Evlenmiyor diye dır dır eden anne, geleceğinden umutsuz olan ben

Ben de çok umutlu değilim ama kendimce yol üretmeye çalışıyorum. İnanın ben bunu yaptıkça bile sanki annem aşağılıyor gibi hissediyorum. Annem kadının çalışmasından yana değil çünkü maalesef düşüncesi bu kadar ilkel.

Evlilik düşünüyor musunuz düşünmüyor musunuz?
Eğer evlilik düşünmüyorsanız keşke sevgiliniz olduğunu bilmeseydi.
Çünkü olunca evlen evlen diye darlarlar.
Annem sevgilim olduğunu 4 senedir biliyor. Benim salaklığım keşke söylemeseydim ilk uzun ilişkim o yüzden bilsin istedim. O zamandan beri darlıyordu.

bana kalırsa da kadın her durumda çalışmalı...

Annem hee tamam deyip ertesi gün söylenmeye devam eden birisi :)

Ben herkesin evlenen yaşı olduğunu düşünüyorum kimi si için 20 Dİr kimisi için 30 40 tır evlenemek için evlenilmez.Ne zaman istek gelirse o zaman evlenmeli

Annem sevgilim olduğunu 4 senedir biliyor. Benim salaklığım keşke söylemeseydim ilk uzun ilişkim o yüzden bilsin istedim. O zamandan beri darlıyordu.
Siz bu adamla sadece flört mu etmeyi düşünüyorsunuz?
Yoksa siz de evlilik istiyor musunuz?
Orayı anlamadım.
Sizin maddi durum asgari sevgiliniz ne işle meşgul?

Evlilik güzel bir şey ama annenizin baskısından bunalıp da evlenmeye kalkmayın. Hem maddi hem manevi olarak hazır olunduğunda yapılabilecek bir şey bu. İkinci üniversiteyi okumanıza sevindim. Umarım hayat pahalılığına takılmayacak kadar emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Siz bu adamla sadece flört mu etmeyi düşünüyorsunuz?
Yoksa siz de evlilik istiyor musunuz?
Orayı anlamadım.
Sizin maddi durum asgari sevgiliniz ne işle meşgul?
Elbette evlilik istiyorum. Her şeyin zamanı var. Onun işi ve maaşı iyi. Zaten anneme maaşı düşük deseydim asla istemezdi de bu adamı.

Bu yola doğru gidiyorum maalesef. Sevgilimi sevdiğim için değil annemin baskısından kaçmak için bir yol olarak görmeye başladım evliliği. Çok iğrenç geliyor bu düşünce bana da ama çok yoruldum.

Annenizin baskısı kötü bir evlilikten 10000 kat iyidir. Anneniz klasik Türk anası işte. Bir şey dediğinde espriye vurun. Zaten alınıyorsanız siz de içten içe hak verdiğiniz için alınıyorsunuzdur. O yüzden kendi içinizi bir netleştirin önce. Evlenmek, geçinmek artık çok zor.

Ekonomik meselelere kaygılanmakta ve annenizin yaptiklarindan rahatsiz olmakta haksiz değilsiniz tabi ki ama ekonominin herkesi ne kadar bogdugu da malum, Türk annelerinin bu konulardaki tutumu da. Yani demek istediğim yasadiginiz seyleri birçoğumuz yasadik yasiyoruz. Evleniyosun cocuk istemiyorum bi sure diosun anneler basliyor hani ne zaman cocuk demeye. Keske olmasa ama malesef oyle. Ben cok gamsizim dicem de cogu kişi he deyip geciyor, rahatsiz olsak da alisiyoruz. Bunu anksiyete derecesinde yasiyorsaniz asıl sorun bu. Cunku diger anlattiginiz seyler ulkemizde sorun olmaktan cikmis rutin seyler. Biraz rahatlamalisiniz bence.

Bir arkadaşım vardı. Sevgilisi iş kuracağım para biriktireceğim derken 7 yıl oyaladı kızı. Kız da baktı olmuyor adamı terketti, 3 ayda başkasıyla evlendi, şimdi çok mutlu bir de yavrusu var. 5 yıldır sevgilim dediğin adam annene/ailene/çevrene bunları söylettirmemeli, sana bunları dinlettirmemeli, gereği neyse yapmalı. 5 yıl boyunca sana evlilik için gelmeyen adamı terket. Seviyorum ah vahlar sonrasında pişmanlık getirir.
Evlilik icin hiçbir zaman geç değil. Zaten nasip işi, nikah ile ölüm saati şaşmaz derler. Evlendiğin yaş , evlilik için en doğru yaştır.
Maddiyatt.. Evet önemli ancak toplumumuzda ev geçindirme görevi erkeklerin görevi gibi görülüyor. Senden çok beklenti içerisine gireceklerini düşünmüyorum . Evlendiğinde sadece senin maaşın olmayacak eşinin de olacak. İkisi bir olunca kaliteli bir hayat da yaşarsınız. Evlilik doğru insanla yapılınca güzeldir. Önemli olan budur.
Bir de , sırf okumak için gidip işinize yaramayacak bölümler okumayın. Benden bir abla tavsiyesidir.
Kolaylıklar diliyorum.

Elbette evlilik istiyorum. Her şeyin zamanı var. Onun işi ve maaşı iyi. Zaten anneme maaşı düşük deseydim asla istemezdi de bu adamı.
Sorun annemin benden küçüklerin evlendiğini gördükçe hala darlaması yani ona şu zaman desen bile yetmiyor.
Bana sizin derdiniz burda hep birlikte annenizi linçleyelim sizde içsel olarak evlenmek istemeyen sevgilinizi haklı çıkartın gibi geldi. Sizde evlenmek istiyorsunuz ama karşınızdaki istemediği için içinizde onu aklamanız lazım.
Bence beş yıllık ilişki sevgilinizin de durumu iyi madem sizin de çalıştığınız bir iş var herkes nasıl geçiniyorsa geçinirsiniz. Böyle değilde sizde gerçekten evlenmek istemiyorsanız duymazdan gelin

2018 de evlendim ben arada çok yıl yok ama şuan evleneyim deseydi eşim 50 kere düşünürdüm.
Her şey iki katı oldu.
Yardım etmeyeceklerse sizin de ne zaman evleneceğinize karışmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…