Eve gidip kapımı kapadım ama 3 aydır üzülüyorum. babamın tavrından çok annemin bayramda bizi istememesi üzdü. babam alkol vs problemi var; ondan beklerim. ama annesi hayattayken bir insanın ilk ziyaret edeceği annesidir bayramda. bizi boynu bükük bıraktı. şindi özledim gelin diyor ama onun o önceki tavrını ona yakıştıramadığım için annemi bir türlü affedemiyorumBabanıza çok yanlış davranmişsiniz. Ne olursa olsun öyle denemeniz gerekirdi.
Söyle düşünün , siz babanızla atışıyorsunuz , sonra eve gidip kapınızı kapatıyorsunuz.
Arada kalan anneniz oluyor.
Sinirli babanızla yalnız kalan anneniz .
Gitmelisiniz bence.
uzakta oturduğumuz için otobüsle falan gelmeleri gerekiyor. uzun sürüyor yol. iki üç vasıta. arabaları yok. onlara zor geliyor otobüsle. ama birkaç kere geldi annemOnlar niye gelmiyor hic?
ameliyat sonrası 3 ay oldu şindi otobüse binemezuzakta oturduğumuz için otobüsle falan gelmeleri gerekiyor. uzun sürüyor yol. iki üç vasıta. arabaları yok. onlara zor geliyor otobüsle. ama birkaç kere geldi annem
sitem anlamında değil, ciddi olarak gelmeyin dedi. sizin babanız size öyle dese ne yapar ve hissederdiniz?Sizde de hata var
Birincisi babama annemin evi burası desem babam bidaha benim bulunduğum ortama bile girmez çok kırılır bana çok ayıp bikere
O sizi büyütürken bu para bu yemek bu giyecek bu eğlence benim dedi mi ?
Ayrıca babanız hep böyleymiş bunu biliyorsunuz bile bile neden uzattiniz bukadar ?
Sürekli gelmediğiniz için sitem etmiş baban o esnada fırsat oldukça gelicez deseydiniz bukadar uzamazdi
Babalar gününde niye aramak gitmek istemedi iz gerginliği uzatinca ne olacak ne gecicek elinize daha kötü olur sonuçta
Bence annen çok arada kalmış ve özellikle öyle demiş babanı ara diye
ayrıca babalar gününde gittik bu olaydan sonra. o gün bize çok iyi davrandı; söylediğinden pişman olmuştur. ondan sonra bir daha gitmedik henüz.Sizde de hata var
Birincisi babama annemin evi burası desem babam bidaha benim bulunduğum ortama bile girmez çok kırılır bana çok ayıp bikere
O sizi büyütürken bu para bu yemek bu giyecek bu eğlence benim dedi mi ?
Ayrıca babanız hep böyleymiş bunu biliyorsunuz bile bile neden uzattiniz bukadar ?
Sürekli gelmediğiniz için sitem etmiş baban o esnada fırsat oldukça gelicez deseydiniz bukadar uzamazdi
Babalar gününde niye aramak gitmek istemedi iz gerginliği uzatinca ne olacak ne gecicek elinize daha kötü olur sonuçta
Bence annen çok arada kalmış ve özellikle öyle demiş babanı ara diye
Yaşlı insanın kafası çekmiyor da. iki küçük çocuklu bebekli insanın mı çekecek. orası maddi olsa da olmasa, manevi olarak "anne evi". Tapusu annemin üzerinde olsa olmasa "ANA EVİ". insan ana evine dilekçe ile izin alıp mı gidecek??? insan evlenip çocuk sahibi olduktan sonra da annenin görevi bitmez; "büyük" anne manevi olarak destek olmalı yeni bebek sahibi olmuş kızına. islamda da böyledir.Babanizin basta yaptigi ayip. Ama yasli insan kafasi cekmiyor bazen. Benim dedem de bizi istemezdi. Ama boyle soylemezdi.
Soylenecekse de uygun uslupla soylenir.
Ama sizin yaptiginiz daha buyuk ayip. Simdi kari koca calisip kredi veya kira odeyen ciftler tabii ki var. Ama hala kredi veya kirayi tek basina erkegin odedigi veya erkegin ailesinin temin ettigi evde oturan o kadar cok aile var ki... simdi bu evler kadinin degil sadece erkegin mi oluyor? O zaman kaynana gorumce el kol sallaya sallaya girer cikar o evlere. Burdaki konular da sizin dusuncenize gore tamamen bosuna cikar. Oglunun evi degil mi? Girer tabii kadin gelin kim ki? Is sadece tapuya veya bedelini odemeye mi bakiyor burasi benim evim demek icin? Sizin yaptiginiz ciddi manada cok cok cok ayip ve ilkel bir dusunce.
