evli ,pişman ve mutsuzlar..dertleşelim mi?

Alın benden de o kadar.
Özel yaptırdığım eşyalarım, evimin projesi üzerinde birçok kişinin emeği olan şeyler bile tiksinç geliyor artık gözüme.
Sizin en azından kayınvalideniz yardım ediyormuş.
Eşimin ailesine yeni tanımım 'buda heykeli'.
Anne ve babası heykel gibi oturur yalnızca, biz gençler el pençe divan şeklinde koştururuz.
Tabi bu gençlerden kastım sadece görümcelerim ve ben.
Erkekler oturur öyle put gibi, hatta yayıla yayıla otururlar, bizlere yer kalmadığı için sandalye tepesinde dikiriliz.
Eşim bana yardımcı olmaya çalıştığında, çay veya tabak servisi yaptığında kayınvalidem ' sen geç otur oğlum, onlar kız tabi yapacak' diye sesini yükseltiyor.
Benim evimde misafiri nasıl ağırlayacağıma dair kararlar bile veriyor, misafirden yarım saat önce gelip aldıklarını koyuyor bunları da ikram et diye, neler yaptığımı kontrol ediyor, şöyle koy böyle servis et diye de tembih ediyor bir güzel.
Sanki ben bir çok şey yapmamışım gibi, yaptıklarım yenilmez şeylermiş gibi...

Evlendiğim günden beri, niye evlendim ben diyorum.
Kadını sadece evin hizmetçisi olarak gören, hiçbir kararda fikri dahi sorulmayacak kadar değer verilmeyen, herkesin ne yapacağına karışmayı kendinde hak gören bir aileye neden geldin oldum, neden evlendim?
Aklımda hergün bunun gibi nice soru var...

Eşimle bile kavga ettiğimizde, seni istemiyorum dediğimde ' zorla tutacak halim yok, istemiyorsan beni boşanırız, gidersin ailenin evine bana mebur değilsin' diyor.
Normalde erkek 'ceketini alır gider' ya hani, ama burası her şeyleriyle onlara ait görüldüğünden, ben bu evde bir hiç olduğumdan gidecek olan bile ben oluyormuşum...

KIzlar yafff( ev var, araba var, para var, kayInvalide karismaz, uzagim yurtdisindayim, esim iyi insandir(arasira cocuk baskIsI yapsa da)...ama hayata bakIs acIlarimiz, beklentilerimiz, zevklerimiz, ilgi alanlarimiz farkli...bekarken cok daha mutluydum...galiba benim ilacim ozgurluk....

bizde öyleydik bebğim 5 buck aylk.aynen sizin gibyz biz de. sadece bir sefer kornmadık ve bebeğim oldu :) iyi var hayatımn anlamı oldu.küfür bağrma biz de de var.

Maşallah, bebeğini Allah bağışlasın ..
Hakkımızda hayırlısı olsun ..
Artık ne doğru ne yanlış bilemiyorum ..

