Evli_mutlu olmak isterdim

Ogretmen olarak yetiştirdim öğrenciler için aileri her zaman teşekkür eder.Dik duran ,adil özgüvenli ve akademik olarak başarılı Ogrencilerin yetişmesine vesile olmuşumdur.Ama kendi evliliğinde çok haklısınız bana bir şey oldu.Baba anneme en akıllı çocuğum buydu bunun bu durumda olmasına anlam veremiyorum demiş.Cok teşekkür ederim kendime geliyorum.Bir aydınlanma yaşıyorum sanki

Bugünün ünlü sözü insan yedisinde neyse yetmişinde de odur. Hiç kimse değişmez değişmek için yıllarını çöpe atmaya değmez en azından sizin ilişkinizden bunu anlamış oldum bir kez daha üzülerek söylüyorum maalesef

Ailenizi nasıl da bahane ediyorsunuz, boşanmak istedim ailem istemedi evet evet. Adam da ne güzel “bir çocuk daha doğursun da iyiyce sesi soluğu kesilsin, otursun aşağı” demiş.
Anneniz babanız şimdi niye araya girip vazgeçirmiyor sizi, ne değişti? Başlarına kalacaksınız diye korkmuyorlar mı artık?

Anne dediğin en önce çocuğunun sağlığını mutluluğunu güvenliğini düşünür. Kocasının veya damadının değil.
Hadi ilk çocuğu yapmışsınız ikinciye günah değil mi? Az hasarla nasıl çıkarabilirimmiş! İlk boşanmada vazgeçmeseydiniz kızınız annesinin mutsuzluğuna güçsüzlüğüne şahit olmazdı. Şöyle öğretmenim böyle öğretmenim yazmayın burada boşuna. Kocanızın kölesi olmuşsunuz, sevilmediğiniz halde yapışmışsınız adama, çocuğuyla yarım saatten fazla ilgilenmeyen baba bozuntusuna bir çocuk daha yapmışsınız.

Ben de boşanmaktan yine vazgeçip bir çocuk daha yapacağınız bahsine katılıyorum. Kazandığı parayla ailesinin kumar tatil borçlarını ödeyip size de maraba gibi davranan adamdan kurtulmak dururken bir çocuk daha yapmışsınız. Çocuğu bile biz yaptık ettik demiyor rabbim nasip etti diyor. Kararınızdan dönmeseydiniz belki daha mutlu huzurlu olurdunuz, sevildiğiniz size saygı duyan biri girerdi hayatınıza.

O kadar haklisinizki şiddet ve aldatma yoksa boşanmaya sebep yok olarak bakılıyor.Insanlar da değişmiyor .Yiprandigin yanina kaliyor

Kızlar bir umut doluyorum her şey çok güzel olacak diye bir karamsar oluyorum bu ruh halim ne zaman geçecek.Bu hafta da ara tatildeyiz.Okula gidince kafamı takmıyorum bütün enerjimi öğrencilere verdiğim için.

Ancak uye konusuna guncelleme yapti.
O zaman bosanmamis, evine geri dönüp bir cocuk daha yapmis.
Simdi de iki cocukla nasil bosanabilirim, bosanmali miyim diye soruyor.
Boşanmalı miyim?diye sormuyorum. Bu zamanları nasıl atlatırım çocuklarım etkilenmeden diye soruyorum.ayrica 21 nisan 14 de dava var .En az kayıpla nasıl atlatirim

Çocuklarınızı bir pedegogla görüştürün. Ve bence kendinizde de bir psikologdan destek alın. En nihayetinde bu dünyanın sonu değil. Zaman geçtikçe herşey dahada kolaylaşacak.

Ben şimdi bunun neresinden başlayıp anlatayım. Öncelikle anadolu köyden ibaret değil, şu coğrafyanın kasabasından büyük şehirine kadar hepsi anadolu. Ve herkes sizin benim gibi dik başlı değil, düşünme yetileri yokmuş gibi özellikle anne baba ve genel düsturlar kapsamında yaşamayı olağan görüyorlar. Siz bu ülkede "gelinlikle girdin, kefenle çıkarsın"," erkeğini hoş tut", "kocandır olur böyle şeyler" sözlerinin modası geçti mi sanıyorsunuz. Emin olun sadece sizin için geçti. Ailem üzülür diye boşanmayan insan var ya, kk bunlardan geçilmiyor. Üst düzey yönetici hatta hukukçu var bunların içinde. Bizi yakan yine bu düsturlar "anne babaya of denmez, cennet onların ayağı altındadır, ana baba hakkı ödenmez" diye beynimize işlediler işlediler. Çoğu zaman yanlış olduğunu bile bile onların dediğini ve geleneklerden öğrendiklerimizi yapıyoruz.

