- 6 Nisan 2010
- 312
- 158
- 303
- Konu Sahibi Karanlik111
-
valla ne diyim helal size.sabredip yapmışsınız.darısı bizlerebizde eşimle zaman zaman yüksek tansiyonlu tartışmalar yaşıyoruz. ama bu durumu uzatıp sündürmüyoruz. evliliğimin ilk 3 yılı benimde korkunç geçti. iki yıl kayınvalideyle yaşadık. her gün cehennem günüydü. ama ben ne eşime ne de kayınvalideme karşı en ufak bir hakarette bile bulunmadım. hani söz gümüşse sukut altındır diyorlar ya, en canlı örneğiyim sessizliğim ile çevremdeki herkesi dize getirdim. kolay olmadı ama başardım. çünkü benim için en önemli konu ailedir. şuan kayınvalidem bana aşkım diye seslenir. yaptığı herşeyi affettim. kendime sorun yapıp uzatmadım. eltim ile aynı bina oturmalarına ragmen kadını bir kez olsun yoklamaz, çocuklarını göndermez. ben her hafta sonu 6 yaşındaki kızımı onda kalmaya gönderiyorum. babaanne ile anıları olsun, kadın bugün var yarın yok. en azından geçmişini babaanneli anılar ile doldursun istiyorum. bu çocuk için çok önemli bir şey.
Ben de 1,5 senelik evliyim.. Ve bu aralar gerçekten sürkli tartışıyoruz... Düzeliyor sonra tekrar... Benim de bebeğim var ve o olmasaydı inan durmazdım yanında.. Restlerim olurdu ama bebeğime kıyamıyorum... Çok yoruldum...
valla cnm tebrıkler herkes sızın yaptığınızı yapmaz..bizde eşimle zaman zaman yüksek tansiyonlu tartışmalar yaşıyoruz. ama bu durumu uzatıp sündürmüyoruz. evliliğimin ilk 3 yılı benimde korkunç geçti. iki yıl kayınvalideyle yaşadık. her gün cehennem günüydü. ama ben ne eşime ne de kayınvalideme karşı en ufak bir hakarette bile bulunmadım. hani söz gümüşse sukut altındır diyorlar ya, en canlı örneğiyim sessizliğim ile çevremdeki herkesi dize getirdim. kolay olmadı ama başardım. çünkü benim için en önemli konu ailedir. şuan kayınvalidem bana aşkım diye seslenir. yaptığı herşeyi affettim. kendime sorun yapıp uzatmadım. eltim ile aynı bina oturmalarına ragmen kadını bir kez olsun yoklamaz, çocuklarını göndermez. ben her hafta sonu 6 yaşındaki kızımı onda kalmaya gönderiyorum. babaanne ile anıları olsun, kadın bugün var yarın yok. en azından geçmişini babaanneli anılar ile doldursun istiyorum. bu çocuk için çok önemli bir şey.
bende hiç bir zaman yapmacıklık yapmadım. eğer sorun varsa hiç kimseyle görüşmedim, konuşmadım. buradan yapmacıklık olarak algılamayın. mesela benden aşırı derece korkuyorlar. bu da bana karşı saygılı davranmalarına sebep oluyor. sadece ben ne istiyorsam onu yaptım. yeri geldi aynı masada oturup yemek yemedim. tepkimi sessiz ama ağır bir şekilde belli ettim. ortada bir sorun varsa avazınız çıktığı kadar bağırmak, hakaret etmek size haklı değil sevimsiz yapar. problemlere karşı nasıl bir tavır göstereceğinizi bilmiyorsanız durumu yönetme yeteneğiniz yok demektir. inatlaşmakla da sorun çözülmez. eğer mutsuzsanız mutlu olmak için çaba göstermeniz gerekir. erkekten beklenecek çaba beyhudedir. çünkü erkek kavgadan sonar evden çıkıp gider, maç seyreder, erkek arkadaşlarıyla muhabbet eder yada başka kadın bulur. yani sizin üzüntünüz, mutsuzluğunuz onun umrunda bile değil. kadınlar burada hata yapıyor. siz sadece kendinizi mutsuz ediyorsunuz. adamların size deli gibi aşık olduğunu da zannetmeyin. çünkü en ufacık bir fırsatta size değil kendini düşünür. erkekler bencildir. bunun başka açıklaması yok. erkekleri kendinize rakip olarak görürseniz işler hep alt üst olur. mesele şu kadın olarak eşi baştan çıkarakcak noktalar bulup sevgiyle kendinize bağlamak ve onun egosunu yüceltmek. eğer gurur yapıp geride durursanız erkek kendiliğinden ayaklarınıza gelmez. erkeği kral yaparsanız sizde kraliçe olursunuz.valla cnm tebrıkler herkes sızın yaptığınızı yapmaz..
ben mesela bana yapılanları unutmam..kırıldıysam da sevındıysem de bellı edeerım..yapmacık olamamm..