Meğer ne kadr bu dertle başı belada olan varmış...ben eşimi tek sanırdım..mutluluk yastğımızn altındayken nasıl olur da bu kadr mutsuz oluruz die şaşıran da bi tek kendimim sanırdım..
Ben de bıktım ilgisizlikten..severek mutlu olmak için evlendiğm adamın beni değersizlştirmesinden ben de bıktım..ay 30 gün biz 25 günü küsüz..baksan elle tutulur hiçbi sebep yok..içki yok kumar yok ikmz de evden işe işten eve..boşanmaya gitsek,hakim size rahatmı battı diyecek eminim..ama kazın ayağı öyle değil işte..hani evlilik,nerde ben göremiyorum..tv müptelası bi adam..yaptğı tek şey sorunsuz bir iş gnünü bitirip bi an önce eve gelip koltuğa uzanmak ve tv..32 yaşımdayım..daha 3 yıllık evliyiz..ve biz başındaki 3 yılda böyleysek soraki yılları hangi sabır ve anlayışla karşılıcaz..genç bi kadın ne ister..kocasının sevgisini ilgisini..arkadşlarmın eşlrini dinliyorm,bi tanesi eşine sölemdn duşa girse kıyametler kopar,ki beni almadn nie duşa giriyosun die..benmki adet zamanmı bile farketmz(çok afedrsinz).benm imam şakayla takılmalarm olmasa sanki hiç birlkte olmucaz..bu nedir yaaa..bunun içinmi evlendk..evlendk,ohh 1 yıl içinde hemen çocuğmz da oldu..eee..iki ev arkadşı modunda devam..o da küs ev arkdşları..Allahım nolur yardm et..şuanda bile ben yatk od.takılıyorm o salondaydı..duşa girdi..ve ben en son ne zamndı hatrlamıyorm...10 gün yk 20..yazarken bile içim daraldı..
Hani yazıyoya arkdşlar..belki şöle düşünmştr..belki böle istiyodur..bi de şöyle deneseniz vs...nie yaaa..ağır sebepler yksa mutlu olmaya engel..nie bu kadr kafa yormk zordnda kalmak...seven insan mutlu etmeye çalışır..ki kendi de böylece mutlu olur..acaba öylemi acaba böylemilerle ömür geçermi...

Ben de içimi döktüm işte arkdşlar..hiçbi yernden tutamıyorm bu evliliği..sonumz hayır olur inş

Tamamen kişilerlerın karakteri ile alakalı bence, mesela şimdi benim eşim diyelim ki mutfakta duran tuzluğun, tezgahın üstünde duracak tost makinesine ya da kavonoza kadar karışıp, gereksiz olduğunu dikte etmeye çalışıyorsa, çalıştığım halde aldıklarıma yaptıklarıma karışmak istiyorsa, kendisi çok çabuk sinirlenip ağzına geleni sayıyor, siz diyelim bişey düşürdünüz, bişeye zarar verdiniz kırdınız falan '' dikkat etsene '' diyip tepki gösteriyorsa ama aynı şeyi kendisi yaptığında kendisi gülüp geçiyorsa sadece kavga etmemek için kendinizden ödün veren siz olmuş olacaksınız. Yok mu böyle zor ve geçimsiz insanlar? Ben bu foruma kaç senedir üyeyim neler okudum neler..

Siz kendinizi beğendirmek için dikkat edeceksiniz de edeceksiniz sonra bir bakmışsımız giden hep sizden gitmiş! Karşı tarafta anlayabilecek kapasiteden eser yok.. Bu durum zamanla onurunuzu, gururunuzu zedeleyecek. Herşeye karışan insan demek sizi herşeyinizle yönetmeye çalışan, kendini tek doğruyu kendisinin bildiğini, en mantıklı ve sağlıklı kendisinin karar verdiğini düşünen insan demektir. Bişeyi zor beğenir, hep eleştirir, bir türlü yaranamazsınız..

Nefret ettiğim erkek değil insan profilini anlattım bu arada, benim için bir ilişkinin, evliliğin bitmesinde illa ki şiddet, aldatma, alkol, kumar olmasına gerek yok hatta belki bir tokatı bile ilişkimizi masaya yatırıp genele dayandırınca affedebilirim ama bu karakterle pişman olmadan yaşamaya çalışmayı kabul edemem ve kalan ömrümü bunu bile isteye bu şekilde geçirmem kendime yaptığım en büyük haksızlık ve saygısızlık olur..