Ha bu aklamak değil kesinlikle, ama ortada inkar edilemez gerçekler var.
En akıllı çocuğuna "bir şans daha ver" demeseydi o zaman babanız. Çıkmaya çalıştığınız kuyuya geri tıkacağına "sen nasıl istersen kızım" deseydi boşanmaktan vaz geçmeyecektiniz belkide. Dava günü aldım yazmışsınız en son, kendi kendinize mi döndünüz o eve

Kızlar bir umut doluyorum her şey çok güzel olacak diye bir karamsar oluyorum bu ruh halim ne zaman geçecek.Bu hafta da ara tatildeyiz.Okula gidince kafamı takmıyorum bütün enerjimi öğrencilere verdiğim için.
Umudunu kaybetme kesinlikle, kamburundan kurtuluyorsun. Evde seni mutsuz eden bir soluk olmayacak artık. Bunu düşün nefes al. Destek olabilecekken yattığı yerden hizmet bekleyen adamın yokluğu emin ol en büyük ferahlık olacak. Ütüsü yok, dağınığı yok, yemek yetişti yetişmedi derdi yok, harçlığı yok, ödemesi yok. Sadece evini geçindireceksin hepsi o. Ama sakın çocuklarına nafaka almadan boşanma, elini kolunu sallayarak kurtulamamalı evlatlarından

Nasıl güzel geldi yorumunuz tam da dediginiz gibi bugün herşey.Simdilik 2 gu de 1 evlatlarını aliyor gezdiriyor Bu benim için yeterli.

Ev de ben ve çocuklar kaldık.o evden gitti.Yillardir kendi paramla aldığım eşyaları da bırakamazdım.Kizlarinla kendi evimizde oturuyoruz.O kendine ev tuttu

O kadar haklisinizki şiddet ve aldatma yoksa boşanmaya sebep yok olarak bakılıyor.Insanlar da değişmiyor .Yiprandigin yanina kaliyor
Boşamak için illa aldatmak yada diğerlerinin olmasını lazım sizi dört senede somurmus hem maddi hem manevi evlenipte evine bakmiyacak erkek sürekli ailesine bakacak kişi bı zahmet evlenmesin o evi eşiniz değil siz gecindiriyosunuz

Konuya tesadüfen rastladım, olay eskiden başlayıp bugüne gelmiş. Aralarda neler olduğunu okumadım. Ben de eğitimciyim, Çocuğum yok, onun geçinmeye gönlü yoktu. '21 kasımda boşandım. Bu nedenle yazmak istedim. Evinde düzeninde kaldığın için süreç bu yönden daha az yıpratacaktır. Çocuklarına yöneleceğinden acın azalacaktır. Psikiyatrik destek aldım ben, ilaç da kullandım çünkü modum yerlerdeydi. Kendime faydam olamayacak gibiydi, toparlandım, evimi aldım, taşındım, mahkememi açtım, davamı gördüm, işi bitirdim. Çocuk olmadığı için herkes kolay diyor işin, çocuk yok ya... ama ben de evde bir başıma kaldım. Çocuğum olaydı tabiki boşanmak istemezdim. Kim ister? Ama bu yorum canımı yakıyor açıkçası. Sana tavsiye: kesinlikle psikolojik destek al, ayakta kalmalısın. süreç uzun, mahkemenin bitmesiyle bitmiyor, yepyeni bir hayat inşa ediyorsun, kendine şaşacaksın, ne çok şey değişti diye. Çocuklarının nafakasını talep etmelisin, yok öyle sevsin gezdirsin yeter. Belki adam olur da parasını çocuklarına harcar, ki çocuklarının rızkı o, sen almamazlık etmemelisin. (öyle anladım diye böyle yazdım, umarım doğru anladım nafaka meselesini), kararından dönme, düzelmez bunlar.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Evde ve çocuklar üzerinde sorumluluğun çoğunluğu bana ait olduğundan şu anda babalarının yokluğunu hissetmiyoruz.Tabiki ilerleyen zamanlarda hayat ne gösterecek bilemeyiz.

Merak eden arkadaşlarım için yazıyorum.Bitti bugün boşandık.Adliye çıkışında o babasıyla giderken banka oturdum.O kadar ağladım ki.hayatimi mahvettiler. Çocuklarınla yalnız kaldım diye.Gozyaslarimi sildim ev geldim.Bir zamanlar hayatımın merkezinde olan adam artık hicbir şeyim değil. Ne kadar acı verici.Bir yandan da sonu yoktuki diye düşünüyorum.Bir daha ailem olmayacak çay içerken başımı omzuna koyacak birisi olmayacak gibi düşünceler beni boğuyor.Bu psikolojiden bir an önce çıkmam lazım.Dua bekliyorum sizlerden.Ne olur kızlarım ve benim için dua edin

Kiyamam cok uzuldum yani hadi bir sure yarfim etmistirde yillar gecmis halen borc oder gbi ailesine veriyo kredi cekip ev alsaniz borcu şimdiye bitmisti bile. Zaman herseyin ilaci bir daha ailem olmucak basimi yaslicak kimsem olmucak diye dusunmeyin hayatimiz kaldigi yerden devam ediyor suan kanatlarin kesik olabilir ama ileride ucmayacagin anlamina gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…