evli üç çocuklu anne

Vallahi ben beş kişinin boğazına baktım yeri geldi annesine harcadım annesiyle babası ayrı evine malzeme alıp götürüyordum birde
Yarım yamalak yazıp eklemeler yapacağınıza konuyu güncelleyin biz de kime kızacağımızı bilelim. Tam o tarafa kötü bakmaya başlıyoruz pat bir şey yazılıyor bu tarafa dönüyoruz. 30 bin TL üç çocuğun masrafına yemesine içmesine anca ucu ucuna yeter, siz 5 + 1 masraf yapıyorsunuz. Kusura bakmayın anasına da oturup kendi baksın. Nasıl evlilik bu, eve çocuklara benim anneme sen bak, marketten mutfağa her gün taşı pişir topla temizle, sonra da git anamı besle. 30 bin TL 6 kişiyi doyurmaya yeter mi? Eşiniz ne güzel kemiksiz kılçıksız sıyırıp oturuyor. Yetirmeye çalışan siz, yetmeyince nakit avansla borcu borçla çeviren siz ama adam tüccar kafa ben parama bakarım diyor. Tamam çocuklarına yatırım yapıyor ama sanki bana kendimi ve çocuklarımı garantilerim sen sürün diyor gibi gelmeye başladı. Markette her hafta her şeyin fiyatı değişiyor değil mi?

Bence de ayni kisiye ait. Ikisinde de konu sahibinin ne dedigi,neye harcama yaptigi belli degil. Bir dedigi bir dedigini tutmuyor

Adamda eve katkida bulunuyormuş büyük masraflari hep o karşilamiş .
Arti bu zamanda çocuklarin adina hesab acip ileriyi düşünen biri .
Yani maaşini kendine değil ailesi için biriktiriyor .
Ileride hem çocuklari hem kendileri de rahat yaşiya bilmesin için .
Ayrica adamin borc yaptiğindan haberi yok ,olsa kesin destekci olurdu çünkü bekarken bile kapatmiş şimdi niye kapatmasin .

Evet konu sahibi suçlu kusura bakmasin .
Adam kendine harçamayip çocuklarin geleceği için para biriktiriyormuş .
Yarim bir gün eğitim masrafi evlilik masrafi ola bileceğini düşünmüş.
Kizmakta hayal kirikliği yaşamakta çok hakli
Zamana birakin biraz ,üzülduğünüzü ve değişmrk istediğinizi fark ettirin

Şimdi 30 bin para var ve üç çocuğun ve evin mutfak masrafini karşiliyorsun .
Hmmm..ben almanyadayim ve 600€ yapiyor ve evet çok .
Cocuklarin masrafi derken tam nedir?
Özel dersler mi muzik veya spor eğitimi?
Her aymi kiyat aliyordun çocuklara ?
Bilmiyorumda benimde iki cocuğum var ,şimdi yetişkin ve ayni harcamali bende yapiyordum .
Sadece marka almazdim

Servis parası 2500 kırtasiye masrafı okul ihtiyaçları harçlıkları

Tamam zaten borç büyük tepki vermesi normal de size günlük olan bütün maddi yükümlülüğü yıkıp sonra nerden geliyo bu değirmenin suyu diye sormuyosa eşinizinde kabahati var az değil ki 5-6 sene diyosunuz. Yani kusura bakmayın eşim bana ya da oğluma bişey alsam yeni görünce kesin anlar kaçmaz gözünden. Eşiniz bunları görmemiş ki eşi ne yapıyor hiç sormamış burda tek kabahati kendinizde aramayın sizi yalnız bırakmış maddi konuda bi de ne yaptığınızla da ilgikenmemiş. Bu bana doğru gelmiyor eşinizin de haksız olduğu durumlar var

