Evli olan ve çalışmayan bayanlar,,geliriniz ailenizden mi? eşinizden mi? lütfen yardm

Ben 2 senedir çalışmıyorum, öncesinde 3 yıl çalışma hayatım olmuştu.
Tek maaş ve çift maaş arasında tabi ki fark oluyor ama şu da bir gerçek ki;
insanın geliri ne kadarsa giderlerini de ona göre ayarlıyor, ben çalışırken de giderlerimiz fazlaca oluyordu, fazlaca alıp, fazlaca gezip, fazlaca harcıyorduk.
Eğer ayda 50-100 atmak istiyorsanız; o miktarı komple gözden çıkarın, ben öyle yapıyorum,
eğer birikim yapacağım miktarı yok saymazsam; onu harcayacak yerler mutlaka çıkıyor.
Eşim bana pinti der hatta, alır hemen bankaya yatırırım paraları,
herşeyin orta hallisini alip-verdikten sonra, israf yapmadıktan sonra; tek maaş fazlasıyla yetiyor ve yaklaşık 1/3 'ü de birikim olarak kalıyor.

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim. InsaAllah verdiginiz tavsiyeleri uygulayip azda olsa bir birikim yapmayi basaririm. :)

benim eşim sürekli harçlık atar 100 50 cüzdan boş kalmaz ama her işimi kredi kartıyla görürüm zaten kısacası çalışmıyorum ama hiçte eksiklik çekmiyorum allah eşlerimizden razı olsun kendinden önce beni görüyor..

Ben de şöyle bir soru sorabilir miyim hanımlar.

Sizce İstanbul koşullarında 2 çocuklu bir ailenin normal şartlarda geçimi için gereken aylık meblağ nedir?

evet arkadaşlar çektim isyanı,bağlandım haftalığa söyledim eşime,çocuk gibi harçlık istemiyorum diye çıkardı verdi,bundan sonra da her hafta vericek ekkartı bile iptal ettirdin yuh falan dedim,walla iptal ettirmedim,şaka yaptım bn sana,niye gelmedi bilmiyorum dedi amaan neyse ne bn haftalığa bağlandım ya

öncelikle yeni evlendiğimizde dışarıya hiç tek çıkmadım ama bana bir ek kart çıkarttırıp vermişti ve kendisiyle çıktığımda kendi kartını kullanırdı.bebek oldu vs derken dışarı tek kendim çıktığımda harcıyordum ama ipin ucunu kaçırıyordum aburcuburlar vs hep sağlıksız şeyler getiriyordum eve hem para hesabı yapmakta lazım çok harcamak gereksiz diye kartı kapattırdım ondan sonra peşin para tercih ettim.eşimin bozuk para koyduğu bir kutu var onun içine her zaman para bırakılmış olur hatta bıraktıklarını bir ara biriktirmiştim epey olmuştu ama sonra geri kendine veriyordum ne anladıysam şuanda da hep yanyana geziyoruz ama ilk evlendiğimizdeki gibi bir çekingenliğim yok.eşimle evlenirken evi vardı yeni görmeye gittiğimizde evinde güzelmiş falan demiştim şimdi tapuyu istiyorum adamdan sıfır araba aldık benim üzerine kayıtlı o kadar da sahiplenmişim düşünün gerisini 4 yılda buralara geldik yani.
bir arkadaş sormuş istanbulda kaç tl ile geçinilir diye.geçinen insan her haliyle geçiniyor insanın kendini bilmesi gerekiyor .emekli maaşıyla geçineneler dahi var.nasıl ediyorlar bilemiyorum.

Son düzenleme:
Eşi öğretmen olan ve kendi çalışmayan, evi idare ettikten sonra kenara para atan arkadaşa kocaman bir alkııışşşşşşş

kocalar birleşip kkya dava açmasalar iyi hanımları isyana teşvik ediyoz adamların feleği şaşıyı hahahahaah

online olan arkadaşlar konuyla alakasız ama kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum bana yardım edebilecek olan varmı lütfennnn

Yanilmiyorsam ' Kazen ' e özel mesaj yazmaniz gerekiyor kullanici adi degisikligi icin..

Peki hanimlar bir bayan masa basi iste calisiyorsa ortalama ne kadar bir maas alabilir?

eşimin geliri evimize benim gelirim kendime param bitersede tabiki eşimden alırım
evlendikten sonra aileden destek istemem ben :))

eşim maaşını olduğu gibi bana verir. kartlar, market, pazar ihtiyacımızı hesaplarız. eşim kendine harçlık alır. paranın kalanı bende durur.

evlendiğimizin ayı dolmadan eşim bana hesap açtı ve o hesap hep dolu oldu ordan ihtiyaçlarımı gideriyorum ve asla eşimle para konuşmuyoruz..

Eşi öğretmen olan ve kendi çalışmayan, evi idare ettikten sonra kenara para atan arkadaşa kocaman bir alkııışşşşşşş
Sanırım o kişi ben oluyorum.
İsraf yapmadıktan sonra inanın herşeye fazla fazla yetirip; 1/3 ünü rahat bir şekilde birikim yapıyoruz.

Sanırım o kişi ben oluyorum.
İsraf yapmadıktan sonra inanın herşeye fazla fazla yetirip; 1/3 ünü rahat bir şekilde birikim yapıyoruz.

Sen çalışmıyor musun papatya_2004, fen ve teknoloji öğretmenleri başlığında görmüştüm seni,
Borç harç olmadıktan sonra normal hayat akışı içerisinde birikim yapılabilir bence de, tek maaş olsa bile.

Yok canım çalışmıyorum 2 senedir. Kpss ye hazırlandım geçen sene çok az puanla atamayı kaçırınca yılmadım,
bu sene tekrar ders çalışıyorum.
Özel sektörde çalışmak evlilikle çok zor, o nedenle devlete atanma konusunda inat ediyorum bakalım hayırlısı.
Sen de mi öğretmensin canım?

üç senedir çalısıyorum.şimdi hamileyim ve düşük riskim oldugu için işten ayrıldim.ama evin çogu yükü benim üstümdeymiş şimdi daha iyi anlıyorum.eşim bazen iki karakterli oluyor sankı.maaşinin yarısını düzgün getirmemeye başladı.sordugumda iş yerinde sorun var diyo.ama ögrendim yokmuş.o kadar sıkılıyorum ki,en azından maaşım oldugunda faturaları yatırıyordum.ödemeler konusunda çok titizim ama eşim öyle degil.şimdi ona nasıl bir tutum izlemem lazım düzelmesi icin?bana biraz yardımcı olun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…