- 15 Temmuz 2019
- 4.521
- 6.974
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Bu ülkenin hangi bölümünü okusak iş sağlayacak ki? Sağlıkçılar bile ülkeyi terk eder hale gelmiş.Bir arkadaşım vardı. Sevgilisi iş kuracağım para biriktireceğim derken 7 yıl oyaladı kızı. Kız da baktı olmuyor adamı terketti, 3 ayda başkasıyla evlendi, şimdi çok mutlu bir de yavrusu var. 5 yıldır sevgilim dediğin adam annene/ailene/çevrene bunları söylettirmemeli, sana bunları dinlettirmemeli, gereği neyse yapmalı. 5 yıl boyunca sana evlilik için gelmeyen adamı terket. Seviyorum ah vahlar sonrasında pişmanlık getirir.
Evlilik icin hiçbir zaman geç değil. Zaten nasip işi, nikah ile ölüm saati şaşmaz derler. Evlendiğin yaş , evlilik için en doğru yaştır.
Maddiyatt.. Evet önemli ancak toplumumuzda ev geçindirme görevi erkeklerin görevi gibi görülüyor. Senden çok beklenti içerisine gireceklerini düşünmüyorum . Evlendiğinde sadece senin maaşın olmayacak eşinin de olacak. İkisi bir olunca kaliteli bir hayat da yaşarsınız. Evlilik doğru insanla yapılınca güzeldir. Önemli olan budur.
Bir de , sırf okumak için gidip işinize yaramayacak bölümler okumayın. Benden bir abla tavsiyesidir.
Kolaylıklar diliyorum.
Ailemin gücü yok yani ben bile düşünüyorum takı taksalar neyle takacaklar zaten. Hayır ben görüyorum ama onlar bunu görmüyor hallederiz diyorlar da ne bileyim.2018 de evlendim ben arada çok yıl yok ama şuan evleneyim deseydi eşim 50 kere düşünürdüm.
Her şey iki katı oldu.
Yardım etmeyeceklerse sizin de ne zaman evleneceğinize karışmasın.
Ben alınıyorum çünkü zaten değersizlik duygum var sağolsun ballandırarak beni aslında aldırmak istemiş,hatta düşürmeye çalışmış onu anlatıyor arada.Annenizin baskısı kötü bir evlilikten 10000 kat iyidir. Anneniz klasik Türk anası işte. Bir şey dediğinde espriye vurun. Zaten alınıyorsanız siz de içten içe hak verdiğiniz için alınıyorsunuzdur. O yüzden kendi içinizi bir netleştirin önce. Evlenmek, geçinmek artık çok zor.
Ailemin gücü yok yani ben bile düşünüyorum takı taksalar neyle takacaklar zaten. Hayır ben görüyorum ama onlar bunu görmüyor hallederiz diyorlar da ne bileyim.
Neye dayanarak net diyebiliyorsunuz? Belki karşı tarafın da bir takım sorunları vardır? Maddi yetersizlikten evlenemeyen çok insan var.Annenizin haklı olduğu tek konu sevgilinizin sizi oyaladığı net hak veriyorum.
Karşı taraftan para beklemezler onlar yapsın kafasında değiller tabi ki. Ben mi fazla düşünüyorum bilmiyorum ki kız tarafının alacağı şeyler de her geçen gün artıyor rakamı bunları diyorum ama onlar sorun görmüyor. Ben anksiyeteden abartıyorum sanırım.Bize de kimse yardımcı olmadılar ama fiyatlar o zaman daha uygundu.
Biz şekilde yaptık işte.
Senin şimdi maaşında düşük diyorsun zaten fiyatlar tavan bugün olmuş dolar 9.43 (şuan yazdım), 2 gün sonra her şeye tekrar zam gelecektir.
Yani kim evlenir bilemedim.
Yazılanlar doğruysa erkek arkadaşının durumu iyiymiş yardımcı olsun sana.
Ben büyütüyorum biliyorum ama elimde de değil ki. Ablam hiç takmıyor nasıl yapıyorsun diyorum alıştım diyor. Ben yapamıyorum, evlen baskısı seni istemiyoruz demeye çıkıyor gibi geliyor. Kaçmak istiyorum oradan o anda. İstenmiyorsam kalmak isteyemem diye düşünüyorum.Ekonomik meselelere kaygılanmakta ve annenizin yaptiklarindan rahatsiz olmakta haksiz değilsiniz tabi ki ama ekonominin herkesi ne kadar bogdugu da malum, Türk annelerinin bu konulardaki tutumu da. Yani demek istediğim yasadiginiz seyleri birçoğumuz yasadik yasiyoruz. Evleniyosun cocuk istemiyorum bi sure diosun anneler basliyor hani ne zaman cocuk demeye. Keske olmasa ama malesef oyle. Ben cok gamsizim dicem de cogu kişi he deyip geciyor, rahatsiz olsak da alisiyoruz. Bunu anksiyete derecesinde yasiyorsaniz asıl sorun bu. Cunku diger anlattiginiz seyler ulkemizde sorun olmaktan cikmis rutin seyler. Biraz rahatlamalisiniz bence.
