- 19 Nisan 2019
- 3.037
- 8.561
- 158
- Konu Sahibi zilleritakti
-
Kibariyenin Annesi malum bölgeyi bile yermişsinizya derin derin çekin içinize kokuyu yerken.
Bali çekenler gibi doldurun havasını poşetegünde
Internette bi kadinin haberi vardi.. kadin kavanozun icine gazini salip erkeklere satiyormus.. baya para kazanmis. Sonra hastanelik olmus gaz cikarmaktan
kocanın yanında osurmasına oy osuruğunu yerim demek veya salınım serbest demek daha gerçek daha sevgi dolu değil amaBu arada ekşi sözlükte sevgilinin yanında osurmak başlığından çok güzel bir entry vardı. Başka yine böyle bir gaz konusuna yazmıştımyine yolluyorum:
“ sevgilinin yanında osurulur mu?
bizimkiler bundan 38 sene önce tanışmış. peder bey taze tıp öğrencisi, anne kişisi fransız kültür çömezi. annem görüyor babamı, ben bu çocukla tanışıcam diyor arkadaşlarına, yapma diyorlar, biriyle birlikte o. olsun diyor annem; ben beklerim.
babam da boş değil hatuna da serde hovardalık var biraz. bir de; bu kız çok güzel ama kapılırsam bir yıla kalmaz evlenirim ben bunla, daha okul bitmedi, askerlik de var ne bok yicem lan diyor. diyor da pek kaçamıyor, bir sene sonra nişanlanıp fakülte bittiği gibi evleniyorlar. askere de birlikte gidiyorlar. kebap askerlik yaptım diyen pederin karşısına çıkmasın*. gittim diyor peşinden annem, başka bir şey yapmazdım. türk havayolları'nın hosteslik sınavlarını birinci kazanıp reddettim, sevdiğim adamla evlenip ben bunla her şeye varım diyip gittim diyor. önce birlikte askere, sonra yirmi yıl anadolu'nun içinde göt kadar bi kasabaya, anca kırk beşinden sonra kendi memleketlerine, izmir'e... hiç gocunmadım, istedim, karar verdim; kararlarımın arkasında durup sevdiğim adamla aile kurdum, asla aklımdan ufacık bir acaba bile geçmedi ve bu aileyi böyle arada tuttum der. haklı. otuz yıllık annem, bilmez miyim, yerden göğe haklı.
sevdiğin biriyle olmak nedir? vazgeçtiklerin için tek tek fatura tutup ilk kavgada senin yüzünden bunlardan geçtim demek midir? o biri diğer öbürlerini yok ediyor diyip ilişkiyi ciğerci kedisi gibi gözü dışarda sürdürmek midir? başka bir şeyler midir yoksa?
kış ortası... annemle değişmeli nöbet tutuyoruz babamın yanında. kolon rezeksiyonu; kolon ca. öncesinde aylarca, devamında aylarca radyoterapi ve kemoterapi. üzüntüden gözümüzün feri götümüze kaçmış ama peder beyin sadece bilinci açık diye bir yandan nasıl mutluyuz... bu iyi, çünkü daha da iyi olacak, enseyi karartmak yok. ama içimiz paramparça.
aylarca ileostomi, ne yediği belli ne çıkardığı... yandan çarklı gibi gidip geliyoruz tin tin tin sabahın körlerinde radyoloji merkezlerine. cesedi çıkmış gibi geri iade ediyorlar. babamın kuyruk dik ama bunlar bana koymaz diyor, seni yarın donumdan çıkarırım diyor. eski karşıyaka yüzücüsü. akşamına suyun içine ağlamayı öğreniyorum.
aylar sonra tedavisi bitti, son ilaçlarını aldı, kolostomi kapatıldı. beton gibi adam çocuk gibi kaldı. ama aşarız dedi, aşarız dedik; aşarız. bunların hepsini aşarız. burdayız, yanyanayız, demirbaş sayımında eksik yok. birlikte aşarız.
kalın bağırsağı aylardır çalışmıyordu. artık çalışması gerekiyordu.
günlerce annemle babamın osurmasını bekledik. annem sevdiği adamın günlerce kel kafasını osurabilsin diye okşadı.
günlerdir şu başlığı her gördüğümde içim düğüm düğüm oluyordu. geçmiyordu o düğüm. bi osursam rahatlayacakmışım gibi sanki...
nereye mi varıcam, bir yere varmıcam. seni iki kolun iki bacağın olmasa da severim diyip ilk fırsatta başkasına kaçan, her hayalini sevgilisi makina değil sadece insan olduğu için yapamadığında ilişkiyi bitiren, sevginin bağını bacağa geçirilmiş pranga zinciri zanneden bir nesil var dışarıda. yan odada da sevgilisi osursun diye kel kafasını okşayan bi kadın. hangisi gerçek?”
