Evli olan ve çalışmayan bayanlar,,geliriniz ailenizden mi? eşinizden mi? lütfen yardm

maaşımın neredeyse tamamnı ev kredisine yatırıyorum
Geri kalan kısmı eşimn maaşıyla birleştiryoruz .İhtiyacımız oldukça alıyoruz .Alışverişle çoğu zman ben yaptığım için benim üzerimde daha çok para vardır . . ayrıca eşimn maaş kartıda sürekli bende durur .onun işi eve 2 dakkalık mesafe olduğu için pek para harcama durumu olmuyor
İllk evlendiğimiz zamnlardada sürekli paran varmı diye sorardı .ilk aylar borçlar yüzünen sıkışıoduk çnkü .Kendine almaz bna verirdi .
Seninde hemen boşanmayı düşünmeni yadırgadım .Belki de böyle birşeyi yaşamadığım için bana ters geldi böyle bir problem yüzünden boşanmak . . . Bence her seferinde ihtiyaçlarından bahset .Herzamn fazla iste .Artınca kenara koy. olmadı kendine hemen bir iş bul . boşanmayı bir süre daha ertele .Belki düzeltirsin eşini

Eşimin maaş bankamatik kartı bendedir,evlendiğimizden beri böyle.
Ben ona harçlık veririm,kendi parasını

ayy inanmıyorum.. benim gibi biri dahaa..benimde eşimin kartı bende bütün gelir gider benden sorulurr..canım kocişim benim hesap bile sormaz..blir benim arttıracağımı..aradada cüzdanını yoklarım cebinden de parasını eksik etmem kuzumun..:)

bu ne ya annem hep derdi zengin koca dileme,cömert dile diye.zengin olur cimri olur,zaten genelde de zenginler cimri olur.şirket sahibi 250 liralık kart çıkarmıyor.bu nasıl iş.

bu ne ya annem hep derdi zengin koca dileme,cömert dile diye.zengin olur cimri olur,zaten genelde de zenginler cimri olur.şirket sahibi 250 liralık kart çıkarmıyor.bu nasıl iş.

evet canım aynen öyle..aslında eşim cimri değildir cömert de..baksana herkese dağıtıyor bi bana yok..onun bana karşı bişeyi var ama ne çözemedim

sizdede gerçekten ii sabır vrmış hem durumu ii eşinizin ama 5 kuruş para vermiyo böle evlilik olurmu allah korusun yolda izde başınıza bi şey gelse paranız yok yanınızda yada acil bi şey çıktı ben 11 aylık evliyim bekarkende çalışıyodum şimdide çalışıyorum bekarken maaşımın hepsi bana kalırdı babam maaşımın ne kadar olduğunu sormazdı bile ii şartlarda yetiştirdi babam bizi en azından kimseye muhtaç etmedi evlendim kiraya çıktık maaşımdan 300 tl kendime ayırırım gerisini eşime veririm kira faturalar alış veriş ancak yetiyo her zamanda sorar paran vrmı bi şey istiyomusun param bitincede verir biö şey eksik olsa eşime sölerim gelirken alır beşim eşim nazar değmesin cömerttir bu dünyada yemicemde nerde para yicem der varlık iççinde yokluk çekmek zor olsa gerek

peki konuştun mu bu konuyu eşinle hiç

evet konuştum pek umursamıyo,herşeyin var,alıyoruz birlikte napıcan parayı diyo,erkek işte...annesine de söyledim evet kızım haklısın dedi ama kadının da lafı geçmiyo ki oğluna.bz severek evlendik eşimle evlenmeden önce de aramızda para muhabbeti yoktu her c.tesi verirdi evlendikten sonra nasılsa hep beraberiz diye vermemeye başladı..bu c.tesi de emri vaki yapmayı düşünüyorum evet haftalık günü geldi alıyım paramı dicem bakıyım ne dicek bn ona göre de cevabımı vericem bak bnm de kendime göre masraflarım var falan diye 100 kere söylediğim şeyleri yine söylicem inşallah hallederim emri vaki yapınca:26:

bende dertliyim bu konuda eşim ayda bir 20 tl 1o tl falan veriri bende çalışmıyorum ünüversite okudum ama çalışamıyorum işte..ihtiyaçlarını alıyorum ya der ama onuda zor alır..bazen annem alır beğendiğim şeyleri.. eşimin parası da vardır hani..ama sevmiyor harcamayı ben tek yetiştim ama savurganda değilim ama bu kadara da dayanamıyorum..bunalıma girdim

eşim maaşı alınca kiradır faturardır falan hepsini yatırır sonra kendıne 200falan ayırıp geri kalan maaşın hepsini benim kartıma aktarır yazık 2 veya 3gündede bir sürekli 10 veya 15 mılyon nakit bırakır kartın geçmediği yer olur nakit lazım olur diye evden çıkmıyorum pek ama yinede illaki bırakır sağolsun.bazen çok beğenipte pahalı olan bi kıyafeti falan almak istemez diyorumki sen çalışıyorsun para kazanıyorsun alacaksın tabıkı o zaman bana kızar seni benimi var paranın hangimiz çalışırsak çalışalım para ikimizin der

