- 18 Mart 2011
- 8.486
- 26.807
- 748
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim, düğünü kp yapacak :)Gelirinize gore harcadiginizda zorluk cekeceginiz bir durum gormuyorum tabi eger dugununuzu tamamen kendiniz yapacaksaniz ve borclanacaksaniz o ayri bir konu.
Canım bizi çok korkuttular çevreden, şöyle zor böyle geçinilmiyor çocuk olunca ne yapacaksınız diye diye bende paranoya yaptım, çok teşekkür ederim gerçekten içim ferahlıyor böyle örnekleri gördükçe :)asgari ucretle ve tek maasla.kiradayiz cocuk da var ac degiliz kimseye muhtac degiliz bu bana yetiyorsa size de yetsin ya o yuksek.maaslariniz
Kuzum bizde aslında öyle düşündük, kira öder gibi ev sahibi olsak en azından bir sonu var ve bittiğinde ev sahibi olunuyor ama daha önce de hiç böyle işlere adım atmadığım için onu da bir araştırmak gerek sanırımCanım daha düşük aylıkla kira veren çocuklu aileler tanıyorum. Tabi semte göre değişir kiralar. Kredi çekip evine girip kira yerine kredi ödemek de seçenekler arasında son yıllarda en revaşta olanı.
Bu ev kredilerinden o kadar bi haberim ki, o da benim eksikliğim işte.O maaşa ev kredisi ödeyemezsiniz ama kira ödersiniz.
Gerçi ev kredisi de ödenir de evliliğin en güzel yıllarını rahat yaşamak daha mantıklı.
İşlerimiz dolayısıyla anadolu yakasında kalmak durumundayız, sanırım ümraniye tarafları olacak gibiSemt her şeyi belirler, kira kesinlikle 1500ü geçmemeli.
biz ilk.evlendimizde esimin ailesiyle yasarken birden apar topar hic esyasiz kiraya ciktik tv mizi bile biz aldik ya allah okadar buyukki...her istedimizi cogu zaman aliabiliyosak biz bile dusun yani siz lutfen gecinemeyiz demeyin canim.ya:)Canım bizi çok korkuttular çevreden, şöyle zor böyle geçinilmiyor çocuk olunca ne yapacaksınız diye diye bende paranoya yaptım, çok teşekkür ederim gerçekten içim ferahlıyor böyle örnekleri gördükçe :)
Ne güzel canım benim çok şükür ki kimseye ağız eğmeden kendiniz düze çıkmışsınız, rabbim mutluluğunuzu da hiç bozmasın inşallah, bize de nasip etsin. O kadar ferahladım ki okuyunca, bizi bildiğin korkutmuşlar yani.biz ilk.evlendimizde esimin ailesiyle yasarken birden apar topar hic esyasiz kiraya ciktik tv mizi bile biz aldik ya allah okadar buyukki...her istedimizi cogu zaman aliabiliyosak biz bile dusun yani siz lutfen gecinemeyiz demeyin canim.ya:)
Kuzum bizde aslında öyle düşündük, kira öder gibi ev sahibi olsak en azından bir sonu var ve bittiğinde ev sahibi olunuyor ama daha önce de hiç böyle işlere adım atmadığım için onu da bir araştırmak gerek sanırım
Ümraniye uygun bir semt ama evin koşulları her şeyi belirler, hesap kitap tutmak şart, biz toplam 7bin gelirle iki sene önce 1500 kiradan sıkıldık dedik ev alalım ama o da ne krediler peşinatlar uçmuş hala ev almadık.İşlerimiz dolayısıyla anadolu yakasında kalmak durumundayız, sanırım ümraniye tarafları olacak gibi
Doğru söylüyorsun canım, bilen birinin yardımı şart çarçur etmemek lazımTabiiki enine boyuna iyice araştırıp ölçüp biçip girmek lazım, mutlaka tecrübeli olanlardan fikir alın, bu işler ince elenip sık dokunmalı.
İnşallah alırsınız, ev başka bir güvence ya.. Vallahi dediğiniz gibi fiyatlar tavan yani, üstelik gösterdikleri ev o kadar etse içim yanmayacak.Ümraniye uygun bir semt ama evin koşulları her şeyi belirler, hesap kitap tutmak şart, biz toplam 7bin gelirle iki sene önce 1500 kiradan sıkıldık dedik ev alalım ama o da ne krediler peşinatlar uçmuş hala ev almadık.
Peşinat anca anca birikti iki yılda, İstanbul'da çok zor bu işler. Ama moralini bozma, disiplinli birikim küçükte olsa sonuç veriyor. Benim tavsiyem kirayı minimum tutman, gelin evi diye özenince ikinci yıl kira göze batmaya başlıyor.İnşallah alırsınız, ev başka bir güvence ya.. Vallahi dediğiniz gibi fiyatlar tavan yani, üstelik gösterdikleri ev o kadar etse içim yanmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?