5 yıllık evlilik çocuğum ayın 20 günü sudan sebeplerden çıkan kavga evde benim dediğim olacak diyen despot biri çalışıyorum evime çocuğuma eşime elimden geldiğince yetiyorum ama bunlar eşime yetmiyor hep bir tık fazlası. Bizi dışardn görenler derki eşinle yaşlanmazsın ama gelin bunu birde bana sorun şuanda bile aynı evin içinde 1 haftadır konuşmuyoruz anlatmak istediğim o kadar şey varki ama kendimi ifade edebileceğimi bile sanmıyorum

Cok uzucu yaaa...bu dusuncesiz erkekleri ceken kadinlar daha ozgur ve cevre baskIlarinIn olmadigi bir ulkede yasasalar yuzde doksan besi bosanIr...cogu korktugu icin bosanamiyor..

Evet hem çevre baskısı hem ne bileyim insan kendi düzenine alışıyor baba evinde tekrar nasıl yaşarım bunun düşüncesi zor geliyor

Ama dusununce bu durum çin iskencesi gibi...dusunsene insan dunyaya bir kere geliyor ve anlasamadigi bi insanla zamanini omrunu heba ediyor...yaa son donemlerde bu durum uzerine dusunmekteyim...etrafimda gordugum cogu evlilik zorlama gidiyo...bayanlara acIyorum yaa...

Bence evliliğinizde çok büyükbir problem yok. sadece iletişimsizlik var. hep derim Hürrem Sultan gibi davranın Sultan olun diye. bulaşık çamaşır şu bu evliliğinizi niye yıksın ki... mesela evde yığınla iş var ve kocanız sizin elinden bir kahve istedi diyelim. her şeyi bir kenara bırakıp kahvelerinizi alıp hoş sohbet ortamı yaratıp kocanızla neden iyi vakit geçirmiyorsunuz? çünkü işler hep öncelikli biz kadınlar için. adamlar dağınıklığı işi gücü görmez. adamlar kendileri ile ilgilenecek bir hatun görür. güzel giyinmiş, hafif şuh bir kadın tarafından baştan çıkmak ister. feminist söylemler ve hareketleri size sadece mutsuz eder. kocanıza bir kral olduğunu hissettirmezseniz siz de kraliçe olamazsınız. çünkü kadınlar erkeklerin aynalarıdır. orada kendilerini görmek isterler. adamı adam yapan karısıdır. fazlasıyla negative enerji yüklenmişsiniz hem siz hem eşiniz. eğer hala aranız kötü ise tavır değiştirin. mesela telefonuna edepsiz mesajlar göderin. anında yanınızda bitecektir. aile dünyadaki her şeyden daha önemlidir. buna inanın. ailenize inanın. erkekler siz değişmediğiniz sürece değişmezler. kocanıza sahip çıkın. hemen bu evlilik olmadı deyip buruşturup atmayın çöpe. siz bir aile kurmuşsunuz bu aileyi yürütecekte sizsiniz yani kadındır. erkekler bir kadının himayesinde olmak sevgi ve şefkat görmek ister. erkek evlatlarınıza bakın. anneye ne kadar düşkündür değil mi? işte büyüse de bir kadına duyduğu ihtiyacı başka hiç bir şeye duymaz. o size gore kötü bir insan siz de emin olun ona gore kötü bir eşsiniz. siz iyi bir eş olursanız oda size karşı iyi bir koca olacaktır. yazdıklarımı haklı haksız ayrımı yaparak okumayın. elbette ki kadının işi zordur. bir çocuk bakmak, bir ev yönetmek ve kocayla iyi geçinmek zordur ama unutmayın yuvayı yapan dişi kuştur. aslında aile reisi kadındır ama bunu fark etmediğinizde hep karşıdan beklentiler doğar. beklemeyin. sadece yapın. üzerinize düşenin fazlasını yapın hemde. evinizin Sultanı olun. control sizing elinizde olsun kocanıza sadece iyi bir eş olun. erkekler başka bir şeye bakmaz. sadece size bakar. siz onun için emin olun önemlisiniz. ama üzerine gittikçe bu hisleri değişir. siz iyi olduğunuz sürece dünyanız da iyi bir hale gelir. sevgiler...