Eşinin yaptığı da doğru değil, evde bir ortaklık yok. Herkes kendi canının istediğini yapmış. Ama hanımefendinin fütursuzca harcayıp, borcu dağ gibi birikene kadar saklamasını haklı çıkarmaz eşinin tutumu da.
Durum normal değil kesinlikle.

beni bilen bilir erkek haklı olsa bile ben kadını savurum ama bu konu çok farklı yerlere gitti. yani mal mülk alsan yine tamamım ama borç bu kadar da abartılmaz vaktinde söyleyip beraber bir yol bulacaktınız.

kocası karısını tanıyor.

alışveriş zaafını biliyor.

peki neden hesaplarını kontrol etme gereği duymamış? atmış kadının üstüne evin masrafını, çekilmiş kenara. sormamış mı hiç sen nasıl harcama yapıyorsun? gel bakalım hesaplarına? ekonomi kötü. her şey pahalı. nasıl alıyorsun bunca şeyi?

mantıklı her erkek merak eder. ara sıra sorar. yoklar. inceler. sonuçta bu kadın mimli. belli ki alışverişi seviyor. kocanın işine gelmiş. karısına atmış masrafları. birikim de birikim. ne birikimmiş ya. öyle evlilik olmaz. benim kafa yapıma ters. kadın evi geçindirmekle yükümlü değil. aha sonuç böyle olur. o kocaya müstahak!

Bende sizi anlıyorum,O bu şu derken masraf katlanıyor,koca da yapmıyorsa alışverişi her şeyin kilosunu 10 TL sanıyor..Ama durduğunuz nokta çok fazla,bundan sonra masrafları o yapsın siz maaştan kendinize keyfi harcama için bir miktar alın borç bittikten sonra

Burdaki konu para degil. İnsan eşinin aldığı kararlara guvenebilmeli. Karsindaki insanin her adımı salakça olunca niye birlikte yürümek istesin. Ustelik dürüst de degil saklayabildigi yere kadar saklıyor.

Keyfi harcamaya kalacak bi para yok ki malesef eşimin desteğiyle bazı şeyleri elden çıkararak ödenecek

Burdaki konu para degil. İnsan eşinin aldığı kararlara guvenebilmeli. Karsindaki insanin her adımı salakça olunca niye birlikte yürümek istesin. Ustelik dürüst de degil saklayabildigi yere kadar saklıyor.
Karşındaki insanda para kazanma hırsı olunca üç çocuk ve evin masraflarını sudan ucuz düşününce e birde annesinin yemesi içmesi de bizde çoğu zaman orada destek oluyorum çocuğuma baktığı için malesef istemeyerek te olsa huzur bozulmasın diye gizleniyor yaşamayan bilemez

Size birikimlerini sayayım iki araba var biri benim arsa ayrıca traktör ve ekipmanlara sahip ayrıca ticari minibüs sıfır model ticaretle uğraşıyor ve geliri ortalama nın biraz üzerinde

Bu borç çerez onun için,ne bu kadar tantana yapıyor,bu birikimler de sizin sayenizde oldu
Aynen öyle ama kabul etmiyor ki şimdi yine beni cezalandıracak benim tek hatam açılınca durup ev masraflarını ona yüklemekti onu da denedik ama o da sorun onu almayalım şunu almayalım alınması gerekli olan onun için gereksiz

Konularda ki yorumları okuma mecburiyetim yok, ana konuda anlatilana göre yorum yaparım.
Açıklama yapıldı ise konu sahibesi altına etiketleyebilir.
oturup saatlerce yorum okuyamam sonuçta.
Mecbursunuz demedim bu sert çıkmanın sebebini de anlamadım. Naparsanız yapın bana ne ben yorumlarda konunun gidişatı değişiyor, esas detaylar orada diye dedim yoksa ister okursunuz ister okumadan bir şeyler yazar çıkarsınız orası beni alakadar etmiyor

O zaman böyle söyle sen de annen yuzunden stres attim falan de. Sen kistikca benim alasim geldi sen kisitladikca yaptim de üste çık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…