allah yardımcınız olsun kızlar..
evde huzursuzluk çok kötü bir şey rabbim kımsenın yuvasını bozmasın..huzur mutluluk versın...
başlarda kendime yediremedim bu durumu. hayalini bile kuramıcam şekilde evlendik. hayal ötesiydi benim için. bianda herşeyin bukadar değişmesini kabullenemedim. kimselere bişi anlatamadım, bide yeni evliyim zaten "aile mahremiyeti" adı altında herşey içimde patladı. içimdeki o kaosa eşimide sürükledim. ilgisinin azalmaya başladığını farkettiğim andan itibaren çok üzerine gittim bana sürekli lütfen sabır lütfen sabır dedi. başlarda değiştiğinin farkında olduğunu, ama kendisiyle mücadele ettiğini, zamanla herşeyin oturcağı inancında olduğunu söylerdi. ama 3 ay 5 ay 7 ay derken ben artık sabredememeye, bişilerin değişmediğini gördükçe hırçınlaşmaya başladım. hergün evde hırgür. üstelik 7/24 bi aradayız. aynı işyerinde çalışıyoruz. bunun etkisi olabilceğini düşündüğüm için o hernekadar bana sabırsız desede sabrımı yeteri kadar gösterdim. ilk yüzükler takıldığında gözlerine bakıp "sen bana şükrü öğreten adamsın" demiştim. şimdi ise beni "isyana" sürükleyen en büyük hayal kırıklığım..valla ben de merak ediyorum ne diye evlenmek isterler ki madem? bekar kalsınlar.bir de neden ısrar olmadı sevgili kalsaydk
aşık olup evlendim her seye göğüs gerdm her seyini kabullendm ne oldu?cehennemdeyim şşu an ve ona göre o haklı ben haksızım...keşke hiç evlnemesydim diyemiyorum dünya tatlısı bir bebeğim var.ma böyle mutsuz bir ailede nasıl buyur bilmiyorm.bir arada kalıp rol mğ yapmalı.ben akıllı bir insandım nasıl bu hale getrdm kendimi..öyle pişmanımki...anlatsam olanları eminim direk ayrıl dersiniz.anlatacak gücüm hiç yok.kırgın ,üzgün mutsuz huzursuzum..
aynen canımm bende senın gıbı yaptım.gözümü kararttım riske attım...Amin.. Gerçekten öyle.. Öncesini bile bile bir insanla gözünü karartıp evlenmeyeceksinn bunu geç öğrendim...
ne deveyi güdebiliyorum ne diyardan gidebiliyorum öyle arafta bi durum..aynen canımm bende senın gıbı yaptım.gözümü kararttım riske attım...
evlenince belkı değişir dedım belkı daha ılgılı olur dedım amaa değişmedi...
ya bu deveyi güdücen yada bu diyardan gidicen şekerim böyle yani..
VALLA CANIM ne dıyım kı bı yol seçmen gerek böyle ne kadar dayanabılırsın..ne deveyi güdebiliyorum ne diyardan gidebiliyorum öyle arafta bi durum..
artık tırlattım zaten. ben seçmicem ama ona seçenekleri sunmaya başladım bile.. yolun sonu göründü belkide kim bilirVALLA CANIM ne dıyım kı bı yol seçmen gerek böyle ne kadar dayanabılırsın..
dayan dayan da nereye kadarrr arkadaş ya
ah be canım yaaa aranızda kı sorun cok mu buyuk kı..yuva yıkmak kolay cnku devam ettirmek zor..artık tırlattım zaten. ben seçmicem ama ona seçenekleri sunmaya başladım bile.. yolun sonu göründü belkide kim bilir
beni yazmışsın resmen.Ben de 2,5 yıldır evliyim mutsuzum, çoçuğum yok ..
Artık o çok şiddetli kavgalarımız kalmadı eskisi kadar, olsa da çok nadiren ..
Ama normal sohbet ederken bile, hayata bakış açılarımız, beklentilerimiz, sevme şeklimiz ve sevmekten
anladığımız şeyler çok çok farklı ..
Şuan anlıyorum ki çok yanlış bir seçim yapmışım, içim çok soğuk, donuk ona karşı ..
Daha doğrusu düzelmeye iyileşmeye başladık sanıyordum ama,
en son ettiğimiz kavgada gözüm açıldı sanki ..
İçimden sanki son kez birşey kopup gitti ..
Şimdi buz gibiyim ..
Ama ayrılmaya hiç bir engelim olmamasına karşın, ben hep buhran hayatı yaşamaya meyilliyim ..
Çok sık tartışmasak da artık, bazı konuşmalar, sohbetler bile buz kesmeye yetiyor içimi ..
