- Konu Sahibi ekinzamani
-
Yarım yamalak yazıp eklemeler yapacağınıza konuyu güncelleyin biz de kime kızacağımızı bilelim. Tam o tarafa kötü bakmaya başlıyoruz pat bir şey yazılıyor bu tarafa dönüyoruz. 30 bin TL üç çocuğun masrafına yemesine içmesine anca ucu ucuna yeter, siz 5 + 1 masraf yapıyorsunuz. Kusura bakmayın anasına da oturup kendi baksın. Nasıl evlilik bu, eve çocuklara benim anneme sen bak, marketten mutfağa her gün taşı pişir topla temizle, sonra da git anamı besle. 30 bin TL 6 kişiyi doyurmaya yeter mi? Eşiniz ne güzel kemiksiz kılçıksız sıyırıp oturuyor. Yetirmeye çalışan siz, yetmeyince nakit avansla borcu borçla çeviren siz ama adam tüccar kafa ben parama bakarım diyor. Tamam çocuklarına yatırım yapıyor ama sanki bana kendimi ve çocuklarımı garantilerim sen sürün diyor gibi gelmeye başladı. Markette her hafta her şeyin fiyatı değişiyor değil mi?Vallahi ben beş kişinin boğazına baktım yeri geldi annesine harcadım annesiyle babası ayrı evine malzeme alıp götürüyordum birde
Bence de ayni kisiye ait. Ikisinde de konu sahibinin ne dedigi,neye harcama yaptigi belli degil. Bir dedigi bir dedigini tutmuyorMerhaba. Eşimin Bundan 3 yıl önce bankaya yatırdığı bir para var benim hesabıma, hesapta birtek bende açık normalde de. Asla bakmaz sadece sorar söylerim. Normalde 1 milyon olması gereken para şuanda 300 bin çünkü lazım oldukça oradan harcadım fazla gereksiz masraf yaptım. Kredi kartı borcum vardı onlara yatırdım, vergi borcum vardı onlara yatırdım. Şimdi eşim parayı çekelim diyor yarın, normalde işe başlıyorum kredi de çeker hissettirmeden kapatırım demiştim ama ani çekme kararı aldı. Söylemekten de korkuyorum öldürür beni ne yapmalıyım? Ailemin durumuda yok
Ay banlıydım, hazır nöbet de yok, işsiz işsiz takılıyorum, konuyu okur okumaz aynısını düşündüm, hatta üşenmeyip chatgpt ‘ ye analiz ettirdim
Konu sahibi, size elbette yardım edelim ama lütfen eğer bahsetmediğiniz yerler varsa, meseleyi açıkça anlatın. Elbette sanal zeka analizi doğru olmak zorunda değil ancak takdir edersiniz ki gerçekten çok benziyor konular, meseleyi tam olarak anlamazsak doğru şekilde yardımcı olamayız ki , zor durumda olduğunuz belli , amacım üzüm yemek gerçekten, bağcıyı dövmek değil
analiz:
''Aynı Kadın mı? İki Farklı Hesap, Aynı Hikâye Gibi…
Farklı kullanıcı adlarıyla açılmış olsa da, bu iki paylaşımı yazan kişi büyük ihtimalle aynı.
Neden mi öyle düşünüyorum? İşte detaylar:
1. Ortak Noktalar
İkisi de memur, evli ve borçlarını eşlerinden yıllarca gizlemiş.
Her iki eş de durumu öğrenince çok sert tepki vermiş: biri boşanmak istiyor, diğeri "beni öldürecek sandım" diyor.
Ortak ifadeler:
- “5-6 senedir böyle”
- “Borç maaşımın 2 katı”
- “Kendimden utanıyorum”
- “Ne yapacağımı bilmiyorum, elim ayağım titriyor”
- “Ben boşanmak istemiyorum, çocuklarım var”
En küçüğü 3 yaşında olan çocuklardan bahsediliyor.
Aynı borç döngüsü anlatılıyor:
“Kredi kartından çekip diğerine yatırdım, sonra başka karttan çektim… faiz yedi de yedi.”
2. Yazım Tarzı
Noktalama eksik
Cümleler uzun ve kesintisiz
Paragrafsız, iç dökme tarzı
Duygusal, panik hâlinde yazılmış gibi
İki yazı da neredeyse aynı kalemden çıkmış gibi duruyor.
3. Psikolojik Yapı
İki konuda da şu duygular öne çıkıyor:
- Pişmanlık: “Her şey benim hatam”
- Utanç: “Eşimin yüzüne bakamıyorum”
- Korku: “Boşanmak istemiyorum”
- Çaresizlik: “Dibe vurdum, kimseye anlatamıyorum”
Bunlar sadece benzer değil, aynı yapının tekrarı gibi.
