Evli bir erkeğin kız arkadaşlarıyla yakınlığı nasıl olmalıdır

Aslına bakarsanız temkinden yada başka bir şeyden kendisi gibi düşünmeyini etikletleyip sen söylesin böylesin demedikten sonra isteyen istediği gibi yaşayıp düşünsün diye bakıyorum bu konulara.

Abla inşallah seni de beğenmedimleyerek taşlarlar.
Valla tabii herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım ama kişisel görüştür bunlar, karşıt görüşte olanları suçlayan itham eden bir dil kullanılmadıktan sonra herkesin evliliği ve eşiyle ilişkisi kendisini ilgilendirir.
Bizde arkadaşın cinsiyeti yoktur, evli-bekar arkadaş ayrımı da yoktur lakin biz 2 günlük evli değiliz, flörttü evlilikti derken 31 yıldır birbirine yol arkadaşı olan bir çiftiz, hiç konuşmadan en ufak bir mimik olmadan aklımızdan geçeni, söyleyeceğimiz sözü dahi bilecek kadar bir olmuşuz, arkadaşlarımız birbirine karışmış, ki ikimizde evde kim ağırlanır, kimle arkadaşlık edilir bilecek kadar olgunluğa eriştik.

şu forumda en sinir olduğum iki yafta geniş ve kezban.
kendi fikrini belirtip geçmek ne kadar zor olabilir ki?
ama yok illa kendimiz gibi düşünmeyenlere dil uzatarak yazılacak.. geniş gevşek kezban vs vs..
koskoca kadınların sataşmadan iki satır yazıda kendini ifade edememesi de ne bileyim..

Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin. Örnek olsun bu yazınız da herkese inşallah.

Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin. Örnek olsun bu yazınız da herkese inşallah.
Amin, inşaallah herkesin huzuru ve mutluluğu daim olsun
Dediğim gibi herkesin evliliği başkadır görüşleri de başkadır, bana normal gelen başkası için kırmızı çizgidir, önemli olan çiftlerin birbirine güven verebilmesi ve ortak paydalarda buluşabilmesi.

Nüne abla toplu cevap vermişsin kimse kimseyi burda tanımıyor yada 1 2 cümlesine bakılıp insan tanınmaz. Ama evine almak istemesene kimse karisamaz ama onlarinkine biz karışırsak sorun yok neyse bakalim herkes kendi hayatı herkese mutlu sağlıklı huzurlu gunler

Kimse kimsenin hayatına karışmamalı, benim evimdeki yatılı misafir beni ve eşimi ilgilendirir, ailelerimiz dahi bu konuda söz hakkına sahip değilken bir başkasına asla söz hakkı tanımayız, ki dediğiniz gibi hiçbirimiz birbirimizi net olarak tanımıyoruz, yaptığımız yorumlardan çıkarımlarımız var yalnızca ama aile hayatlarımız hakkında tam olarak bilgi sahibiyiz diyemeyiz, eşlerimizle diyaloglarımız nasıl fikrimiz yok, eşlerin karakteri hakkında da burada yazıldığı kadarını biliyoruz.

Şimdi ben burada eşim beni arkadaşlarımızdan kıskanmaz bekar bir arkadaşımızı yatılı çağırabiliriz desem belki bir başkası için ters bir görüştür, kıskanmamak garip gelir hatta sevgisizlik diye nitelendirilir çünkü anlatım yüzeysel kalır, bizi görüp tanıması aramızdaki diyaloğu bilmesi lazım.

Üzerine başka birşey yazmaya gerek kalmadı Mune :)
Kendimiz gibi düşünmeyeni, yaşamayani etiketletlememeyi öğrenebiliriz umarım toplumca.
Her konuya nedenleriyle cevap vermiyoruz çoğu kez zaten.
Ayrıca benim nedenimle bir başkasının nedeni aynı olmayabilir.
Ben başka bir yorumumda bu tarz sorunları anlamsiz bulduğumu da söyledim.

Yine açıklama yapmaya gerek duymadım bu cevabınızdan sonra çünkü size mantıklı bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duymanıza gerek yok beni yada bir başkasını kıskanç olarak adlandırmamak için. Öyle düşünüyor ve yaşıyormuş kendi bileceği iş demek zor değil.

Ben sizinle aynı düşünmüyorum tabikide arkadaşlarımız gelebilir aynı şehirde değiliz işi düşmüş keyfiyen kalmıyor. Ama size o kadar tepki göstermeleri mantıksız

Olmaz çünkü kociskomun yanındaki her kadın birey benim için tehlikedir. Dışı sinek dahil. Yaninda olunca sürekli kadınla kendimi kiyaslarim. Herkesler kociskosuna sahip çıksın, sonucta bugün bir kocisko kolay yetismiyor

Hoşunuza gitmeyen bir durum olabilir ama kıyametleri koparicak kadar da anormal bulmuyorum. Benim erkek arkadaşım kırk yılda bir yatıya gelebilicekse esim bunu normal karsiliycaksa ben de karşılarım.

