- 6 Nisan 2010
- 312
- 158
- 303
- Konu Sahibi Karanlik111
-
geçen gün aslanlarla ilgili bir belgesel izledim. dişi aslan gidip avlanarak yuvasına yiyecek getirirken erkek aslanda gücüyle yuvasını teklikelerden koruyordu. bizde hem çocuk doğurup hem çalışıyoruz. erkekte yuvasını koruma görevini üstleniyor. Sabah erkenden kalkıyorum. çocukları okula hazırlıyorum, kahvaltıyı hazırlayıp akşam yemeğini ocağa koyuyorum. evde hem bakıcı var hem temizlikçi. ama ben kimseden beklenti içerisine girmiyorum. akşama kadar yoğun bir şekilde çalışıyorum. akşam eve gidince çocuklarla oyunlar, eğlenceler vakit geçiriyorum. erkenden yatırıyorum. bana kalan kısımda bir saat ders çalışıyorum. eşim gelince de onunla vakit geçiriyorum. herşey tıkır tıkır işliyor. eşim evden bir çöp dahi atmaz. alışverişi hep ben yaparım. faturaları yatırıp çocukların okul ücretlerini öder ve çalışanların maaşını ben veririm. eşimin evle ilgili hiç bir sorunu yoktur. çünkü ben o evin hanımıyım ve her şey benden sorulur. eşim bir yere gidecekse benden izin ister. hatta arkadaşları dalga geçer. dominat bir kadın değilim. sadece aileme sahip çıkıyorum. başka kadın mevzuları da oldu. hepsinin eline defteri dürüp verdim. kayınvalidemle iki sene aynı evde oturdum. çok sıkıntı çektim ama sonunda kadının en yakını ben oldum. herkesin sorunlarını çözdüm. sorun yaratmak değil çözüm üretmek önemli olan. köle olduğunu Kabul edersen herkes sana bir köle gibi davranır ama evinin hanım olduğunu düşünürsen herkes sana ona gore davranır. eğer geçmişte yaşasaydım bir bey hanımı veya bir sultan olurdum kesin. çünkü yüce ruhlu insanlar hep çözüm üretip hızır gibi yetişmiştir. yaptıklarımın karşılığını da kat kat alıyorum. çevremdeki herkes kadın erkek herkes bana karşı büyük bir hayranlık duyuyor.
oda yoğun bir şekilde çalışıyor. ikimiz beraber çalışıyoruz. ama erkeklerin fıtratını, düşüncesini, yapısını çözdüğüm için basit şeyleri mesele etmiyorum. beraberken çok eğleniyoruz. onun varlığı bana daha fazla güç veriyor. ilgisi ve sevgisi yaptığım her şeye değer. ama bunu anlamanız için yeterli birikime saihp olmanız gerekiyor. kalp gözünüzün açık olması gerekiyor. sadece sıradan insanların düşündüğü gibi düşündüğünüz için hayatı hem kendinize hem eşinize hem de çocuğunuza zehrediyorsunuz. nefsinize eziyet etmeyin. tüm psikologlar aynı şeyi söylüyor; beklentiniz çok olmazsa daha fazla mutlu olursunuz. gerçekleri görmeniz için daha fazla sıkıntı çekmeniz gerekiyor galiba. boşandığınız zaman anlayacaksınız hayatın anlamını ama çok geç olacak. çocuğunuz babasız, aile bağından uzak, çok sıkıntılar içinde büyüyecek. bir babanın gücünü üzerinde hissedemediği için yaşama daha cılız bacaklarla tutunmaya çalışacak. ve aslında tüm bunlara siz sebep olacaksınız. sırf nefsinizin istekleri yüzünden bebeğinizin gerkeç ihtiyacı olan aile bağını ondan esirgeyeceksiniz. emin olun hiç bir erkek yada hiç bir evlilik mükemmel değildir. ama siz hep mükemmeli arıyorsunuz. eşiniz sizin isteklerinizi harfiyen yerine getirsin, öyle davransın, böyle baksın.... ayrıntılarda boğulurken esası kaçırdığınızın farkında bile değilsiniz. biraz okursanız herşeyi fark edecek yetiye sahip olursunuz. çünkü erkekler bir aileye nasıl bakacağını veya bir kadına nasıl davranacağını öğrenecek zeminde yetişmiyor. onların hayatı hep laylaylom. bu yüzden beklentileriniz çok olursa olan çocuğa olacak maalesef.eşiniz ne yapıyor siz böyle koşturrken merak ettim.siz de çalışıyorsnz.yazık değil mi yahu size.
