- 15 Temmuz 2019
- 4.521
- 6.974
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Ben de çok umutlu değilim ama kendimce yol üretmeye çalışıyorum. İnanın ben bunu yaptıkça bile sanki annem aşağılıyor gibi hissediyorum. Annem kadının çalışmasından yana değil çünkü maalesef düşüncesi bu kadar ilkel.referansı olmayan kimseye kpss çalış diyemiyorum...çünkü kimin nasıl kamuya girdiği yeterince ifşalandı sağda solda..öğrenciliğinizi devam ettirip dediğim gibi daha özel sektöre yönelik bir girişimde bulunmanız gerekir diye düşünüyorum..
ülkede geleceğe ümitle hiçbirimiz bakamıyoruz maalesef bu size özgü bir durum değil..market fiyatlarını, dolar eur nun halini görünce ben de üzülüyorum bu ülke nereye gidiyor diye..genç olsam kaçak yolla abd ye falan gidip çalışırdım herhalde çünkü oralarda da iş var çalışacak adam bulamıyorlar :)
vallahi haklı :)Annem durumu iyi olanla evlen sorun olmaz diyor öyle oluyormuş..
Annem sevgilim olduğunu 4 senedir biliyor. Benim salaklığım keşke söylemeseydim ilk uzun ilişkim o yüzden bilsin istedim. O zamandan beri darlıyordu.Evlilik düşünüyor musunuz düşünmüyor musunuz?
Eğer evlilik düşünmüyorsanız keşke sevgiliniz olduğunu bilmeseydi.
Çünkü olunca evlen evlen diye darlarlar.
bana kalırsa da kadın her durumda çalışmalı...Ben de çok umutlu değilim ama kendimce yol üretmeye çalışıyorum. İnanın ben bunu yaptıkça bile sanki annem aşağılıyor gibi hissediyorum. Annem kadının çalışmasından yana değil çünkü maalesef düşüncesi bu kadar ilkel.
Annem hee tamam deyip ertesi gün söylenmeye devam eden birisi :)Okurken ben bile darlandım. Haklısın anne sonuçta nasıl cevap verilir bilmiyorum. Ablanla alıp anneyi bir kahveye çıkarın başlayın ikinizde konuşmaya bu anlamda çok üstünüze geldiğinden filan. Olaylıklar diliyorum. Bir çoğumuz bu konuşmalar maruz kalmışızdır unutma.
Kesinlikle katılıyorum ayaklarının üzerinde durmalı kadın. Annem 55 yaşlarında yani eşine muhtaç olmuş hep aslında farklı taraftan bakmalıydı ama o yanlış yönden bakmayı seçiyor.bana kalırsa da kadın her durumda çalışmalı...
Siz bu adamla sadece flört mu etmeyi düşünüyorsunuz?Annem sevgilim olduğunu 4 senedir biliyor. Benim salaklığım keşke söylemeseydim ilk uzun ilişkim o yüzden bilsin istedim. O zamandan beri darlıyordu.
Haklısınız ama yaşlı kesim öyle düşünmüyor beynimizi yiyorlar.Ben herkesin evlenen yaşı olduğunu düşünüyorum kimi si için 20 Dİr kimisi için 30 40 tır evlenemek için evlenilmez.Ne zaman istek gelirse o zaman evlenmeli
Elbette evlilik istiyorum. Her şeyin zamanı var. Onun işi ve maaşı iyi. Zaten anneme maaşı düşük deseydim asla istemezdi de bu adamı.Siz bu adamla sadece flört mu etmeyi düşünüyorsunuz?
Yoksa siz de evlilik istiyor musunuz?
Orayı anlamadım.
Sizin maddi durum asgari sevgiliniz ne işle meşgul?
Bu yola doğru gidiyorum maalesef. Sevgilimi sevdiğim için değil annemin baskısından kaçmak için bir yol olarak görmeye başladım evliliği. Çok iğrenç geliyor bu düşünce bana da ama çok yoruldum.Evlilik güzel bir şey ama annenizin baskısından bunalıp da evlenmeye kalkmayın. Hem maddi hem manevi olarak hazır olunduğunda yapılabilecek bir şey bu. İkinci üniversiteyi okumanıza sevindim. Umarım hayat pahalılığına takılmayacak kadar emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Sorun annemin benden küçüklerin evlendiğini gördükçe hala darlaması yani ona şu zaman desen bile yetmiyor.O zaman sorununuz çözülmüş bakın evlenecekmişsiniz neden takıldınız ki?