Anneniz arayi bulmaliydi bence. Ama babaniz bu lafa cok alinmis olabilir. Bazen bazi seyler kolay onarilmiyor. Kizim tarafindan kendi evimde siginti ilan edilsem kahrolurdum. Madem o evde yasamasina ragmen babanizin bile degil o ev, sizin hic hakkiniz yok. Davet edilmeden gitmeniz cok yanlis olmis bunca zaman. Arayip sizi agirlamak istiyoruz gelin denilmeden gittiyseniz -bana gore degil ama- kendi dusuncenize gore babanizin bu laflarini da hakediyorsunuz. Dusunceniz de celisiyor.
Annem bayram öncesinde sorduğumda bayramda gelmemizi istemedi. o yüzden bayramda onlara gidecek şekilde ayarlama yapamadık. feribot bileti vs alamadık. o yüzden gidemedik. ağırıma gitti bayramda gelmemizi istemediği için gidememek. kırgınlığımı atamadım içimdeki.Anneniz gelmeyin demiş burada hatalı tamam.
Ama babalar gününde gitmişsiniz, ikisi de gayet iyi davranmışlar.
Konuyu orada kapatmalıydınız artık.
Annenizin önceki söyledikleri geçmişte kalmış oluyor artık, babalar gününde gittiğiniz ve iyi karşılanıldığınız halde bayramda niye meseleyi uzattınız hiç anlamadım.
Bir küçük çocuğum ve bir bebeğim var. Annemlere 80 km uzaklıkta oturuyoruz. İstanbul'a yakın olmakla birlikte; başka bir şehire bağlıyız. Evlendikten sonra anne-babamın evine eskiden daha sık gidip, bir-iki gece kalırdık haftasonu. Son zamanlarda ise çocuklar nedeniyle ve 80 km uzakta oturduğumuz için ancak 2-3 haftada bir gidebiliyorduk, eşim ve iki küçük çocuğumla. Hatta kışın 2 ay gidemedik çocukların hastalıklarından. O tarafta bir işimiz olduğu için ve annem ameliyat olduğu için onu ziyarete gittik, 2 gece kaldık; toplamda 1.5 gün ama çoğunlukla dışarıdaydık. Babam bana "Bir daha ne zaman geleceksiniz?" dedi. Ben "her hafta gelemeyiz" dedim. O ise, "Gelmeyin zaten. Üç gündür buradasınız" dedi ters ters bakarak. Halbuki 1.5 gün olmuştu. O gün hem anneler günüydü; biraz sonra gidecektik zaten. Çok ağırıma gitti; terz bazı sözler ettim babama; "Burası annemin evi." dedim. Dedem o evi annemin üzerine yapmıştı seneler önce. Bu lafım da hiç hoşuna gitmemiş babamın. Bir ay kadar gitmedik onlara. Bayramda onlara uğrayıp oradan şehirdışına gitmek istedim. Bu olay nedeniyle, önceden haber vereyim dedim anneme. Anneme "Bayramda size uğramak istiyoruz" dedim 1 hafta kadar öncesinde. Defalarca sormama rağmen bana annemin verdiği yanıt "Gelirseniz pişman olursunuz" oldu. Babamla birbirimize laf söyleyip onlara gittiğimize pişman olurmuşuz onun düşüncesine göre. "Bayramda gelmeyi düşünüyorsanız, bir hafta önce babalar gününde babanı ara" dedi. Ben de "aramayacağım" dedim; evime gelmeyin diyen bir baba hakkediyor mu aranmayı? Senelerdir hep hatalarıyla üzdü ailemizi babam. Annem tekrar edip durdu; "Bayramda gelirseniz pişman olursunuz" diye. Sonra yengemle konuştuk; babalar gününde gidin dedi babana. Gittik, annem ve babam ikisi de bize çok iyi davrandılar.
Ama sonra bayramda gidemedik; annem önceden gelmeyin dediği için, feribot bileti alamadık. Direkt kayınvalideme gittik, başka yoldan gitmemiz gerektiği için. Anneme kırgınlığımı atamadım o sözleri nedeniyle. Bayramda bir anneme gidiyorduk; kapısını bize açmadı. Gelin demedi. Gelmeyin demeye getirdi. Annemi hep çok iyi ve yumuşak huylu bir insan olarak bilirdim; aramız hep iyiydi; dert ortağım ve belki en iyi arkadaşımdı öncesinde. Beyinle ilgili hastalığı olabilir diye bir şüphem var biraz emin olmamakla birlikte.; bundan dolayı karakteri mi değişiyor; söyledikleri tutarsız mı diye düşünüyorum, son birkaç aydır. 2 aydır gitmedik, gidemedik onlara; gerek çocukların hastalığından, gerekse şehir dışında olduğumuzdan. Hala unutamadım, annemin sözlerini; geçen bayramda bize kapısını açmayışını. Özür beklediğimi söyledim telefonda. Kızıyorum. Torunlarını çok özlemiş, gelin mutlaka dedi. Affedemiyorum; samimi hissetmiyorum ona artık. Hatasını anlaması gerektiğini söyledim. Bayramda anne çocuğuna kapısını kapar mı? Üzgünüm. Ne yapmalıyım?
