- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.041
- 173
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
kızlar merhaba,
size bir soru sormak istiyorum sanırım doğru yerdeyim..
iş veren 1 yılını doldurduğunda doğum izni vermek zorunda mı ??
8 hafta ızın tamam da sonrasında ya işten çıkışım yapılırsa napıcam ?
bu arada henüz hamile değilim ama derde bak :)
didim çok güzel ,bizim kurumun kampı var orda biz de 3 yıl önce gitmiştik..aydın /didim cnm çok beğendim denizini 2 yıl öncede gitmiştim,birde gerçekten yoruldum artık beynim de inek çanları çalıyo telefonum hiç susumuyor,evde bile çalmasın çaldığındada titreyerek yanıma gelsin istiyorum o derece yani
kızlar merhaba,
size bir soru sormak istiyorum sanırım doğru yerdeyim..
iş veren 1 yılını doldurduğunda doğum izni vermek zorunda mı ??
8 hafta ızın tamam da sonrasında ya işten çıkışım yapılırsa napıcam ?
bu arada henüz hamile değilim ama derde bak :)
merhaba cnm hamile bayanı doğum sonuna kadar çıkaramaz yani izinlerin bitene kadar,ama dönüş yaptığında tekrar işe, izin dönüşü fesh ederlerse işe iade davası açarsın iş yeri kabul etmezse kötü niyetli işten çıkarma olur onun da tazminatını ödemek istemezler heralde.görevin nedir ki iş yerinde yani seni idare edebilecek biri varmı doğum sonuna kadar ?
teşekkür ederim canım, peki kötü niyetli işten çıkarmada tazminat tutarı değişiyor mu ki onu hiç duymadım.
muhasebedeyim günlük işleri yapacak arkadsım var fakat ay sonu işlerini yapamaz :/
ben haftasonu ne yaptım diye düşünüp duruyorum ,bişey var aklımda unutmuşum ,şimdi aklıma geldi :)
1-2 bakıcıyla görüştüm .1 tanesiyle çarşamba günü bi çay içicem bakalım nasıl olacak
hımm iyi yapmışsın çıkmış olur buda aradan ,bakıcı derdin biter cnm
inş. bakalım kafama göre birini bulabilecekmiyim ,inş. iyi biri olur yaa .
yanımda olacak ama anlaşmak da var , valla biri 900 dedi diğeri 1000 ama 1000 vermem sanırım 900 iyidir .bir tanesini de bugün ararım öğlen filan.cnm sen yanında olcağın için sıkıntı olacağını sanmıyorum.ne kadar vericeksin bakıcıya orda ne kadar fiyatları
yanımda olacak ama anlaşmak da var , valla biri 900 dedi diğeri 1000 ama 1000 vermem sanırım 900 iyidir .bir tanesini de bugün ararım öğlen filan
İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,(Kötü niyet tazminatı=6 hafta)işi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra, (Kötü niyet tazminatı=12 hafta)
olur.
Örneğin:
İşçi Mehmet beyin iş akdi haksız nedenle fesih edilmiş,karşılığında kötü niyet tazminatına hüküm kurulmuş.İşçinin 5 yıllık kıdemi olduğundan karşılığında 24 hafta karşılığında kötü niyet tazminatı alacaktır.Giydirilmiş ücreti günlük 100 TL olduğundan karşılığında 16.800 TL olarak ödenir.
haftanın 5 günümü 6 mı ?iyiymiş ben kreşe veriyorum tek çocuk 600 tl valla diğer masraflar hariç
cok sağol arkadasım ..
haftanın 5 günü ..ama arada cumartesi gel desem gelirmisin dedim gelirim yardımcı olurum dedi ,haa her hafta cumartesi de gel desem mesela 900 yerine 1000 veririm olur biter .bazen arkadaşlara gideceğimiz olur ,misafirim geleceği olur filan haftasonu geliyor bize gelen hep çünkü o zaman ihtiyacım olur ,duruma göre bakarım işte ,arada bir çağırırsam yine 900 veririm ,yok her hafta çağırmam gerekirse 1000 yaparım maaşını.
canım öyle ama ben de evdeyim onu da düşünmek lazım ,evde olmasam iyi o para ama ben evde olunca yarım iş gibi oluyor bi nevi .çocuklarım da çok şükür öyle zırlak değiller ,oturup oynasan oynarlar ,e kadına bir de ben diyorumki mesela ufaklık uyudu ben ikizlerle ilgilenicem sen yemek yap desem bu onun işine gelecek bir şey ,çocuk bakmaktan yemek yapmak daha kolay.yani bence bu durumda 1000 den fazla da verilmez yani.. ben kreşe 750 veriyorum çocuk başı ama yemekleri filan hazır mesela gıda parası vermiyorum ,şimdi çocuklar sürekli evde olunca düzenli yemek pişmesi lazım onlar için o da kafadan bi 500 eder en kötü .yani bana maliyeti 1500 olacak aslında ..
bazen yoğunlaşıyorum kusura bakma şeker,tabii maliyet artıcak ama çocukların yanında onun maneviyatı daha yüksek ,evdede patlıyosun ya ben dün 3 saat boş kaldım evde sıkıldım ev hanımlığı bana göre değil
tabiki canım zaten sırf onlar yanımda olsun diye herşey , evde kalmak z or tabi zor olmazmı ,ben 7 ay ikizlerime evde tek baktım ,evimin işini de yaptım yavrularıma da baktımama sıkılmayayım diye hergün düzenli bahçeye alır çıkardım onları ,orda da zırladıkları oluyordu ama idare ediyordum ,en azından ben hava almış oluyordum ,canım yardımcı olduktan sonra ben çocuklarımın yanında olmayı tercih ederim valla ,mesela 2 yardımcım olsa ben evde paşa paşa otururum ne olacak çocuklarımla sürekli onlarla gezer ,oynar ,zıplaşırım . aslında ev kredimiz olmasa öyle yapmayı düşünüyordum ama ev kredisi belimiz büktü .bi ara evi satıp daha ucuz bir ev alalım dedik ,o zaman ücretsiz izin alıp yanıma da yardımcı tutabilir ,2 sene çocuklarımla olabilirdim ama o da bir süreç ,hemen olmuyor ki herşey ,nasip artık bakalım buna da şükür ,en azından 1sene beraber olucam çocuklarımla ,tanık olamadığım birçok şeye tanık olurum inş. bu süre içinde ,çalışırken birçok şeyi kaçırıyoruz malum
evin çok büyük ne kadara aldın? annnemlerde keçiörende otruyor kocaman evi istanbulun evleri küçük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?