Evli arkadaşlar bir bakabilir mi? Kirada oturma meselesi..

O kadar zor ki, çok iyi anlıyorum. Peşinatı ayrı, kredisi ayrı, ödemesi ayrı.. Haklısınız ama küçük küçükte olsa birikim yapılmak zorunda haliyle, öyle çok gelin evi diye gözüm yok vallahi benim de :)

Nasil bir akil istiyorsun ki anlayamadim krediyle ev alirsaniz birinizin maasi gider kiraya cikarsaniz da biraz az odersiniz matematik olarak basit bu kadar...

Aynen öyle. Fiyatlar çok saçma, az önce de yazdım söylenilen fiyata değse insan o borcun altına da girmeye cesaret eder ama durumlar ortada. Sorunuza gelince, tabi ki düzgün bir yerde kira vermek diyorum.

Nasil bir akil istiyorsun ki anlayamadim krediyle ev alirsaniz birinizin maasi gider kiraya cikarsaniz da biraz az odersiniz matematik olarak basit bu kadar...
Sadece kirada oturan evli arkadaşların yaşadıkları zorlukları duymak istedim, çünkü çevreden çok korkutulduk biz. Geçinemezsiniz diyorlar başka bir şey demiyorlar. Yani ev alamasak bile nasıl oluyor yaşayanlar daha iyi bilir dedim. Genç insanlarız işte, basit gibi dursa da zorlayacak gibi geliyor. Zorluktan kaçmak için değil yalnızca bana anlatıldığı kadar zor mu bu işler ondan dolayı açılmış bir konu :)

Hicbir degisiklik olmuyor. Sonucta oturacak bir koltugun varsa yemek ve yatak gibi ihtiyaclarini karsilayabiliyrsan ev evdirr..luks biyerde oturysn guzel bi evde fazla veriliyr para :) ne diyimki oyle iste basit mevzu takilma simdiden bunlara..

Hicbir degisiklik olmuyor. Sonucta oturacak bir koltugun varsa yemek ve yatak gibi ihtiyaclarini karsilayabiliyrsan ev evdirr..luks biyerde oturysn guzel bi evde fazla veriliyr para :) ne diyimki oyle iste basit mevzu takilma simdiden bunlara..
Okudukça anlıyorum zaten evet kira zor ama geçinememek diye bir şey söz konusu değilmiş. Bir de bende erken menopoz durumu var, hemen bebiş yapıcaz Allah verirse :)

Anadolu yakasının nispeten merkeze uzak ve yeni gelisen bir bolgesinde oturuyorum, ev kiram aidatla birlikte 1200 tl ama bizim sitede su an 1500 un altina daire yok,
Ayni sitede satiliklar 500 bin civari, kredisini hesaplarsan bizim gibi ailelerin odemesi pek mumkun degil, kaldi ki ben 250 bine ev alsam (bu civardaki min. Fiyat bu) onunkini de odeyemem cunku zaten konut için ayirabilecegim max. butce aylik 1500 olabilir, ona da kumes alirim.
Cocuk olmadan kucuk bir ev alalim, uzak olmasi da sorun olmaz derseniz, kendinizi zorlayarak alabilirsiniz de. Biraz piyasayi arastirip, biraz da yasam standartlarinizi goz onunde bulundurup ona gore karar verin.

Zorlugu soyle oluyor oda eger 10 evde oturyrsaniz 1 evde basiniza gelebiliyor ev sahibi evi satiliga cikarabilyr sizde cikmak zorunda kaliyrsnz bnm basima geldi fakat bni etkilemedi ...asil onemli olan husus gercekten mutluluk bunu hedef alin bebisiniz siz ve esiniz...

İnşallah sizde ev sahibi olursunuz gönlünüzce, 500 bin civarı bir eve bizde giremeyiz onu biliyorum aynen 250 bin civarı olabilir anca, bende erken menopoz gibi bir durum var biz erkenden bebiş yapmak durumunda kalacağız işler çok karışık vallahi..

İnşallah o mutluluğu yaşayacağız çekirdek ailemizle, gücümüzün yettiği kadar işte baktık geçinebiliyorsak bebiş büyüyünce gireriz belki ev işine de :)
İnşallah sizde gönlünüzce bir ev sahibi olursunuz :)

Evim var su anda cnm iki tane falan kirada oturdugum zmnlardada bir fark yoktu onu soylemeye calisoyorum ..once saglik diyelimm mutluluklar...

Biraz merkezden uzaklasirsaniz (cekmekoy-aydinlar, umraniye-esensehir) gibi yeni kentlesen bolgelerde 250 bine 2+1 yeni daire bulursunuz. Ama iste onun bile geri odemelerinin makul olmasi icin saglam pesinat gerekiyor,
Mesela 200 bin tl icin 72 ay kredinin geri odemesi 3800 tl gibi bisey,
Kendi adima, cocugun okulu ayda 1200 tl, faturalar 500 u buluyor, 3800 de kredi odesek elimize sadece yol parasi kalir, olmuyor yani :)

Bu hesaba göre bizim de elimize 1200 kalıyor. Bebişi de eklersek aman Allah'ım :)

Evim var su anda cnm iki tane falan kirada oturdugum zmnlardada bir fark yoktu onu soylemeye calisoyorum ..once saglik diyelimm mutluluklar...
Bunu duymaya çok ihtiyacım varmış, bir fark yok cümlesi o kadar rahatlatıyor ki beni.. Çok teşekkür ederim.. :)

Altınları ev için kullanacaksanız kiraya gidip çocuk olana kadar nakit birikimi yapabilirsiniz. İleride elinizde nakit olursa kredi çekmek daha kolay olur. Bence önce kira sonra ev alımı olmalı..

Hayırlı olsun şimdiden :)

Çok teşekkür ederim, inşallah birgün buraya başardık kızlar diye konu açarım. Nişanlım da sizin gibi düşünüyor :) Erken menopoz durumları için bebişi erken yapıcaz inşallah ama söyledikleriniz çok mantıklı altından kalkarız inşallah :)

Ben bosyere senelerce kira odemektense ev alin derim. Kiraya odediginizle ev sahibi olmuyorsunuz ama kredi odediginizde bi eviniz oluyor. Hastaligi var, kotu gunu var bi ev olunca gecim daha kolay. Altinlarla bi kismini kapatip uygun fiyatli bi ev alirsiniz oturmak zorunda degilsiniz kiraya verirsiniz kendi kiranizi karsilarsiniz.

Bende öyle diyorum evet çok zor ödemeler biliyorum ama en azından bir sonu var. Kiranın sonu yok, başlarda zorlar kredi ödemeleri ama sonlara doğru rahatlarız diyorum. Burda bir arkadaşımız yazmıştı 200 binlik ev için 72 ay vade ayda 3800 diye, altından kalkabilsek keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…