- 20 Temmuz 2007
- 4.229
- 669
- 723
Eşimin maaş bankamatik kartı bendedir,evlendiğimizden beri böyle.
Ben ona harçlık veririm,kendi parasını
ben de 7 aylık evliyim eşinizin bu huyu bnmkiyle benzeşiyor..bn de haftalık ver dedim bnmki de hiç yanaşmıyor.bz de şöyle;mesela bn bi yere gidicem o lazım,bu lazım diyorum sana atıyorum 50 tl yeter diyo o kadar..görümcemle,eltimle falan dışarı çıktığımda çoğu zaman bişey beğenip almak istediğimde param olmaz,bn ertesi gün eşime sölerim artık,dün ablanla çıktığımzda şunu beğendim alabilir miyim diye o da ona göre para verir.özellikle görümcem eşine olsun evine olsun çok şey alır bn de almak istiyorum ama param olmuyo işte..ve bu durum bnmde çok canımı sıkıyo..para harcamayı bilmirom mesela,nasıl biriktirilir,tasarruf edilir hiç bilmembankadan ek kart istedim.eşimle hesabına para yatırırken ordaki görevliye pat diye dedim bn ekkart istiyorum diye,limitini de 250 tl dedim,çok da değil adam önümüzdeki hafta gelir dedi gelmedi..sonradan öğrendim ki eşim iptal ettirmiş! öyle anormal para harcayan,alışveriş manyağı da değilimdir ama niye böyle yapıyo anlamadım..geçtiğimz bayram herkese şirket hesabından (aile şirketimiz var,kendisi yönetici) ikramiye,harçlık 100 er tl dağıtmış,annesine bile vermiş,bana yok bn zaten kaynanamdan duydum bu olayı..sana vermedi mi diye kaynanamda çok kızdı oğluna eşimin verdiği cevap;sen zaten hep yanımdasın bişey lazım olsa bn çıkarır veririm dedi halbuki annesi okuma yazma bile bilmiyo ne anlar paradan her ihtiyacı şirketten kocası çift maaş alıyo onunda hep yanında ona veriyo da bana niye vermiyo dimi? çok enteresan....vay bee ne dertliymişim bu konuda bayaa da uzun oldu okuyan arkadaşlara teşekkürler:)
bu ne yaannem hep derdi zengin koca dileme,cömert dile diye.zengin olur cimri olur,zaten genelde de zenginler cimri olur.şirket sahibi 250 liralık kart çıkarmıyor.bu nasıl iş.
evet canım aynen öyle..aslında eşim cimri değildir cömert de..baksana herkese dağıtıyor bi bana yok..onun bana karşı bişeyi var ama ne çözemedim
ben de 7 aylık evliyim eşinizin bu huyu bnmkiyle benzeşiyor..bn de haftalık ver dedim bnmki de hiç yanaşmıyor.bz de şöyle;mesela bn bi yere gidicem o lazım,bu lazım diyorum sana atıyorum 50 tl yeter diyo o kadar..görümcemle,eltimle falan dışarı çıktığımda çoğu zaman bişey beğenip almak istediğimde param olmaz,bn ertesi gün eşime sölerim artık,dün ablanla çıktığımzda şunu beğendim alabilir miyim diye o da ona göre para verir.özellikle görümcem eşine olsun evine olsun çok şey alır bn de almak istiyorum ama param olmuyo işte..ve bu durum bnmde çok canımı sıkıyo..para harcamayı bilmirom mesela,nasıl biriktirilir,tasarruf edilir hiç bilmembankadan ek kart istedim.eşimle hesabına para yatırırken ordaki görevliye pat diye dedim bn ekkart istiyorum diye,limitini de 250 tl dedim,çok da değil adam önümüzdeki hafta gelir dedi gelmedi..sonradan öğrendim ki eşim iptal ettirmiş! öyle anormal para harcayan,alışveriş manyağı da değilimdir ama niye böyle yapıyo anlamadım..geçtiğimz bayram herkese şirket hesabından (aile şirketimiz var,kendisi yönetici) ikramiye,harçlık 100 er tl dağıtmış,annesine bile vermiş,bana yok bn zaten kaynanamdan duydum bu olayı..sana vermedi mi diye kaynanamda çok kızdı oğluna eşimin verdiği cevap;sen zaten hep yanımdasın bişey lazım olsa bn çıkarır veririm dedi halbuki annesi okuma yazma bile bilmiyo ne anlar paradan her ihtiyacı şirketten kocası çift maaş alıyo onunda hep yanında ona veriyo da bana niye vermiyo dimi? çok enteresan....vay bee ne dertliymişim bu konuda bayaa da uzun oldu okuyan arkadaşlara teşekkürler:)