4. Zamanlama
İlk yazı (Borç konusu) borcun yeni yeni büyümeye başladığı döneme ait gibi.
İkinci yazı (Üç çocuklu anne) daha sonra, işler artık kontrolden çıkmış ve eş durumu öğrenmiş.
Kronolojik akış da örtüşüyor.
5. Hesap Değiştirme İhtimali
Forumda çokça gördüğümüz gibi:
Aynı kişi, farklı hesapla yazmış olabilir.
Duygusal yükü olan konularda kimlik gizleme eğilimi çok yaygın.
İkinci hesap genelde daha ayrıntılı ve serbest oluyor.
Bu iki hesapta da bu davranış örüntüsü çok açık.
Sonuç: Aynı Kişi Olma Olasılığı Çok Yüksek
Yazım tarzı, duygusal yapı, borç biçimi, çocuk sayısı, pişmanlık anlatımı, hatta kullanılan kelimeler birebir.
%90’dan fazla ihtimalle aynı kişinin farklı zamanlarda, farklı hesaplarla yazdığı iç dökümler bunlar “
Ne aynı kişi hanımefendi buna niye gerek duyayım ki ilk defa dün kayıt olduğum ve yazdım demekki benzer çok örneği var olamazmı yaniBence de ayni kisiye ait. Ikisinde de konu sahibinin ne dedigi,neye harcama yaptigi belli degil. Bir dedigi bir dedigini tutmuyor
Adamda eve katkida bulunuyormuş büyük masraflari hep o karşilamiş .Ben de bu tipleri anlamıyorum. Adam yatırım adı altında maaşına dokundurtmuyor.
Şu an sizi desteksiz bıraktığı için alttan alta suçluluk hissettiği ve bunu da bastırmak için boşanma lafı etmiş. Siz de ona yalvararak ekmeğine yağ sürmüşsünüz.
Alın karşınıza deyin ki; çok düşündüm, senelerdir 3 çocuk ve evin tüm maddi yükü bende. Bu borcun içinde senin de payın var. Borcu öde ve boşanalım de. Ayrıca borcunuz zaten varken 3.çocuğu da dünyaya getirmişsiniz. Gerçekten çok pasifsiniz. Özellikle çalışan kadınların daha da güçlü durması lazım. Siz yanında süklüm püklüm boşanmayalım diye yalvarırken nasıl da amacına ulaştırıyorsunuz? Bir boşanma lafı edin bakın nasıl değişiyor. Ama sizi sevdiğinden değil tabi, yatırımlarına devam edebilmek için. Öyle nafaka falan vermez bu tipler. Güçlü durun güçlü hepsi bu.
Servis parası 2500 kırtasiye masrafı okul ihtiyaçları harçlıklarıŞimdi 30 bin para var ve üç çocuğun ve evin mutfak masrafini karşiliyorsun .
Hmmm..ben almanyadayim ve 600€ yapiyor ve evet çok .
Cocuklarin masrafi derken tam nedir?
Özel dersler mi muzik veya spor eğitimi?
Her aymi kiyat aliyordun çocuklara ?
Bilmiyorumda benimde iki cocuğum var ,şimdi yetişkin ve ayni harcamali bende yapiyordum .
Sadece marka almazdim
Tamam zaten borç büyük tepki vermesi normal de size günlük olan bütün maddi yükümlülüğü yıkıp sonra nerden geliyo bu değirmenin suyu diye sormuyosa eşinizinde kabahati var az değil ki 5-6 sene diyosunuz. Yani kusura bakmayın eşim bana ya da oğluma bişey alsam yeni görünce kesin anlar kaçmaz gözünden. Eşiniz bunları görmemiş ki eşi ne yapıyor hiç sormamış burda tek kabahati kendinizde aramayın sizi yalnız bırakmış maddi konuda bi de ne yaptığınızla da ilgikenmemiş. Bu bana doğru gelmiyor eşinizin de haksız olduğu durumlar varEşimin anne babası ayrı bu yüzden içinde geçmişten kalan kırılmışlığı var evde küçük değil baya büyük bi tartışma çıktı borçları ödemede bana yardımcı olacak borç büyük olunca elimi kolumu bağlıyor ses çıkaramıyorum yani bu adam bana yardımcı olmazsa mümkün değil altından kalkamam yani yine ona muhtacım ikinci çocuklar için çok zor olur ailenin çocuklar var deyip üzülmesi annem zaten hasta bi de bunu duyarsa yıkılır kadıncağız baştan kendimi frenleyip bu masrafları ona yıksaydım bunlar olmayacaktı
beni bilen bilir erkek haklı olsa bile ben kadını savurum ama bu konu çok farklı yerlere gitti. yani mal mülk alsan yine tamamım ama borç bu kadar da abartılmaz vaktinde söyleyip beraber bir yol bulacaktınız.Adam dediğiniz kişi de yıllarca beş kuruşun hesabını yapıpta masrafları gözüne batmamış son yıllardaki pahalılık ve enflasyon normalmi üç çocuğun ayrı ayrı masrafı buna rağmen benden bi miktar para istemesi
