- 17 Şubat 2016
- 1.040
- 204
- 123
- 34
İşte gozumle gorucem.ama dogruluk payi var Dogru hatta.izin gunumde zaten gidicem tum cevresiyle konuscam. Ben ondan nefret etmek istiyorum artik sadece.amaa iste yasanmisliklar var hemen gitmiyoBu yaşadığınız seyi masum mu kılar. Bu adam o kadınla cocugu dilendiriyordu hani. Yine kandırmış seni. Sen o adamin evli olduğunu ve çocuğu olduğunu ogrendigin an bitirmeliydin. Dünyada başka adam kalmadı sanki.
Forumda da denk geliyorum Adam evli hatta çocuğu var. Herkes aynı şeyleri yazıyor: karısıyla zaten anlaşamıyormuş, sevmiyormuş, boşanacakmış. Allah aşkına sizde hiç akıl yok mu? Vicdanda mı yok? Böyle bir günaha Nasıl ortak olabiliyorsunuz ? Nasıl o kadının çocuklarının ahını alabiliyorsunuz? Hepsi de bir de ağlıyor o kadınlar için çocuklar için. Sizde zerre kadar merhamet duygusu olsa daha Adamın evli olduğunu duyduğunuz an uzaklaşırsınız. Aşk mış sevgiymiş. Aşkınız da sevginiz de batsın. Bir de yok işte ben böyle hayal etmemiştim vs diyorsunuz. Bunun adı başka bir şey de.. Neyse.
Bunları kim olarak yazıyorum biliyor Musunuz? Ben bu laflara çok aşinayım. Babamda yaşadık biz bunu. Ben 18 küçük kardeşim 7 yaşındaydı.
Aynı şeyleri duydum
-zaten anneni sevmiyormuş( evet ondan 20 yıl aynı yastığa baş koydular )
-ben hiç böyle hayal etmemiştim( başka erkek mi kalmadı)
-ben beyaz gelinlik giyemedim sen giydin( benle kendini ne diye kıyaslıyorsun ben evli Adamla mı ilişki yaşadım bir de Adam evliyken KAZAYLA hamile mi kaldım)
Aldığı ahların haddi hesabı yok. Sadece annemin ahı yeter ona yerin dibine girmesi için.
Şimdi sevgili genç kızlar
Ben de gencim bakın 22 yaşındayım. Benim de kalbim var hormonlarım var ama ondan evvel bazı değerler vardır ahlak gibi vicdan gibi. Ben evliyim hem de kendimden 14 yaş büyük biriyle. Evli olduğunu duyduğum an sen yoluna ben yoluma derdim. Ben de aşık oldum ama birinin ahını alacak kadar düşmem asla
Bakın kınamıyorum insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Gerçi yaşadım da tekrar yaşayacak takatim yok. Lütfen hem kendi hayatınızı hem başkalarının hayatını mahvetmeyin. Bugün eşine yalan söyleyen yarın size de söyler. Bugün onu aldatan yarın sizi de aldatır unutmayın
senin hayatındaki insan imam nikahlı karısını sevmiyor, seni seviyor öylemi..Benim şuan hayatimda ki insan zorla evlendirilmis.cocugu var.imam nikahiyla evliler dugunleri olmamis.Kadin icin anneannem gibi diyo hep.Tanistigimizda kadin evde yoktu ama kadin geri dondu.Bu arada cocugun annesi falan ayni evde yasiyolar.Bana ben tekrar evlenicem falan diyo.Kadina da demis hatta.kadin şuan o evde.neymis cocugun psikolojisi bozuluyomus.kovuyom gitmiyo diyo.Bende napicagimi bilmiyorum.Anneis babasi akrabalari falan hep kadini sevmiyo nefret ediyo diyolar.Amaa ayni evdeler halaa.kadinda beni seviyomus.sana karismiyom ben diyomus
Aynı mantıkla radikal bir örnek olarak:
Uçurumun kenarına doğru yürümekte olan bir bebek annesinin - babasının sorumluluğundadır. Nüfus olarak onlara kayıtlıdır. Bir başka insanın gözünün önünde, kurtarabilme mesafesindeki bu çocuk uçurumdan düşüyorsa, o yakınındaki kişinin o an birincil sorumluluğu yoktur. Çocuk uçurumdan düştükten sonra sadece ama sadece anne babaya suçlamalar yöneltilmelidir. Uçurum kenarında bu olaya seyirci kalanın bir yükümlülüğü yoktur.
İnsanlık salt sözleşmeler, diplomalar, evraklar vb. imzalı kağıtlar üzerinde yaşanan bir şey değil bana göre.
Sadece bunu belirtmek istedim, o kadar.
