evli ve çalısan bayanlar, herseye nasıl yetısıyorsunuz!

valla canım sen ne guzel sıstemını oturtmussun tebrık ederım.sen ne kadar suredır evlısın.benm zaten yerdekı kırıntılar tozlar bıtmez cunku sureklı evde ınsan dolasıyo.ve yaslılar bırazda ustten yapar pek ınce detaya takılamazlar.
bende takılmam tozlu raflara ama soyleyen bırı olunca ve bunu kotu nıyetlı olarak soylerse ıste takılmamak mumkun olmuyor.bdusunsene ben makınaya bulasık atarken arkamdan parmagıyla dokunuyo ve bardagı sankı anlamamıs gıbı safca soruyo goya

O zaman yapabildiğin kadarıyla yapacaksın eğer komşular rahatsız olmaz ise akşamları çalıştırcaksın süpürgeni eşinle beraber elinizden geldiğince...

Sirf bu yüzden evlenmiyorum kac yasina geldim.Cekemem ben kocayi falan , hele bide kayinvalideyle birlikte oturmak,kabus otesi birsey.
Elestirenle olacak elbet ama, 18yasindan beri ayri yasiyorum, kendi anneme bile hizmet etmemisim, es,esinin ailesi. Zor bunlar.

ki konuya senin gozunle bakiyorum simdi. Ayni evde oturuyorsunuz, kadin hic birseye yardim etmiyormu? Ne bileyim, ufaktan bir temizlik sen isteyken
yada yemek. En azindan yemek yapsa yine yeter,birde isten gelip onla ugrasmassin.Islerimi erteleyemiyorum, kayinvalidem oldugu icin demissin
eger o hic birseye yardim etmiyorsa , ben bal gibide ertelerdim, nasilsa ben yapicam sonrada.

5 yıllık canım. ya senin sorun görümcen o zaman. sen evi zaten ne kadar temizlersen temizle zorlayan bir kir bulur elbet kıyıda köşede.canım haftada bir sil süpür evi geç çok zorlama kendini. ömür bitmez temizlikle .benimde eşim gıcık eder bazen. konsolu falan parmağı ile siiler aa leş gibi toz muş. bende sil o zaman diyom ne edeyim. mobilyam koyu renk toz aldığımın ertesi günü yine tozlu gibi duruyo. her akşam işten gelip toz mu alacam. ahşap siliciler bile kullandım nafile o toz gitmiyooooor. ya hergün sileceksin yada amaaan deyip geçecen.

canım suan ıcın yemegı yapıyor sagolsunlar ama onun dısınra bır cok rahatsızlıgı var kayınvalıdemın o yzden bır sey yapamıyor.bana gecenlerde yaza dogru yemegı sen yaparsın elın alısır dedı oda bana kalcak bu gıdısle

Anladim isin zorlasacak. Ayri bir eve cikana kadar sabretmek zorundasin. Ama benim tavsiyem su ki ezdirme kendini, temizlikti yemekti yipratma.Canin istedigi zaman yap temizligini, aman kaynanam ne der diye degil.
Rahat ol, rahat davran.

canm bende yenı evlıyım 2 ay oldu ama bende bazen zorluklar yasıyorum eve gelıyorum yorgun argın ınan yapasım gelmıyo hafta sonuda dınlenmek ıstıyorum o yuzden hafta ıcı az az yapabıldıgım kadar yapmaya calısıyorum.allah yardımcımız olsun esın sana yardımcı olmuyomu ... benım esım allah razı olsun evı cok dagıtmaz toplar masayı toplamama yardım eder evı supurur saolsun banyoyu yıkar banyodan cıkınca ...

canım herşey 4/4 lük olamıyor malesef
mükemmel olmaya çabalama kendini yıpratırsın
hafta bir temizliğini yaparsın,ütünü
olduğu kadar napalım kaç parçaya bölünelim..
şimdi birde çocuk yok çocuk olunca çok daha zor...

sen çalışıyoraun erebilidğin kadar....

kendini hırpalama lütfen...

sen benden yenısın.hayırlı olsun cnm.esım haftaıcı pek ıs yaptırmaz genelde beraber oturalım zaten calısıyoruz butun gun goremıyoruz bırbırımızı der.haftasonu evı supurur onun dısında pek bısey yapmaz banyo temızleme gıbı vs.kendı kıyafetlerını yerlestırır ona ozen gosterır baskada yok

bende normalde cok tıtız degılım hersey olması gerektıgı gıbı olsun dıyenlerdenım.bılmıyorum psıkolojık olarak belkıde boyle dusunuyorum.ama olayın ozu sukı ınanın kayınvalıde ıle yasamak zorrr.ıs yapmadı demesınler,surası tozlu soyle boyle demesınler dıye ugrasıyorsun.sonuc kendı kendını yıpratıyorsun.eger yazdıklarımı okuduysan gorumcem bana bardagı gozume sokar gıbı gosterene kadar rahattım elımden geldıgınce yapıyorum dıyordum ama o yaptıgı oyle dokunmus kı bana napacagımı sasırdım.o yuzden bugun bu baslıgı actım sızler sayesnde kendıme bı yontem uygularım dıe

anam aynı beni anlatmışın

benim evde herşey düzenli zaten.temizlik kolay oluyor öyle.etrafta birşey bırakmam.cumrtesi temizlik günüm yerler silinir.tozlar alınır.camlarıda çok gerekmedikçe silmem korkuyorum bende.birgün çoçuktm mahalleden kadının kolu çıkmıştı silerken.zaten.silerkende öyle kendimi dışarı atamam.degmez yani.ha ayagım kaysa.allah korusun.fırça yardımıla siliyorum işte:)

konu sahibi arkadaşıma gelecek olursak.iş değiştir bence.hem evlisin cmtsi çalışmamk çok rhat olur senin için.bunu bir düşün derim cnm.

