- 27 Haziran 2017
- 11
- 9
- 1
- 39
- Konu Sahibi Gelincik003
-
Evet bu yuzden yazdım kadın bir sucluysa erkek on suçlu. Ben evli degildim beni kendine asik eden mucadele eden Allahin ve insanların hzurunda söz vermis evli ok çocuk babası bi erkek burda benden çok onun sucu var bu yuzden yazdım ki kanamasin kızla ne maddiyatlarina ne manevyatlarinaNeden sadece bayanlar suçlanıyor? Erkektir yapar değil mi erkeklere laf yok. Erkek evli kadına da göz diker her kişiye de bakar... Erkek çünkü. Aldatılıyorsunuz sonra sadece bayanları suçluyorsunuz yuva yıkan bayan oluyor erkek yuvasını yıkmış olmuyor ama. Yapmayın allah aşkına. Kadın suçlu olduğunun zaten farkında buraya başka genç kızlar bu hatayı yapmasın diye yazmış acıyın diye değil. Kadın da suçlu ama nedense tüm oklar direk kadına yöneliyor erkeğin hiç suçu yokmuş gibi.
Bence bir insanın içinde olmasidir. İçinde yoksa olmaz.Duruma karsısına cıkana o anki psikolojisine göre değişir...
Kesinlikle karakter meselesi katiliyorumBence bir insanın içinde olmasidir. İçinde yoksa olmaz.
Boş eleştirileri boş verin kötü yorum yapanlar emin olun canı yananlar. Gitmişler ne olduğu bellisiz adamlarla evlenmişler aldatılınca da suçu direk karşı tarafa atıyorlar kocaları masum çünkü. 10 sene beklemeniz büyük hata olmuş ama yapacak bir şey yok dediğim gibi tek suçlu siz değilsiniz. Bu kadar ağır laflar edilmesi saçma.Evet bu yuzden yazdım kadın bir sucluysa erkek on suçlu. Ben evli degildim beni kendine asik eden mucadele eden Allahin ve insanların hzurunda söz vermis evli ok çocuk babası bi erkek burda benden çok onun sucu var bu yuzden yazdım ki kanamasin kızla ne maddiyatlarina ne manevyatlarina
Bu masum iliskiden! 10 yıl boyunca ders almadin. Ne olduysa 10 yil sonra aslinda bosanmayanin karisi degil kendisi oldugunu ogrenip gerisin geri dondun. Bir de üstüne hayat dersi verir oldun öyle mi?Herkese merhaba bu yazacaklarim tüm genc kizlarin kulagina kupe olsun.yaptıklarimdan yasadiklarimdan o kadar pişmanım ki bosu bosuna geçen koskoca 10 yıl sonuç koca bir sıfır. Evet anlasilcagi gibi 10 yıl evli bu erkekle birlikte oldum. Burayı takip ederdim ama ilk defa yazıyorum cunku bu hayata ozenen cok genc kiz gordum yazicamki bu hayata ozenmesinler sonu hüsran. Yirmi yasinda üniversite ikinci siniftaydim işaret dili kursuna girderken onunla tanıştım .. ilk görüşte kitlendik birbirimize ve basladi her sey bir yıl masum bi iliskiydi cok guzeldi havalarda ucuyodum oda mutluydu cok iyi birisiydi esirgemezdi benden bi seyini derdimi dinler care arar derdini anlatirr aramızdaki iliski bambaşkaydı ve bi yilin sonunda evli olduğunu öğrendim iki çocuğu olduğunu öğrendim ve bitirdim cok zor oldu ama o istemedi cok mucadele etti bitmemesi için bir yıl ugrasti ben çok sevmiştim karşı koyamadım devam ettirdim ama bilseydim evli oldugunu baştan istemezdim o kadar güzel dolu dolu anilardan sonra birakmak çok zor geldi . Universte bitene kadar devam etti hiç kimseye soylemedim evli oldugunu arkadaslarim sadece sevgilim olduğunu biliyorlardı. Universte bitti memlekete donmiyim diye bana ayrı ev acti is buldu . Ara sira geliyodu kaliyodu karı koca gibiydik karisi öğrendi. Doğal olarak tepki gosterdi tehdit etti ben sustum çünkü sucluydum telefon numarami bulmus arayıp küfür ederdi hep tabi o sahis korurdu beni bosanmalarini bekledim am ama karısı istemedi . Imam nikahi kiydik . Ama o kadar zor gün yasadimki si ogrenince bu annem gorusmeye devam etti benle ayrılmak istedim bende evlenmek yuva kurmak istyodum ama birakmadi pesimii bu masum ilişki onun için saplantı olmustu onun kolesiydim artık . On yıl geçti boyle orda ki evi işi birakip tek bi veda mesajıyla döndüm memlekete ailemin yanina su an ne gencligim kaldı ne hevesim ne de ailemin gözünde itibarim yuvamda olmadi cocugumda.. boyle bi hayat iste bu hayati yasamak yaşamak isteyen kizlar k dolu ben isteyerek yasamadim ama sonuc bu o yüzden yapmayin etmeyin yazık günah olan size olur ve karşı tarafa olur ama asla sevdiğiniz erkeğe erkeğe sey olmaz.