Umarım etiketlemelerden vazgeçeriz :))) Hele ki çiftler arası ilişkilerde genellemeler etiketlemeler çok yanlış.
Hiçbir evlilik başka bir evliliğe örnek değildir çünkü herkes farklı bir birey, eşiyle ilişkileri farklı, olaylara tepkileri yaklaşımları farklı, sizin evliliğinizin dinamikleriyle benim ki çok başkadır mutlaka, kıyaslamak kıyaslama üzerinden çıkarım yapmak yanlış olur, o yüzden bence dilini tercih ediyorum her zaman.

Herkes nasıl mutluysa öyle yaşama hakkına sahip, yeter ki bir başkasının hayatına karışmasın yaftalamasın

Herkesin yasam sekli, hayat bicimi, görüs ve kültürel tarzları farklıdır. Erkek arkadasımın en yakın arkadası kız. Vakit gecirir, konusur beraber olurlar. Hic bir zaman sorun etmedim, garip gelmiyor. Benimde en yakın erkek arkadasım var. Erkek arkadasım da sorun etmez.
Evlilik hayatında da kız arkadası gelir kalır benim icinde gecerli elbet durum.

Dedigim gibi herkesin görüsü farklı bazıları kabul etmeyebilir bu durumu aykırı bulur.

Valla istersem 10yıl tanıyayım istersem 1yıl ben kabul etmezdim eşi ile buyursun gelsin. Eşimn kuzeninn yurtdısından arkadasları gelecekmiş karı koca eşime direk hayatım tanımıyoruz hem yurtdısından geliyor malum korona var dedim otel bulalım uygunndan dedim direk .

Esimin samimi kiz arkadasi da,benim samimi erkek arkadasim da gelip bizde kalabilir (korona donemi haric,koronada yatili veya degil misafir kabul etmiyoruz,kimseye de gitmiyoruz)
Evliyiz diye birbirimizden baskasini gormeyecegiz diye bir kuralimiz yok. Herkesin evinde baska kurallar var,onemli olan esinizle ayni fikirde olmaniz ki siz degilsiniz,bu daha buyuk sorun.
Bir arkadasim gelip bizde kalacak diye esim cildirsa evli kalmaya devam edemeyiz. Boyle bir adamla evlendigim icin kendimi suclarim sahsen.

Birde şunu eklemeden geçemeyeceğim Mune, toplumun bir kesiminde birçok şeyi erkekler kendi için normal görürken eşi için görmüyor.

Kendi geziyor, kadın arkadaşı oluyor ama aynı şeyleri eşi yapmak istese kabul etmiyor. Bu kadın eşinin arkadaşlıklarına laf söyleyince de kıskanç oluyor.
Konu sahibinin erkek arkadaşını eşi kabul eder miydi acaba bilmiyoruz.

O yüzden dediğiniz gibi her ilişkiyi, evliliği de kendi özelinde değerlendirmek gerekiyor

Son düzenleme:
Erkekler bazı kadın arkadaşlarını cinsiyetsiz olarak görür. Öyle biriyse kabul ederim.

Ancaaak; yanında hareketleri değişiyor, konuşma tarzına kadar değişiyorsa netice belli.

Boldladığım ve sizin dikkat çektiğiniz durum ayrıca değerlendirilecek bir konu, şahsen böyle bir adamla yaşayamam, ama bugün ama yarın mutlaka bir yerden patlak verirdik çünkü evlenmeden önce herkes eşinin hayatını bilir, o hayatı olduğu gibi kabul etmiştir ki evlenmişlerdir, evlendikten sonra kendi hayatından özgürlüğünden ödün vermezken kadına her türlü yasak getirmek bana göre bencillik ve güvensizliktir, ikisine de tahammülüm yok, bana güvenmiyorsa evli kalmanın manası yok zira evlilik sevgiden ziyade güvene dayalıdır, kendine güveni yoksa yine evli kalmanın manası yok, kendine güvenmeyen adamın şüpheleriyle yaşayıp acaba bir gün iftira atar mı diye kendimi yiyip bitireceğime evlilik biter.

Ama tabii bu bencelik bir durum:))) bir başkası erkeğin arkadaşları olabileceğini, kadının olamayacağını düşünür, evli kadının ne işi olur arkadaşla diyebilir, erkeğin kadına kısıtlama getirmesini onu sevdiği için kıskanıyor anlamına geldiğini düşünenlerde olur bu da bir bakış açısıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…