Benim evlilikte hayal ettiklerim bunlar değilmiş .
durup durup -güçlü-gururlu-saygı duyulan-işinde başarılı-eşini eve bağlamış-çok okuyan- bi kadın olduğunuzdan bahsetmişsiniz.ama 'sen dilini' kullanarak insanlara yol göstermek yerine onları kendilerini savunmaya iteceğinizi öğrenememişsiniz.oda yoğun bir şekilde çalışıyor. ikimiz beraber çalışıyoruz. ama erkeklerin fıtratını, düşüncesini, yapısını çözdüğüm için basit şeyleri mesele etmiyorum. beraberken çok eğleniyoruz. onun varlığı bana daha fazla güç veriyor. ilgisi ve sevgisi yaptığım her şeye değer. ama bunu anlamanız için yeterli birikime saihp olmanız gerekiyor. kalp gözünüzün açık olması gerekiyor. sadece sıradan insanların düşündüğü gibi düşündüğünüz için hayatı hem kendinize hem eşinize hem de çocuğunuza zehrediyorsunuz. nefsinize eziyet etmeyin. tüm psikologlar aynı şeyi söylüyor; beklentiniz çok olmazsa daha fazla mutlu olursunuz. gerçekleri görmeniz için daha fazla sıkıntı çekmeniz gerekiyor galiba. boşandığınız zaman anlayacaksınız hayatın anlamını ama çok geç olacak. çocuğunuz babasız, aile bağından uzak, çok sıkıntılar içinde büyüyecek. bir babanın gücünü üzerinde hissedemediği için yaşama daha cılız bacaklarla tutunmaya çalışacak. ve aslında tüm bunlara siz sebep olacaksınız. sırf nefsinizin istekleri yüzünden bebeğinizin gerkeç ihtiyacı olan aile bağını ondan esirgeyeceksiniz. emin olun hiç bir erkek yada hiç bir evlilik mükemmel değildir. ama siz hep mükemmeli arıyorsunuz. eşiniz sizin isteklerinizi harfiyen yerine getirsin, öyle davransın, böyle baksın.... ayrıntılarda boğulurken esası kaçırdığınızın farkında bile değilsiniz. biraz okursanız herşeyi fark edecek yetiye sahip olursunuz. çünkü erkekler bir aileye nasıl bakacağını veya bir kadına nasıl davranacağını öğrenecek zeminde yetişmiyor. onların hayatı hep laylaylom. bu yüzden beklentileriniz çok olursa olan çocuğa olacak maalesef.
aynen canımm bende senın gıbı yaptım.gözümü kararttım riske attım...
evlenince belkı değişir dedım belkı daha ılgılı olur dedım amaa değişmedi...
ya bu deveyi güdücen yada bu diyardan gidicen şekerim böyle yani..
VALLA CANIM ne dıyım kı bı yol seçmen gerek böyle ne kadar dayanabılırsın..
dayan dayan da nereye kadarrr arkadaş ya
Gece gece merak ettim hepsini teek tek okudum
Okadar farklı fikirler ve taktikler var ki herkes kendi dogrusunu savunmuş
Aslinda bu konularda pek taktik verilmemesi gerektigini daha iyi anladım burada
Ben evliligimden pisman ve mutsuz degilim ve bu taktiklere bakinca dusundugum tek sey bu uyelerin mutlulugu bulduklari yollarla
Ben asla mutlu olamazdim
Sorun cozecegim diye butun evin yukunu sirtlayip herseye yetismek ,kocayi mutlu etmek mi mutluluk
Hayir
Digerler fikirler icinde buna benzer hayirlarim var
Ben mutluyum ama hic kirmizi rujla kapiyi acmadim
Cunku parfum siktigimda bile ben parfumu degil seni kokluyorum diyen esim yuzume surecegim boyayla mest olmaz ki
Iki bulasik yikatacagim bi kac istegimi yaptirayim diye sirnasmadim esim zekidir cunku oyle seyleri sevmez ve yardim etmesini istedigimde eder bunu dogrudan soylemeliyim ,usenmez
Yani ben cikarim var,istedigim bisey var diye cilve kullanmiyorum ici den gelince yapiyorum
Sorunlari cozmek konusundada cok daha farkli yollar izliyorum daha fevri ve sert oluyorum ve bu bicoguna yanlis geliyor dogru bulan az
Benim yaptiklarim bizim evliligimizi yipratmadi ama baskasi yapsa benim yaptigimi is kim bilir nereye giderdi. BUnu dusunerekten beni cok elestiren oldu lakin her iliskinin dinamigi coook cook ayri ve baska
Uzatmakta istemiyorum tek tek yazarak yani herkes bi yolunu bulmuş kendince yada bulamamis ama bu herkese uymaz herkesi mutlu etmez aslinda cunku kisiler ve hayatlar bambaska tartismanin alemi yok
evet burda okudukça ben de bakıyorum ne çok kişi varmışbeni yazmışsın resmen.
bunları yaşayan bir ben değilmişim..
beni yazmışsın resmen.
bunları yaşayan bir ben değilmişim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?