evli abimin arabasından bir kız indi :(

teşekkür ederim yargılamak yerine fikir verdiğiniz için

Sizin abinizle konuşmanız maalesef hiçbir işe yaramayacaktır şahsi görüşüm. Eğer böyle bir yola girdiyse kafasında bazı şeyleri bitirmiştir zaten, şöyle örnek vermem gerekirse arkadaşımın dayısı karısını aldatıyor ve bu durumu karısı haric ailesinde çoğu kişi biliyor bir tek karısı anlamıyor veya anlamamazlığa vuruyor arkadaşımın dayısıda karısını boşamayı düşünmüyor bu tarz örnekler var. Ben bu tarz ilişkileri hiç anlayamıyorum maalesef insan nasıl kendine böyle bir ahlaksızlığı yakıştırır ki. Allah abinize doğru yolu göstersin...

Abini tam anlamadık, sen anlatamadın aslında. İstikrarsız abi yorumların bizi o yönde düşünmeye itti. Sen de “abim öyle değil böyle” ama nasıl? Sen mi anlatamıyorsun, biz mi anlamıyoruz?

Abinin daha önce aldatma macerası oldu mu mesela?

Anlattiklariniza göre bi nevi yengem abimi aldatmaya itti gibi bisey cikiyor... Haksiz olmaya bilirsiniz, yani erkekler ilk basta eslerini dinleyip ailelerini sile biliyorlar sonra bu yük agir geliyor, heleki esi icin herseyi yapmasina ragmen esi hala memnun degilse.... Ama bunlar Aldatmanin özrü olamaz, eger abiniz aldatiyorsa kusura bakmayin ama serefsizin tekidir bana göre, karisini gectim insan cocuklarindan utanmali... Gitmiyorsa evlilik ayril ne yaparsan yap... Yengenizi kimi hatta cogu davranislari yanlis olsa dahi aldatilmayi hak etmiyor... Abinizle konusun, yengeniz bilmesede olur, belki biraz utanirda kendisine ceki düzen verir... Yengeniz aldatildigini kendi ögrensin, normalde konusun derdim ama araniz ailecek iyi degilmis, bu sefer yuvasini bozmak istiyorsunuz diye yine siz suclu olursunuz... Bunca seyler yapan bi kadin, cahil ve aptal olamaz, o zaman bi zahmet esini kendi yakalasin( sizin anlattiklarinizdan yola cikiyorum) ... Siz abinizden Sorumlu sayilirsiniz ve yigenlerinizi düsünüp abinizi uyarin, sizin yapa bileceginiz bu su durumda bence...

E şimdi arka arkaya bunları yazıyorsanız, doğal olarak düşünülüyor tabi yengenizi kötülediğiniz, abinizi de savunduğunuz.
Abinizin aldatıp aldatmadığını ben bilemem daha önceden duyan ve gören sizsiniz olayları. Benim çıkarımım evlendiği insanla kendi sorunlarını çözemeyen bir insanmış, kendisini dünyanın en iyi insanı olarak görseniz bile, yengenize göre durum hiç de öyle değil. Yakın olmak diye ev alınması herkese göre değişkenlik gösteren bir şey,- eşimin ailesi veya kendi ailem yapsa böyle bir şeyi ikimiz de ortalığı ayağa kaldırırız. - Tartışma çıkınca evden giden bir koca, eşinin istemediği kişilerle görüşmeyen bir insan var (sebebini de bilemeyiz, ama abiniz de görüşmemiş nihayetinde, ya kendisi de istiyordu görüşmemeyi, ya da eşinin saçma isteklerine baş eğen biri, ki o zamanda neden denge kuramıyor deriz. Eşi sevmiyor diye görüşmemek normal bir şey mi ki, hmm tamam o zaman diyelim?)

Abinizle konuşun böyle bir şeyler duydum diye, o da rahat rahat biliyorum benim iş arkadaşım için bile diyorlar derse tamam o zaman dersiniz. Kim görmüş, kim duymuş iftira diye celallenirse tavrınızı ona göre yönlendirirsiniz, yengenizden önce de sonra da abinizdi evlendikten sonra karakterini değiştirmiş kusursuz yalan söyleyebilme yeteneği kazanmış değil.