Aklın yaninda vicdani da veriyor. Onu da sık sı kullanmak gerekiyor. Konu sahibi yuzunden 10 yildir mutsuz bir ailede buyumeye mahkum olan cocuklar var. Ileride evlense dahi kocasi tarafindan aldatilinca sikayet etmeyecektir. Zira kendisi icin gecerli saydigi bahaneler kocanin gittigi kadin icin de gecerli olacaktir. Empati kurabilir mi acaba o gunler geldiginde.Son zamanlarda üniversitede ailelerinden uzakta okuyan çoğu kızda metreslik özentisi var maalesef. Çok gördüm. Zengin evli erkek bulup her istediklerini aldırtıyorlar yaptırıyorlar.
Böyle Erkekler de piç.
Sana ne diyeyim bilmiyorum ki? Görüyorsun ki hayatın mahvolmuş düzelmez artık. Keşke 10 yıl beklemeseydin. Allah insanlara aklı kullansınlar diye veriyor.
Son paragrafın son cümlesinin ne kadar çirkin olduğunun farkında mısınız? Resmen genelleme yaptınız genç kızlar hakkında.Nasıl isteyerek yaşamadın anlamadım. Adam zorla kapat mı yaptı sizi?
Paraydı menfatti, cinsellikti, işinize geliyor yaşıyorsunuz, ne asıl kadını ne kendi sonunuzu düşünmeden.
Burdan seslendiğin kızlar da sizin tavsiyenizi mi dinleyecek sanıyorsunuz? Onların çoğu da ya menfaatleri bitene ya da adamlar sepetleyene kadar benzer ilişkilerini yaşayacaklardır.
Bu kadar yorumun icinde bi tek sizin yorumunuz rahatlatti beni herkesin imtihanı farkli bin verende Allah ben kaldim . Direk kadın suclaniliyo ama bilmiyorlar kocalarinin ne laflar soyledigini elde etmek için kadını baştan cikaran erkektir devam ettirmek ya ettirmemek kadına kalır kalır baslatan erkektir . Kadın baslatyosa zaten amaç belli kadinin niyeti belli ben öyle biri değildim kandirildim bu yüzden buraya yazdım ama sizin gibi insanlarin sayısı az maalesefBoş eleştirileri boş verin kötü yorum yapanlar emin olun canı yananlar. Gitmişler ne olduğu bellisiz adamlarla evlenmişler aldatılınca da suçu direk karşı tarafa atıyorlar kocaları masum çünkü. 10 sene beklemeniz büyük hata olmuş ama yapacak bir şey yok dediğim gibi tek suçlu siz değilsiniz. Bu kadar ağır laflar edilmesi saçma.
Şu söylediğiniz sözleri gerçekten içinizden gelerek mi söylüyorsunuz? Pişman olmuş, yılları gitmiş bir insan var karşınızda. Siz hiç hata yapmadınız mı? Siz hata yaptığınızda size böyle mi davranıldı? Lütfen kendi iyiliğiniz için insanları bu kadar hor ve hakir görmeyin. Hayatın kime ne yaşatacağını bilemeyiz. Siz belki böyle bir sınavı geçer ama başka bir sınavdan kalırsınız. Dilden böyle kolayca çıkmamalı bazı sözler.
bilmediginz seyler var yargilamayin. Ben baski yapmadim kendisi istedi bosanmayi dava acti karşı taraf istemedi si buyukleri araya girdi. Ben zaten imam nikahli olarak onun karisiydim zaten benle yasyodu öbür evi maddiolarak gecndryodu. Benim birakmamin sebebi gordugum baski tehtitler ve bunun gibi seyelrBu masum iliskiden! 10 yıl boyunca ders almadin. Ne olduysa 10 yil sonra aslinda bosanmayanin karisi degil kendisi oldugunu ogrenip gerisin geri dondun. Bir de üstüne hayat dersi verir oldun öyle mi?
bilmediginz seyler var yargilamayin. Ben baski yapmadim kendisi istedi bosanmayi dava acti karşı taraf istemedi si buyukleri araya girdi. Ben zaten imam nikahli olarak onun karisiydim zaten benle yasyodu öbür evi maddiolarak gecndryodu. Benim birakmamin sebebi gordugum baski tehtitler ve bunun gibi seyelr
Evli değilim ama sanırım Allahın bana verdiği akılla üçüncü kişiyi değil, akıl ve irademle seçtiğim eşimi muhatab alırdım.Evli misiniz bilmiyorum ama ilerde eşiniz sizi aldatır ve metresi de gelip size hata yaptım özür dilerim derse o zaman da bu kadar yüce gönüllü olursunuz umarım.
Ben hatalar karşısında cooooookk affedici bir insan değilim. Yılları gitmiş evet konu sahibinin ama kendi yılları giderken de başka bir kadının annenin çocukların yıllarını da götürmüş yıllarca onları mahvetmis belki de. Kusura bakmayın bu kadına aciyacak halim yok. Yıllar ne getirir bilinmez insanın başına herşey gelebilir tabii ki evet ama Allah akıl fikir vermiş bir zahmet kullansın herkes!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?