oda yoğun bir şekilde çalışıyor. ikimiz beraber çalışıyoruz. ama erkeklerin fıtratını, düşüncesini, yapısını çözdüğüm için basit şeyleri mesele etmiyorum. beraberken çok eğleniyoruz. onun varlığı bana daha fazla güç veriyor. ilgisi ve sevgisi yaptığım her şeye değer. ama bunu anlamanız için yeterli birikime saihp olmanız gerekiyor. kalp gözünüzün açık olması gerekiyor. sadece sıradan insanların düşündüğü gibi düşündüğünüz için hayatı hem kendinize hem eşinize hem de çocuğunuza zehrediyorsunuz. nefsinize eziyet etmeyin. tüm psikologlar aynı şeyi söylüyor; beklentiniz çok olmazsa daha fazla mutlu olursunuz. gerçekleri görmeniz için daha fazla sıkıntı çekmeniz gerekiyor galiba. boşandığınız zaman anlayacaksınız hayatın anlamını ama çok geç olacak. çocuğunuz babasız, aile bağından uzak, çok sıkıntılar içinde büyüyecek. bir babanın gücünü üzerinde hissedemediği için yaşama daha cılız bacaklarla tutunmaya çalışacak. ve aslında tüm bunlara siz sebep olacaksınız. sırf nefsinizin istekleri yüzünden bebeğinizin gerkeç ihtiyacı olan aile bağını ondan esirgeyeceksiniz. emin olun hiç bir erkek yada hiç bir evlilik mükemmel değildir. ama siz hep mükemmeli arıyorsunuz. eşiniz sizin isteklerinizi harfiyen yerine getirsin, öyle davransın, böyle baksın.... ayrıntılarda boğulurken esası kaçırdığınızın farkında bile değilsiniz. biraz okursanız herşeyi fark edecek yetiye sahip olursunuz. çünkü erkekler bir aileye nasıl bakacağını veya bir kadına nasıl davranacağını öğrenecek zeminde yetişmiyor. onların hayatı hep laylaylom. bu yüzden beklentileriniz çok olursa olan çocuğa olacak maalesef.
Bir gün bana keşke senin gibi yapsaydım dedi. Ama siz böyle düşünüyorsanız bir şey diyemem. Umarım söylediklerimi bir gün idrak edersiniz. Yaptığım her şeyi istediğim için yapıyorum. Aileye önem verdiğim için. Dışarda binlerce boşanmış kadın var. Çoğunun çoğunu çocuk şube ya evden kaçmış ya da intahar girişiminden getiriyorlar.
Canım ben bugüne kadar bir kötü söz bile işitmedim eşimden. Hep saygılıdır. Kendi mutsuzluğunu bana laf sokarak gidermeye çalışmayın. Boşanmak kolay. Zira ben bir boşanma avukatıyım. Başarımı Google'dan aratırsan çıkar kazandığım davalar. Eğer mutsuz olsaydım 3 çocuk yaparken başarılı kariyerinde yapamazdım. 3. Kitabımı yazıyorum. İlerde başarılı bir yazarda olacağıma inanıyorum. Eşim beni köle yapsaydı attığı adımın hesabını vermezdi. Şuan sizin gibi forumda ağlıyor olurdum. Ama ben çözdüğüm sorunları sizlerle paylaşarak belki birine yardımı dokunur. Sizin tüm algınız kapalı. Kayınvalidem 15 yıllık evli iken boşanmış. Tıpkı sizin saydığınız sebeplerden.
