evli üç çocuklu anne

Bazen burda yorumlarda şöyle demiş,böyle demiş okumuyorsunuz yorum yapiyorsunuz diyenler oluyor da sizide o yüzden yazdınız sandım.
Böyle konular genelde askıda kalıyor zaten, konuyu ilk açtıklarında sebep, sonuç bağlansa sorun olmayacak.

Çocuklara alınanları görmüyor muydu ? Nereden geliyor bu değirmenin suyu demedi mi ? O zaman hava hoştu şimdi karşısına borçlar çıkınca mı sorun oldu ?
Tek hatanız var. Çocuklara aldıklarınızı bak bunu BEN aldım şu kadara dememek olmuş böyle bir adama. Demek ki bunu idrak edebilen biri değilmiş çünkü

O zaman böyle söyle sen de annen yuzunden stres attim falan de. Sen kistikca benim alasim geldi sen kisitladikca yaptim de üste çık.
Eşim sinirlendiğinde öfke patlaması yaşıyor malesef bunları söyleyemiyorum bana zarar vermiyor Allah'tan ama kırıp geçiyor bu sürekli olmuyor Allah'tan bi kez evliliğinin başında olmuştu bi de bu kez bu kadar şeyin üzerine bunu söylesem düşünemiyorum o yüzden ben sinirli olduğumda o susar o sinirlendiğinde ben susuyorum

Yok yok ben o amaçla demedim. Yorumları okumadan yazanlara hep sordum bu soruyu çünkü belli ki detaylardan haberi olmamış kimsenin
900 bin borç kılık kıyafet + ev eşyasına harcanan para. Daha sonra detaylar da verdi ama konu sahibinin harcamalara verdiği ilk cevap buydu

Az önce eşime bahsettim, adam nasıl fark etmemiş dedi. Alınan , ödenen şeyleri görmüştür. nereden geldi demedi diyor.

Mecbur alınmalı ödenmeli yazmışsınız da ne mesela. Çocuk misal baleye gidecek , eşin olmaz diyor, çocuğunuza git babandan iste neden demediniz.

Eşiniz ilk evlenirkende borcunuzu Ödemiş, muhtemelen yine çok harcarsınız diye maaşınızın üçte birini istedi. Sandı ki kalanı ile geçinir abartmaz. Sizden aldığı parayı yememiş hesaba atmış. Kayınvalideniz çocuklara baktığı için ona alışveriş yapılması mantıklı. O bakmasa 3 çocuğun özel okul masrafı zaten maaşınıza tekabül ediyor.

En azından kendine bir şey almış elle tutulur bir şey var.
Benim koca rus ruleti masalarina yatirdi o parayi, o yüzden konu sahibesinin harcadıgı paraya üzülmedim.

Yakın arkadaşımın eşi de 750 bin borç yaptığında boşanacağım dedi ama çocuk vardı bir süre sonram sakinleştiler. Şuan borcunda çok azalttılar birlikte. Ama kız hala adama güvenmiyor banka hesap özeti istiyor ve korkuyor. 900 bin gerçekten yüksek bir tutar, atıyorum bu yaz için tatil planınız varsa onu kısaltabilir, aktarabilir ödeme ve alacaklarınızı buna göre ilerletebilirsiniz. Ben parayı çok harcarım tedirginliği ile eşime atıyordum ve çok düşük bir kredi kartım vardı hala da 40.000 falan kredi kartım kendim tuttum o seviyede. Ki açıldığımda tek maaşla lafı bile olmadan kapanabilsin diye. Nakit avans çekimine kapatın, kredi kartı limitinizi çok düşürün. Marketti falan da esiniz ilerletir bir süre almayın eve bir şey. Ödemeleri yaptıkç

Niye eziksin bacım?

Çalışıyorsun. Neden bu eziklik

Siz korkuyorsunuz bu adamdan ve bu sebeple iletişiminiz de sorunlu; borcunuzu rahatlıkla söyleyemiyorsunuz, gerektiğinde yardım isteyemiyorsunuz. Bu konuda sorulmamış sanırım, neden böyle bir ilişkiye üç çocuk?
Ayrıca benim bildiğim önce başat ihtiyaçlar giderilir sonra yatırım işlerine girilir. 30-40 binle ancak aç kalmayacak kadar yersiniz ki 6 kişiye gene de yetmez ama önemli değil çünkü çocukların adına birikim hesabı açmış babaları...
Biraz da iyi olmuş, kendince küçük hesaplar mı yapıyordu bilemiyorum ama birlikte ödeyeceksiniz o borçları nihayetinde. Neye yatırım yaptığını tam biliyor musunuz? Belki bozar ya da alınmış bir şey varsa satar öyle ödersiniz böylece artılar eksiler birbirini götürür. Sonra da ülke ekonomisini takip etmesini öneririm, mümkünse ahaber'den olmasın ama...

