kesinlikle bende sabah ofisteki herkese dediğim cumartesi çalışma yasağı olsa keşke..benimde öyle k.valide ve elti geldimi gümlüyorum..
aynen bende.eve vardığımda saat 7 oluyor.bugünde çalıyorum.yahu şu cumartesi çalışması özel sektörde yasaklansın artık.vallaha bir gün yetmiyor...
benimkide öyle sofradan arkamdan 1 tabak alıpta yardım etmez.laf edince de sen geçimsiz oluyorsun..ona kalsa bütün işi o yapıyor zaten.
Ve bütün işleri ona(!) yaptırmamdan oldukça şikayetçi.
Bütün gün çalışıyormuş, uzanıp koltukta yarım saat keyif yapayacakmıymış?
Ne diyim? laf yetiştiremiyorum artık.
keşke..bu şekilde olan hep bize oluyor.tüm gün gidiyor.evde işler bekliyor.gözün koltukta acaba ne zaman dinleneceğim derken akşamı yapıyoruz..kesinlikle bende sabah ofisteki herkese dediğim cumartesi çalışma yasağı olsa keşke..
gezzzzz öyle şansın varsa ve evde yattt sonrasındaaa cnm.vallaha k.valideydi,kendi annemizdi,eşimizdi derken gönül eyleyeceğim diye ömrümüz vicdan azapları ile geçiyor..şimdi bende 1 de çıkcam napıcam bilmiorum bi yanım gezmek istio bi yanım kayınvalideye git diı bi yanım annene git dio öbürrrr yanımdaaaa evde yattt dioooooooooooooooooooooooooo
kadın olmak zor.(süsümüz,adetimiz,ilk gecemiz ,doğum ,çocuk,ev işleri) allah bizlere kolaylık versin.keşke..bu şekilde olan hep bize oluyor.tüm gün gidiyor.evde işler bekliyor.gözün koltukta acaba ne zaman dinleneceğim derken akşamı yapıyoruz..
Çocuk olsa naparız demişsin?
Anlatıyım :)
Sabah kendin hazırlanmadan onu hazırlarsın, o bi dakika yerinde durmaz sen strese girersin.Bütün gün göremeyeceğin için kızmaya da kıyamazsın.Bu yüzden her sabah işe geç kalırsın.
Akşam 7 de döndüğünde ona sarılıp öpüşmekten hiç bi iş yapamazsın, o da seni özlemiştir paçandan ayrılmaz zaten.
Yemek mi yapsam onunla mı ilgilensem çamaşırlarımı assam, ütü mü yapsam, evi mi toparlasam bulaşıklarımı yıkasam uzanıp dinlensem mi diye ikilemdeyken yapacaklarını da unutursun.
Stresle yemek hazırlama, sofra kurma ve çay demleme durumundan sonra altını değiştirirken oynaşırsın biraz.Bu arada BELKİ eş de koca poposunu kaldırıp bi sofrayı toplayıverir.
Çocuğunun mamasını hazırlarsın, off yine doyamadım yavruma diye diye yatırır uyutursun.
Bu arada saat 10 olmuştur bile.
Çayını içersin, belki iki televizyona bi bakarsın.
Sonra yarın için çocuğun yemeğini çantasını hazırlarsın.(kayınvalidem de kalıyor)
Duş alır üstünü giyinir yatarsın.
Gece saatte bir uyanan bebeğini dakikalarca pışpışlar, emzirir parça pinçik uyku uyursun(!)
Sabah kalktığında gözlerin uykusuzluktan balon olmuş.. vücudun yorgun.
Kendin hazırlanmadan onu hazırlar...
(kısır döngü)
ona kalsa bütün işi o yapıyor zaten.
Ve bütün işleri ona(!) yaptırmamdan oldukça şikayetçi.
Bütün gün çalışıyormuş, uzanıp koltukta yarım saat keyif yapayacakmıymış?
Ne diyim? laf yetiştiremiyorum artık.
aynen canım vallaha öylekadın olmak zor.(süsümüz,adetimiz,ilk gecemiz ,doğum ,çocuk,ev işleri) allah bizlere kolaylık versin.
çocuk herşeye değer..AY beni anlatmışsın işte bi farkımız benim eş yemek konusunda yardım eder ama ev bulaşık ütü vs. onların hepsi bende hatta yemek yapıyor sağ olsun ama gelin görünki mutfak resmen talan ediliyor bütüm gece o yurken ben mutfak topluyorum.. bide geçen akşamda diyor kızım annen dötü bana dayadı diye ağlasam mı gülsemmi bilemedim şimdi kızda hasta akşam 5 te yattım onda öteki gece acilde geçirdik geceyi 6:30 ta geldik sabah iş için 7:30 ta kalktık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?