Ne mutlu size.be o kadar affedemiyorum işte. 800 km yol yaşlı da değiller 55 yaşı ikisinin de. Yılda bir bilemedin iki defa görüyorlar,onda da özellikle babam oğlumla sürekli didisiyor her hareketini eleştiriyor.hic gidesim yokBence hatalisiniz. Benimde annem her gittiğimde uykusuz kalır rahat edemez her hafta gelme demeye getirir.kizimada bağırır.ama ben gene giderim bu yaştan sonra onlar çocuk gbi zaten .kiriliyo insan ama takmamak lazım.iki ay gitmemek ne demek.ben her hafta laf duyuyorum gene gidiyorum ...onlarla yaşadığımız zamanın değerini iyi bilmek lazim
belki bir önceki arkadaşın dediği gibi takmayıp gitmek lazım. çok iyi anlıyorum sizi ben deKonu sahibi seni öyle iyi anlıyorum ki. Geçen sene ben de gitmek istemiştim.aradim annemi geleceğim biraz dedim hii dedi kem kum.hani gelin diyemedi dolu dolu.cok zoruma gitti.sonra düşündüm kardeşimin eşi yegenimle annemlerdeydi. Yeğenim de alerjik ve uyku problemi olan bir çocuk.uyurken evde kimse konuşmuyor çit çıkmayacak. Baktım annemin niyeti yok aradım dedim gelmiyorum vaz geçtim ,sen bilirsin dedi. Ama ben çok bozuldu m çok kırıldım. O yorumda bendekiler de torun.oyle gücüme gitti ki bu bayram da gittik ve sadece bir gece kaldık.kurban da gece kalmayı hiç düşünmüyorum. Erkek kardeşimle ve yegenimle bizi ayirdikca ben soguyorum
sitem anlamında değil, ciddi olarak gelmeyin dedi. sizin babanız size öyle dese ne yapar ve hissederdiniz?
Ne mutlu size.be o kadar affedemiyorum işte. 800 km yol yaşlı da değiller 55 yaşı ikisinin de. Yılda bir bilemedin iki defa görüyorlar,onda da özellikle babam oğlumla sürekli didisiyor her hareketini eleştiriyor.hic gidesim yok
o an ciddi olarak gelmeyin dedi. sonradan pişman olmuş olabilir.Bı baba durduk yere gelmeyin demez orda ciddi bir yanlış anlaşılma var geldiğiniz mı var gelmeyin diye sitemdir gerçekten gitmenizi istemese babalar gününde gittiğini zde güzel karsilamazdi
Babam bana durduk yere gelmeyin dese neden baba bilmeden kötü birşey mi yaptım diye bı sorarım önce
Yaşlı insanın kafası çekmiyor da. iki küçük çocuklu bebekli insanın mı çekecek. orası maddi olsa da olmasa, manevi olarak "anne evi". Tapusu annemin üzerinde olsa olmasa "ANA EVİ". insan ana evine dilekçe ile izin alıp mı gidecek??? insan evlenip çocuk sahibi olduktan sonra da annenin görevi bitmez; "büyük" anne manevi olarak destek olmalı yeni bebek sahibi olmuş kızına. islamda da böyledir.
o an ciddi olarak gelmeyin dedi. sonradan pişman olmuş olabilir.
geçen sene babaannem vefat etti. Epey uzaktan, memleketten bir sürü masraf edip cenazesine ve eve başsağlığına iki ayrı gün birer saat hatır için gelen babamın kuzenlerinden birine, babam 'ne ikide bir geliyorlar başsağlığı için' demiş.
evet anneme gelmemi istemeyen bir babayı çekemiyorum.Babaniz o evde "bu ev annemin evi. Senin degil" muamelesi goruyorsa sizin de izinle musaadeyle hatta daha dogrusu davetle gitmeniz gerekiyor.
"Yasli insanin kafasi cekmiyor da. Iki kucuk cocuklu bebekli insanin mi cekecek" derken ne kastettiniz anlamadim. Sizin de mi kafaniz cekmiyor? Bunu mu soylediniz?
Basta dedem evi annemin uzerine yapti o ev annemin diyorsunuz. Sonra tapusu olsa da olmasa da ana evi diyorsunuz. E baba ne oluyor yani niye bu kadar dis kapinin dis mandali? Omrumde hic ana evi diye bir tabir de duymadim. Baba evi olmasin o?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?