• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olmayı özlemek

Bugün bir psikoloğun paylaşımındaki şu cümle çok hoşuma gitti. “Kapattığınız kapının, anahtar deliğinden bakmayın” yazıyordu. Eski eşinizi takip etmekten vazgeçmelisiniz. 4 yıl olmuş.

Eğer doğru insan olsaydı, boşanma kararı almazdınız. Devam etseydiniz, hayatınızın 4 yılı daha pişmanlıklar içerisinde geçecekti.
Allah karşınıza hayırlı insan çıkarsın inşallah.
Yok ben takip etmiyorum eski eşimi. Hatta kızımla ilgili bana hep mesaj atar. Mesajlaşırız. Kızım bugün yeni eşi ile ve banasında gezmeye gitti. Ve nasıl eğlendiklerinide anlattı. Bir direm kıskanmadım. Birlikte bana fotoda atıyorlar kızımın elini filan tutuyor. Kıskanmıyorum.Eşi seni seviyor ne güzel diyorum kızıma. Ben dönüp bakmıyorum gözüme sokuyorlar. Kızım ballardıra ballandıra anlatıyor. Kıskanmıyorum . Çok mutlu olmalarını diliyorum canım kızım diyorum. Esi sevmesi beni mutlu etti diyorum. Gerçektende öyle. Babasını hiç bir zaman kötülemiyorum. O senin baban diyorum.

Yeterli sebeplerinin olmasaydı ayrılmazdınız.Kendinize yüklenmeyin bu konuda.Ne güzel kizinida büyütmüşsünüz.Evlilik güzel ama anlasabiliyorsan değer görüyorsanız güzel.Aksi halde eziyet haline dönebiliyor.
Şükür güzel bir evliliğim var ama bazen bazı zamanlarda idare etmek sabır istiyor.Teksiniz.Bu sürecin tadını çıkarmaya bakın bence.Benim çevremde çok kişi ikinci evliliğini yapıp mutlu oldu..Nasip kısmet bu isler

Merhaba arkadaşlar
Ben 4 sene önce boşandım.Üniversite mezunu bakımlı güzel bir kadınım. İyi bir mesleğim var.11 yaşında bir kızım var. Güzel bir hayatım var. Çok şükür sağlıklıyım.
Evli olmayı. Evli olduğum erkek tarafından sahiplenilmeyi. Aile olmayı çok özlüyorum.
Evli kadınlar mutlu aile resimlerini paylaştıkları için sosyal medya kullanmıyorum artık. Aslında mutlu olan aile mutluluğunu sosyal medyada paylaşmaz.Bunu da biliyorum. Yinede imreniyorum elimde değil.
Aslında karşıma çıkan evlenmek istediğim erkek çıktı ama olumsuz huylarını görünce vazgeçtim.Belkide belli yaştan sonra çok daha mantıklı olıyordur insan.
Eski eşim 3. Kez evlendi. Benden daha kısa boylu ve çirkin bir kadınla. Onları kıskanmıyorum yinede üzülüyorum. İlk eşimden boşandığım için bazen pişman oluyorum bir an için sonra iyi ki boşanmışım diyorum.
karşıma anlaşabileceğim bir erkek çıksın istiyorum.Beni seven, bana değer veren, aileme sayğılı bir erkek çıksın karşıma çıksın istiyorum. Belkide çıkmayacak yalnız yaşlanacağım kim bilir.
Mantık yapınız çok enteresan.
Amacınız önünüz bakmaksa eski esınızi takıp etmeyi bırakın. Sızden daha uzun ve güzel bir kadınla evlense mutlu mu olacaksınız?
İster 3 kere ister 5 kere evlensın bırakın.

Siz önünüze bakın. Yeni insanlar tanıyın.

İlk eşimden boşandığım için bazen pişman oluyorum bir an için sonra iyi ki boşanmışım diyorum.
Bu duygular çoğu boşanmış kadında olur. Sizi anlıyorum. Ama düşünmeyin. Bir şeyi ne kadar isterseniz sizden o kadar uzaklaşır. Korku ile kaderiniz değişmez. Düşünmekle kader değişmez. Üzülmekle kader değişmez. Dua edin. Allah'a teslim olun. Nasibiniz de varsa biri illaki Allah denk getirin. Şöyle düşünün 2. Evlilik yapıp huzursuz mutsuz olma ihtimaliniz de var. O yüzden ne kadar Allah'a teslim olursanız o kadar kederden de emin olursunuz.

