Evli ve kayınvalideye yakın oturanlara sormak istiyorum

Merhaba hanımlar. Öncelikle bu forumda bir hesabım var ama eşimin kuzenleri kullanıcı adımı bildiği için arkadaşımın hesabından yazıyorum. Öncelikle 5 senedir evliyim. Kocaeline bağlı bir ilçede oturuyorum. Ancak şehir hayatından çok sıkıldım ve aileminde bulunduğu köyde bir villa tipi ev yapmak istiyoruz. Çocuğumda köyde oynamayı çok seviyor evde sıkılıyor. Ayrıca apartman hayatınada alışamadım. Eşimin babasının bahçesi çok büyük. Gelin evin karşısına kendi evinizi yapın diyolarlar. Eşim istiyor ama ben çok kararsızım. İlerde pişman olurmuyum acaba. Kayınvalidem iyi bir insandır sadece hergün gelip kızımı alıp kendi evine götürücek yada bana gelicek. Bide eşimin yiğenleride var aynı bahçede. Sürekli gelip eve girmek kızımı sevmek isticekler. Gerçi ev yaparsak etrafını çitle çeviricez kapımızda ayrı olucak ama yinede kararsızım. Sizden sadece fikir almak istedim. Ayrıca benim kendi ailemde aynı köyde. Yani onlarada komşu olmayı bi taraftan istiyorum. Fikirlerinizi önemsiyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.
Asla asla asla diyorum. Dertsiz başına dert alma ne kadar uzak o kadar iyi.

Benim kayinvalidem ve kayinpederim evime yürüme mesafesinde oturuyor. Nerdeyse her gün görüsüyoruz. Cocuklarim da bayiliyor onlara. Ben (herkes bana "sakin izim verme" dedigi halde) simdiye kadar bir sıkıntı yasamadim. Tam aksine faydasini gördüm. Ama bunu da eklemem gerekir: kayinpederim ve kayinvalidem israrci insanlar degiller. Yani illaha gelin, illaha beraber yiyelim, illaha sunu beraber yapalim diye insani sıkbogaz etmezler. Gelip cocuklari sevmelerine ses etmem. Cocuklarim sansli ki aile büyüklerini taniyorlar. Ben yasamadim, cünkü bizim aile büyükleri erkek vefat etmisti zamaninda. Uzun lafin kisasi: Karsinizdaki insanlara bagli.
Benim eşimin aileside ısrarcı değildir. Yani ben kaynanamın evine yakın oturmama rağmen evini temizlemiş değilim 5 senedir. Yani kendi işini görür yardım istemez. Aynı bahçede olursak sadece her yaptığımı görürler özelim kalmaz diye istemiyorum

Evinizin kapınızın bahçenizin vs ayrı olması hiçbirşeyi değiştirmez , eş ailesi nasıl insanlar bilemeyiz ama her şeye karışan muhalefet olan tiplerse hiç bisey durduramıyor emin olun

Es ailesine bagli bu durum aslinda
Bazıları elit oluyor efendi kimseye karismaz is buyurmaz
Mesafelidir
Ama cogu böyle degil
Siz daha iyi bilrisiniz
Çok yakin olmak iyi fikir gelmedi bana

Merhaba hanımlar. Öncelikle bu forumda bir hesabım var ama eşimin kuzenleri kullanıcı adımı bildiği için arkadaşımın hesabından yazıyorum. Öncelikle 5 senedir evliyim. Kocaeline bağlı bir ilçede oturuyorum. Ancak şehir hayatından çok sıkıldım ve aileminde bulunduğu köyde bir villa tipi ev yapmak istiyoruz. Çocuğumda köyde oynamayı çok seviyor evde sıkılıyor. Ayrıca apartman hayatınada alışamadım. Eşimin babasının bahçesi çok büyük. Gelin evin karşısına kendi evinizi yapın diyolarlar. Eşim istiyor ama ben çok kararsızım. İlerde pişman olurmuyum acaba. Kayınvalidem iyi bir insandır sadece hergün gelip kızımı alıp kendi evine götürücek yada bana gelicek. Bide eşimin yiğenleride var aynı bahçede. Sürekli gelip eve girmek kızımı sevmek isticekler. Gerçi ev yaparsak etrafını çitle çeviricez kapımızda ayrı olucak ama yinede kararsızım. Sizden sadece fikir almak istedim. Ayrıca benim kendi ailemde aynı köyde. Yani onlarada komşu olmayı bi taraftan istiyorum. Fikirlerinizi önemsiyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.
Ay boşver mesafe iyidir

