Evliler, erkekler hep annelerine duskun mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bütün erkekler annesine düşkün diye bir şey yok bence ,benim eşim annesini sever ama öyle bağımlılığı yoktur ,ayda bir arar hatta ben ara derim ,uzakta kayınvalidem ,ama bu sorunlardan kurtulmak için uzakta olun bişekilde uzağa gitmenin yolunu bulun o zaman eşiniz istese de düşkünlüğü azalacaktır

..................................................................

Son düzenleme:
kendi kayinvalidesinden bir cektiyse simdi gelinine bin cektiriyor sekiz aylik hamileyken izine gittim ayni evde hamile oldugum halde mutfaga girmemi yasakladi benden büyük capta isler bekledi hamileyim onu yapamam dedigimde is yoksa bogazda yok dedi birde cam silme hali yikama gibi agir islerdi erken dogum olur ben nasil yaparim bu seninde torunun dedigimde sekiz aylik olmus erken dogsada bisey olmaz dedi

Okurken sinir oldum canım bu duruma eşin sessiz mi kaldı. Ben olsam o işleri yapmazdım evime veya annemin yanına giderdim ne demek ya 8 aylık birşey olmaz ben kıyameti koparırdım. Fazla sessiz kalmamak lazım sustukça üzerine gelir böyleleri

Erkekler hep annelerine duskunler mi, yani evlendiginiz zaman iki kisilik bir dunya kurulamiyor mu ayri evde yasayanlardan bahsediyorum tabiki. Annesi de ona duskunse surekli hayatinizin icinde rahatsiz edici bir unsur mu oluyor? Esiniz sanki iki aileye de ayni anda aitmis gibi mi oluyor, bekarligindaki gibi o aileye ait olmaya devam ediyor mu?aslında demek istedigim, sizin isinize engel oluyor mu bu durum yani yapmak istediklerinizi engelliyor mu
mesela tam bi yere gitmek icin plan yaptiniz mesela sinemaya, tam o anda annesi cagiriyor ufak bi is icin, atiyorum surdan su alincak vs, esiniz de hemen sinemayi iptal edip oraya kosar...bu gibi seyler
benimki de duskundur,ama birbirlerinden baska kimseleri yok ,hak weeriyorum

Okurken sinir oldum canım bu duruma eşin sessiz mi kaldı. Ben olsam o işleri yapmazdım evime veya annemin yanına giderdim ne demek ya 8 aylık birşey olmaz ben kıyameti koparırdım. Fazla sessiz kalmamak lazım sustukça üzerine gelir böyleleri

evet sessiz kaldi üstüne üstlük beni sucladi sende isleri yapivereydin bizde öyledir hamilde olsan is yapmayana bogaz vermezler dedi

.................................

Son düzenleme:
ahh jjelibon demek yalnız değilim :teselli:

fatunuz onlar annelerinin biricik oğullarıysa bizde annelerimizin biricik kızlarıyız
zamanında bizimde annelerimiz bizi el bebek gül bebek büyüttü değil mi ama :dilcikar:

Son düzenleme:
evet sessiz kaldi üstüne üstlük beni sucladi sende isleri yapivereydin bizde öyledir hamilde olsan is yapmayana bogaz vermezler dedi

şimdi bu kaynananın gelde boğazına sarılma insan utanır ya nasıl böyle birşey söyler
hem iki canlısın hemde boğaz vermeyecek aç bırakacak
güzel kardeşim eşin müdahale etmiyormu bunlara sustursun biraz anasını

bu nasıl bi vicdansızlıktır yaa, nasıl bir kadın bu aklım mantığım almıyor
hadi seni düşünmüyor da karnındaki onun da torunu be
can taşıyorsun sen cann :oklava:
seni pamuklara sarıp sarmalayacağı yerde iş yaptırıyor, pess
Rabbim onun kalbini merhametle doldursun inşallah ne diyelim
Allahım yardımcın olsun arkadaşım :Saruboceq:

...................................