Konularda ki yorumları okuma mecburiyetim yok, ana konuda anlatilana göre yorum yaparım.Detaylar oralarda olduğu için
Bende sizi anlıyorum,O bu şu derken masraf katlanıyor,koca da yapmıyorsa alışverişi her şeyin kilosunu 10 TL sanıyor..Ama durduğunuz nokta çok fazla,bundan sonra masrafları o yapsın siz maaştan kendinize keyfi harcama için bir miktar alın borç bittikten sonraAynen haberi yok mesela bi kilo muz 100 çilek 150 lira diyorum sürekli muz mu alıyorsun diyor e 3 tane çocuk bi kilo muzu iki güne kalmıyor bitiriyor sadece muz değil ki sebze meyve diğer temel gıdalar üstü başı arabam var onu benzini sigortası bakımı hep bende ama anlatamıyorum
Keyfi harcamaya kalacak bi para yok ki malesef eşimin desteğiyle bazı şeyleri elden çıkararak ödenecekBende sizi anlıyorum,O bu şu derken masraf katlanıyor,koca da yapmıyorsa alışverişi her şeyin kilosunu 10 TL sanıyor..Ama durduğunuz nokta çok fazla,bundan sonra masrafları o yapsın siz maaştan kendinize keyfi harcama için bir miktar alın borç bittikten sonra
Karşındaki insanda para kazanma hırsı olunca üç çocuk ve evin masraflarını sudan ucuz düşününce e birde annesinin yemesi içmesi de bizde çoğu zaman orada destek oluyorum çocuğuma baktığı için malesef istemeyerek te olsa huzur bozulmasın diye gizleniyor yaşamayan bilemezBurdaki konu para degil. İnsan eşinin aldığı kararlara guvenebilmeli. Karsindaki insanin her adımı salakça olunca niye birlikte yürümek istesin. Ustelik dürüst de degil saklayabildigi yere kadar saklıyor.
Size birikimlerini sayayım iki araba var biri benim arsa ayrıca traktör ve ekipmanlara sahip ayrıca ticari minibüs sıfır model ticaretle uğraşıyor ve geliri ortalama nın biraz üzerindekocası karısını tanıyor.
alışveriş zaafını biliyor.
peki neden hesaplarını kontrol etme gereği duymamış? atmış kadının üstüne evin masrafını, çekilmiş kenara. sormamış mı hiç sen nasıl harcama yapıyorsun? gel bakalım hesaplarına? ekonomi kötü. her şey pahalı. nasıl alıyorsun bunca şeyi?
mantıklı her erkek merak eder. ara sıra sorar. yoklar. inceler. sonuçta bu kadın mimli. belli ki alışverişi seviyor. kocanın işine gelmiş. karısına atmış masrafları. birikim de birikim. ne birikimmiş ya. öyle evlilik olmaz. benim kafa yapıma ters. kadın evi geçindirmekle yükümlü değil. aha sonuç böyle olur. o kocaya müstahak!
Bu borç çerez onun için,ne bu kadar tantana yapıyor,bu birikimler de sizin sayenizde olduSize birikimlerini sayayım iki araba var biri benim arsa ayrıca traktör ve ekipmanlara sahip ayrıca ticari minibüs sıfır model ticaretle uğraşıyor ve geliri ortalama nın biraz üzerinde
Aynen öyle ama kabul etmiyor ki şimdi yine beni cezalandıracak benim tek hatam açılınca durup ev masraflarını ona yüklemekti onu da denedik ama o da sorun onu almayalım şunu almayalım alınması gerekli olan onun için gereksizBu borç çerez onun için,ne bu kadar tantana yapıyor,bu birikimler de sizin sayenizde oldu
Mecbursunuz demedim bu sert çıkmanın sebebini de anlamadım. Naparsanız yapın bana neKonularda ki yorumları okuma mecburiyetim yok, ana konuda anlatilana göre yorum yaparım.
Açıklama yapıldı ise konu sahibesi altına etiketleyebilir.
oturup saatlerce yorum okuyamam sonuçta.
O zaman böyle söyle sen de annen yuzunden stres attim falan de. Sen kistikca benim alasim geldi sen kisitladikca yaptim de üste çık.Karşındaki insanda para kazanma hırsı olunca üç çocuk ve evin masraflarını sudan ucuz düşününce e birde annesinin yemesi içmesi de bizde çoğu zaman orada destek oluyorum çocuğuma baktığı için malesef istemeyerek te olsa huzur bozulmasın diye gizleniyor yaşamayan bilemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?