Kardeş yakma kendini bir bahçe uğruna

Bende aynı binadayim önceden başka sehirdeydik apartmandaydik şimdi tekrar memleke geldik aynı binada oturuyorz orda yalnızlığa alışmışım kendi başımıza gezmeye yemeye içmeye alışmışız onları düşününce tabi insan rahata alıştığı için zor ama bu sene orda olmak hiç istemezdim bizde müstakil evde oturyzr ve koronadan dolayı kışın herkes evindeydi biz çocuğumuzu evin önüne çıkartıyor ldk bahçemize var eşim fln onla ilgileniyodu evimizin önünde vakit geçiriyorz mangalimixida yapıyorz pikniğe gitme isteği kalmıyor.hem isim olunca çocuklarada bakiyolar...yani kalabalık yaşamaya hazırım diyorsanız..neden olmasın ben memnunum tabi bazı şeyleri görmeyin varsın gelsin çocuğunuzu sevmeye onunda torunu sonuçta ... dört dörtlük zaten olmuyor

Ben 5 dakikalık yürüme mesafesinde oturuyorum ve halimden çok memnunum. Ama siz sanırım direkt dip dibe olacaksınız. Sınırları çizebilirseniz bence artıları çok.

Yakın oturuyorum. Mesafemiz var beş dakika da olsa. Bu durumdan memnunum çünkü gittiğimiz zaman işim var diye erkenden kalkıyorum. Gidip gelmemiz tören olmuyor, çok beklediklerini hissedip kendim gitmek istemediğimde akşam on gibi yürüyüşe çıktık deyip uğruyoruz bahçede bi çay içinceye kadar uyku vakti gelip eve dönüyoruz.

Ama bu bahsettiğiniz yakınlık asla bahsettiğim yakınlık değil. Bu sizi mutsuz edecek gibi duruyor. Sınırlarınızı ihlali için direk açık kapı. Dediğiniz gibi sürekli karşıda gelseniz gitseniz ayrı... Fazla muhabbet tez ayrılık getirir.

Bir de şehirdeki yakınlık ile aynı köyde karşı karşıya aynı değil. hiç hoş gelmedi gözüme.

Benim eşimin aileside ısrarcı değildir. Yani ben kaynanamın evine yakın oturmama rağmen evini temizlemiş değilim 5 senedir. Yani kendi işini görür yardım istemez. Aynı bahçede olursak sadece her yaptığımı görürler özelim kalmaz diye istemiyorum

Yani mesela günelenmek felan istiyorsaniz o zaman sıkıntı tabi. Emin degilseniz oyunuzu hayir taraftan kullanin derim. Sonucta masraf felanda yapilacak. Iciniz rahat olsun yaparken

çok detay verdin kuzenler farketmiştir 😁

Bunu en iyi siz bilirsiniz. Oturun artı ve eksileri çıkarın. Hangisi ağır basarsa ona göre karar verirsiniz.
Eşinize güvenmeden onu arada bırakmadan net bir şekilde olurlarınızı ve olmazlarınızı karşı tarafa hissettirip mesafenizi ayarlayabilirseniz rahat edersiniz.
Evinizin planı çizilirken mahremiyeti gözeterek giriş kapısı, teras, balkon vs. Ona göre düzenlenebilir.
Çocuğunuz çocuk gibi yaşayacak. Telefon, tablet bağımlısı olmadan doğayla, toprakla iç içe büyüyecek. Üstelik güvenle dışarda oynayabilecek.
Bilmiyorum belki hep bahçeli bir evin hayalini kurduğum için bana çekici geldi. Merakınız varsa düşünsenize çiçekler, meyve ağaçları, sebzeler, bahçenizden topladığınız yeşillikle mis gibi kısırlar.
Sizin için en hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Kusura bakmayın ama babaannesi, kuzenleri herkes kızınızın etrafında pervane olacak diye endişelenmeniz komik geldi belki siz kızınız biraz onlarla oynasın da dinleneyim diye düşüneceksiniz. Bir de çit yapılacak zaten yazmışsınız, keçi mi ki bu insanlar çit görünce gelmekten vazgeçsinler.
Son cümle efsoooo😂😂👍

Back
X