Son düzenleme:
benimki de annesine düşkündür aslında elbette her evlat gibi sever sayar ama eşim artık ikimizin ailesinin ana ailemiz olduğunun artık farklı bir evi olduğunun sorumluluklarının değiştiğinin farkında

o kadar ki annesi beni üzüyor tedirgin ediyor diye onlara gidip gelmelerimizi iyice azalttı mesela benim canımı sıkıyorlar kendisine de nankörlük ediyorlar diye kardeşleriyle de görüşmüyor sadece annesine gittiğimizde ordalarsa görüyoruz

hala doğrudan niye eşime böyle dediniz demez mesela bahanesi de sen gereken cevabı veriyorsun bana gerek yok mantığı aslında haklı ama ben cevap verdiğimde de asla bana neden öyle dedin demez elbette diyeceksin der

bir de Allah korusun hastalık sağlık olmadığı müddetçe hiç annesiyle ilgili birşey için plan bozmadık bozacağımızı da sanmam

sizin bahsettikleriniz düşkünlükten öte bence bağımlılık ve kendi ailesi olduğunu farklı bir birey olduğunu idrak edememe çok önemli birşey varsa elbette annesine de koşacak ya da ne bileyim yaşlı kendi başına iş göremeyen anne bir yerelere gideceği zaman araba varsa götürülür ama götürür bırakır döner gelir allırsın sen hiçbir şey yapma benim keyfime tanımadığın adamlarla muhabbet et oldu valla ne alaka

fatunuz ne güzel sen sakin sakin şakayla karışık söylüyorsun bunları
ben bu tarz bi cümleyi eşimin anne babasına şakayla karışık söylesem eşim kıyametleri koparır
ailesine asla laf gelemez ama bana herkes her istediğini söylüyor
neyse iyi yapmışsın tabii ki o artık bekar değil evli, bi karısı var, başka bi evde yaşıyor, düzenleri farklı anlamaları lazım bunu ama herkes anlamıyor işte
bi de iş bence eşlerimizde bitiyor kızlar ben bunu bilir bunu söylerim
ben nasıl eşim yada ben o akşam yorgunsak anne babama rahatlıkla "anne / baba biz bu akşam çok yorgunuz daha sonra gelelim" diyebiliyorsam bunu eşimden de beklerim
yada anne babam eşime karşı kırıcı bişi söylemişse evet annemler yanlış yaptı diyebiliyorsam bunu ondan da beklerim

....................................

Son düzenleme:
ah keşke benim eşimde artık ikimizin bi aile olduğunu anlayabilse
onun hala ailesi onlar mafoldumben

benimki cok düşkün değildir bayramlarda gidiyoruz 3 günde bir de telefon ederiz konuşuruz beraber...erken yasta annesinden ayrılıp okuması buna sebep sanıyorum zaten ana kuzusu birini itercih etmez ayrılırdım en basından..çünkü onlarla evlilik yürümez..

2gunde bir arar mutlaka , ben kendı annemı okadar sık aramıyorum yaa.. nası konuscak konu buluyorlar hayret yanı..
kesınlıkle çok duskun hatta balayımızın 2.gununde apar topar gerı donduk hemde tartısarak (heralde balayında ilk kavga eden cift bızızdır) neymıs eşimin kuzenlerı gelıcekmıs bızım acil donmemiz gereklıymıs tlf ustune tlf nedir bu yaaa... duyanda kuzenlerı 5-10 saatlık yoldan gelcekler sanır.. halbukısı kuzenleri k.validemın evine en fazla 20 dk uzaklıkta.
k.validem bana hemen cocuk yapmayın evlılıgınız bi otursun dedi.. meger kadın ılerıyı görüyomuss biz kavgamız çok buyuk oldu ve 1aylıkken bosanıyorduk neydeyse.. (ki ben eşimle severek evlendım)
suclu nedense hep ben oluyorum kendılerı hiç bişey yapmamıs gibi seyredıyorlar sadece.
Allah onları bıldıgı gibi yapsın..Allaha havele ediyorum hepsını.