Benim şuan hayatimda ki insan zorla evlendirilmis.cocugu var.imam nikahiyla evliler dugunleri olmamis.Kadin icin anneannem gibi diyo hep.Tanistigimizda kadin evde yoktu ama kadin geri dondu.Bu arada cocugun annesi falan ayni evde yasiyolar.Bana ben tekrar evlenicem falan diyo.Kadina da demis hatta.kadin şuan o evde.neymis cocugun psikolojisi bozuluyomus.kovuyom gitmiyo diyo.Bende napicagimi bilmiyorum.Anneis babasi akrabalari falan hep kadini sevmiyo nefret ediyo diyolar.Amaa ayni evdeler halaa.kadinda beni seviyomus.sana karismiyom ben diyomus
Burada "değer biçme" ve "öncelik" durumu devreye giriyor.
Bana kalırsa, evlilik kutsal bir konum değildir ve elbette ki bir canlının hayatı ile kıyaslanamaz.
Toplumsal, yazılı olmayan kurallar içinde en önemsizi de rızası olan yetişkin bir bireyin aklını kullanarak yeni heyecanlar aramasıdır.
Daha da önemlisi bu durumda 3.şahsın geri durması ile, mağduriyetin azalmayacağı gerçeğidir.
Çünkü evlilik sadece fiziksel değil, zihinsel arayışları da ihanet olarak kabul eder.
Yani 3.kişiyi suçlamak, asıl suçluya "gizli iş çevir" demeye benzer, daha da küçük düşürücüdür.
Verdiğin örnekte korunmaya muhtaç olan, güçsüz ve zayıf bir mağdur var.
Ve sorumsuzluk ya da dikkatsizlik ile kişisel seçim de karıştırılmamalı.
Oysa aldatılma olayında her özne belli bir zeka sahibi, özgür bireylerdir.
Yani burada aldatan, uçurumdan düşen bebek gibi trans halinde, bilinçsiz bir canlı değil.
Tersine kafası, büyük ihtimalle normalden daha çok, daha ayrıntılı ve keskin çalışıyor.
Eğer aldatan kişi para zoruyla bunu yapıyor, tehdit ediliyor olsaydı, dediğin gibi toplum olarak ona destek olmak görev olurdu, her ne kadar kanunlarda bir karışılığı, yaptırımı olmasa da.
Ancak herkesin aynı etik anlayışına sahip olmadığını göz önünde bulundurarak, biz kendi tanıdığımıza, sorumluluğumuzda olana, sözleştiğimize kişisel seçimlerinden dolayı (gözle görülür bir zarara yol açmayan) hesap sorabiliriz.
senin hayatındaki insan imam nikahlı karısını sevmiyor, seni seviyor öylemi..
Senin tanıdığın adamın akrabaları imam nikahlı kadını sevmiyorlarmış seni seviyorlarmış peki sen akrabalarlamı evleneceksin ya bi gidin allah aşkına adam kadından tamamen kopmadığı sürece onunla evli sayılır..
çocuk için dönmüş diyorsun bahane bunlar kadın ayrılmak istese adamın yüzüne bile bakmaz alır çocuğunu gider..
kocasından ayrılmak istemeyen bir kadın, sana aşık olan bi adam, ama karası yanında kalıyor tabi sana aşık olduğu nekadar doğruysa, ve onu bırakamayan sen adam zaten karaktersiz bari siz kendinizi kandırmayın..
Yol.yakınken kurtulun adamdan eğer bu dedikleri doğruysa zaten karısından tamamen ayrılıp sana gelir..
Inanmayın bu zorla evlendirilmiş şimdi de zorla evde duruyor kimse onu sevmiyor yalanına.Benim şuan hayatimda ki insan zorla evlendirilmis.cocugu var.imam nikahiyla evliler dugunleri olmamis.Kadin icin anneannem gibi diyo hep.Tanistigimizda kadin evde yoktu ama kadin geri dondu.Bu arada cocugun annesi falan ayni evde yasiyolar.Bana ben tekrar evlenicem falan diyo.Kadina da demis hatta.kadin şuan o evde.neymis cocugun psikolojisi bozuluyomus.kovuyom gitmiyo diyo.Bende napicagimi bilmiyorum.Anneis babasi akrabalari falan hep kadini sevmiyo nefret ediyo diyolar.Amaa ayni evdeler halaa.kadinda beni seviyomus.sana karismiyom ben diyomus
Rabbim boyle pislik insanlari tum evli bayan arkadaslarimin eslerinden korusun evleneklerinde.Forumda da denk geliyorum Adam evli hatta çocuğu var. Herkes aynı şeyleri yazıyor: karısıyla zaten anlaşamıyormuş, sevmiyormuş, boşanacakmış. Allah aşkına sizde hiç akıl yok mu? Vicdanda mı yok? Böyle bir günaha Nasıl ortak olabiliyorsunuz ? Nasıl o kadının çocuklarının ahını alabiliyorsunuz? Hepsi de bir de ağlıyor o kadınlar için çocuklar için. Sizde zerre kadar merhamet duygusu olsa daha Adamın evli olduğunu duyduğunuz an uzaklaşırsınız. Aşk mış sevgiymiş. Aşkınız da sevginiz de batsın. Bir de yok işte ben böyle hayal etmemiştim vs diyorsunuz. Bunun adı başka bir şey de.. Neyse.
