• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve Çalışan Hanımlar!

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.372
198
Herkese selam;

Eylül ayının sonunda bebeğimiz olacak inşallah. Öncesinde çok fazla sosyal aktivitemiz yoktu, aslına bakarsanız herhangi bir aktivite yapabilecek vaktimizde yok :31:, bebeğimiz olduktan sonra nasıl olacak bilemiyorum.

Merak ediyorum benim gibi evli ve çalışan hanımlar, eşinizle birlikte boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz :26:? Her yıl muhakkak tatile gider misiniz mesela?

Peki hafta sonlarınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Ben fırsat buldukça kısa turlara girmek istiyorum ama maalesef imkanımız olmuyor. Bu yıl hafta sonlarını da dahil ederek 5-6 günlük bir tatil programı yapmıştık eşimle ama izin alamadım maalesef.

Hafta sonları merkeze gidiyoruz eşimle, yürüyüş yapıyor, bir şeyler yiyoruz, vitrin bakıyoruz falan...

Peki ya sizler?

Son düzenleme:
Bende pek fırsat bulamayan kesimdenim, hem iş hem ev olunca
Şimdi bi de hamileyim
Bundan sonrası daha da zorlayacak diye düşünüyorum
Yazın hafta sonları adalara gideriz arada
Onun dışında avm ye talim ediyoruz
Akşamları da balkonda 2 kahve :1:

Herkese selam;

Eylül ayının sonunda bebeğimiz olacak inşallah. Öncesinde çok fazla sosyal aktivitemiz yoktu, aslına bakarsanız herhangi bir aktivite yapabilecek vaktimizde yok :31:, bebeğimiz olduktan sonra nasıl olacak bilemiyorum.

Merak ediyorum benim gibi evli ve çalışan hanımlar, eşinizle birlikte boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz :26:? Her yıl muhakkak tatile gider misiniz mesela?

Ben fırsat buldukça kısa turlara girmek istiyorum ama maalesef imkanımız olmuyor. Bu yıl hafta sonlarını da dahil ederek 5-6 günlük bir tatil programı yapmıştık eşimle ama izin alamadım maalesef.

Hafta sonları merkeze gidiyoruz eşimle, yürüyüş yapıyor, bir şeyler yiyoruz, vitrin bakıyoruz falan...

Peki ya sizler?

Eşim 5 gün çalışıyor Ben 5,5 gün (Cumartesi yarım gün) ve eşim eve benden 1 saat önce gidiyor.
Ben çok zorlanıyorum ama işimi bırakamıyorum. iş çok aradım ama çıkmadı karşıma bir türlü kısmet herşey. Alışmaya çalışıyoruz tabi.
O yüzden hafta sonları bişey yapmyrz çay içmeye çıkarız gezeriz yürür caddeleri geliriz.
Tatil yapmıyrz bizim için tatil evde dinlenmek. Ben yüzemem ztn denize giremem o arada arkadaşlarıyla gider yüzer gelir. günü birlik

Böyle konuları okuyunca özeniyorum işte.

Vaktimiz olsaydı farklı şehirleri gezmek isterdim eşimle günübirlik veya haftasonu.

haftanın 5 günü çalışıyorum eşim bende yaklaşık 2 saat sonra evden çıkar akşamda yaklaşık 2 sonra evde olur önceleri garipsiyordum ama şehre uzak yerde çalışınca artık alıştım çocuk yok şimdilik ama ilk başlarda daha çok gezer tozardık şimdi ise daha da azaldı ama yine de haftada 1 de olsa ortak bir şeyler planlıyoruz hiç olmadı evde pc den film izliyoruz. yazın balkonumuzda vakit geçiriyoruz. parklara gidip yürüyüşler yapıyoruz.

Çocuk küçükken biraz sıkıntılı oluyor...
Uzun ve uzak tatiller biraz zor bizim hayatımızda :27:
Çocuğumuzla birlikte avm ler yemekler , arkadaşlarla birlikte 10 a kadar takılmalar falan ( 10 dan sonra çocuk uyuması lazım :37: )

Zaten hafta sonu hem ev temizliği hem çocukla uğraşmak insanın gezmeye takati kalmıyor :ssz:

Evli calisan cocukluyum. Esimin izni benim iznim vs derken uzun tatil pek yapmadik. Cocuklardan o ce yurt ici ve yurt disi kisa gezmelerimiz oldu. Cocuk olunca yine kisa tatiller yaptik. Biz deniz tatili degil daha cok doga ve gezme iceren tatiller yapiyoruz. Su an ikinci bebek de olunca tatilisi biraz zora girdi. Cunku yurumeye basladiklarinda hijyen olayi sorun oluyor. Bence bebek bir yasina gelene kadar gwzebilirsiniz. Bir uc yas arasi aile ziyaretleri daha uygun olabilir.

