlu ediyor. Yani bakın oğlum bende kalıyor oh bizden kopmadı olayı. Yani bana bunu hissettiriyor, sorsan öyle bir şey yok derler ve muhtemelen ben fesat çıkarım ama.

Saçmalığın dibi.
Bence kabul etmeyin, durum iyici kızışırsa gelsin otursun KV. Asla istifinizi bozmayin. Tek başına otursun.
Sabah çıkar akşam girersiniz.
Ama dediğim gibi, sorun sizde değil. Sorun eşin ve ailesinde.

Annesi bişey yapmadıysa kavga gürültünüz olmadıysa sevmiyorum gelmesin deme lüksünüz olduğunu düşünmüyorum.

Evet sorun eşimin bana sormadan bunu kabul edebileceğimi düşünmesinde. Aslında sıkıntı çıkaracağımı biliyor, söylerken şu şekilde söyledi, annem bizde ara ara kalabilir bu konuda lütfen sorun çıkarma. Ben olumsuz yanıt verince de tartışma çıktı zaten.
Su an izin verme, kabul etme gibi pek bir durum yok. Yani o kadın muhtemelen gelecek. Ama ben düzenimi değiştirmek istemiyorum. Bahsettigim gibi kpss calisiyorum ve bu süreci başkalarına hizmet ederek geçirmek istemiyorum

Kaynananı yor. Ders çalışıyorum, temizliği yapıver de. Yemeği ve ütüyü ver. Eşine de gelmeden önce kaynananın varsa yaptığı sinsilikleri anlat, yanında duracağının sözünü al. Ya da izin aldın evde otursun bakalım kendisi vakit geçirebilecek mi kendi annesiyle. Sen sadece derse odaklan. Gelecekler yapacak bir şey yok malesef. Haklısın, kaynanamın adını duyunca mideme kramplar giriyor ama illa ki gelip kalıyor. Oğlu biliyor nefret ötesiyim kadına, ama yine de getirip burnuma sokuyor.

Peki esinizin annesiyle mekansal olarak mesafeniz cok mu? Bir de esiniz sanirim vicdan yapiyor annesi yalniz kalmasin diye anladigim kadariyla. Yoksa Zaten esi iki uc yilligina yurtdisina gidiyorsa tek basina yasabilcek guctedir. Hadi arada bir olur bir iki gunlugune ama diger turlu nasil olcak birer haftalik donemlerle. Yani siz annesine isinamamissiniz da. Degil bir hafta bir gun bile ayni evin icinde insanim sinirleri bozulur. Ote yandan esiniz cok iyi bir insanmism sirf onun hatrina biraz idare etseniz, bir orta yol bulsaniz.

Bir de kayinvalidenizi neden sevemediniz onu merak ettim. Yani size karsi tavirlari falan mi sizi uzaklastirdi?

Evet gelip kalacak her halükarda biliyorum. Ben sadece bana geldi diye peşinde pervane olacağımı sanmiyorum. Hasta değil, muhtaç değil, çok yaşlı değil çünkü.. Ve benim önemli bir sınav telaşım var.

Kafa yapilarimiz farklı diyelim kayinvalidemle. O ataerkil bir düzende büyümüş, ev işleriyle kafayı bozmuş bir kadın. Ve bu evi çok sahipleniyor. Kızlarına gitmez bile ama oğlu onun için resmen ikinci evi. Sevmeme sebebim bu değil elbette çok uzun mevzular var. Bunlar gelmesini istememe sebeplerim.
Mesafemiz çok degil, eşim istese sürekli gidebilir

Kızın annesiyle oğlanın annesi bir değil yanlız. Kayınvalideler hep bir hizmet etsin gelin modunda . Benim annem gelse surekli yardımcı olur . Eşime bir zararı yok eşim anneme hizmet etmiyor. Kadın olmak çok zor. Çok fazla sorumluluğu var. Şimdi eşimin ailesine bir hafta kalmaya gidiceğiz. Küçük bir bebeğim var.Bu halimle bile hizmet ettirme peşindeler sürekli beklenti içindeler. Oraya gidince hasta oluyorum yorgunluktan.Hasta olmamı bile bilerek yapıyor diyorlar eminim

Elbette ki kadının ailesi ile erkeğin ailesi bir değil. Benim annem gelse kadını günde maksimum 4 saat görecek. Halbuki ben sabahtan yatana kadar hizmet etmek zorundayım

Yalnız kalınca ne oluyor, 10 yaşında çocuk mu bu? Ne mantıksız istekler, talepler var şu evlilik hayatında. Gelip kalmak nedir ya muhtaç değil, hasta değil. Günlük ziyaret yapılır, o da günübirlik gelir tamam.
Hiç hoşlanmıyorum hele hele aynı şehirde ailelerin yatıya kalmasını.

Hem de kizlari var ama kalmaya ogluna gelecek ben de saniyorum hayatta baska kimsesi yok,esiniz vicdan yapiyor. Kimse kusura bakmasin ben de istemezdim. Hadi arada bir bir iki gunlugune evet de, belli araliklarla birer hafta birer hafta ve bu 3 sene boyunca devam edecek, ben cekemem. Evde birbaskasi olmasi demek ne sabah istedigin gibi uyuyabilirsin ne rahat rahat evin icinde gezebilirsin, aksama surekli yemek yapma derdi vs vs butun gundelik hayat kisitlaniyor. Ben kayinvalideme gidince bile bir saatten fazla oturamiyorum sıkıntı basiyor.

Allah aşkına sabahtan akşama kadar hizmet dediğiniz nedir. Sabah kahvaltı etmiyormusunuz yada öğlen akşam yemeği yemiyormuşsunuz. Sofraya bir tabak fazla konacak altıüstü. Temizliğe gelince zaten evinizi temizliyorsunuzdur. Tek kadın extra ne kadar kirletecek. Söylersiniz ders çalıştığınızı. Arada molalarda hem kahve içip hem sohbet edersiniz. Aranmak için çalışıyorum tüm maddi yük oğlunun omzunda destek olmak istiyorum dersiniz laf arasında. Unutmayın mükemmel eşinizi sevmediğiniz kayınvalideniz yetiştirdi. Ahlakını ailesinden aldı. Hiç kimse ailesi çok kötüyken mükemmel ahlaka sahip olmaz. Abartmayın bence. Bir de madem KPSS bu kadar zor önemli evlenmeden halleşecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…