Yok ben takip etmiyorum eski eşimi. Hatta kızımla ilgili bana hep mesaj atar. Mesajlaşırız. Kızım bugün yeni eşi ile ve banasında gezmeye gitti. Ve nasıl eğlendiklerinide anlattı. Bir direm kıskanmadım. Birlikte bana fotoda atıyorlar kızımın elini filan tutuyor. Kıskanmıyorum.Eşi seni seviyor ne güzel diyorum kızıma. Ben dönüp bakmıyorum gözüme sokuyorlar. Kızım ballardıra ballandıra anlatıyor. Kıskanmıyorum . Çok mutlu olmalarını diliyorum canım kızım diyorum. Esi sevmesi beni mutlu etti diyorum. Gerçektende öyle. Babasını hiç bir zaman kötülemiyorum. O senin baban diyorum.
Belkide sizin canınızı acıtmak için yapıyor olabilirler. Yapmıyorlarsa da bu çok iyi bişey. Babası ile vakit geçirdiği dönemde sıkıntılı birine maruz kalmamış oluyor.

Sizinde gönlünüze göre biri çıkacaktır. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Mutluluk mutsuzluk anlık şeyler. Evliligi iyi gitmeyen ama kocişle❤️ foto koyanlar yok mu var. Belki yalandan yapiyorlar, belki de mutlu olduklari kucuk bir andan bilemeyecegim ama mutlu taklidi yapan insanlar var diye fotograf paylaşan herkes mutsuz değil tabi ki.
Bu duygular çoğu boşanmış kadında olur. Sizi anlıyorum. Ama düşünmeyin. Bir şeyi ne kadar isterseniz sizden o kadar uzaklaşır. Korku ile kaderiniz değişmez. Düşünmekle kader değişmez. Üzülmekle kader değişmez. Dua edin. Allah'a teslim olun. Nasibiniz de varsa biri illaki Allah denk getirin. Şöyle düşünün 2. Evlilik yapıp huzursuz mutsuz olma ihtimaliniz de var. O yüzden ne kadar Allah'a teslim olursanız o kadar kederden de emin olursunuz.
Teşekkür ederim öylr yapmaya çalışacağım

Hayata cok fazla negatif bakiyorsunuz ve cok fazla negatif yuklerinizi sahiplenmissiniz. Eski esinizle bosanmissiniz adam evlenmistir, karisi soyledir boyledir bunlari artik birakin. Sosyal medyada insanlar mutludur, mutsuzdur bunlari da birakin. Kendinize odaklanin, kendi mutlulugunuza odaklanin. Belki de cikmayacak yalniz yaslanacagim gibi olumsuz seyleri birakin. Akista yasayin, olanlari arkanizda birakin, olmayanlar icin endiselenmeyi birakin. Siz surekli baska hayatlar ve gecmisinizle bu kadar ilgilenirseniz mutlu olmaniz surpriz olur o yuzden baska hayatlari artik birakin derim.
Bu yorumun altına imza atarım. Hayat bu yorumdan ibaret. Geleceği ancak Allah bilir👏

Merhaba arkadaşlar
Ben 4 sene önce boşandım.Üniversite mezunu bakımlı güzel bir kadınım. İyi bir mesleğim var.11 yaşında bir kızım var. Güzel bir hayatım var. Çok şükür sağlıklıyım.
Evli olmayı. Evli olduğum erkek tarafından sahiplenilmeyi. Aile olmayı çok özlüyorum.
Evli kadınlar mutlu aile resimlerini paylaştıkları için sosyal medya kullanmıyorum artık. Aslında mutlu olan aile mutluluğunu sosyal medyada paylaşmaz.Bunu da biliyorum. Yinede imreniyorum elimde değil.
Aslında karşıma çıkan evlenmek istediğim erkek çıktı ama olumsuz huylarını görünce vazgeçtim.Belkide belli yaştan sonra çok daha mantıklı olıyordur insan.
Eski eşim 3. Kez evlendi. Benden daha kısa boylu ve çirkin bir kadınla. Onları kıskanmıyorum yinede üzülüyorum. İlk eşimden boşandığım için bazen pişman oluyorum bir an için sonra iyi ki boşanmışım diyorum.
karşıma anlaşabileceğim bir erkek çıksın istiyorum.Beni seven, bana değer veren, aileme sayğılı bir erkek çıksın karşıma çıksın istiyorum. Belkide çıkmayacak yalnız yaşlanacağım kim bilir.
Her evli mutlu değil, her bekar mutsuz değil, her zengin mutlu değil, her yoksul mutsuz değil, herkes başka… mutluluk mutsuzluk bunlara bağlı bir kavram değil bence. Ha aşk desen belki, güzel aşklara imrenirim ben de liseli gibi hala 🥲😁
Yani kusura bakmayında kıskançlık var gibi biraz sizde 🤷🏻‍♀️ evlilik mutluluk falan.. bunlar da güzellikle yakışıklılkkla olmuyor. Bizim çirkin dediğimiz bir kadına tapıyor bir adam, ya da başka türlü.. his yani bu aşk var içinde, sevgi var saygı var, güven var… neyse konu dağıldı, destek alabilirsiniz ama yalnızlık da kolay değil, depresyonda olabilir misiniz acaba?