Âlâsını yaşadım çözdüm diyorum. İlk mesajım size fikir vermek ve evliliğinizi düzeltme yönünde destek vermekti. Ama olayı tartışmaya sürüklemekle kalmadınız boşanmadan korkuyorsun, dayak yersende boşanmasın, kocan akıllıymış senin gibi köle bulmuş.... Diyerek ne kastettin ki? Ben sadece sorunlarımı çözdüm mutluyum diyerek tecrübelerimi aktarmak istedim. Ama kendi sorunlarını bırakıp kafayı bana taktın. Yazdıklarımı anlamadan okuyorsun. Oysa daha iyi bir paylaşım yapabilirdik. Ama seninle konuşmak zor. Sözlerim seni incitiyorsa aynaya bakmanı son kez tavsiye ederim. Keşke çözebilseydik meseleyi.
forumda herkes aynı konudan şikayetçi değil mi? pek çok başlık altında aynı mevzular. adam gelir TV, bilgisayar, telefon karşısında vakit harcar, kadın ondan ilgi bekler... neden herkes aynı şikayette bulunuyor. erkekler çok saftır ve yönetilmek isterler. bir kadın onları yönetsin isterler. atasözü olmuş artık şu söz neden hep söylenir 'her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.' hatta Obama ile ilgili bir hikaye anlatılır. karısının aşık olduğu restoran sahibi obamaya onun eski sevgilisi olduğunu söyleyince, Obama da eğer bu adamla evlenseydin bu güzel restoranın sahibinin karısı olacaktın der. karısı da eğer onunla evlenseydim şuanda ABD'nin başka o olurdu diye cevap verir. Hürrem Sultan onca varlığa, kadına ramen Sultan Süleymanı aşkının kölesi yapmıştır. Süleymanın yazdığı şiirler efsane olmuş. Adamı adam yapan karısır. ilk evlendiğimiz zamanlar eşim bir şeyler anlatırken hep aralara küfürlü sözler katıp olayı anlatırdı. her seferinde söylediğin sözler sana hiç yakışmıyor. güzel konuş diye uyarırdım. hep kavgacı bir yapısı vardı. ailesinde hep kavga görmüştü. her kavgaya başladığında garip garip bakardım meselenin önemsizliğine ve onun çığırından çıkmasına. sakin cevaplar verirdim yada siniri geçene kadar konuşmazdım. bir gün 'ben çok kavgacı bir adamdım, sen beni törpüledin' dedi. artık belki sadece yılda bir sefer kavga ederiz. sonunda da gelip özür diler. avukat bir kız kocama aşık olmuştu. benim yerime geçmek istemişti belli ki. sonuna kadar mücadele ettim. sonunda kız tüm avukat çevreye rezil olmakla kaldı. sevgimi öyle çok gösteriyorum ki geceleri rüyasında bile eşim beni görüyor. benim evlendiğim kişi hayatını anı yaşayarak geçirmiş. onlarca kız arkadaşı olmuş. her şeyi yaşamış biri. ben iyiliğimle, davranışlarımın güzelliği ile sevgim ile onu adam ettim. annesinden harçlık istediği zaman 'eğer harçlık almaya devam edersen, Allah senin rızık kapılarını açmaz. işlerine sarıl ve Allah'a dayan' dediğim de annesinden harçlık almayı bıraktı ve işlerimiz öyle çok arttı ki baş edemez hale geldik. Evin bereketi 'kadın ile erkek arasındaki muhabbete bağlıdır.' her gece kocanızla beraber olmaya başlarsanız tüm sorunlarınız bitecekti. evlenmeden once kadınlar sevgililerinin üzerine sürekli atlarken evlenince bir şey oluyor. hep adamlardan ilgi bekleniyor. değişen aslında erkekler değil kadınlar. kocasından uzaklaştıkça araya bir duvar örülüyor. adam o duvarı yıkamıyor. böyle olunca kadın bekliyor, adam bekliyor. kimse o duvarı yıkmaya kalkmıyor.Flzszn arkadasim ilk basta sunu soyleyeyim her taktik her adamda ise yaramaz...cunku her erkek aynIdIr olayI bir klisedir....yok oyle bisey...siz esinizle bi suru sorun aşmış olabilirsiniz ama belli ki farkli erkekler tanImamIssIniz..her iliskinin dinamigi farklidir...karakterler istekler oncelikler bayandan bayana erkekten erkege degisir...
