Evlenmiyor diye dır dır eden anne, geleceğinden umutsuz olan ben

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.521
6.974
158
Başlık şunu diyor arkadaşlar annem evlenin artık diye diretirken ben kendi geleceğimden bile korkuyorum. Dolar, euro, marketteki fiyatlar bunları gördükçe moralim bozuluyor yaşama hevesim bile yok oluyor. Hanımlar ne olacak böyle ben çok korkuyorum, endişeleniyorum anksiyetem tavan yapıyor. Ben şuan bu ülkedeki yasal olan en aşağı rakamı alıyorum. Hadi seneye 3400 olsun bu rakam sanki ne olacak? 30'lu yumurta bakıyorum eve alayım diye 32-33-34-35 TL böyle gidiyor. Bu yumurta seneye kaç olur? Nisan 2020'de 16.95 miş 30'lu. Seneye rahat 45'i bulur herhalde. Tanesi 1tlden fazla yahu bunun. Kahretsin seviyorum ve sağlıklı da. Yemesen de olmuyor.
Ben bunları düşünüp karalar bağlarken annem şunun kızı evlenmiş siz hala evde oturun derdinde. Bugün akşam benden 4 yaş küçük kızın kınası var ve ben eve gitmek istemiyorum. Çünkü annem yine başlayacak aynı şeyleri söylemeye. Auzef de ikinci üni okuyorum. Ders çalışmaya korkuyorum evde çünkü annem yine söylenmeye başlar diye. "Millet ikinciyi doğurdu siz hala okuyun." Zaten okumamızı da hiç istemedi. Bu arada ben 27 olacağım ablam 1 yaş büyük benden. O hiç düşünmüyor evlenmeyi ama annem hala 2 seneye evlenirsin diyor. Çünkü 30 undan sonra pek mümkün görmüyor nedense!

5 yıllık sevgilim var önceki konudan da belki bilen vardır. Her cumartesi kahvaltı sofrasında hani ne olacak, ne zaman gelecekler demeye başlıyor. Kahvaltı etmek istemiyorum sırf bu yüzden. Seneye olacak desem niye diğer ay olmuyor diyor. Sonra da başlıyor bu seni oyalıyor demeye.

Kendi içimde buhran geçiyorum ama kimseye anlatamıyorum derdimi resmen bunaldım.

Son düzenleme:
duymayacaksınız...ayrıca 2.üni okumak yerine daha hızlı paraya dönecek bir alana yönelmeniz gerekiyor bence. mesela zaten üni mezunuysanız yabancı dil öğrenmek, ileri excel öğrenmek ne bileyim daha pratik daha çabuk kalifikasyon getirecek eğitimleri almanız lazım deyü düşünüyorum..
bu arada 30 lu oragnik yumurtayı yerel bir firmadan 60 TL ye alıyorum bu da kişisel enayiliğim olabilir..bilemedim..

İstanbul da 4 tl basmaya gücüm yetmedğinden de okuyorum aslında öğrenci akbili daha ekonomik geliyor hem de diyorum bir bölüm bitireyim kpss de o alandan da denerim. Valla organiği bırakın normaline yetmiyor paramız.

Kesinlikle. En çokta annem anlamıyor ona üzülüyorum. Zaten ona sorsan ayrılınca hemen birini de bulurmuşum ne olurmuş. Çok kolay ona her şey. Aşk karın doyurmaz diyen biri zaten.

Belli şartları sağlamadan evlenmek akıl karı değil hele bu devirde ekonomik olarak berbat durumdayız kaçtır yurtdışı düşündük gidelim olmadı kısmet değilmiş Bir kızım var geleceği göremiyorum.Evlilik gerçekten resmî Kurum duyguları besleyen mantık çerçevesini de ele alan kurum her bakımdan düşünmelisiniz

referansı olmayan kimseye kpss çalış diyemiyorum...çünkü kimin nasıl kamuya girdiği yeterince ifşalandı sağda solda..öğrenciliğinizi devam ettirip dediğim gibi daha özel sektöre yönelik bir girişimde bulunmanız gerekir diye düşünüyorum..
ülkede geleceğe ümitle hiçbirimiz bakamıyoruz maalesef bu size özgü bir durum değil..market fiyatlarını, dolar eur nun halini görünce ben de üzülüyorum bu ülke nereye gidiyor diye..genç olsam kaçak yolla abd ye falan gidip çalışırdım herhalde çünkü oralarda da iş var çalışacak adam bulamıyorlar :)

Okurken ben bile darlandım. Haklısın anne sonuçta nasıl cevap verilir bilmiyorum. Ablanla alıp anneyi bir kahveye çıkarın başlayın ikinizde konuşmaya bu anlamda çok üstünüze geldiğinden filan. Kolaylıklar diliyorum. Bir çoğumuz bu konuşmalara maruz kalmışızdır unutma.

Son düzenleme:
Evet özellikle bu ülkede mantık aramadan evlilik olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…