Niye eziksin bacım?

Çalışıyorsun. Neden bu eziklik
Eziklik borcu bu kadar yükseltmenin ödeyemeyecek duruma gelerek beni çaresizleştirmesi kendi imkanlarımla bunu altından kalkamayacağımın ezikliği ayrıca eşe mahcup olmak karşısına bu şekilde çıkmak gizlemek saklamak zorunda kalıp güvenini kaybettirmesi bu kadar yükün altında güçlü kalmak mümkün mü sizce basit bi memur maaşıyla düştüğüm şu durumda güçlü olamıyorum

Ayy sanki parayı kumar masalarında yemissiniz gibi davranmıs.bazi zamanlarda ipin ucunun kaçması normaldir.Sanki evliliğiniz deki tek sorun bu borç gibi gelmedi bana.Ayrica maaşımın iki katı bu borç demişsiniz ödenmeyecek kadar buyuk bir mebla gibi durmuyor.5 senedir biraz sıksaydiniz rahatlıkla kapatabilirsin bu borcu

Aylık ödemesi maaşın iki katı. Borç 900 bin TL, o da bugünkü rakam ödenmediği için faiz bindikçe biniyor.

E ekinzamani bu adam sizi iyice pıstırmış, sindirmiş. Tek hatanız yetişemediğiniz zaman söylemeyip borcun katlanması. Kendisine siz verin 30 bin TL ve bununla 3 çocuk 2 yetişkin ve 1 kayınvalidenin 1 aylık masrafını karşılamasını söyleyin. Benzin de bu masrafın içinde olacak. Eğer yetiriyorsa her şeyi ödeyebiliyorsa o zaman gitsin açsın boşanma davası. 3 çocuk makarna pilavla sağlıksız gıdalarla mı beslenecek, devamlı büyüyorlar kolu bacağı kısa giysilerle mi gezecekler? Konuşulmuyormuş, çok sinirliymiş, gözü görmüyormuş bla bla... Hiç giysi, et süt, kırtasiye malzemelerinden falan haberi yok mu bu adamın? Avrupa ülkeleri gibi her şeyin fiyatı 10 senedir aynı mı kalıyor? Okul servisini bile siz ödüyorsunuz, hiç demiyor mu bu kadın nasıl çeviriyor hepsini? Üstelik para yönetememe tutamama gibi bir durumunuz da var.

Yatırımı da sen yap, 3 çocuğun bizim annenin mutfak masraflarını da sen öde o zaman diyin çekilin kenara. Kendi şahsi harcamalarınız için ayırın, kalanı da ortak birikim hesaba koyun, sakın onun hesabına göndermeyin.

E ekinzamani siz evlenmeden önce ne kadar süre sevgili oldunuz? Demenize göre bekarken de borçlarınız oluyormuş o zaman da şimdiki kocanız kapatıyor Muş. Bu borçlar ne kadar idi? Bir de memursunuz kendi borcunuzu neden ödeyemediniz? Maaşınız borcunuzu kapatamayacak düzeyde idi ki demek ki ödeyemediniz ve yine bu adam ödedi doğru mu?

Şimdi bir kısım burada borcu çoluk çocuk ev giderine bağlamış da bekarken bunlar yoktu. Tek başınıza iken bile adam borç kapatmış. Demek ki sorun taa başından geri var. Sonunda patlak verdi.

1 sene sevgili kaldık Bekarken bu kadar yoktu ki o zaman eşimin yardımıyla kolayca ödedik ama evliliğin ilk zamanlarında oldu Bekarken olan borçlar evlilik aşamasında artmıştı kredi kartım doluydu kredi kartımı kapattı bi kredim vardı Onu da ben ödedim ama bendeki sorun alışveriş bağımlılığı ciddi boyutlardaydı

Fazla harcadiginizi söyleyemeyecek kadar sizi korkutuyorsa bu konuda tek hatali siz degilsiniz

Fazla harcadiginizi söyleyemeyecek kadar sizi korkutuyorsa bu konuda tek hatali siz degilsiniz
Diger yorumlari okuyunca kocaniz hakliymis dedim maalesef.

Her aldığımı söylemek gibi huyum yoktu ki tek suçum gizlemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…