- Konu Sahibi melekangel
-
kayınvalideniz çok mu yaşlı?
yemek de yapamıyor mu?
temizlik yapmasını beklemek haksızlık olur ama..
eğer yemek yapıyorsa çok da sorun olmamalı..
çünkü, biz artı olarak yemek de yapıyoruz..
başlığınız aklıma getirdi de yazayım dedim.
babaannemin 40 çeşit hastalığı var.. Astım ve kalp onu çok zorluyor. nefes almakta güçlük çekiyor.
Yaşı da 80'i geçti. ama hala yemek yapıyor, hatta torunları seviyor diye sütlaç yapıyor. birkaç sene öncesine kadar dedemle yaşıyorlardı,
dedem rahmetli olunca, büyük halamla yaşamaya başladılar. halam çalışıyor diye kıyamaz, yemek yapar. halam kızsa da..
En iyisi kendinize ait bir eve çıkın. Orada belki bazı işlerini erteleyemezsin ama kendi evinde 1-2 gün erteleyebilirsin. Mesela bi gün ütüyü erteleyip o gün saçına maşa yapabilirsin :)) Ama orda olmaz tabi haklısın. Allah kolaylık versin.
İşinde nasıl çalışıyorsun çalışma saatlerin nasıl ona göre yardımcı olmaya çalışalım istersen...
o zaman genel temizlik için sadece pazar kalıyor görünüyor...genel temizliğini pazar günü yaparsın her hafta kendine bir yer ayırırsan süpürüp silme dışında (bir hafta camları silersin bir hafta kapıların tozunu alırsın arada mutfak dolabını temizlersin bir hafta kıyafetlerinizi düzenlersin bir hafta banyonu temizlersin) bu şekilde en azından düzen oturtmuş olursun her yer temiz olur..onun dışında kıyafetlerini cumartesiden ya da pazar yıkarsın kursun hangi gün bilmiyorum kursun olmadığı günün birinde ütünü yaparsın dizini izlerken yemeği de haftalık ya da akşamdan sen otururken yaparsan en azından düzen oturtmuş olursun bir nebze...nasıl karşılarlar eşin filan bilemiyorum ama eğer kabul ederlerse en azından ayda bir temzilik için yardımcı alırsan ağır işleri beraber yapabilirsiniz....biraz yorucu olacak ama başka türlü düzen oturtamazsın
burada kayınvalidelerle ilgili çokca konu acılıyor ölsün vs gibi .. ben dert yanmak yerine çözüm aradığım için kocaman öpüyorum seniii
ayy arakadaşım bu kışının hıç mı dınlenmeye vaktı olmayacak.yarın ölsek temızlık yaparak gıdeceğizz.o kadar abartmaya gerek yok bence.hafta sonu temızlığını yapar.ayda bırde dıp temızlık yapar ondada kaıdn tutar olur bıter.
Canım kımse dört dörtluk degıldır .evın işi zaten lankördur.bır gun o bır gun bu derken yıne batıyor calışan bayansın arada sırada eve temızlıkcı al.yanı nıye kendını hırpalıyorsun.ben calışmıyorum ama senın kadarda duşunmuyorum.ne yapayım canımdan kıymetlı mı artı sen calışansın eşinede alıştır cayları fılan tek başına yapma yardım etsın sana.ben calışmaıdğım halde yaptırıyorum başta naısl başlarsa oyle gıder şimdiden alıştır arkadaşım.görumden oyle yapacağına zahmet olmazsa gelsın annesıne baksın etsın oyle ahkam kesmek kolay.artı nıye aynı ev kı ayrı eve cıkın.yanı calışmayanlar bıle zorlanıyo yaparken şahsn ben bır gun gorsem dıger gun sıkılıyorum .zaten hamılelıkte var ıyıce yoruluyroum ne yapayım.bırde kendılerıne bıraksan o kadar temız olmazlar evde gelın var yhaa cok temız olmalı temızlık taslarlar adama .işten yorgun argın gelıyorsun zaten adam kafasını dınlemek ıster.
ayy arakadaşım bu kışının hıç mı dınlenmeye vaktı olmayacak.yarın ölsek temızlık yaparak gıdeceğizz.o kadar abartmaya gerek yok bence.hafta sonu temızlığını yapar.ayda bırde dıp temızlık yapar ondada kaıdn tutar olur bıter.
Arkadaş kayınvalidesiyle oturuyor malesef o boşver dese bile başkaları demiyor ki arkadaşta buna örnek olarak görümcesinin yaptığını söylemiş...Ben alternatif olarak yapabileceklerini söyledim ve yorumumun sonuna da ekledim bayan tutabilirsin diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?