Bunları kim olarak yazıyorum biliyor Musunuz? Ben bu laflara çok aşinayım. Babamda yaşadık biz bunu. Ben 18 küçük kardeşim 7 yaşındaydı.
Aynı şeyleri duydum
-zaten anneni sevmiyormuş( evet ondan 20 yıl aynı yastığa baş koydular )
-ben hiç böyle hayal etmemiştim( başka erkek mi kalmadı)
-ben beyaz gelinlik giyemedim sen giydin( benle kendini ne diye kıyaslıyorsun ben evli Adamla mı ilişki yaşadım bir de Adam evliyken KAZAYLA hamile mi kaldım)
Aldığı ahların haddi hesabı yok. Sadece annemin ahı yeter ona yerin dibine girmesi için.
Şimdi sevgili genç kızlar
Ben de gencim bakın 22 yaşındayım. Benim de kalbim var hormonlarım var ama ondan evvel bazı değerler vardır ahlak gibi vicdan gibi. Ben evliyim hem de kendimden 14 yaş büyük biriyle. Evli olduğunu duyduğum an sen yoluna ben yoluma derdim. Ben de aşık oldum ama birinin ahını alacak kadar düşmem asla
Bakın kınamıyorum insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Gerçi yaşadım da tekrar yaşayacak takatim yok. Lütfen hem kendi hayatınızı hem başkalarının hayatını mahvetmeyin. Bugün eşine yalan söyleyen yarın size de söyler. Bugün onu aldatan yarın sizi de aldatır unutmayın
Zaten su trlevizyon dizileri degil mi insani yoldan cikaran.Normal hayatta dediğiniz gibi evli erkekle ilişki yaşayan erkekler bize hep itici geliyor.Ama çoğu dizilerde görüyoruz ki ,evli erkekle yaşayan kadınlar masum ,eşi cadoloz bir kadın konumuna düşürülüyor.Evli kadını değil de diğer kadını savunan oluyor dediğiniz sebeplerden ötürü.Yok aşık değilmiş,yok eşi anlayışlı değilmiş,ilgisizmiş vs.Çevremde bu tür ilişkiler yok ama dizilerdeki bu durumlarda ,milletin desteklemesi de tuhaf geliyor bana.
ne yazık kı o 2 kadın ilk eşleri oluyor. sonradan gelen daha kıymetlı oluyorinsan kendini 2. kadın olmakla daha fazla aşağılayamaz sanırım.Hiç mi kendilerinin bir değeri yok ben anlamıyorum..yaşadıklarınız çok kötü gerçekten..Kökü kurumuyor ki böyle kadınların da erkeklerin de..
Başka oynastigi kariya kıza da seni anlatıp amaaann takılma babannem gibi diyordurBenim şuan hayatimda ki insan zorla evlendirilmis.cocugu var.imam nikahiyla evliler dugunleri olmamis.Kadin icin anneannem gibi diyo hep.Tanistigimizda kadin evde yoktu ama kadin geri dondu.Bu arada cocugun annesi falan ayni evde yasiyolar.Bana ben tekrar evlenicem falan diyo.Kadina da demis hatta.kadin şuan o evde.neymis cocugun psikolojisi bozuluyomus.kovuyom gitmiyo diyo.Bende napicagimi bilmiyorum.Anneis babasi akrabalari falan hep kadini sevmiyo nefret ediyo diyolar.Amaa ayni evdeler halaa.kadinda beni seviyomus.sana karismiyom ben diyomus
Evlı olduğunu biliyosun karım beni aldatıyo diyen erkeğe mi inanıyorsun. Erkek şerefsizlik yapmasın kadınlarda inanmasın bu kadar basit. Kimsenin aklı bir yerlere kaçmıyo.İlk önce kadınlara bu yalanları söyleyen adama akıl vermek lazım. Sırf karısını aldatabilmek ve beni ayartabilmek için karım beni aldatıyor boşanıcam diyen bir adamla muhattap olmak zorunda kaldım. Karısına namussuz etiketi yapıştıran adamları sorgulayın.
Evlı olduğunu biliyosun karım beni aldatıyo diyen erkeğe mi inanıyorsun. Erkek şerefsizlik yapmasın kadınlarda inanmasın bu kadar basit. Kimsenin aklı bir yerlere kaçmıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?