forumda herkes aynı konudan şikayetçi değil mi? pek çok başlık altında aynı mevzular. adam gelir TV, bilgisayar, telefon karşısında vakit harcar, kadın ondan ilgi bekler... neden herkes aynı şikayette bulunuyor. erkekler çok saftır ve yönetilmek isterler. bir kadın onları yönetsin isterler. atasözü olmuş artık şu söz neden hep söylenir 'her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.' hatta Obama ile ilgili bir hikaye anlatılır. karısının aşık olduğu restoran sahibi obamaya onun eski sevgilisi olduğunu söyleyince, Obama da eğer bu adamla evlenseydin bu güzel restoranın sahibinin karısı olacaktın der. karısı da eğer onunla evlenseydim şuanda ABD'nin başka o olurdu diye cevap verir. Hürrem Sultan onca varlığa, kadına ramen Sultan Süleymanı aşkının kölesi yapmıştır. Süleymanın yazdığı şiirler efsane olmuş. Adamı adam yapan karısır. ilk evlendiğimiz zamanlar eşim bir şeyler anlatırken hep aralara küfürlü sözler katıp olayı anlatırdı. her seferinde söylediğin sözler sana hiç yakışmıyor. güzel konuş diye uyarırdım. hep kavgacı bir yapısı vardı. ailesinde hep kavga görmüştü. her kavgaya başladığında garip garip bakardım meselenin önemsizliğine ve onun çığırından çıkmasına. sakin cevaplar verirdim yada siniri geçene kadar konuşmazdım. bir gün 'ben çok kavgacı bir adamdım, sen beni törpüledin' dedi. artık belki sadece yılda bir sefer kavga ederiz. sonunda da gelip özür diler. avukat bir kız kocama aşık olmuştu. benim yerime geçmek istemişti belli ki. sonuna kadar mücadele ettim. sonunda kız tüm avukat çevreye rezil olmakla kaldı. sevgimi öyle çok gösteriyorum ki geceleri rüyasında bile eşim beni görüyor. benim evlendiğim kişi hayatını anı yaşayarak geçirmiş. onlarca kız arkadaşı olmuş. her şeyi yaşamış biri. ben iyiliğimle, davranışlarımın güzelliği ile sevgim ile onu adam ettim. annesinden harçlık istediği zaman 'eğer harçlık almaya devam edersen, Allah senin rızık kapılarını açmaz. işlerine sarıl ve Allah'a dayan' dediğim de annesinden harçlık almayı bıraktı ve işlerimiz öyle çok arttı ki baş edemez hale geldik. Evin bereketi 'kadın ile erkek arasındaki muhabbete bağlıdır.' her gece kocanızla beraber olmaya başlarsanız tüm sorunlarınız bitecekti. evlenmeden once kadınlar sevgililerinin üzerine sürekli atlarken evlenince bir şey oluyor. hep adamlardan ilgi bekleniyor. değişen aslında erkekler değil kadınlar. kocasından uzaklaştıkça araya bir duvar örülüyor. adam o duvarı yıkamıyor. böyle olunca kadın bekliyor, adam bekliyor. kimse o duvarı yıkmaya kalkmıyor.
- Flsszn yazdklarınz makul olmayan şeyler değil..belki de biçok insanın hayallerindeki gbi bi evliliğnz var..ne mutlu size..ama sorun şuki, siz bu zor kadının aşırı yük altnda oldğu hayatı mutluluk biçimnz olark benmsemşsnz..yani sizin için bu kadr sorumlu olmak,eşinze hiçbir görev uğraş bırakmaksızın herşeyi kendinz üstlenmek bir yorgunluk değil övünç kaynağı..ne alaaa...siz bunu başarmşsnz..çünkü karakter olark buna meyilli yaratlmşsnz..ama herkes bunu yapamaz..işte çay la tutştuğnz tartşma bu..ben de isterdm gamsız kırılmayan küsmeyen eşine her dk güleryüz tatlısöz davranan biri olaym..ama yapamam..kırıldysam suratım düşer..ve bunun görmezden gelinmesi beni daha da hırçınlaştırır..keyfim eşim tarafndan kaçırılmşsa kapris naz değil içim kara oldğu için yüzüm gülmez..ve beklerim..illa özür dilemek zornda değil..şakalaşarkta olsa durumu düzeltebilr..ama yapmaz..o benden daha betr küser..şu söz aynı eşimin karakteri,"yılana çıksın die dil dökeceğime deliği kapatrm o bana yalvarır"...trajikomik değilmi..oysa bir gelse ben 10 gideceğim ona..o beni el üstnde tutsa ben baş tacı edeceğim onu..sizin evliliğnzle bizmkinin farkı bu işte..siz bizim yapamadklarmızı(karakter sebebyle ki çoğu kadın sizin değil bizim gbi bence)yapark mutlu olmayı başarmşsnz..biz sabırla bekliyoruz..çocuğmz için,çevre için vs.ama asla düzelir die değil..çünkü buna enerjisinin en yüksek oldğu yıllarmzda yani ilk 3 yılmzda bi katkısı olmadı..bundan sora da olacağını sanmıyorum..hakkımzda hayrlısını dileyrk sabrediyorm ben şimdillikk...