iyi yapmşsın canım bnende içimizi dökelm diye açtm konuyu.genelde konu açlnca kişi üstünden gidilirya istedmki gelip gelipsinirimizi burda boşaltalım diye düşündüm.inanın tv başnda otrmayı tercih ederdm. bilg başında kualklıkla kopk bi insan yerine

buyrn daha önce yazdğm mesaj.

arkadaşlar bu arada yanlış anlaşımışım örenğin kahve konusu bizimeeeenn basit konumuz.başka bir kızla mesajlaştığını bile gördüm! hamlydim affettim sırf bebeğim için.sadece mesajlaşmışlar kızla konstum.affetmedim hala ama bebeğim var işte...
evimin işini yaparım hiiiçç sorun değil.9 aylık hamilyken bile evimin işini yemeğimi ütümü asla eksik etmedim.bir gün olsun çorba makarna koymadım masaya hep güzel yemekler.ilk ay ok midem bulanıyordu yermden kalmıyordm iş yapaamd ay ev çok psialnedi dedim kendşme kızıyodm ne dedi biliyor msunz? elektrk süpürgesinden de mimiden bulanıyor!!!! ah neler neler! ben suçsuzum demiyorum bende d vardır elbette ama bu denli yapmadım hiçbir zaman!
hastanalndığnda ben de mi demelym evde erkek mi var sanki! götüreymde bilmem kim yapsın şu işmizi! böyle mi denir ya!aptal kafam vercektm parayı alcaktm kadın ne yoruyosam kendimi!güya 3-5 kurus biriktrelm diyrom paşam keyfnde !bişr de arkadaşlarına ısmarlar

kahve konusuna gelnce emin olun bende severm oyle karşlklı kahve ama onun istediği bilgisayar başnda oturrken önüne kahve getrmemi istedi.yoksa yemeğimizi yesek ortalık dağınık olsa bile umrumda değil karşklı içtkren sonra.

ki masa başnda sohbeti çok severm ama onn istediği o değilki.
ben etrafı toplayım bilgisayar başına onun yanına oturup(ki busırdaa bilgi bırakıp bana bakmaz bile)
kahvemizi "BERABER" İÇMEKTİ.
ayrıca emn olun o dedklerinizin kaaç katını yaptım sonç dön dolaş aynı yer. makyaj kıyafet çeşitli fantezi vs vs ama aynı yere geliyoruz.neden biliyor musunuz? çünkü dünylarmz farklı hoşlandğımız şeyler farklı ve evet sanrm iletişimsizlk başlıca problem. yoksa eğlenöeyi gezmeyi süslenmeyi benm kadar az insan sever..

ha şuda var yılların birikimi bizi çok yormuş.belki kafa dinlemek lazım.bıraktık zamana ne olur bilmem..

ha birde ben öyle düşünmüyorum.adam kadını kadın yapar.kadn mutluysa o ev huzurlu mutludur kadın mutsuzsa ne huzur ne mutluluk olur.erkek ekrekk diyip tepemize çıkaırlan yüksek egolar yüznden hep bunlar zaaten. erkek değil değerli olan kadındır.kocamı kaptırmayım modları kadar yanlış bir şey yok.

canım senin yaşadıklarının alasını yaşadım. yazılarımı takip edersen ayrıntıları okursun. ben başka bir şeyden bahsediyorum. erkeklerin hepsi aynıdır. istisnalar azdır. ama genel yapı bu. eğer erkek eşi tarafından yeterince doyurulmazsa başka kadınlar araya girer. çünkü hiç bir erkek namusunu filan önemsemez. bunun önüne geçecek sensin. sadece sen olmak istiyorsan hayatında bunun için çaba göstereceksin. aileyi ayakta tutan kadındır. çünkü erkekler yeterince aileye ilişkin donanıma sahip değiller. aileyi koruyacak ve kollayacak sensin. bana bakmaz diyorsun ya hala ondan ilgi bekliyorsun. sana Nevzat Tarhan'ın evlilik psikolojisi isimli kitabını tavsiye ederim. orada tüm sorularının cevabını bulacaksın. eğer çaba göstermezsen evliliğin yıkılır ve gelecekte karşılaşacağın daha büyük sorunlar nedeniyle keşke boşanmasaydım diyeceksin. evliliğin için mücadele etmezsen hep mutsuz olacaksın. özel taktikler istersen özelden mesajlaşırız. çünkü ben bunu başardım. 7 yıllık evliyiz hala kocam uyurken elimi tutar, saçlarımı okşar, muthiş bir kadın olduğumu söyler durur.

