• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli Kizlarrr ???

Profil resmini bile bebek yapmış kadın, boşuna parmaklarımızı yoruyoruz. Hayat onun hayatı yaşasın görsün, daha da beter olacak her şey ama hiç üzülmüyorum çünkü bile bile lades diyor. Hadi bilemedin cahillikle evlendin, hadi ailen kabul etmez ayrılamazsın e bile isteye çocuk niye ayrı eve çıkmadan?

Amaaan Allah akıl fikir versin diyecek başka bir şey yok konu sahibine.

Ben şöyle düşünüyorum: “Biz elimizden geleni yaptık, karar onun”

Konu sahibi iki yıl sonra “eşim ayrı eve çıkmıyor bebeğimi de annem kabul etmiyor eşim beni dövdü kızlar ne yapacağım ben?” dediğinde vicdan azabı çekmeyeceğim.

Konu sahibi umursamasa bile siz bakmayın bu forumlarda hayalet gibi dolaşan bir sürü kişi var. Hatta eski konuları yeni üyeler hoplatıyor diye bir de kızıyoruz.

Onlardan birisi okusa bana yeter.
 
Geleneklerine bağlı bir toplumun içinde yaşıyorsunuz sanırım. Baştan kabul etmeseymişsiniz keşke, ama olan olmuş işte.
Eşinizin kanına girip, ayrı eve çıkmaya onu ikna etmekten başka bir çözümünüz yok şuan için. Ayrı evde daha rahat olacağınızı anlatın.
Olabildiğince kvnin hareketlerini görmeyin, söylediklerini duymayın,
cevap da vermeyin.
Daha çok da yenisiniz sizi de onu da herşey rahatsız eder şuan.
Tavsiyem bebek yapmayın hemen, bırakın şu alışma süreci bari geçsin. Bebek için kendi evinize çıkmayı bekleseniz daha iyi.
 
2 yıl kv ile yaşamış ve şükür 5 yıldır ondan kurtulmuş bir kadın olarak durum bildiriyorum. Sinir stresten şeker hastalığı yaşadım şükür ki düzeldi hormonlarım psikolojim her şeyim bozuldu majör depresyon hastasıyım bu hayattan da eşimin gerizekalı ailesinden de nefret ediyorum. Muhtemelen benim gibi küçük yaşta evlendin ve durumun ciddiyetini anlamayıp kabul ettin bu durumu sakın bebek yapma asla yapma bir an evvel o evde kurtul yoksa benim gibi manyak olur çıkarsın
 
Profil resmini bile bebek yapmış kadın, boşuna parmaklarımızı yoruyoruz. Hayat onun hayatı yaşasın görsün, daha da beter olacak her şey ama hiç üzülmüyorum çünkü bile bile lades diyor. Hadi bilemedin cahillikle evlendin, hadi ailen kabul etmez ayrılamazsın e bile isteye çocuk niye ayrı eve çıkmadan?

Amaaan Allah akıl fikir versin diyecek başka bir şey yok konu sahibine.

Bu durum bana bir kadinin doktorun bana anlattigi birseye hatirlatti. Laf aile planlamadan felan acildi da. Laf cok cocuklu ailelere geldi. Doktor 25 yasinda 4 cocuklu ve yine hamile olan Suriyeli kadina sormus neden biraz beklemedigini. Cünkü cocuklar daha kücük sayilir. Kadin demis ki: "Bizim orda dogurmasan adam gidip yeni kadin getiriyor!". Yani sen o cocuklara yetebiliyormusun veya imkanlarin var mi önemli degil. Yeterki dogur. Burda da öyle. Yeter ki kimse birsey söyliyemesin..herkesin kendi tercihi yapacak birsey yok.
 
Profil resmini bile bebek yapmış kadın, boşuna parmaklarımızı yoruyoruz. Hayat onun hayatı yaşasın görsün, daha da beter olacak her şey ama hiç üzülmüyorum çünkü bile bile lades diyor. Hadi bilemedin cahillikle evlendin, hadi ailen kabul etmez ayrılamazsın e bile isteye çocuk niye ayrı eve çıkmadan?