BENDE mutsuzum bu sıralar yaaaaa...kocan var mı derdın var hee
bende 7 aydır evliyim ne cicim ayım oldu ne evliliğin ilk heyecanları.. o muhteşem adam balayından itibaren çok değişti. nişanlılık dönemlerimiz muhteşemdi. parmakla gösterilen bir çifttik.. ailem çevrem okadar çok seviyorduki onu. işyerinde dışarda her ortamda saygınlığı olan bir adam.. efendi.. ama evliliğe gelince bana göre beceremedi. ilgi yok sevgisi bitmek üzere belki bitti ama itiraf edemiyor. anlam veremiyorum ne olduda bukadar değişti herşey bianda.. 1 yıl peşimden koştu okadar zor elde ettiki beni. hiç sevmiyordum. yaptıklarıyla sabrıyla beni kendine aşık etti. noldu şimdi bunun içinmi!! hergün kavga.. hep susan hiç konuşmayan bi adam.. geçermi bu günler hayır.. hiç inancım yok.. kendide diyor artık. pamuk ipliğine bağlıyız..ah canım keşke.benim hiç umudum yok.o kadar yorgunumkii
aşık olup evlendim her seye göğüs gerdm her seyini kabullendm ne oldu?cehennemdeyim şşu an ve ona göre o haklı ben haksızım...keşke hiç evlnemesydim diyemiyorum dünya tatlısı bir bebeğim var.ma böyle mutsuz bir ailede nasıl buyur bilmiyorm.bir arada kalıp rol mğ yapmalı.ben akıllı bir insandım nasıl bu hale getrdm kendimi..öyle pişmanımki...anlatsam olanları eminim direk ayrıl dersiniz.anlatacak gücüm hiç yok.kırgın ,üzgün mutsuz huzursuzum..
bende 7 aydır evliyim ne cicim ayım oldu ne evliliğin ilk heyecanları.. o muhteşem adam balayından itibaren çok değişti. nişanlılık dönemlerimiz muhteşemdi. parmakla gösterilen bir çifttik.. ailem çevrem okadar çok seviyorduki onu. işyerinde dışarda her ortamda saygınlığı olan bir adam.. efendi.. ama evliliğe gelince bana göre beceremedi. ilgi yok sevgisi bitmek üzere belki bitti ama itiraf edemiyor. anlam veremiyorum ne olduda bukadar değişti herşey bianda.. 1 yıl peşimden koştu okadar zor elde ettiki beni. hiç sevmiyordum. yaptıklarıyla sabrıyla beni kendine aşık etti. noldu şimdi bunun içinmi!! hergün kavga.. hep susan hiç konuşmayan bi adam.. geçermi bu günler hayır.. hiç inancım yok.. kendide diyor artık. pamuk ipliğine bağlıyız..
allah yardımcınız olsun kızlar..Ben de 1,5 senelik evliyim.. Ve bu aralar gerçekten sürkli tartışıyoruz... Düzeliyor sonra tekrar... Benim de bebeğim var ve o olmasaydı inan durmazdım yanında.. Restlerim olurdu ama bebeğime kıyamıyorum... Çok yoruldum...
aynen ben de öyle yapıyorum . sakin kafa birbirimizi yormadan kırmadan düzelmeye çalışıyoru.