sevgilinin yanında osurmak
sevgilinin yanında osurulur mu? bizimkiler bundan 38 sene önce tanışmış. peder bey taze tıp öğrencisi, anne kişisi fransız kültür çömezi. annem görüyor babamı, ben bu çocukla tanışıcam diyor arkad…eksisozluk.com
ben size degil konudaki adama soyledim. kocanizin durumunu bilmiyorum. siz konu sahibinin kocasi sanki hastaymis gibi yazdiniz ben de konuda oyle bir sey yazmiyor dedim. yani aile terbiyesiyle baglantili.yok valla alınmadım. öyle de bir adam değil inanır mısınız. ben adamı ne hale getirdim ahahahahhaha
kafanızda recep ivedik yaratmışım tüh bana.
biraz uçlarda yorum yaptım evet öyle algılandı :)
orta yerde tüm organlarıyla birlikte sümkürene de ifrit oluyorum, insan içinde efendice sil burnunu sonra tuvalete git nasıl höykürürsen höykür oraya insanlar pörtletmek için gidiyor zaten+1
Valla benim annem sümüklüyü, osurukluyu hiç sevmez. :) Çok direkt bir insandır. Kokuyorsun git yıkan, yüzünü it yalasa doyar git yıka, dişlerin sidik rengine dönmüş git fırçala gibi sert emir içeren cümleleri vardır. :) Böyle pat pat söyler. Zavallım titiz bir insanken hayatı boyunca pasaklılara denk gelmiş. Pisliği ve pis insanları hiç sevmez, özensizler de dahil. Ben de öyle yetiştim valla.
Yani kısacası bizim evde yasak gibi bir şey. Ortalıkta yapan yok. Baba evinde de titiz yetiştirilenler mevcut arkadaşlar.
Zaten baba evinde alisiyorsun nasil alisiyorsan.. ya da arkadasin dedigi gibi fobi olduysa bazi seyler onlar patlak veriyor ilerde.+1
Valla benim annem sümüklüyü, osurukluyu hiç sevmez. :) Çok direkt bir insandır. Kokuyorsun git yıkan, yüzünü it yalasa doyar git yıka, dişlerin sidik rengine dönmüş git fırçala gibi sert emir içeren cümleleri vardır. :) Böyle pat pat söyler. Zavallım titiz bir insanken hayatı boyunca pasaklılara denk gelmiş. Pisliği ve pis insanları hiç sevmez, özensizler de dahil. Ben de öyle yetiştim valla.
Yani kısacası bizim evde yasak gibi bir şey. Ortalıkta yapan yok. Baba evinde de titiz yetiştirilenler mevcut arkadaşlar.
kocanın yanında osurmasına oy osuruğunu yerim demek veya salınım serbest demek daha gerçek daha sevgi dolu değil ama
atladığınız en önemli şey ;
1.biz doktor değiliz insanlar elimize yüzümüze normalde işemiyor ki mesleğim bile olsa yanımdaki insan ''hasta'' değilse yanımda osurmasını işemesini yine istemezdim.
2. hastalık durumlarında kimse ayy ne koktu falan demez burada eşi annesi babası kardeşi hasta olunca altından alması gerektiğinde yapmam yapamam diyecek bir kişi bile olduğunu sanmam nasıl bebekken çocuğumuzun kakasını temizliyoruz ,yüzümüze işiyor huylanmıyoruz çünkü o an normal olan o , aynı hesap ve yine o zamanında kakasını mıncıkladığım tahlil için içinden bir parça alıp labaratuara götürdüğüm çocuk 18 yaşında da bir sorun yokken yüzüme işesin istemem ama ...
3. işemek mıçmak osurmak kokmak bu kadar normal, basit ve sıradansa neden tuvaletler kapalı kapılı müzik var ? neden insanlar kokunca rahatsız oluyoruz ? herşey ulu orta olsun herkes birbirine baka baka yapsın ? nasılsa normal ve sıradan değil mi...
4. evlendik diye eşlere herşeyi yaşatmamak gerek
5. doktora giderken özellikle yıkanır temizlenir çamaşır değiştirir giderim, onlarda insan , bunu yapamayacak durumdaysam zaten doktor kusura falan bakmaz. ama elimde imkanım ve sağlığım varken neden insanları rahatsız edeyim ?
Öyledir. :) Önce beden sonra da evi temiz tutmalı mottosuyla yetiştik. Evi mis gibi olup da kendisi leş atanlar da var malum.Zaten baba evinde alisiyorsun nasil alisiyorsan.. ya da arkadasin dedigi gibi fobi olduysa bazi seyler onlar patlak veriyor ilerde.
Ananda cok haşin sert avratmis, masallah
Anacuunu kendime benzettimÖyledir. :) Önce beden sonra da evi temiz tutmalı mottosuyla yetiştik. Evi mis gibi olup da kendisi leş atanlar da var malum.
Ölecek durumda değilsem(hastalıktan dolayı) yağlı saçla sokağa çıkmışlığım yoktur. Asla ter kokmam, ağız kokusu yapacak şeyleri yemiyorum. Çünkü hafta içi insan içine çıkıyorum. Haliyle ortalık yerde osurmak, geğirmek vs. gibi şeyler oldukça ütopik bana göre.
