Evli_mutlu olmak isterdim

Evli-mutsuz- tek çocuklu iken evli-mutsuz-2 çocuklu olmuşsunuz.
Sonrada çocuklarım üzülürmü bilmem nemi
Darısı 3e inşallah ne diyelim
Bu şekilde çok kırıcı oluyorsunuz.Boyle bir şey olmayacak insaallah.Sadece sizlerden bu acı geçecek güzel günler yaşayacaksın desteği görmek istiyorum.Sunu o kadar iyi anladimki bu olay bu sene olmazsa seneye diğer sene de olacaktı.

Arkadaşlar özellikle boşanıp çocuğu olanlar bu süreci çocuklarınız nasıl atlattı. Psikolog yardımı olabilir ama.Su ara babalarıyla sık gorysturmeye çalışıyorum ve o asama karşı kızgınlığını belli ediyorumki cocuklarimla bağını güçlü tutsun.oilay cirkeflesip çocukların etkilenmesin. Su an her şey olması gerektiği gibi ilerliyor.istedikleri zatan kizim babasını arayıp babası almaya geliyor.

Adamın temel sorunu size ve evine değer vermemesi. Bu sebeple eve para harcamak yerine ana babasına harcıyordu. Siz para harcamasının önüne geçmişsiniz ama temel sorunu görmezden gelmişsiniz.

Çocuklarımız bu süreçten etkilenir elbet ancak boşandığınızda ya da boşanmadığınızda hangi durumda daha olumsuz etkilenirler bunu fikrine güvendiğiniz dostlarınızla ve bir pedagogla birlikte karar verebilirsiniz.

Ayrıca eşinizle çocuklarınızın ilişkisini düzenlemeye çalışmayın, bu sizin göreviniz değil. Kimse kimsenin zoruyla iş yapmaz, yapsa da o işten hayır gelmez. Siz sadece kendi ruhsal iyileşmenize ve yeni kuracağınız hayatın düzenine odaklanın. Zaten bunlar çok enerji gerektiren işler birde babanın sorumluluğunun takibini yaparak gücünüzü harcamayın.

Sonuna kadar haklısın, yaşın daha çok genç, aç davanı kızınla huzurlu bir hayat kur o da ailesine sponsor olmaya devam etsin. Yalnız çocuğunun nafakasını mutlaka bağlat, babasına verdiği kadar evladına da para vermek zorunda.
Dava dilekçene de bütün hesap dökümlerini ekle, onun kredi ödediğine dair belgeleri de ekle, evde ödeme planı falan vardır. Yazık sana, ailen seni adamın birinin ailesine sponsor olman için değil o adam seni ezmeye kalkıştığında tekmeyi basman için okuttu. Bas o tekmeyi, vakit erkenken kendi düzenini kur

2016 konusunu neden hortlattınız ya
o zaman tek çocukla boşanmamış
çok mutlu evliliğini 2. bir bebekle taçlandırmış
adam hala aynı adam
arkadaş hala boşansam nasıl olur diyor. kendisi konuyu tazelemiş.

bi 6 yıl sonra da 3. çocukla ben nasıl boşanırım diye okuruz herhalde.

Kendimizi boşa yormayalım o zaman nasıl olsa yine boşanmayacak.

Ekonomik gücü olup da bu dayanapın farkına varamayan kadınlar hakkında ne düşüneceğimi bilemiyorum ben

Eşek olursanız, semer vuran çok olur. Neden ailesinin borçlarının ödenmesine izin verdiniz ki, yaparken düşünselermiş. Ya bi de diyorsunuz ya gocam beni seviyor. Size bir haberim var , seven erkek eşini ve çocuğunu maddi olarak zor durumda bırakacak şeyler yapmaz, seven erkek hayatı ortak sürdürür, seven erkek günlerce eşine kuş kalmaz. Sizin kocanız sizi hizmetçi, yolunacak kaz ve ezik bulmuş neden bıraksın ki. İnsan olarak size değer vermezken sizi nasıl sevebileceğine inanıyorsunuz. Bir de eğitimli öğretmen olacaksınız, çocuklara böyle mi örnek oluyorsunuz, kendine güvenli, ve kendine insan olarak değer veren bireyler yetiştirmeniZ gerekirsen , sizi size değer bile vermeyen adamın davranışlarına katlanıp bir de üzerine ağlıyorsunuz. Yazık kızınız bu davranışlarınıza örnek almaz umarim

Keşke zamanında başkalarıda böyle yorumlar yapsaydı da aklınızı başınıza alıp boşanır en azından diğer kızınızın günahına girmezdiniz. Adamın başından beri hem evde hizmetçiliğini yapmışsınız, yatakta gönlünü eğlemişsiniz birde bu hizmetleri yapmak için bütün maaşınızı harcamışsınız. Kocanız ne yapmış kendi maaşını kendine ve ailesine kullanmış, sizede hem hizmetçiliğini yaptırıp bir de üstüne kendine baktırmış. Adamın evlilikte yaptığı tek şey sizinle aynı yatağa girmek olmış ki bunun için sizin bütün hayatınızı sömürmüş. Kocanızın size yaptığı bu muamele zorunuza gitmedi de burada bazı arkadaşların gerçeği yüzünüze vurması mı zorunuza gitti? Herşeyi anlarımda adamda gerçek manada bir gelişme olmadan ekonomik ve ev işleri konusunda rahatlamadan bile isteye ikinci çocuğu neden yaptığınızı bir türlü anlayamam. Ben sizinde ailenizinde mantıklı ve sağlıklı bireyler olduğunuzu düşünmüyorum. Bir kadın kendine bu kadar neden değer vermez, aileniz kendi kızına böyle bir hayatı neden reva görür hiç anlamadım. Ben en fazla kızlarınıza üzüldüm. Zira sizin ve ailenizin bir kadını bu kadar değersiz gördüğü, kocanız gibi penisi var diye kadının koynuna girmek için maddi manevi sömürmeyi reva gören zihniyetlerin arasında heba olacaklar. En kötüsüde bir eğitimci olarak kız öğrencileriniz için çok kötü bir rol modelsiniz.