bizde eşimle zaman zaman yüksek tansiyonlu tartışmalar yaşıyoruz. ama bu durumu uzatıp sündürmüyoruz. evliliğimin ilk 3 yılı benimde korkunç geçti. iki yıl kayınvalideyle yaşadık. her gün cehennem günüydü. ama ben ne eşime ne de kayınvalideme karşı en ufak bir hakarette bile bulunmadım. hani söz gümüşse sukut altındır diyorlar ya, en canlı örneğiyim sessizliğim ile çevremdeki herkesi dize getirdim. kolay olmadı ama başardım. çünkü benim için en önemli konu ailedir. şuan kayınvalidem bana aşkım diye seslenir. yaptığı herşeyi affettim. kendime sorun yapıp uzatmadım. eltim ile aynı bina oturmalarına ragmen kadını bir kez olsun yoklamaz, çocuklarını göndermez. ben her hafta sonu 6 yaşındaki kızımı onda kalmaya gönderiyorum. babaanne ile anıları olsun, kadın bugün var yarın yok. en azından geçmişini babaanneli anılar ile doldursun istiyorum. bu çocuk için çok önemli bir şey.
- Flsszn yazdklarınz makul olmayan şeyler değil..belki de biçok insanın hayallerindeki gbi bi evliliğnz var..ne mutlu size..ama sorun şuki, siz bu zor kadının aşırı yük altnda oldğu hayatı mutluluk biçimnz olark benmsemşsnz..yani sizin için bu kadr sorumlu olmak,eşinze hiçbir görev uğraş bırakmaksızın herşeyi kendinz üstlenmek bir yorgunluk değil övünç kaynağı..ne alaaa...siz bunu başarmşsnz..çünkü karakter olark buna meyilli yaratlmşsnz..ama herkes bunu yapamaz..işte çay la tutştuğnz tartşma bu..ben de isterdm gamsız kırılmayan küsmeyen eşine her dk güleryüz tatlısöz davranan biri olaym..ama yapamam..kırıldysam suratım düşer..ve bunun görmezden gelinmesi beni daha da hırçınlaştırır..keyfim eşim tarafndan kaçırılmşsa kapris naz değil içim kara oldğu için yüzüm gülmez..ve beklerim..illa özür dilemek zornda değil..şakalaşarkta olsa durumu düzeltebilr..ama yapmaz..o benden daha betr küser..şu söz aynı eşimin karakteri,"yılana çıksın die dil dökeceğime deliği kapatrm o bana yalvarır"...trajikomik değilmi..oysa bir gelse ben 10 gideceğim ona..o beni el üstnde tutsa ben baş tacı edeceğim onu..sizin evliliğnzle bizmkinin farkı bu işte..siz bizim yapamadklarmızı(karakter sebebyle ki çoğu kadın sizin değil bizim gbi bence)yapark mutlu olmayı başarmşsnz..biz sabırla bekliyoruz..çocuğmz için,çevre için vs.ama asla düzelir die değil..çünkü buna enerjisinin en yüksek oldğu yıllarmzda yani ilk 3 yılmzda bi katkısı olmadı..bundan sora da olacağını sanmıyorum..hakkımzda hayrlısını dileyrk sabrediyorm ben şimdillikk...
bende 7 aydır evliyim ne cicim ayım oldu ne evliliğin ilk heyecanları.. o muhteşem adam balayından itibaren çok değişti. nişanlılık dönemlerimiz muhteşemdi. parmakla gösterilen bir çifttik.. ailem çevrem okadar çok seviyorduki onu. işyerinde dışarda her ortamda saygınlığı olan bir adam.. efendi.. ama evliliğe gelince bana göre beceremedi. ilgi yok sevgisi bitmek üzere belki bitti ama itiraf edemiyor. anlam veremiyorum ne olduda bukadar değişti herşey bianda.. 1 yıl peşimden koştu okadar zor elde ettiki beni. hiç sevmiyordum. yaptıklarıyla sabrıyla beni kendine aşık etti. noldu şimdi bunun içinmi!! hergün kavga.. hep susan hiç konuşmayan bi adam.. geçermi bu günler hayır.. hiç inancım yok.. kendide diyor artık. pamuk ipliğine bağlıyız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?