Evli ve ogrenci olmak

Şartlar zorlamasa bu kadar güçlüğü göze almazdınız diye düşünüyorum, eğer mecbursanız ve ödediğiniz bedelden sonra hayatınız daha güzel olacaksa mücadele edin..
Tavsiye vermek yerine seçimlerinizi ya da hatalarınızı yargılayan insanlara da sakın aldırmayın...

Kusura bakmayın ama bunu anlayamıyorum okuyun özellikle kadınlar okumalı mesleğini eline almalı ama her şeyin bir zamanı var çocuk 2 yaşında diyosunuz ne zaman sınava girdiniz ne zaman dondurdunuz okulu tercihlerinizi yaparken bebeğinizden ayrı kalacağınızı hesaba katmadınızmı hadi gittiniz okumaya neden 3-4saatlik yola ayda 2 kere benim kızımın anasınıfı öğretmeni tayini çıkınca avcılardan izmite hergün gidip geliyordu çocuklarından ayrı kalmayayım diye bence doğru hesaplanamamış bir kariyer planı içindesiniz

eski konularanıza baktım da devamlı şiddet gördüğünüzü yazmışsınız. aileniz boşanmanıza karşı ama çocuğu vs bırakıp başka şehirde üni okumanıza razı mı geliyor?

bana biraz garip geldi. ayda bir iki kere göreceğiniz çocuk sizi anne bilmez bence. ailenizi ikna edin ve boşanın, üniversitenin olduğu şehre sizinle gelsinler.

Etrafınızdaki iki örnekten yola çıkarak konu sahibine böyle yanlış bir tavsiye vermeyin n'olur.
Çocuk psikolojisi,güvenli bağlanma gibi konularda bir eğitiminiz, hadi eğitimi geçtim, biraz olsun bilginiz yoksa, yapmayın bunu.

Bebeklikte ve erken çocuklukta annenin varken yok oluşunun çocuk üzerinde yarattığı travma örneklerini çok okudum,gördüm,bazılarıyla da birebir çalıştım.
Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk adlı kitapta da çok örnekleri var.
Hem de okumakta zorlanacağınız kadar üzücü örnekler.

Verdiğiniz örnekte 'çocuk geri döndü annesiyle arası süper' demişsiniz,bu durumun olumsuz etkileri ne yazık ki uzun vadede yani ergenlikte hatta yetişkinlikte ortaya çıkıyor.
Bunun örneklerini de çok gördüm.

Kısacası ben konunun eğitimini almış ve alanda çalışan biri olarak yorum yapıyorum ve sizden bu konuda biraz okuma,araştırma yapmanızı rica ediyorum.

Hangi bölümğ okuyacaksınız o da önemli yani okuduktan sonra kesinlikle iş bulabileceğiniz çalışma sahası olacak bir iş ise eyvallah diyeceğim ama okuduktan sonra sırf ben diploma aldım diyip evde oturacaksanız yapacağınız en saçma iş olur. Çok okumak istiyorsanız annenizde gelsin sizle ufak bir ev kiralayın orada yaşayın yani 3-4 saat uzaklıkda bir şehirdesiniz Allah korusun acil birşey olsa siz atladım geliyorum diyene kadar olan olur zaten.Ben bırakmazdım çocuğumu şahsen.

Valla altindan kalkabilecekseniz yapin.. evliyim, iki oglum var, calisiyorum, bu yilda yeniden universiteye girdim.. aksam ikisi de ateslendi ben hazir oturuyorken soru cozdum :) mesele tamamen vakit yaratmakla ilgili.. toplu tasima, servis, hatta tasinmayi bile goze alin okuyacaksaniz.. gunduz anneniz baksin aksam evinize donun..

Neden tercihlere sehirdisi yazdınız? Bölümüm tıp bile olsa(maaşlı, gelecek garantili ve benim hayalimdi) ben 2 yaşındaki kuzumu kocami bırakıp gitmezdim. Resmen eve arada sırada ugracaksiniz yuvayı dagitiyorsunuz. Sert konuşmuş olabilirim ama bu böyle. Ben razı olmazdim eşimin böyle yapmasına.

3-4 saat uzaklıkta başka şehire gidecekmiş. Bebek yanında olmayacak.

Tasinmak iste en mantikli cozum, koca zaten koca degil annesini de alsin tasinsin evden okula-okuldan eve oh mis. Yoksa cocugu ayda 2 kere gormek akil alabilecek bir is degil.
Toplu taşıma falan deyince yani bence de kendisi madem gidiyor annesini ve çocuğunu da alıp gitsin.

İlginç, şaşırdım. Okul için evladından uzak kalmaya değermi?
Eşin ne diyor bu duruma
Valla zor arkadaşım bence biraz daha ertele bu durumu sen başka yerde kocan başka yerde artı eksi ölçüp tarttınmı sonra pişman olursun

Gerçekten bunu yapabilir misiniz? Çok ilginç. Bağlarınız ne kadar zayıf. Hadi sizin zayıfta, çocuk buna dayanamaz. Eşinizinde böyle bi evlilikte mutlu olacağını sanmıyorum. Tek başınıza bir hayat yaşıyor gibi yaşamayın, bi aileniz var artık.

Ben olsam 2 yaşındaki çocuğumu birakamazdım.

İki tane cocugunuz var anladıgım kadarıyla diğer oglunuza kim bakıcak ayda iki kere eşini görmek eşini kaybetmeye zemin hazırlamak gibi bişey
Eşinize yakın bi yerde evinizi bozmadan okuma ihtimaliniz yokmu

Kadinin okumasi icin her zaman tesvik eden destek olan biriyim ama sizinki hic mantikli degil.o yasta bi bebegin ayda bir annesi gormesi normal mi.madem ev olacak alin annenizi gidin okuyun.lutfen sirf okuyacagim diye bebeginizi annesiz birakmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…