Evlenmiyor diye dır dır eden anne, geleceğinden umutsuz olan ben

Çok haklısınız bana sorsanız benim maddiyatım yetersiz evlenmek için. Asgari ücretle biriktiremiyorum zaten bu konudan kafayı yiyeceğim. Korkuyorum da gelecekten dolayı ama sonra da diyorum beklesem ne olacak gelirim mi artacak? Gün geçtikçe giderler artıyor, zam geliyor. Tamamen karanlık burası.

Öyle olmalı. Annem yalnızlıktan çok elalemi düşünüyor aslında. Senin de kızların evlenemedi gibilerinden lafları duymak yani.

Sevgilinizle ilişkinizi bilmiyorum ama lütfen baskılar yüzünden hazır olmadığınız bir evlilik yapmayın. Aynı insanların baskıları evlenince son bulmuyor inanın. Bu defa "kaç yaşına geldin ne zaman çocuk yapacaksın da ne zaman torun sahibi olacaksın" diye devam ediyor. Yetmiyor "ev almayacak mısınız, ev kredisi çekin, biz sizi düşünüyoruz, elden ayaktan düşünce sokakta mı yatacaksınız" diye devam ediyor. Baskılar, beklentiler hiç bitmeyecek, duymayın. Yapacaklarınızı "bunu gerçekten istiyor muyum" diye önce kendinize sorun ve içinize siniyorsa yapın.

Hayat pahalılığınından yakınıyor ya hani bu şekilde izah etmeye çalışmış.

Anneniz sağlıklı düşünemiyor, sizin yerinizde olsam söyledikleri bir kulağımdan girer diğerinden çıkar, he der geçerim. Sakın bu baskı yüzünden emin olmadan evlenmeyin. Bir sıkıntı yaşarsanız annenizde " aman kızım hepimiz çektik, otur evinde yuva kolay kurulmuyor" diyecek potansiyel görüyorum.

Kendinizi savunmayın. Evlenmiyorum anne, napacan beni evden mi kovacan? Diyin. Açıklama yapmayın.
Yaşım geldi diye hiçbiriniz evlenmek zorunda değilsiniz.

Canım hayat gailesi bitmiyor ki hiç, yani evlensen de aynısı evlenmesen de... Benim eşim kamuda mühendis, 2 yıldır evliyiz hala borçlarımız bitmedi, inan eşimin maaşı iyi olmasına rağmen çok rahat geçinemiyoruz. Evet yeme içmede problem yok ama ani bi para gerekse kenarda inan 500 TL miz bile yok. Çocukta yok şuanda.
Ayrıca 5 yıldır konuştuğun kişi ciddi düşünmüyor mu? Yani onunda evlenme düşüncesi varsa, hayat pahalılığına aldanıp hayatından geri kalma. Sen evlenmedin diye hayatın pahalılığı kaygısı stresi bitmeyecek.

Bu yazılanları okudukça ben böyle bir ebeveyn olmam inşallah diyesim geliyor. Evladının iç dünyasından habersiz elalem ne der diye yaşamak hem evladına haksızlık hemde kendi psikolojisi için çok ağır. Evet çok zordur bu duruma katlanmak ama annenizle daha çok konuşmalısınız kırmadan dökmeden planlarınızdan bahsedin ona. Evlenip boşannıp çocuğumla kapına geldiğimde dr kabul edeceksen gözüm kapalı evleneyim diye bilirsin mesela. Ayrıca lütfen bu kadar karamsar olmayın. Rızkı veren allahtır. Eğer evlilik için adayınız var ve maddi korkular yüzünden erteliyorsanız yapmayın. Allah ev kurana yardım eder. Standartlarınız belki biraz düşük olur ama kendi evinizin patronu siz olursunuz en azından. Belli bir zaman sonra ev idaresini dr öğrenip yatırım bile yapmaya başlarsınız. Bende evlenirken herşeyim borç üzere idi. Eşimle elele verdik evimizi arabamızı aldık 8yılın sonunda çok şükür. Enerjinizi yüksek tutun görün herşey daha kolay ve güzel olacak....

Öyle olmalı. Annem yalnızlıktan çok elalemi düşünüyor aslında. Senin de kızların evlenemedi gibilerinden lafları duymak yani.
bende derim ki (tabiki o zamanki psikolojimi bilmem)
aman evlenip ne yapacaklar biz evlendik de ne oldu çok şükür ben mutluyum da herkes öyle olacak değil ya
istemedikleri biriyle laf olsun diye evlenip mutsuz olacaklarına benim yanımda mutlu olsunlar daha iyi

Hayat pahalılığınından yakınıyor ya hani bu şekilde izah etmeye çalışmış.
o hayat pahalılığı benim genel düşüncelerim. Evlilikle bağdaştirmadım aslında yani benim bahsetmeye çalıştığım bu ülkenin hali her şeyin pahalı olması. Ben iki meseleyi bir konuya dökmeye çalıştım o yüzden karıştı sorunlar.

ilk gün bunu diyor ikinci gün yine eski haline dönüyor :)

Aslında maddi korkularım evliliğe değil, hayata karşı ama genel anlamda. Çok derin düşünüyorum hayat pahalılaştıkça sorguluyorum her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…