Bence vakitler kisitli olunca eşle evde icilen bir cay kahveye paha bicilemiyor ve daha kaliteli vakit geciriliyor.gecen sene calisiyordum esim memur ama calisma saatleri duzenli degil.cogu zaman ben eve geldigmde o gidiyordu yada ben gittigimde onun izin gunu oluyordu ani planlar yapardik.yada mutfaga beraber girer hic denemedigimiz bir yemek menu vs hazirlardik,film izler pizza partisi verirdik kendimizce,oyun oynardik,yada sinema avm sahil..tamamen ikimiznde izinli oldugu gunlerde de sabahtan evden cikardik.hamile hanimlar su an dada esle beraber bebis hazirligi yapabilir suslu sekerler,ikramliklar icin bardak tabak vs susleniyor.maksat beraber biseyler yapmak..

Bende evli ve çalışan bir anneyim. . Temizlik konusunda biraz takıntılı olduğum için evim çok kirlenmez haftasonları . . haftaiçi akşamlarıda yapıyorum dağınık bırakmamaya çalışıyorum evimi. . bu yüzden hafta sonu işim 1-2 saatte bitiyor . .

Oğlum 3 yaşında doğduğundan beri her yıl tatile gidiyoruz . . haftasonları parklara avmlere havuza yada deniz kenarında yürüyüşe gidiyoruz . . Turlara katılmayı çok istiyorum ama ne yazıkki oğlum biraz yaramaz ve kesinlikle bizi rahat ettireceğini düşünmüyorum. :emir_bebek:

Bu arada arabamız yok her gittiğimiz yere toplu taşıma ile gidiyoruz. . Çocuk olunca rahat rahat gezmek istiyorsanız öncelikle bebeğinize rahat bir puset alın. .doğdunda ben alıştıramadım ama sizinki belki tutar emziğe alıştırın :30:

Bende pek fırsat bulamayan kesimdenim, hem iş hem ev olunca
Şimdi bi de hamileyim
Bundan sonrası daha da zorlayacak diye düşünüyorum
Yazın hafta sonları adalara gideriz arada
Onun dışında avm ye talim ediyoruz
Akşamları da balkonda 2 kahve :1:

Sende bendensin desene :31:. AVM' ler olmasa halimiz nice olurdu :9:...

Bende evli ve çalışan bir anneyim. . Temizlik konusunda biraz takıntılı olduğum için evim çok kirlenmez haftasonları . . haftaiçi akşamlarıda yapıyorum dağınık bırakmamaya çalışıyorum evimi. . bu yüzden hafta sonu işim 1-2 saatte bitiyor . .

Oğlum 3 yaşında doğduğundan beri her yıl tatile gidiyoruz . . haftasonları parklara avmlere havuza yada deniz kenarında yürüyüşe gidiyoruz . . Turlara katılmayı çok istiyorum ama ne yazıkki oğlum biraz yaramaz ve kesinlikle bizi rahat ettireceğini düşünmüyorum. :emir_bebek:

Bu arada arabamız yok her gittiğimiz yere toplu taşıma ile gidiyoruz. . Çocuk olunca rahat rahat gezmek istiyorsanız öncelikle bebeğinize rahat bir puset alın. .doğdunda ben alıştıramadım ama sizinki belki tutar emziğe alıştırın :30:

İnsan yoğun bir yıl geçirince tatile ihtiyacı oluyor gerçekten. Bizimde arabamız yok henüz ama bebek doğduğunda almayı düşünüyoruz. Araba gerçekten ihtiyaç...

Herkese selam;

Peki ya sizler?