Son düzenleme:

söyleyince ne değişecek, yine yapacak bu sefer gözlerden ırak yapacak.Allah ıslah etsin

abımden ıgrenırdım sanıyorum
sapık gıbı gorurdum onu

Abini uyarırsan hiçbir şey değişmez,sadece işini daha gizli saklı yapmaya başlar.Bence bir süre gözün abinin üzerinde olsun kanıt toplamay çalış sonra yengene söyle,o kararını versin.Burada tek önemli nokta yengene söylemen,çünkü etraftakiler de konuşuyormuş,görümcesi olarak sen de öğrendin,kadıncağızın belki de hiçbir şeyden haberi yok.Aranız iyi değilse bile kendinden fikir yürüterek yengene söylemelisin,kocan seni aldatıyor olsa bilmek istemezmiydin?

Yenge, görümce sen yuvamı yıktın deyip onun üstüne atar iyi fikir değil sevgiliyi siz ona buldunuz ,zaten beni hiç bir zaman sevmediniz derse ortalık iyice karışır

Annen konuşmasını bilen anlayışlı bir kadınsa ona söyle, ben olsam anneme anlatırdım. Ne tavır gösterirdi bilmem ama tepkisi nötür olduğunu görürsem, abime seni bi kadınla gördüm bi sevgilin olduğunu da etrafdan duyuyorum dikkat et derdim.

Aldatan insanlar kötüdür lafını kim çıkardı ki?
Karısını aldatmayı alışkanlık haline getirip dünya iyisi insanlar var. Aşk hayatıyla sosyal hayat bir değil.
Şu anda benim kardeşim sevgilisini, eşini aldatsa gözümde değeri düşmez açıkçası, sadece çok yanlış davranışlar içinde bulunduğunu düşünürüm, uyarırım, konuşurum vs. Asla da uzaklaşmam.

Bence aranız kötüyse yengeye bulaşmayın, bu derece duyulmuşsa zaten biliyordur. Abinizle konuşun, tepkisine göre yok alırsnız.

Ben olsam abim seni aldatıyor demem.
Bir telefon açarım dışardan eşin seni aldatıyor bir dost diye..
Uyutulmak istemeyen kadın açar gözlerini zaten..

aynı sey sıze yapılsa ; Yengeniz eşinizin sizi aldattığı ihtimalini dahi öğrense; Ne yapmasını isterdiniz... ona göre yolunuzu çizin.. Gerçekte varsa böyle bir durum; abiniz eşini değil Kendini aldatıyor bunuda benim yerime söyleyin..

İŞTE KADINLAR HEP BÖLE SUSMAK,SUSTURULMAK ZORUNDA KALIYO KONUŞSAN ABinle yengenin arsını bozan olucaksın,konuşmasan kadınlık gururun agır basacak ama ben sölerdim sanırım.abini tehdit et.

SUSMA SUSTUKÇA,SIRA SANA GELECEK....

canım annem anlayışlı ama çok üzülüyor sabahlara kadar uyumuyor zaten .bi de bunu söylesem elinden ne gelir ki

tek başıma onları öyle görmeyi isterdim.ikisini birden rezil edcektim de

canım onun baya bi personeli var ve ben tanımıyorum bana onlardan biri derse napcam söylemekle kalcam ben çözüm üretmek istiyorum ortalığı yaygaraya verip yengemi de zor duruma düşüremem

bilipte susan dilsiz şeytandır gibi bir ayet yankılanıyor beynimde...

Bu söz ne ayettir ne de hadistir. Bu söz bir kelam-i kibardir. Ibn-i Kayyimin el cevabu'l vafi eserinde geçer. Ed Dekkakinin bazi sozlerinde geçer.
Bu sadece insanlar arasinda haksizlik karsisinda kullanilan bir sozdur canim.
Söylemek istedim sadece... ( Allahin sözü olmayan şeyleri O'nun sozuymus gibi gostermek çok günahtır. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…