iş bırakmak baska yerde bslamak oda sıkıntı oluyor sanırım patronula konusucam en azından cumartesıler 2 yada 2,30 gıbı cıkıcam gec saate kadar temızlık yaprım pazarada kalmaz.sız mesela mutfak dolaplarını,mobılya ıclerını ne sıklıkla yaparsnız

konuş bencede tam gün resmen..bede cmtsi çalşıdgım oldu kısa birsüre ve hatta öglen bire kadardı benimki o bile benim ev temizligimi çok etkiledi.yorgun düşüyor insan düşün..

canım valla benim vitrinim falan yok.işim kolay fazlalık olarak bakıyorum ona ben.benim evim çok sade.büfem var.onuda her haftasonu tozunu alıyorum aynasını vs.yatak odası ve masamı aynaları her hafta alıyorum.mutfak dolapları onuda çok sık yapmıyorm.çünkü altlarına desenli kagıtlar var onda koyuyorum.birşey dökülürse kaldırıyorum kagıtları silip kagıt yeniliyorum.ora çok pilslenmiyor.bişey dökülnce günlük rutin olarak anında alıyorum zaten.

bu kadar detaylı düşünme kendine bir düzen oluştur o düzende devam et..kendini yıpratma.evin işi hiç bitmezki.biri biter biri başlar..sonu yok:)

Bu seni rahatlatır biraz...Ben altı gün çalışıyorum ama çalışma saatlerim iyi benim dörtte çıkıyorum beşte evdeyim...Bir gün genel temizlik yapıyorum işten gelince...izin günüm bana kalıyor o yüzden...

tesekkur ederım cnm soyledıklerını dıkkate alacagımdan emın olabılırsın

bende oyle yapıcam cnm sumartesılerı ızın alabılırsem konusunca cumartesılerı temızlık yapıcam.ıs cıkısı bı ara buzdolabını temızlerım ondan sonrakı hafta baska bısey yaparım oyle gecıcem.2013 u ıple cekıyorum ayrı eve cıkmak ıcın

benim 3 aylık bebişim var.kendi işyerim var sabah onu yanıma alıyorum direk işe ev darmadağın bırakıyorum umrumdada değil,akşam sekize kadar mesaim eşim işten geliyor benim işyerine uğruyor bebişi toparlayıp vs derken eve gelmek askaşm 9u buluyor.eve gelince bebişi atıyorum babasına sadece çöpleri toplayıp bulaşıklar makinaya çamaşırlar makinaya..hooop biraz el süpürgesiyle üstü körü alıp yemek ısıtıyorum.derken bebiş zırlıyor benim yemek yemem 11 felen buluyor.sonra bebişi yatırıyomm çamaşırlar çıkmış ass,eşimde kapları velen bulaşık makinasında çıkarıyor.pazar günü yemek günü 3 4 çeşit yapıp dolaba atıyorum.haftada bir 2 gün dışardan yiyoruz.ctesi akşamı elimi bişeye sürmem dinleniyorum.penceler vala biryıl önce silmiştim:)))ama yapacak birşey yok vakit yetmiyor.günde 4 5 saat uyuyorum..koş koş koş.arada bebğin banyosu yok kontrolu vssss off off ev hanımı olsaydım keşke
yani kısacası ben kimseye takmam o bunu diyecek felen umrumda olmaz benim evime gelende iş yapar.arkadaşlarım kaynanam görümcem hangisi gelirse gelsin onlarada iş yaptırmış gibi oluyorum.gündüz evde olmayınca bende kalıyorlarsa yapıyorlar çok mutlu oluyorum vala eve giidnce..hergün gelsinler ayooolll

benim 3 aylık bebişim var.kendi işyerim var sabah onu yanıma alıyorum direk işe ev darmadağın bırakıyorum umrumdada değil,akşam sekize kadar mesaim eşim işten geliyor benim işyerine uğruyor bebişi toparlayıp vs derken eve gelmek askaşm 9u buluyor.eve gelince bebişi atıyorum babasına sadece çöpleri toplayıp bulaşıklar makinaya çamaşırlar makinaya..hooop biraz el süpürgesiyle üstü körü alıp yemek ısıtıyorum.derken bebiş zırlıyor benim yemek yemem 11 felen buluyor.sonra bebişi yatırıyomm çamaşırlar çıkmış ass,eşimde kapları velen bulaşık makinasında çıkarıyor.pazar günü yemek günü 3 4 çeşit yapıp dolaba atıyorum.haftada bir 2 gün dışardan yiyoruz.ctesi akşamı elimi bişeye sürmem dinleniyorum.penceler vala biryıl önce silmiştim:)))ama yapacak birşey yok vakit yetmiyor.günde 4 5 saat uyuyorum..koş koş koş.arada bebğin banyosu yok kontrolu vssss off off ev hanımı olsaydım keşke
yani kısacası ben kimseye takmam o bunu diyecek felen umrumda olmaz benim evime gelende iş yapar.arkadaşlarım kaynanam görümcem hangisi gelirse gelsin onlarada iş yaptırmış gibi oluyorum.gündüz evde olmayınca bende kalıyorlarsa yapıyorlar çok mutlu oluyorum vala eve giidnce..hergün gelsinler ayooolll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…