Simdikkk efendime soyleyeyimmm…hafta ici calisiriz..esim cogu zaman gececi calisir bende 8-5 iste…esim hafta ici izinli olur cogu zaman bende haftasonu…Cumartesi gunu temizlikle gecer…oglumun kahvaltisini yaptiririm iyi kotu…esim bakar cocuca…eger gececi geldiyse o uyur bende iste biraz bagira biraz cagira cagira biraz yemek yaparim (: …biraz temizlik..oglusu uyutabilirsemde oglen camasir filan atarim….kisaca cumartesi gunu temizlikle filan gecti…

Pazar dersen gene yemek vs vs temizlik olmaz pek sadece ortaligi toparlama…

Arada bir kendime izin verip disari cikariz carsiya filan…ortaligi hic ellemem…daha sonra ya da pazar gunu yaparim yapacaklarimi…ancak bu sekilde olabilir…

Haricinde eger esimde izinliyse haftasonu birlikte yuruyuse cikariz arada bazen carsiya vs vs…arada bir disarda birseyler yiyelim deriz..bazen zevk olsun diye alisverise birlikte gideriz…oglum esim ben…oyle geze geze yapariz market alisverisimizi…

Hava guzelse parka gotururuz oglumu…dondurma yemeye gideriz…piknige gideriz…hayvanat bahcesine gideriz…kecileri koyunlari sever orda (:

Ama tatil biraz SIkintili canim…gecen senenin sonunda gitmistik tatile..her sene gitmiyoruz..cunku hava degisikligi vs vs cocugumu etkiler diye cok korkuyorum..bazen fazla pimpirikli oldugum dogrudur..ama tatilim zehir oluyor bu sekilde…bu sene bu yuzden ara verdim biraz…bir sonraki tatili sene dusunuyorum mesela Rabbim kismet ederse…o zaman ins. Oglum biraz daha buyur ve yaptiklarimiz onada zevk verir…kisaca ben bu sene mesela sirf bu yuzden gitmiyorum bir yere…cunku gecen seneki tatilden sonra biraz hasta olmustu…ucaktaki klimalar filan hasta edebiliyor cocuklari…

2-3 hafta izin alip evimde cocugumla gecirecegim zamanimi insaAllah…ha ne yapariz bilmem ama bakariz gune gore…yeterki havalar guzel olsun…

Ama bu dediklerim tabiiki ilk dogdugunda hemen olmadi..yani suanda oglum nerdeyse 2 yasinda dusun yani…ilk zamanlar hic bir yere cikmak istemiyordum mesela…hazirlayacagim valiz bile canimdan bezdiriyordu beni..ama artik alistim…iki adim oteyede gitsek koskoca cantayla erzakla cikiyoruz yola….

ah o emzik yok muo emzik..hic alistiramadim bende benimkini..ogure ogure aldi agzina..hic bir zaman emmedi..halbuki cok severim agzinda emzigi olan bebekleri...ha biraktirma derdin olmuyor o baska :1:

bi dahaki bebegimde kismet olursa insaAllah dogdugunda emzik sokucam agzina :27:

Simdikkk efendime soyleyeyimmm…hafta ici calisiriz..esim cogu zaman gececi calisir bende 8-5 iste…esim hafta ici izinli olur cogu zaman bende haftasonu…Cumartesi gunu temizlikle gecer…oglumun kahvaltisini yaptiririm iyi kotu…esim bakar cocuca…eger gececi geldiyse o uyur bende iste biraz bagira biraz cagira cagira biraz yemek yaparim (: …biraz temizlik..oglusu uyutabilirsemde oglen camasir filan atarim….kisaca cumartesi gunu temizlikle filan gecti…

Pazar dersen gene yemek vs vs temizlik olmaz pek sadece ortaligi toparlama…

Arada bir kendime izin verip disari cikariz carsiya filan…ortaligi hic ellemem…daha sonra ya da pazar gunu yaparim yapacaklarimi…ancak bu sekilde olabilir…

Haricinde eger esimde izinliyse haftasonu birlikte yuruyuse cikariz arada bazen carsiya vs vs…arada bir disarda birseyler yiyelim deriz..bazen zevk olsun diye alisverise birlikte gideriz…oglum esim ben…oyle geze geze yapariz market alisverisimizi…

Hava guzelse parka gotururuz oglumu…dondurma yemeye gideriz…piknige gideriz…hayvanat bahcesine gideriz…kecileri koyunlari sever orda (:

Ama tatil biraz SIkintili canim…gecen senenin sonunda gitmistik tatile..her sene gitmiyoruz..cunku hava degisikligi vs vs cocugumu etkiler diye cok korkuyorum..bazen fazla pimpirikli oldugum dogrudur..ama tatilim zehir oluyor bu sekilde…bu sene bu yuzden ara verdim biraz…bir sonraki tatili sene dusunuyorum mesela Rabbim kismet ederse…o zaman ins. Oglum biraz daha buyur ve yaptiklarimiz onada zevk verir…kisaca ben bu sene mesela sirf bu yuzden gitmiyorum bir yere…cunku gecen seneki tatilden sonra biraz hasta olmustu…ucaktaki klimalar filan hasta edebiliyor cocuklari…

2-3 hafta izin alip evimde cocugumla gecirecegim zamanimi insaAllah…ha ne yapariz bilmem ama bakariz gune gore…yeterki havalar guzel olsun…

Ama bu dediklerim tabiiki ilk dogdugunda hemen olmadi..yani suanda oglum nerdeyse 2 yasinda dusun yani…ilk zamanlar hic bir yere cikmak istemiyordum mesela…hazirlayacagim valiz bile canimdan bezdiriyordu beni..ama artik alistim…iki adim oteyede gitsek koskoca cantayla erzakla cikiyoruz yola….

Canım vakit ayırıp uzun uzun yazmışsın, teşekkür ederim.

Bizim atama sebebiyle bir araya gelmemiz zaman aldı biraz.

İlk bir yıl eşimle sadece hafta sonları görüşebiliyorduk. İkinci bir yıl çok uzak bir noktada çalışıyordu. Günde 4 saat yol gidip geliyordu. Dolayısıyla çokta plan program yapamıyorduk. Üçüncü bir yıl kavuştuk, bebişimiz bende gelicem dedi :emir_bebek:. Şimdi onu bekliyoruz :49:.

Ben gezmeyi eğlenmeyi çok seviyorum. Herhalde bana kalsa hiç evde durmam. Öğrenciyken yapacak hiçbir şey bulamasam alır bir arkadaşımı yurdun etrafından gezerdim :1:...

Benim ehliyetimde yok
İlerde araba alırız belki diye
Ehliyete yazılacam şimdi, çocuk doğmadan alayım dedim
Çocukla toplu taşımalar daha güç olur :31:

cok haklisin canim..tatilde filan toplu tasimalari kullandigimda anladim bende..elinde bebek arabasi var ama bazi yerler varki 2 kisiyle bebek arabasini tasimak zorunda kaliyorsun :1: ne anladik bu isten dimi?? hele otubuslere binme inme isleri...ayy hatirlamak bile istemiyorum cok gicik...gene 1 cocukla idare edilirde bir sekilde...hani 2. filan olursa cok zor olur..heleki pespese olursa...birde bu cocuk tabii hasta oluyor filan araba sart oluyor...

Herkese selam;

Peki ya sizler?

Bebek olmadan önce sosyal aktiviteye fırsat bulamıyorsanız bebekten sonra çok zor malesef.
Ama enazından heryıl tatile gitmeye çalışın.
İzin probleminiz varsa bayramlara denk getirirsiniz.
Kış ayında erken rezervasyonlar başlıyor ,bayram için tatil programınızı yapın,değişiklik olur.

Benim ehliyetimde yok
İlerde araba alırız belki diye
Ehliyete yazılacam şimdi, çocuk doğmadan alayım dedim
Çocukla toplu taşımalar daha güç olur :31:

Bizde araba almayı düşünüyoruz, hayırlısı bakalım.

Bu arada hamileyken sürücü kursuna gitmek sorun olmaz mı? Gerçi bebeğin küçükmüş ama :emir_bebek:...

İkimizde çalışıyoruz, malum çok genç değiliz hafta sonları ciddi yorgun oluyoruz
Sigaralarımızı bile yedekleyip, iki gün bakkala bile gitmeden evde vakit geçirmişliğimiz çoktur
Birbirini özlemekte var tabi, hafta içi çok fazla muhabbet edecek vakit olmuyor
Özellikle Cumartesi geceleri ben onun dizine yatarım, gün ağarana kadar sohbet ederiz, en hoşuma giden tatil bu
Ayda bir falan akşam dışarı çıkıyoruz, kemençe dinleriz, sahilde yürürüz genelde insanlardan uzak ve sakin olmak tercihimiz
İlla tatile şuraya buraya gidilecek diye bir şartımız yok ama gideceksek yakın yerleri tercih ediyoruz çünkü ben tatil yapıcam diye yüzlerce kilometre yol yapmaktan hoşlanmıyorum, böyle geçiyor işte vaktimiz

Back
X