Bu ülkenin hangi bölümünü okusak iş sağlayacak ki? Sağlıkçılar bile ülkeyi terk eder hale gelmiş.
Kimse ülkeyi terketmiyor, gayet de memnunlar. Siz iyi daralmışsınız. Bunları sevgilinizle paylaşın bakalım ne yapacak.Bu ülkenin hangi bölümünü okusak iş sağlayacak ki? Sağlıkçılar bile ülkeyi terk eder hale gelmiş.
Yo yalnız kalmak değil memlekete gidecekler büyükşehri terk edip biz de kız çocuğu yalnız bırakılmaz ondan tek çare evlendirip gitmek istiyorlar.Kimse ülkeyi terketmiyor, gayet de memnunlar. Siz iyi daralmışsınız. Bunları sevgilinizle paylaşın bakalım ne yapacak.
Annenize de hak veriyorum , o da yarın birgün sizin yalnız kalmanızdan korkuyor. Yuvanızı kurun, aklı sizde kalmasın istiyor.
Sizinle ciddi olmayan adamları da yanınıza yaklaştırmayın. İnşallah sizin sevgiliniz bu adamlardan değildir de sizin üzülmenize göz yummaz
Ben sevgilimle 18 yasinda görüşmeye basladim, anneme soylemek istemedim tabi ama yakalandim. 5 sene sonra istemeye gelene kadar abartisiz her günüm gecem korkunc ithamlarla, rahatsix edici sozlerle, "sen aptalsin kim kimi o kadar yil bekler, hi hi sen daha kendini kandir" diye iliskimizi kucumsemekle, yeri geldi "temiz yuzlu birine benziyor sana niye bakti" yeri gelip "kim bilir ne ipsiz sapsiz bisey baska kız bulamamis da senin yolunu beklicek", mesleğini eline aldi "o xxx olmuş seni mi begenicek, gider dengi birini bulur sen daha bekle" gibi gibi bir ton laf dinledim. Omrum bunlarla gecti. Rahat aldigim bir nefes yoktu o 5 sene icinde desem abarti olmaz. Ama yine de hic umrumda olmadi. Gercekten o kadar umursamadim ki. Su an tum yaptiklarindan pisman. Damadi evlatlarindan daha yakib daha hayirli kendisine Konuşuyorlar iste. Insanlar konusur DuymaBen büyütüyorum biliyorum ama elimde de değil ki. Ablam hiç takmıyor nasıl yapıyorsun diyorum alıştım diyor. Ben yapamıyorum, evlen baskısı seni istemiyoruz demeye çıkıyor gibi geliyor. Kaçmak istiyorum oradan o anda. İstenmiyorsam kalmak isteyemem diye düşünüyorum.
Karşı taraftan para beklemezler onlar yapsın kafasında değiller tabi ki. Ben mi fazla düşünüyorum bilmiyorum ki kız tarafının alacağı şeyler de her geçen gün artıyor rakamı bunları diyorum ama onlar sorun görmüyor. Ben anksiyeteden abartıyorum sanırım.
Elbette evlilik istiyorum. Her şeyin zamanı var. Onun işi ve maaşı iyi. Zaten anneme maaşı düşük deseydim asla istemezdi de bu adamı.
İnanın duymamayı çok denedim hala deniyorum. Şu var ama beni yermez sen daha iyilerini bulursun, sen güzlesin vs de der över de bazen. Yani aslında yaptığı da işte annelik ama bizi çocukluğumuzdan beri kıyasladı hala da yapıyor. Bu değişmedi aslında 1 sene sıksam dişimi evlenicem zaten o sürede de bazen canım yanıyor o bir şeyler dediğinde.Ben sevgilimle 18 yasinda görüşmeye basladim, anneme soylemek istemedim tabi ama yakalandim. 5 sene sonra istemeye gelene kadar abartisiz her günüm gecem korkunc ithamlarla, rahatsix edici sozlerle, "sen aptalsin kim kimi o kadar yil bekler, hi hi sen daha kendini kandir" diye iliskimizi kucumsemekle, yeri geldi "temiz yuzlu birine benziyor sana niye bakti" yeri gelip "kim bilir ne ipsiz sapsiz bisey baska kız bulamamis da senin yolunu beklicek", mesleğini eline aldi "o xxx olmuş seni mi begenicek, gider dengi birini bulur sen daha bekle" gibi gibi bir ton laf dinledim. Omrum bunlarla gecti. Rahat aldigim bir nefes yoktu o 5 sene icinde desem abarti olmaz. Ama yine de hic umrumda olmadi. Gercekten o kadar umursamadim ki. Su an tum yaptiklarindan pisman. Damadi evlatlarindan daha yakib daha hayirli kendisine Konuşuyorlar iste. Insanlar konusur Duyma
Yani o konuda annem haksız diyemem de zaten. Durumu olmayanla da ben de istemem açıkçası yaş ilerleyince aşk biraz geride kalıyor düşünce olarak.Anneniz hakli. Para herşey degildir, para icin evlenilmez. Para bugun vardir yarin birsey olur zor durumda kalir insan AMA bile bile gecinilmeyecek durumlarda evlenilmesini hangi anne baba olsa istemez.