peki konuştun mu bu konuyu eşinle hiç
evet konuştum pek umursamıyo,herşeyin var,alıyoruz birlikte napıcan parayı diyo,erkek işte...annesine de söyledim evet kızım haklısın dedi ama kadının da lafı geçmiyo ki oğluna.bz severek evlendik eşimle evlenmeden önce de aramızda para muhabbeti yoktu her c.tesi verirdi evlendikten sonra nasılsa hep beraberiz diye vermemeye başladı..bu c.tesi de emri vaki yapmayı düşünüyorum evet haftalık günü geldi alıyım paramı dicem bakıyım ne dicek bn ona göre de cevabımı vericem bak bnm de kendime göre masraflarım var falan diye 100 kere söylediğim şeyleri yine söylicem inşallah hallederim emri vaki yapınca:26:
bende dertliyim bu konuda eşim ayda bir 20 tl 1o tl falan veriri bende çalışmıyorum ünüversite okudum ama çalışamıyorum işte..ihtiyaçlarını alıyorum ya der ama onuda zor alır..bazen annem alır beğendiğim şeyleri.. eşimin parası da vardır hani..ama sevmiyor harcamayı ben tek yetiştim ama savurganda değilim ama bu kadara da dayanamıyorum..bunalıma girdim
bende dertliyim bu konuda eşim ayda bir 20 tl 1o tl falan veriri bende çalışmıyorum ünüversite okudum ama çalışamıyorum işte..ihtiyaçlarını alıyorum ya der ama onuda zor alır..bazen annem alır beğendiğim şeyleri.. eşimin parası da vardır hani..ama sevmiyor harcamayı ben tek yetiştim ama savurganda değilim ama bu kadara da dayanamıyorum..bunalıma girdim
ne kadar zor bişeydir bi erkekten para istemek zorunda kalmak, allahım yaşatmasın. işte bu yüzden kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli. el bebek gül bebek büyütülen kız çocukları babamız annemiz bir dediğimizi iki etmezken yıllarca elin oğlunun yaptığına bak. madem adam gibi yaşatamayacaktı sizi niye çalışan kadınla evlenmemiş. gerçi olsa onunkini de elinden alır böylesi heralde.aile bütçesi ortaktır, harçlık verme tabiri benim ağırıma gitti bi kadın olarak. keşke her ev kadınına bi maaş bağlanabilse kendi ihtiyaçlarını karşılamak için.
bende bizim durumu anlatayım..
Eşim ayın 1 inde maaşı alır evin kapıcı parasını verir, faturaları verir (digiturk -internet-elektirik - su ) buarada yıllık kalorifer parasıda ondan.. kredi kartını öder aylık 500 ü aşagı düşmez saolsungerisi o harcar benim param biterse tabi banada verir..
ben maaşımı alırım kendi kredi kartımı yatırırım.. öğrenim kredimi yatırırım. gerisi benimdir.. hesap sormaz naptın diye..eğer onunda parası bittiyse onada destek olurum tabi.
ben birde paramla arada yatırım yaparım kendi çapımda eşimin haberi olmaz..
bunu art niyetten değil ama kadının her zaman güvencesi olması gerektiğine inananlardanım nekadar bunu yanlış oldugunu düşünenler olsada..
eşimin bilmediği bi hesabım vardır mesela.. oraya para atarım arada..
ayrıyeten kendi ortak hesabımızdada para biriktiririz beraber..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?