Evli ve kayınvalideye yakın oturanlara sormak istiyorum

Ben aynı apartmanda değilim ama aynı şehirde olmam yetiyor o yüzden asla asla asla. Bu fikri hemen aklından çıkar :kızgın:

Çok yorulursunuz, çekirdek aile bir arada olamaz-başbaşa kalamazsınız. Ben başlığı görünce yakın civar sandım. Ben araçla 10 dakikalık mesafedeyim bu bir konfor alanı, kimse haber vermeden kapıyı çalamıyor, gelmiyor ama istediğinde biriini diğerine ihtiyacı olduğunda gidebiliyorsun. Sizinki altlı üstlü oturmak gibi bir şey. Çok yorucu olur

Sadece kayınvalide ile değil eş ailesinin diğer üyeleriylede yakın olacaksınız. Bile bile başınıza iş açmayın en iyisi. Uzaktayken iyi görünürler yaklaşınca o kadar da iyi bir fikir olmadığını anlarsınız ama çok geç olur. Eşinizi geri götürmeye de ikna edemezsiniz artık

Aynı bahçe değil ama aynı ilçe fikrinden dahi yeni vazgeçmiş biri olarak ben de “macera arama” derim:KK66:
Benim eşimin ailesi ultraları olan bir aileymiş, yaşayınca öğrendim ama bana bi hayli maliyete sebep oldu, bu fikirden caymam..ev alıp düzen kurdum,evin tadilatı falan fistan.. sonra evi(aldığım paranı çok altında) sat, eşyalara ev bul..
Hayatta herşeyi tecrübe ederek öğrenemezsin, tecrübeye kulak ver😌 :KK24:

Kv ye yakın yaptırmazdım ama yaptıracaksanız da kesinlikle önce hukuken kendinizi korumaya alın o arsa tapusunu versinler size. Başka türlü emeklerinize yazık çok uğraşıraınız

Merhaba hanımlar. Öncelikle bu forumda bir hesabım var ama eşimin kuzenleri kullanıcı adımı bildiği için arkadaşımın hesabından yazıyorum. Öncelikle 5 senedir evliyim. Kocaeline bağlı bir ilçede oturuyorum. Ancak şehir hayatından çok sıkıldım ve aileminde bulunduğu köyde bir villa tipi ev yapmak istiyoruz. Çocuğumda köyde oynamayı çok seviyor evde sıkılıyor. Ayrıca apartman hayatınada alışamadım. Eşimin babasının bahçesi çok büyük. Gelin evin karşısına kendi evinizi yapın diyolarlar. Eşim istiyor ama ben çok kararsızım. İlerde pişman olurmuyum acaba. Kayınvalidem iyi bir insandır sadece hergün gelip kızımı alıp kendi evine götürücek yada bana gelicek. Bide eşimin yiğenleride var aynı bahçede. Sürekli gelip eve girmek kızımı sevmek isticekler. Gerçi ev yaparsak etrafını çitle çeviricez kapımızda ayrı olucak ama yinede kararsızım. Sizden sadece fikir almak istedim. Ayrıca benim kendi ailemde aynı köyde. Yani onlarada komşu olmayı bi taraftan istiyorum. Fikirlerinizi önemsiyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

Yok yok, istiyorsan semt ismini felanda verseydin, detay önemli neticede :olamaz:

Ve madem ikinci bir üyelik istiyordun, para ile degil zaten, bedava. Kurallari ihlal ediyorsan, o sekilde ihlal et. Niye arkadasininkini kullaniyorsun ki?

Ilginç konu. Ve tabiki hayir, yerinde olsam cocugu iyi bir krese yollarim bare birseyler ögrenir. Aile kavgalar, yasli anneanneden o cocuk daha ne ögrenecek? Bag bahçeyi arada kv'deyi ziyaret ettiginde görür zaten cocuk.

Ağrısız başımı ağrıtayım diyorsanız.
Eş ailesi ile çocuğunuzu yetiştirme konusunda sürekli sorun çıksın istiyorsanız.
Çocuğunuz evinizden çok orda vakit geçirsin istiyorsanız.
Kuzenleri ile anlaşamayıp sürekli bir kaos yaşayalım diyorsanız, yaptırın tabi ☺

Benim kayinvalidem ve kayinpederim evime yürüme mesafesinde oturuyor. Nerdeyse her gün görüsüyoruz. Cocuklarim da bayiliyor onlara. Ben (herkes bana "sakin izim verme" dedigi halde) simdiye kadar bir sıkıntı yasamadim. Tam aksine faydasini gördüm. Ama bunu da eklemem gerekir: kayinpederim ve kayinvalidem israrci insanlar degiller. Yani illaha gelin, illaha beraber yiyelim, illaha sunu beraber yapalim diye insani sıkbogaz etmezler. Gelip cocuklari sevmelerine ses etmem. Cocuklarim sansli ki aile büyüklerini taniyorlar. Ben yasamadim, cünkü bizim aile büyükleri erkek vefat etmisti zamaninda. Uzun lafin kisasi: Karsinizdaki insanlara bagli.

Kusura bakmayın ama babaannesi, kuzenleri herkes kızınızın etrafında pervane olacak diye endişelenmeniz komik geldi belki siz kızınız biraz onlarla oynasın da dinleneyim diye düşüneceksiniz. Bir de çit yapılacak zaten yazmışsınız, keçi mi ki bu insanlar çit görünce gelmekten vazgeçsinler.

Back
X