Amaaan Allah akıl fikir versin diyecek başka bir şey yok konu sahibine.
Bende gördüm yazacaktım hemen bebek yapma itemi galiba bu bebek resmi profili yapmak
 
Bu arada neden geleneklerimizde evlenmeden önce binbir isteme, nişan, çeyiz, altın, düğün gibi aşılması gereken hendekler olduğu da belli oldu.

Kadın çalışmıyorsa ve tarla kültürü de çok çocuk (bedava işçi) talep ediyorsa kadının evlendikten sonra gücü azalıyor maalesef.

O yüzden çok kapalı çevrelerde kız ailelerinin daha talepkar olmasına kızamıyorum, gerçekten o ortamda kız ailesinin işleri ağırdan alması gerekiyor.
 
Bende çok istedim okumak cok çaba gösterdim ama olmadı engeller çıktı baska sekilde kendimii gelistirmeye calistim ama bulundugumuz kesimi keske bilseydiniz haklısınız ama icinde olmadan bilemezsiniz
Ben içinizde bulunduğunuz kesimin tam ortasındayım ve egitimciyim doğunun en zor şehirlerinden birindeyim, şartlarınız zor tabi ama şimdiki kızlar aynı eve gitmeme hakkına sahip,artık doğunun en ücra köşesinde bile aileler kızının ayrı eve gitme taraftarı, benim size eleştirim okumanizdan ziyade aynı evde oturmayı kabul etmenizdir, kv ye de size de yazık, kv evinde bir yabancıyla evini paylaşmak zorunda , siz ise huyunu suyunu bilmediğiniz insanların arasında evlilik yasamaya çalışıyorsunuz bu her iki tarafada haksızlık, sizin kv 'yi eleştirme hakkınız yok maalesef ,suç eşinizde...
 
Sarsın sevsiin babaannesi sonuçta ama onlar ayrilacagimizi biliyor kendileride dile getiriyor kaynımda annesinden kopmaz fazlasıyla düşkün bu o ve eşinin problemi herkes kendinden sorumlu ben tamamen kalacağımı bilsem zaten asla kabul etmezdim ki bi iğnemi bile cikarmadım ayrilinca evime sericem
Cnm benim bu senin düşüncen bakalım hayat ve imkanlar bu yönde ilerleyecek mi, torun tabi sevilir ama kv sizi her anlamda kendisine bağımlı kılmaya çalışacak sorun tam olarak bu , bem senin yerinde olsam ayrı eve çıkana kadar çocuk düşünmezdim, yinede sizin hayatınız Allah kolaylık versin ne diyeyim , üzüldüm...
 
Görücü usulü evlilik halen var mı?
 
Yeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
sızden sonra yenı gelecek olan gelının tek sucu esının ana babasının gec vakıtde cocuk yapmıs olması :D

bılselerdı ılk cocuktan 100 yıl once dogarlardı keske bı haber veren olsaymıs hay allah
 
ay yazık o gelecek olan geline
ya o gelin cingöz çıkar da ayrı ev tutturursa kocasına?
o zaman kurallar yeniden yazılır siz çıkamazsın ordan.
te allahım sabır
 
Diyordum ki bu saçmalık içinde bişi eksik. Onu da sayfaları okudum buldum . Hemen bebek yapın. Kocanızı daha da kendinize bağlarsınız. Olmadı mı 2. Bebek yapın. Evlenmek için adamın aileyle yaşamayı bile kabul etmişsiniz.
Daha2. Sayfadayım:D du bakalım daha neler görücem.
 
Sonra söyleyince kötü ben oluyorum
Koca kaçıyor arkadaşlar bilmiyor musunuz siz?
Sizinki kaçmadı mı?
Evlenene kadar her şeye tamam denir ne kadar saçma olursa olsun
Evlenince kafesledim zaten diye sorun çıkarılmaya ufaktan başlanır
Öyle öyle hakkınızı söke söke alırsınız
Koca candır 🤘
Kocam olsun da ben kaynanamla bile uyurum 🥀
 
Back
X