Evli ve çocuklu olarak anne evine misafirliğe gitmek

Ben olsam gitmem. Hem annen hem baban gelmeyin demis. Kendi torunlarindan rahatsiz olmuslar. Sadece bayramdan bayrama gider bayramlasir geri donerim. Ozlediyseniz buyrun gelin derim. Bu ne ya el gibi gelme gelme diyip duruyolar.

Benim annem veya babam böyle bir tavır sergilemiş olsa, ben affetmezdim.
Annem ile aynı sokakta oturuyoruz ve annem eskiden benim oğluma bakıyordu.
Şimdi şartlar değişti farklı bir yol izledik bakıcı ile anlaştık vs.
Fakat annem ile aynı sokakta oturmama rağmen ve her gün annemin bana uğramasına rağmen "neden bana hiç gelmiyorsunuz" diye sitem eder.

Bu sadece annem değil, kayınvalidem de böyledir.
Çünkü torunları için ölürler!

Ortada gereksiz gerginlikler olabilir, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir, karşılıklı kırgınlıklar dahi olabilir, fakat çocukları da mı özlemiyorlar? Hiç mi torun sevgisi yok? Gerçekten ailenizin bu tutumuna çok şaşırdım, kaldı ki yakın oturup her gün her daim görüşemiyorsunuz zaten, şehir dışındasınız neticede. Bu tavırları çok yanlış.

Daha çok anne imajı yıkıldı benim gözümde. annem bizi hep koşulsuz sever sanıyordum. annemle hiç sorunum yoktu öncesinde.

tamamda anneniz sevgisi mi azaldı yani şimdi?

bence yanlış düşünüyosunuz. anneniz sizi arada bıraksa (kocanızla). siz kimi 'tercih' edersiniz?
kocanızı demi.

tamam belki diyebilirdi kızım gelin fln diye ama belki evde huzursuzluk çıktı ve korktu bunyüzden gelirseniz pişman olursunuz dedi.

Annenin yumuşak başlı biri olduğunu yazmışsın. Kadıncağız babanın sert tepkisinden korktu, bi daha hiç gelemezsiniz, torunlarımı göremem, ağır şeyler söyler, toparlayamayız diye düşündüğü için gelmeyin dedi. Olayın biraz soğumasını istemiş belli ki. Kaç yıllık kocası
Tanır yani. Bunda o kadar büyütecek bişey yok. Üzme anneni. Kaldı ki, senin de babana burası annemin evi demen çok saçma ve kırıcı olmuş. Adam o konu da sinirlenmek de haklı. Kaç yıllık evliler. Bi evlat olarak, senin malın, annemin malı diye ayrıştırmak, bunu dile getirmek size düşmez. Ayıp bişey.

Anneniz arayi bulmamis ki? Bulmus olsa bayramda gule oynaya beklerler sizi. Hani kapiyi acan olmamis. Babaniza ozur borcunuz var hala. Babalar gununde yapabilirdiniz bunu.

Anneniz arayi bulmamis ki? Bulmus olsa bayramda gule oynaya beklerler sizi. Hani kapiyi acan olmamis. Babaniza ozur borcunuz var hala. Babalar gununde yapabilirdiniz bunu.
babama özür borcum var demek? Peki onun? Bize "gelmeyin" dedi. bana, damadına, bebecik torunlarına. Ama benim buna karşılık tek söylediğim gerçeklerdi. Hakaret mi ettim. Gerçeği söyledim; yani oranın annemin evi olduğunhu. Ama onun yaptığı çok ağır; kızına torunlarına gelmeyin dedi.

Ben olsam yuzunuze bakmam. Burasi senin evin degil dediginiz adam cikip gitse annenizle beraber agitlar yakarsiniz o kesin. Kabul edersiniz veya etmezsiniz,ozur borcunuz var. Belli ki dan dun konusuyorsunuz adama karsi. O ev annenizinse sizin degil,bunu dile getirirse anneniz getirir size ne oluyor?

İnsanlar yaşlandıkça sözlerinin hedefini tutturamıyorlar. O sebeple hiç tartışmaya girmemek en iyisi. Ya sabır deyip susmak lazım.
Ayrıca evin anneanneden kaldığını falan katmasaydınız keşke. Gençler olarak bizim sakinliğimizi korumamız önemli.