Barışarak çok büyük hata yapmışsınız ama zararın neresinden dönülse kardır. Çocuklarınıza sakin ve yüzeysel bir biçimde gerçeği anlatacaksınız ve var olan düzeninizi korumaya çalışacaksınız.

Baba ve koca figürü evde zaten yokmuş, genel anlamda çok zorlanmayacaksınız çünkü bütün yük zaten sizin üzerinizdeymiş. Çocuklara da "babanızla artık ayrı evlerde yaşamaya karar verdik ama o hala sizin babanız, istediğiniz zaman görebilirsiniz" diyeceksiniz. Çocuklar söylediklerinizden çok davranışlarınıza odaklanırlar. Soğuk kanlı ve rahat olursanız onlar da öyle olur, siz paniğe kapılırsanız onlar da güvende hissedemez ve zorlanırlar. Siz iyi ve güçlü olursanız onlar da iyi olacaklar. Büyüdüklerinde de gerçeği anlatırsınız. Lütfen siz güçlü ve soğuk kanlı olun, onlar bunu hissedecek ve güçlü olacaklar.

Mis gibi mesleğin var. Evine bakmayıp ana, babasının keyfi borcu ödeyen öküze kendini daha fazlam ezdirme.
Emin ol sen gidince ailesinin değeri de kalmaz. Böyleleri bu zihniyette.
Allah yardımcın olsun inşallah..

Anadoluda maalesef öğrenilmiş bir "yuva yıkmama" çabası var. Bunu yıkmak maalesef bizim nesile düştü. Anne babanız bile sizin o evin içinde ne yaşayıp ne hissettiğinizi göremiyor. Görse bile bu bağnaz görüşten kendini kurtaramıyor. Olan da maalesef aile yapısının çarkından çıkamayan kadınlarımıza oluyor.

İyide arkadaşım konu sahibi köyde yaşayan ilkokul mezunu , işi gücü güvencesi olmayan biri değil ki; kaldı ki bu dediğim şartlarda olup, dik duran bir sürü kadın varken ama Anadoluda zihniyet bu demek bence konu sahibinin karakter olarak zayıflığını örtmekten ve kolaycılığa kaçmaktan başka birşey değil. Bakın bende köylü kızıyım, 7 yaşında hayvan toplardım köyün içinden, annem babam ilkokul mezunu ama beni okuttularsa ve elimde bir mesleğim varsa onlardan bir farkım olmalı değil mi? Bir kadın eğer kocasına hizmetçilik ediyorsa, kocası maddi manevi kendini sömürüyorsa niçin okuyor, neden çalışıyor. Otursun evinde çocuğuna baksın ev işini yapsın en azından iş yükü çekmez, nasıl olsa parasının bir hayrını da göremiyor, güvencede olmuyor. Ayrıca o Anadolu zihniyetinde bile adamın görevi eve para getirmek. Bu Cumhuriyet kadınlara neden eğitim , çalışma , seçme ve seçilme hakkı getirdi ki? Bir eğitimci aman kocam başında dursun, yanımda yatsın diye kendini maddi manevi her türlü kullandırıyorsa, bırak eğiteceği yeni nesileri, kendi kızlarına nasıl rol model olacak. Ben konu sahibi gibi kadınlara üzülemiyorum. Elinde imkanı varken boşanmayan, üstüne birde bir başka kız çocuğunuda öyle öküz bir babaya mahkum eden kadının nesine üzüleyim. Ben sadece bu aciz anne ile , öküz baba arasında kadını mal gibi gören ve kocasına her türlü hizmet edip kendini kullandırmayı normal sayacak bir ailede büyüyüp hayatı zindan olacak o iki kız çocuğuna üzüldüm. Kaldı ki konu sahibinin boşanma kararını kendi aldığınıda sanmıyorum, muhtemelen kocası konu sahibini boşuyor.zira eve maddi manevi katkısı olmayan, elinde tüm gün telefonla dolaşan adam çoktan bulmuştur başkasını. Konu sahibide eğer adam yeni karısını gerçekten sever ve kadında akıllı ve dirayetli çıkarsa, kocasının ona karşı tavırlarını ve yaptıklarını görüp bir depresyondan başkasına girip girip çıkar artık.

Cok teşekkür ederim.Evimizde düzen sevişmedi. Şimdilik çok etkilemediler gibi gözüküyor.Babalarini istedikleri zaman arıyorlar babalarında alıp gezdiriyor.Su anda için de bir acı var ama inanın kafam rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…