Hastaların mecburen yaptıkları ya da yapmak zorunda kaldıkları şeylerle adamın birinin keyfi ortalığa salmasını bir tutamazsınız.Herhalde meslek nedeniyle ben de bu gazdan tiksinenleri hiç anlamıyorum :) hadtalar yıllarca üzerimize mi kusmadı, tükürmedi. İdrarlarıyla, dışkılarıyla da baya haşır neşir olduk. Bunlar çok doğal insan çıktılarıkeşke kimse üzerimize kusmasa, işemese de hayat öyle olmuyor.
Gaz hele bunların yanında hiçbir şey :) bu kadar tepki veriyorsanız çok steril ortamlarda büyümüşsünüz, hasta bakmamışsınız demek ki inşallah şansınız hep böyle gider :)
38 haftalık hamileyim. Göbeğim arşa değmiş. Yatınca dönmek kalkmak çok çok zor. Valla tuvalete gidiyordum ama son zamanlarda gidemiyorumdenedim sonra tuvalete gidene kadar geçti, inanılmaz karın ağrıları kaldı. Eşimin de bir kez inanılmaz gaz sancısı vardı ki çıkartabilsin diye bebek gibi karnına masajlar yaptım. Yanımdan git ay uy iğrenirim demedim şimdi inşallah bebeğim sağ salim gelsin her kakasını parti ile kutlayacakmışız kabız çocuk çok zor diyorlar.
Çok rahatsızsanız elbette söyleyin tabi. Her insanın değişik şeylerden rahatsız olma hakkı var sonuçta.
Hastaların mecburen yaptıkları ya da yapmak zorunda kaldıkları şeylerle adamın birinin keyfi ortalığa salmasını bir tutamazsınız.
Mesele iğrenmek değil. Benim midem sağlamdır, kolay kolay hiç bişeyden kusmuktan kakadan iğrenmem. Ama eşimin gazman gibi sala sala ortalıkta dolaşmasını istemem, rahatsız olurum. Bu şekilde laçkalaşmış ilişkiler bana göre değil. Saygının yitirildiğini düşünürüm. Bundan rahatsız olan insana da “rahatsız olmamalısın hastalar benim üstüme kusuyor nağğberr” demek aşşırı saçma bir yaklaşım.
Asker arkadaşı gibi oluyor, özensiz geliyor bana. Enseye şaplak g.te parmak diye bir tabir var ya hani? Öyle geliyor tam olarak.Hastaların mecburen yaptıkları ya da yapmak zorunda kaldıkları şeylerle adamın birinin keyfi ortalığa salmasını bir tutamazsınız.
Mesele iğrenmek değil. Benim midem sağlamdır, kolay kolay hiç bişeyden kusmuktan kakadan iğrenmem. Ama eşimin gazman gibi sala sala ortalıkta dolaşmasını istemem, rahatsız olurum. Bu şekilde laçkalaşmış ilişkiler bana göre değil. Saygının yitirildiğini düşünürüm. Bundan rahatsız olan insana da “rahatsız olmamalısın hastalar benim üstüme kusuyor nağğberr” demek aşşırı saçma bir yaklaşım.
Bence de öyle. Tuvaletteyken kapıyı kapatmayanlar da varmış baksanaAsker arkadaşı gibi oluyor, özensiz geliyor bana. Enseye şaplak g.te parmak diye bir tabir var ya hani? Öyle geliyor tam olarak.
Sesler duymaktan hoşlanmıyorum, evde biri nadiren de olsa kapatmayı unutsa bağırıyorum valla.Bence de öyle. Tuvaletteyken kapıyı kapatmayanlar da varmış baksanasanki kapıyı sadece görülmeyelim diye kapatıyoruz.
hajahaahha aile terbiyesi lafi ne kadar zorunuza gitmis iki seferdir alinti yapmadan bize aile terbiyesi almamis dedileerrr diye yaziyorsunuzKonu sahibi rahatsızsa elbette söylesin ama rahatsız olmayanlara vay ahlaksızlar vay aile terbiyesi almamışlar gibi saldırmak saçma dedim.
Ses de mesele değil aslında, kapı ses geçirmez bişey değil. Ama benim bildiğim içeride biri olsa da olmasa da banyo ve tuvalet kapısı kapalı tutulur. Ne kadar temiz olursa olsun süper hijyenik bir alan değil sonuçta. Kokusu var, bakterisi var ıvırı zıvırı var.Sesler duymaktan hoşlanmıyorum, evde biri nadiren de olsa kapatmayı unutsa bağırıyorum valla.
Saygı meselesi bana göre. Samimi olacağız diye de nasıl s.çtığımızı bilecek duruma gelmeyelim mümkünse.
Ben banyo kapısı açıkken burnunu, gırtlagını temizleyenlere deliriyordum..Ses de mesele değil aslında, kapı ses geçirmez bişey değil. Ama benim bildiğim içeride biri olsa da olmasa da banyo ve tuvalet kapısı kapalı tutulur. Ne kadar temiz olursa olsun süper hijyenik bir alan değil sonuçta. Kokusu var, bakterisi var ıvırı zıvırı var.
Klozet kapağını kapatmayan, ayakta işeyip oraya buraya sıçratıp temizlemeyen, duş aldıktan sonra ortalığı savaş alanına çevirip bırakan partnerlerine de ses etmiyorlar demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?