Bir tanidigim var evli ama devamli aile yardimiyla geciniyorlar ee cocuklari da oldu. Faturalar, mutfak devamli aileden para bekliyorlar. Boyle olacaksa hiç olmasin.
O da doğru bir yerinden tutmadan ilerleyemeyiz.Evlen yada evlenme demem ben ama eğer bu tarz şeyleri düşünürsen hiç evlenemezsin.
Benden söylemesi çünkü bu piyasa her geçen gün artacak, her şey zam yiyecek.
Böyle bakarsan hiç olmaz.
Önceki konusuna dayanarakNeye dayanarak net diyebiliyorsunuz? Belki karşı tarafın da bir takım sorunları vardır? Maddi yetersizlikten evlenemeyen çok insan var.
Anladım, bu ağır olmuş. Keşke böyle konuşmasa.Ben alınıyorum çünkü zaten değersizlik duygum var sağolsun ballandırarak beni aslında aldırmak istemiş,hatta düşürmeye çalışmış onu anlatıyor arada.
Anne karnında yerleşmiş maalesef duygu, kurtuluşum biraz zor olacak.Anladım, bu ağır olmuş. Keşke böyle konuşmasa.
eşimle 7 yıl sevgili kaldık.20 yaşında tanıştım 27 yaşında evlendim.Son 3 yıl "demir tavında dövülür,evlenmeye niyeti yok bu çocuğun,ailesi seni istemiyor,evlenmeyecekseniz ayrılın,herkes kendi yoluna baksın...." gibi cümlelerle geçirdim.Annem bana söylenirdi,ben eşime.Kendimi çok hazır hissetmiyordum işimiz gücümüz yoktu falan ama bir şekilde evlendik.Şimdi öyle pişman ki keşke o kadar baskı kurmasaydım ağzımın payını aldım diyor.Ama iş işten geçti tabi.Olan bana oldu.Çok gece ağlayarak uyudum baskı yüzünden.Şimdi toparladık kendimizi bir şekilde ama size tavsiyem annenize karşı dik durun.Bu sizin hayatınız.Annenizin hayalini gerçekleştirmek için kendi hayaliniz yaşayın.Başlık şunu diyor arkadaşlar annem evlenin artık diye diretirken ben kendi geleceğimden bile korkuyorum. Dolar, euro, marketteki fiyatlar bunları gördükçe moralim bozuluyor yaşama hevesim bile yok oluyor. Hanımlar ne olacak böyle ben çok korkuyorum, endişeleniyorum anksiyetem tavan yapıyor. Ben şuan bu ülkedeki yasal olan en aşağı rakamı alıyorum. Hadi seneye 3400 olsun bu rakam sanki ne olacak? 30'lu yumurta bakıyorum eve alayım diye 32-33-34-35 TL böyle gidiyor. Bu yumurta seneye kaç olur? Nisan 2020'de 16.95 miş 30'lu. Seneye rahat 45'i bulur herhalde. Tanesi 1tlden fazla yahu bunun. Kahretsin seviyorum ve sağlıklı da. Yemesen de olmuyor.
Ben bunları düşünüp karalar bağlarken annem şunun kızı evlenmiş siz hala evde oturun derdinde. Bugün akşam benden 4 yaş küçük kızın kınası var ve ben eve gitmek istemiyorum. Çünkü annem yine başlayacak aynı şeyleri söylemeye. Auzef de ikinci üni okuyorum. Ders çalışmaya korkuyorum evde çünkü annem yine söylenmeye başlar diye. "Millet ikinciyi doğurdu siz hala okuyun." Zaten okumamızı da hiç istemedi. Bu arada ben 27 olacağım ablam 1 yaş büyük benden. O hiç düşünmüyor evlenmeyi ama annem hala 2 seneye evlenirsin diyor. Çünkü 30 undan sonra pek mümkün görmüyor nedense!
5 yıllık sevgilim var önceki konudan da belki bilen vardır. Her cumartesi kahvaltı sofrasında hani ne olacak, ne zaman gelecekler demeye başlıyor. Kahvaltı etmek istemiyorum sırf bu yüzden. Seneye olacak desem niye diğer ay olmuyor diyor. Sonra da başlıyor bu seni oyalıyor demeye.
Kendi içimde buhran geçiyorum ama kimseye anlatamıyorum derdimi resmen bunaldım.
şimdi siz derdinizi yazınca düşündüm de 2 kızım var benim deHani evde oturan onlardan para bekleyen biri de değilim, kendi paramı yine kazanıyorum ama yine batıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?