önyargıların yüzünden yazdığımı yanlış anlamışsın. ben adamı adam yapan karısıdır yazmıştım.

Flzszn arkadasim ilk basta sunu soyleyeyim her taktik her adamda ise yaramaz...cunku her erkek aynIdIr olayI bir klisedir....yok oyle bisey...siz esinizle bi suru sorun aşmış olabilirsiniz ama belli ki farkli erkekler tanImamIssIniz..her iliskinin dinamigi farklidir...karakterler istekler oncelikler bayandan bayana erkekten erkege degisir...

önyargıların yüzünden yazdığımı yanlış anlamışsın. ben adamı adam yapan karısıdır yazmıştım.

belki olabilir.kızdığım şey hep bizm dert edip uğraşmamız hayatın evliliğin evin tüm yuku uzremzde.üstne birde erkekle uğraş.hayat arkaşı olcaktık,"eş" olacaktık derken anne oluyoruz hem eşe hem çocuğa.köle olup çıkıyoruz

geçen gün aslanlarla ilgili bir belgesel izledim. dişi aslan gidip avlanarak yuvasına yiyecek getirirken erkek aslanda gücüyle yuvasını teklikelerden koruyordu. bizde hem çocuk doğurup hem çalışıyoruz. erkekte yuvasını koruma görevini üstleniyor. Sabah erkenden kalkıyorum. çocukları okula hazırlıyorum, kahvaltıyı hazırlayıp akşam yemeğini ocağa koyuyorum. evde hem bakıcı var hem temizlikçi. ama ben kimseden beklenti içerisine girmiyorum. akşama kadar yoğun bir şekilde çalışıyorum. akşam eve gidince çocuklarla oyunlar, eğlenceler vakit geçiriyorum. erkenden yatırıyorum. bana kalan kısımda bir saat ders çalışıyorum. eşim gelince de onunla vakit geçiriyorum. herşey tıkır tıkır işliyor. eşim evden bir çöp dahi atmaz. alışverişi hep ben yaparım. faturaları yatırıp çocukların okul ücretlerini öder ve çalışanların maaşını ben veririm. eşimin evle ilgili hiç bir sorunu yoktur. çünkü ben o evin hanımıyım ve her şey benden sorulur. eşim bir yere gidecekse benden izin ister. hatta arkadaşları dalga geçer. dominat bir kadın değilim. sadece aileme sahip çıkıyorum. başka kadın mevzuları da oldu. hepsinin eline defteri dürüp verdim. kayınvalidemle iki sene aynı evde oturdum. çok sıkıntı çektim ama sonunda kadının en yakını ben oldum. herkesin sorunlarını çözdüm. sorun yaratmak değil çözüm üretmek önemli olan. köle olduğunu Kabul edersen herkes sana bir köle gibi davranır ama evinin hanım olduğunu düşünürsen herkes sana ona gore davranır. eğer geçmişte yaşasaydım bir bey hanımı veya bir sultan olurdum kesin. çünkü yüce ruhlu insanlar hep çözüm üretip hızır gibi yetişmiştir. yaptıklarımın karşılığını da kat kat alıyorum. çevremdeki herkes kadın erkek herkes bana karşı büyük bir hayranlık duyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…