Belki o da toplum baskısı yiyor. Ya senin kızlar da evlenmiyor mu gibi.Kesinlikle katılıyorum ayaklarının üzerinde durmalı kadın. Annem 55 yaşlarında yani eşine muhtaç olmuş hep aslında farklı taraftan bakmalıydı ama o yanlış yönden bakmayı seçiyor.
Bir arkadaşım vardı. Sevgilisi iş kuracağım para biriktireceğim derken 7 yıl oyaladı kızı. Kız da baktı olmuyor adamı terketti, 3 ayda başkasıyla evlendi, şimdi çok mutlu bir de yavrusu var. 5 yıldır sevgilim dediğin adam annene/ailene/çevrene bunları söylettirmemeli, sana bunları dinlettirmemeli, gereği neyse yapmalı. 5 yıl boyunca sana evlilik için gelmeyen adamı terket. Seviyorum ah vahlar sonrasında pişmanlık getirir.Başlık şunu diyor arkadaşlar annem evlenin artık diye diretirken ben kendi geleceğimden bile korkuyorum. Dolar, euro, marketteki fiyatlar bunları gördükçe moralim bozuluyor yaşama hevesim bile yok oluyor. Hanımlar ne olacak böyle ben çok korkuyorum, endişeleniyorum anksiyetem tavan yapıyor. Ben şuan bu ülkedeki yasal olan en aşağı rakamı alıyorum. Hadi seneye 3400 olsun bu rakam sanki ne olacak? 30'lu yumurta bakıyorum eve alayım diye 32-33-34-35 TL böyle gidiyor. Bu yumurta seneye kaç olur? Nisan 2020'de 16.95 miş 30'lu. Seneye rahat 45'i bulur herhalde. Tanesi 1tlden fazla yahu bunun. Kahretsin seviyorum ve sağlıklı da. Yemesen de olmuyor.
Ben bunları düşünüp karalar bağlarken annem şunun kızı evlenmiş siz hala evde oturun derdinde. Bugün akşam benden 4 yaş küçük kızın kınası var ve ben eve gitmek istemiyorum. Çünkü annem yine başlayacak aynı şeyleri söylemeye. Auzef de ikinci üni okuyorum. Ders çalışmaya korkuyorum evde çünkü annem yine söylenmeye başlar diye. "Millet ikinciyi doğurdu siz hala okuyun." Zaten okumamızı da hiç istemedi. Bu arada ben 27 olacağım ablam 1 yaş büyük benden. O hiç düşünmüyor evlenmeyi ama annem hala 2 seneye evlenirsin diyor. Çünkü 30 undan sonra pek mümkün görmüyor nedense!
5 yıllık sevgilim var önceki konudan da belki bilen vardır. Her cumartesi kahvaltı sofrasında hani ne olacak, ne zaman gelecekler demeye başlıyor. Kahvaltı etmek istemiyorum sırf bu yüzden. Seneye olacak desem niye diğer ay olmuyor diyor. Sonra da başlıyor bu seni oyalıyor demeye.
Kendi içimde buhran geçiyorum ama kimseye anlatamıyorum derdimi resmen bunaldım.
Elbette evlilik istiyorum. Her şeyin zamanı var. Onun işi ve maaşı iyi. Zaten anneme maaşı düşük deseydim asla istemezdi de bu adamı.
Bana sizin derdiniz burda hep birlikte annenizi linçleyelim sizde içsel olarak evlenmek istemeyen sevgilinizi haklı çıkartın gibi geldi. Sizde evlenmek istiyorsunuz ama karşınızdaki istemediği için içinizde onu aklamanız lazım.Sorun annemin benden küçüklerin evlendiğini gördükçe hala darlaması yani ona şu zaman desen bile yetmiyor.
Evet o da var. Zaten utanıyor gibi hissediyor eskiden okuyorlar ondan derdi şimdi ne diyor merak ediyorum.Belki o da toplum baskısı yiyor. Ya senin kızlar da evlenmiyor mu gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?