ne kadar zor bişeydir bi erkekten para istemek zorunda kalmak, allahım yaşatmasın. işte bu yüzden kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli. el bebek gül bebek büyütülen kız çocukları babamız annemiz bir dediğimizi iki etmezken yıllarca elin oğlunun yaptığına bak. madem adam gibi yaşatamayacaktı sizi niye çalışan kadınla evlenmemiş. gerçi olsa onunkini de elinden alır böylesi heralde.aile bütçesi ortaktır, harçlık verme tabiri benim ağırıma gitti bi kadın olarak. keşke her ev kadınına bi maaş bağlanabilse kendi ihtiyaçlarını karşılamak için.

peki kişisel ihtiyaçlarını nasıl alıyorsun sen

Peki canınız birşey çekmez mi?
Ne bileyim otobüse binmez misiniz
Ayda 20 liraya ne yapılır ,pazara da mı gitmiyorsunuz?
her işinizi eşiniz mi görüyor.
ne erkekler var ya

ben çalısıyorum ama paramı bankadan çekmiyorum,çok gerektiği zaman çekiyorum,kartlarımın hepsi bende duruyor..eşimden harçlık alıyorum..yani ben almak istemiyorum ama o zorla veriyor :))Mesela soruyor ne kdr paran var canım diye,söylüyorum ''al askım başına bişey gelir Allah korusun,lazım olur'' diyor yine bir miktar veriyor oy yafrusu yaa eli açık çok şükür bnm kocişimin :))

canım eşinin yaptıgı çok yanlış fakat onu bu huyundan vakit geçmeden vazgeçirmen lazım..
tavır al.. küs ne bileyim sonuçta seninde ihtiyaçların olabilir..
adama bak kadınından kadınlık bekle ama sen adamlık yapma..

yurtdışında işsizlik maaşı var..
hasta maaşı var.. evdeki kadın için maaş var..
hasta için maaş var..
hastaya bakan için maaş var..
bizim burdada çalışıyosun didiniyosun adama asgari ücret veriyolar al bununla geçin diyorlar..
adam asgari 600 tl yi alıp kiramı versin.. eve ekmekmi alsın.. çocukmu okutsun çocukmu evlendirsin.. başımızdakiler halkı düşünseydi kamuda memur çalıştırıp fazla para vermek yerine ihalelerle taşeron firmada asgari ücretle köle çalıştırmayı kolay görüyolar.. para ceplerinen çıkıyoya.. bütün taşeron firmadakileri memur yapar.. ev kadınlarınada az da olsa harçlık değerinde maaş bağlarlardı..
o günleri görecekmiyiz bilmiyorum ama ülkemizde zengin tam zengin.. fakir ise hepten fakir. ortası yok..

Son düzenleme:
neferalem senin yerinde olsam greve giderdim.hak verilmez, alınır biliyorsun.yemek yapma,bulaşık yıkama,halvete hayır de.bu kadar ekmek bu kadar köfte de sende.üniversite okumuşsun bu kadar aciz olma canım,hakkını savun.

bende bizim durumu anlatayım..
Eşim ayın 1 inde maaşı alır evin kapıcı parasını verir, faturaları verir (digiturk -internet-elektirik - su ) buarada yıllık kalorifer parasıda ondan.. kredi kartını öder aylık 500 ü aşagı düşmez saolsun gerisi o harcar benim param biterse tabi banada verir..
ben maaşımı alırım kendi kredi kartımı yatırırım.. öğrenim kredimi yatırırım. gerisi benimdir.. hesap sormaz naptın diye..eğer onunda parası bittiyse onada destek olurum tabi.
ben birde paramla arada yatırım yaparım kendi çapımda eşimin haberi olmaz..
bunu art niyetten değil ama kadının her zaman güvencesi olması gerektiğine inananlardanım nekadar bunu yanlış oldugunu düşünenler olsada..
eşimin bilmediği bi hesabım vardır mesela.. oraya para atarım arada..
ayrıyeten kendi ortak hesabımızdada para biriktiririz beraber..

tanıdığım herkes özellikle eşinden ayrılan bayan arkadaşlarım kenarda eşinin bilmediği paran olsun mutlaka der.Bende evlendiğimde böyle birşey yapmayı düşünüyorum dünyanın binbir türlü hali var.

ayy inanmiyorum ya

ne cok zor durumda insan var

esler acaba evde oturan calismayan esin ihtiyaci olmaz diye mi dusunuyor?

cok kizdim simdi.

dusuncesizlige haksizliga ve cimrilige tahammulum hic yok.

allah boyle insanlarla karsilastirmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…