O bir narsist di ben onu terk ettim. Kendi şimdi asyalı bir kadınla evli. Kıskanmıyorum. Sözlükten kıskanmak ve imrenmek açıklamalarına bakın. Siz yoksa kısa boylumusunuz😉
Bu ne cevaplar böyle..Siz Brigette Bardot musunuz ? 😀 Benden kısa boylu ve çirkin bir bayanla evlendi diye de yazmışsınız,once icinizi güzelleştiren ondan sonra doğru bir kısmet bulursunuz umarım,bu fesatlikla biraz zor ama ;)

Konudan bağımsız; gerçekten mutsuz insanların (bireysel ya da çift olarak) sosyal medyada bangır bangır, abartılı şekilde paylaşım yaptıkları doğru. Bir akademik çalışma vardı hatırlayamadım başlığını, bulursam eklerim. “Her yerden battık bari burada mutlu olabilelim” gibi bir algıyla yapılıyor, birilerini kıskandırmak için falan değil de. Bu tabi abartılı mutluluk gösterileri için geçerli.

Konudan bağımsız; gerçekten mutsuz insanların (bireysel ya da çift olarak) sosyal medyada bangır bangır, abartılı şekilde paylaşım yaptıkları doğru. Bir akademik çalışma vardı hatırlayamadım başlığını, bulursam eklerim. “Her yerden battık bari burada mutlu olabilelim” gibi bir algıyla yapılıyor, birilerini kıskandırmak için falan değil de. Bu tabi abartılı mutluluk gösterileri için geçerli.
Evet mesela günde 10 tane resim paylaşıyor yakılıklı kocişim diye. Bende boşanmadan önce mutlu mutlu fotoraflar paylaşıyordum😂. Şimdi olsa mutluluğum ve eşim bana özel ve gizli kalırdı. Kocasıda çok yakışıklı yani ben olsam gözümden sakınırım😉

Evet mesela günde 10 tane resim paylaşıyor yakılıklı kocişim diye. Bende boşanmadan önce mutlu mutlu fotoraflar paylaşıyordum😂. Şimdi olsa mutluluğum ve eşim bana özel ve gizli kalırdı. Kocasıda çok yakışıklı yani ben olsam gözümden sakınırım😉
Tamam o kadın yakışıklı kocasıyla çok mutsuz. Mutlu aile tablosu paylaşan herkes çok mutsuz. Başkalarının mutsuz olduğu düşüncesi sizi belli ki mutlu ediyor ve rahatlatıyor. O zaman kendinizi böyle teselli etmeye devam edin ne diyelim

Kıskançlıktan geberiyorum mesajı olmuş bu resmen...

Boy konusuna neden bu kadar takıldınız anlamadım. Her şey dış görünüş değil bunu anladığınız zaman mutlu bir birliktelik yaşabilirsiniz belki bir gün.

Gözünden sakınılacak bişey olarak görmüyordur belki kocasını... Hani kocalarımız bizim eşyamız değil, ayrı birer birey ya, kendimize saklama, kimseye göstermeme gibi ihtiyaçlar duymuyoruzdur mesela...

Yani boşanmış birinin eski eşine kızmasını anlayabiliyorum, çeşitli pişmanlıkları, korkuları da vardır da başka bir kadına bu kötücüllük niye? sizden kısa, çirkin diye üstün olduğunuz fikrine nerfen vardınız? Yarış mı bu? Kafanızda böyle bir hiyerarşi belirlediyseniz üzgünüm ama sizin de sıranız bayağı sonlarda.
Ayrıca kendinizi insanların mutsuzluğuyla rahatlatarak mı kandırmaya çalışıyorsunuz, mutlu da olabilirler mutsuz da , herkes bir şekilde yaşamaya çalışıyor. Yolunuza bakın, bu duygularla kendinizi dibe çekiyorsunuz.

Ben sosyal medyada kızımın veya annemin resminide paylaşmıyorum. Çocuğu olmayan annesi olmayan insanlardan dokayı. Benden dolayı değil ama nazar değer diye de paylaşmıyorum. Artık hiç bir şeyimi paylaşmıyorum. Gerek yok mutlu olduğumu birilerine göstermem gerekmiyor.
Kendinizi koyabilirsiniz sadece uzun boyunuzu paylaşmış olursunuz hem

Back
X