Ah canım benim Allah kayınvalidene hidayet nasip etsin ne diyeyim. Allah kayınvalidenin ve eşinin yüreğine bir parça vicdan versin.Ne biçim insanlar var çok üzüldüm canım. Çok şükür benim kayınvalidem hamile oldugumu öğrendiği andan itibaren bana iş yaptırmadı çogu zaman yemek yapamıyorum kızımdan dolayı sağolsun hep yardımcı oluyor bana.

2gunde bir arar mutlaka , ben kendı annemı okadar sık aramıyorum yaa.. nası konuscak konu buluyorlar hayret yanı..
kesınlıkle çok duskun hatta balayımızın 2.gununde apar topar gerı donduk hemde tartısarak (heralde balayında ilk kavga eden cift bızızdır) neymıs eşimin kuzenlerı gelıcekmıs bızım acil donmemiz gereklıymıs tlf ustune tlf nedir bu yaaa... duyanda kuzenlerı 5-10 saatlık yoldan gelcekler sanır.. halbukısı kuzenleri k.validemın evine en fazla 20 dk uzaklıkta.
k.validem bana hemen cocuk yapmayın evlılıgınız bi otursun dedi.. meger kadın ılerıyı görüyomuss biz kavgamız çok buyuk oldu ve 1aylıkken bosanıyorduk neydeyse.. (ki ben eşimle severek evlendım)
suclu nedense hep ben oluyorum kendılerı hiç bişey yapmamıs gibi seyredıyorlar sadece.

Anlamak zor bu kaynanaları hem oğlunu evlendirip hende gelinden kıskanan yaratıklar diyorum kusura bakma ama.Ya evlendirmeyin oturtun oğlunuzu dizinizin dibinde ne sinir bozucu balayından afedersin ama dandik bir konu için dönmek

kızılcıklı benm kayınvalimde sennkine benziyo biraz. çenesiyle emirleriyle yeyip bitiriyo adamı.ben yurtdışında yaşıyorum geçen sene ilk kez tatile tr ye geldik.tatil bitti.döncez ben valiz falan hazırlıyorum annemlerdeym ağlıyorum hem de ne bilim zor ayrılmıştım ilk giderken de. ama herkese dokunsan ağlayacak annem bi taraftan bana yardım ediyo bi taraftan burnunu çekiyo kardeşlerim herkes bi gör(babam bile ağlıcak nerdeyse)..geceye bincez uçağa..kayınvalimdem telefon üstne telefon..neymiş eşimin amcası gelecekmiş oraya gitmmemiz lazımmış.halbuki 1 gün önce gördük onları..neyse eşime emretti o gitti tabii.sonra telfn yine benimde gelmem gerekiyomuş.anne ben gelemsem olmaz mı zaten yeni gördük dedim.hem valiz hazılıyorum( ki zor bi iş.tek tek hazırla tartıya koy tart.22kg mı geçmemesi lazım.geçerse atıyolar çöpe)hem de gözyaşlarımı tutamıyorum..elim yüzüm kıpkırmızı..bana ne dedi;"olmaz geleceksin mecbur"..düşünebiliyomusun.gözümün yaşıyla gittim salak saçma muhabbetlerini dinledim geri eve gelip eşya hazırladım...geri aylaya ağlaya ayrıldık..son dakikalarımı bile ailemle geçirmem izin vermedi...
ben de napıyorum artık herşeye "tamam hıhı olur"deyip geri kendi bildiğimi okuyorum..sana tavsiyem sen de öle yap.hem dediğini yapmış oluyosun hem de kendi istedğn oluyo..canbazlık anlıcan..

Back
X