Cocuk cekilmiyor. Yasli insanlar bunalmislardir olabilir. Ben bile katlanamiyorum kafam kaldirmiyor hic. Cocuklu insanida evime almamaya calisiyorum mumkunse disarda gorusme yapiyoruz. Cidden o kafa ütülenmesiyle soylemis olabilir.

biz onlara gittiğimizde genelde o
ağıt yakacak kimse yok. annem de ağıt yakmaz. mecburiyetten katlanıyor ona. alkol nedeniyle siroza yakalaıp, yine alkol ve sigaraya başlayan birinden bahsediyoruz. bebeğim bronşit olduğu halde, fosur fosur sigara içmeye devam ediyordu evin orta yerinde.

Cocuk cekilmiyor. Yasli insanlar bunalmislardir olabilir. Ben bile katlanamiyorum kafam kaldirmiyor hic. Cocuklu insanida evime almamaya calisiyorum mumkunse disarda gorusme yapiyoruz. Cidden o kafa ütülenmesiyle soylemis olabilir.
ama biz çocuklarla çoğunlukla başka odada oturuyorduk.

3 haftadır gitmemiştik onlara. Toplasan torunu en fazla 1-2 saat aynı odada bulunmuştur. Çok sigara içtiği için mecburen diğer odada oluyorduk çocuklarla.

iyide gitmeyin sizde her hafta sonu..
zaten niye çocuklarınızı o ortama soktunuz ki..
orası onların evi uyarırsın ha içiyorsa hala gitmezsin..

karşılıklı bir ağzına geleni söyleme durumu var.
babanız ayrı hatalı sizse tam bel altı vurmuşsunuz..
anneniz gelirseniz tartışma çıkara getirmiş niye kinlendiniz ki bu kadar..

Ben de annen gibi dusunebilirdim cunku gelseniz babanla tekrar tartismanizdan korkmus. Demek ki baban neler dediyse...

Babanizin basta yaptigi ayip. Ama yasli insan kafasi cekmiyor bazen. Benim dedem de bizi istemezdi. Ama boyle soylemezdi.
Soylenecekse de uygun uslupla soylenir.

Ama sizin yaptiginiz daha buyuk ayip. Simdi kari koca calisip kredi veya kira odeyen ciftler tabii ki var. Ama hala kredi veya kirayi tek basina erkegin odedigi veya erkegin ailesinin temin ettigi evde oturan o kadar cok aile var ki... simdi bu evler kadinin degil sadece erkegin mi oluyor? O zaman kaynana gorumce el kol sallaya sallaya girer cikar o evlere. Burdaki konular da sizin dusuncenize gore tamamen bosuna cikar. Oglunun evi degil mi? Girer tabii kadin gelin kim ki? Is sadece tapuya veya bedelini odemeye mi bakiyor burasi benim evim demek icin? Sizin yaptiginiz ciddi manada cok cok cok ayip ve ilkel bir dusunce.

Anneniz arayi bulmaliydi bence. Ama babaniz bu lafa cok alinmis olabilir. Bazen bazi seyler kolay onarilmiyor. Kizim tarafindan kendi evimde siginti ilan edilsem kahrolurdum. Madem o evde yasamasina ragmen babanizin bile degil o ev, sizin hic hakkiniz yok. Davet edilmeden gitmeniz cok yanlis olmis bunca zaman. Arayip sizi agirlamak istiyoruz gelin denilmeden gittiyseniz -bana gore degil ama- kendi dusuncenize gore babanizin bu laflarini da hakediyorsunuz. Dusunceniz de celisiyor.

Lütfen bu yazdıklarımı yanlış anlamayin her hafta sonu gitmek nedir yahu:) bizim de yakinlrimiz bize 15 dk mesafede o kadar samimiyiz aylarca goreşemdiğimiz oluyor .2 ay bile bana göre az colugunuz çocuğunuzla gidiyorsunuz haliyle kalabalık oluyorsunuz biraz mantıklı bakın size her hafta böyle misafir gelse sonra 1 ayda 2 ayda bir gelse sizde rahatsiz olursunuz.eminim bundan bize de bir laf vartatlı tatlı gel diye .yeni gelin biri sürekli babasının evine gidermiş bir gün babası bir laf söylemiş kıza kızım tatlı tatlı evime gel demiş düşünmüş bu ne demek istemiş diye sormuş çevresine .sonradan anlamış yani uzun süre gorusmediginizde kıymetli olursunuz siz arayıp geliyoruz diyeceginize onlar sizi arar davet eder..

Siz anne babanızın evine gitseniz çocuğunuzla, onlar gelmeyin deselerdi, ne hissederdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…